X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko takie ciagniecia to normalna sprawa, wszystko się rozciąga. Właśnie wróciłam od lekarza i kazał mi brać (jeśli ciagniecia są silne i mi dokuczają ) dodatkowo nospe i asmag forte. :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się może do którego tygodnia ciąży luteina dopochwowa jest refundowana?

d76e967a38.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info.
    Poleze. Wzięłam nospe i magnez i lepiej.
    Boże co krok się człowiek boi.
    Jezu wstyd mi za moją panikę.
    Luteine chyba jest refundowana bez ciazy i z ciaza cały czas.
    Brałam ja i bez ciazy....

dfe01f0225.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam że jest refundowana tylko do 21tc..

d76e967a38.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:54

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • roletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja po wizycie

Fistaszek nawet nie wiesz jak sie cieszę że wyniki dobre <3

Dziewczyny super że wizyty udane :)

U nas dwa piękne serduszka <3 <3 i to co nie dawało mi spokoju, pęcherzyki wyrównały się :) oba maluchy mają ponad 2cm <3 nie mierzyliśm ich dokladnie bo to pierwsze badanie przez powłoki brzuszne i jeszcze słabo widać ale nawet mierzone na szybko odpowiadały wiekowi ciąży ;) wyniki badań w normie :) no to u mnie tyle a i mam założona kartę ciąży :D

Viki26, mycha28, aszka, Kava, justa1234, agniesia2569, Agi83 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czemu na wynik krwi z prenetalnych czekacie 2 tygodnie? Ja byłam dziś na pobraniu i mi babka powiedziała, że wynik będzie u lekarza na wizycie w czwartek mi powie już....

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka gratuluję siusiaka :)

Monia no w końcu wstawiłaś :p piękny suwaczek. Super że wizyta udana!

Roleta super :)

Kmb hm, a to dobre! różnica spora 2 dni a 2tyg :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 19:55

Kava lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:16

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:17

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczeta :-) dawno nic nie pisalam ale czytam caly czas co u Was :-)

Widze ze u kazdej wszystko dobrze , wizyty i wyniki z dobrymi wiadomosciami, tylko czekac jak sie mluchy na swiat posypia :-D <3

U mnie mdlosci na maksa dokuczaja, czasem i wymioty, do tego sennosc i zmeczenie, poza tym ok.
    Wizyta dopiero 20 sierpnia. Juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze moje skarbulki.

Trzymam za wszystkie mocno kciuki i zycze nam ochlody bo te upaly sa masakryczne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 20:03

aszka lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Powiedzcie mi czemu na wynik krwi z prenetalnych czekacie 2 tygodnie? Ja byłam dziś na pobraniu i mi babka powiedziała, że wynik będzie u lekarza na wizycie w czwartek mi powie już....
    to zalezy w jakim labo u mnie były po 6 dniach, a jak wysyłąja do specjalistytycznych to i nawet z dwa tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha wzajemnie :)

mycha28 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wizyty.
    Ciesze się z wami dziewczęta.
    Pięknie!

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, przyszedl wynik Harmony-PRAWIDLOWY :-D

Fantastyczne wieści!!!!!!! Ogromnie się cieszę :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa super suwaczek :-D ;-)

Cieszę się kobietki z waszych pomyślnych wizyt ;-) :-D

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje za wszystkie wizyty! :*

U mnie KTG bardzo dobre, skurczów brak, także spokojnie czekam sobie na termin. Szkoda tylko że brzuch jak bolał cały dzień tak boli nadal :(

Viki26, Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    same dobre wiadomości, to lubię ;)
    Marta piękny Kubuś, widziałam już na bocianie :P
    Monia Twój suwaczek to piękny widok :)
    Anko mnie kuło w pochwie- macicy, gdy się przemęczyłam i bobas miał pozycję główką w dół, może coś uciskał? Niewiem...
    Fistaszek wszystkie wiedziałyśmy, że będzie świetny wynik ;)
    dorzucę i swoją relcję z dzisiejszych WIZYT...byłam rano u swojej gin na wizycie na nfz, zbadała mnie niby wszystko ok, ale przedzwoniła do pryw.przychodni by mi zrobili jeszcze dziś usg i sprawdzili dokładnie szyjkę. Pół dnia miałam takiego stresa...masakra. Na szczęście okazało się, że szyjka trzyma :) dzidziuś harcował ;) Na moje bóle mam nadal brać luteinę i 2xdziennie no spe :/ dr powiedziała, że możliwe, że mam tak silne bóle podbrzusza przez jakieś zrosty (mam niedrożne jajowody). Eh....i kolejne zmartwienie czy maluszek będzie mógł spokojnie rosnąć, jeśli mam zrosty na macicy :(
    Co do wyprawki, wózków itp.to ja szukam używanego, łóżeczko dostałam, dużo ubranek też, wolę zainwestować np.w dobry materacyk, niż w piękny wózek czy łóżeczko :) mnie osobiście nie stać na to co chcę :( ktoś może pomyśleć, że porwaliśmy się na posiadanie dziecka, gdy nas na nie nie stać, może po części i tak, ale dam mu tyle ile będę wstanie, mam nadzieję, że będzie mądre i to zrozumie...że go pragnęłam najbardziej na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 23:38

justa1234, Viki26, Marta1986, mycha28 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    same dobre wiadomości, to lubię ;)
    Marta piękny Kubuś, widziałam już na bocianie :P
    Monia Twój suwaczek to piękny widok :)
    Anko mnie kuło w pochwie- macicy, gdy się przemęczyłam i bobas miał pozycję główką w dół, może coś uciskał? Niewiem...
    Fistaszek wszystkie wiedziałyśmy, że będzie świetny wynik ;)
    dorzucę i swoją relcję z dzisiejszych WIZYT...byłam rano u swojej gin na wizycie na nfz, zbadała mnie niby wszystko ok, ale przedzwoniła do pryw.przychodni by mi zrobili jeszcze dziś usg i sprawdzili dokładnie szyjkę. Pół dnia miałam takiego stresa...masakra. Na szczęście okazało się, że szyjka trzyma :) dzidziuś harcował ;) Na moje bóle mam nadal brać luteinę i 2xdziennie no spe :/ dr powiedziała, że możliwe, że mam tak silne bóle podbrzusza przez jakieś zrosty (mam niedrożne jajowody). Eh....i kolejne zmartwienie czy maluszek będzie mógł spokojnie rosnąć, jeśli mam zrosty na macicy :(
    Co do wyprawki, wózków itp.to ja szukam używanego, łóżeczko dostałam, dużo ubranek też, wolę zainwestować np.w dobry materacyk, niż w piękny wózek czy łóżeczko :) mnie osobiście nie stać na to co chcę :( ktoś może pomyśleć, że porwaliśmy się na posiadanie dziecka, gdy nas na nie nie stać, może po części i tak, ale dam mu tyle ile będę wstanie, mam nadzieję, że będzie mądre i to zrozumie...że go pragnęłam najbardziej na świecie.
    Agniesia ja praktycznie wszystkie ubranka mam od kogoś lub kupiłam z cicholandu :-) bo w ciucholandach są ciuszki super marek i dobrej jakości a na nowe orginalne mnie też niestety nie stać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic od nikogo nie dostałam (bo zwyczajnie nie mam od kogo) i wszystkie ubranka kupiłam na allegro. Kilka paczek używanych ciuchów. I w przypadku ubranek dziecięcych nie uważam, żeby to było coś złego. Wolę za 45 zł kupić paczkę 35 ubranek niż 3 ubranka na krzyż w sklepie. Bo ceny powalają...

Przyszła środa, więc mój dzieć wariuje. W inne dni tygodnia jest spokojny...

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ