X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko takie ciagniecia to normalna sprawa, wszystko się rozciąga. Właśnie wróciłam od lekarza i kazał mi brać (jeśli ciagniecia są silne i mi dokuczają ) dodatkowo nospe i asmag forte. :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się może do którego tygodnia ciąży luteina dopochwowa jest refundowana?

d76e967a38.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info.
    Poleze. Wzięłam nospe i magnez i lepiej.
    Boże co krok się człowiek boi.
    Jezu wstyd mi za moją panikę.
    Luteine chyba jest refundowana bez ciazy i z ciaza cały czas.
    Brałam ja i bez ciazy....

dfe01f0225.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam że jest refundowana tylko do 21tc..

d76e967a38.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:54

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • roletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja po wizycie

Fistaszek nawet nie wiesz jak sie cieszę że wyniki dobre <3

Dziewczyny super że wizyty udane :)

U nas dwa piękne serduszka <3 <3 i to co nie dawało mi spokoju, pęcherzyki wyrównały się :) oba maluchy mają ponad 2cm <3 nie mierzyliśm ich dokladnie bo to pierwsze badanie przez powłoki brzuszne i jeszcze słabo widać ale nawet mierzone na szybko odpowiadały wiekowi ciąży ;) wyniki badań w normie :) no to u mnie tyle a i mam założona kartę ciąży :D

Viki26, mycha28, aszka, Kava, justa1234, agniesia2569, Agi83 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czemu na wynik krwi z prenetalnych czekacie 2 tygodnie? Ja byłam dziś na pobraniu i mi babka powiedziała, że wynik będzie u lekarza na wizycie w czwartek mi powie już....

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka gratuluję siusiaka :)

Monia no w końcu wstawiłaś :p piękny suwaczek. Super że wizyta udana!

Roleta super :)

Kmb hm, a to dobre! różnica spora 2 dni a 2tyg :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 19:55

Kava lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:16

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:17

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczeta :-) dawno nic nie pisalam ale czytam caly czas co u Was :-)

Widze ze u kazdej wszystko dobrze , wizyty i wyniki z dobrymi wiadomosciami, tylko czekac jak sie mluchy na swiat posypia :-D <3

U mnie mdlosci na maksa dokuczaja, czasem i wymioty, do tego sennosc i zmeczenie, poza tym ok.
    Wizyta dopiero 20 sierpnia. Juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze moje skarbulki.

Trzymam za wszystkie mocno kciuki i zycze nam ochlody bo te upaly sa masakryczne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 20:03

aszka lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Powiedzcie mi czemu na wynik krwi z prenetalnych czekacie 2 tygodnie? Ja byłam dziś na pobraniu i mi babka powiedziała, że wynik będzie u lekarza na wizycie w czwartek mi powie już....
    to zalezy w jakim labo u mnie były po 6 dniach, a jak wysyłąja do specjalistytycznych to i nawet z dwa tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha wzajemnie :)

mycha28 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wizyty.
    Ciesze się z wami dziewczęta.
    Pięknie!

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, przyszedl wynik Harmony-PRAWIDLOWY :-D

Fantastyczne wieści!!!!!!! Ogromnie się cieszę :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa super suwaczek :-D ;-)

Cieszę się kobietki z waszych pomyślnych wizyt ;-) :-D

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje za wszystkie wizyty! :*

U mnie KTG bardzo dobre, skurczów brak, także spokojnie czekam sobie na termin. Szkoda tylko że brzuch jak bolał cały dzień tak boli nadal :(

Viki26, Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    same dobre wiadomości, to lubię ;)
    Marta piękny Kubuś, widziałam już na bocianie :P
    Monia Twój suwaczek to piękny widok :)
    Anko mnie kuło w pochwie- macicy, gdy się przemęczyłam i bobas miał pozycję główką w dół, może coś uciskał? Niewiem...
    Fistaszek wszystkie wiedziałyśmy, że będzie świetny wynik ;)
    dorzucę i swoją relcję z dzisiejszych WIZYT...byłam rano u swojej gin na wizycie na nfz, zbadała mnie niby wszystko ok, ale przedzwoniła do pryw.przychodni by mi zrobili jeszcze dziś usg i sprawdzili dokładnie szyjkę. Pół dnia miałam takiego stresa...masakra. Na szczęście okazało się, że szyjka trzyma :) dzidziuś harcował ;) Na moje bóle mam nadal brać luteinę i 2xdziennie no spe :/ dr powiedziała, że możliwe, że mam tak silne bóle podbrzusza przez jakieś zrosty (mam niedrożne jajowody). Eh....i kolejne zmartwienie czy maluszek będzie mógł spokojnie rosnąć, jeśli mam zrosty na macicy :(
    Co do wyprawki, wózków itp.to ja szukam używanego, łóżeczko dostałam, dużo ubranek też, wolę zainwestować np.w dobry materacyk, niż w piękny wózek czy łóżeczko :) mnie osobiście nie stać na to co chcę :( ktoś może pomyśleć, że porwaliśmy się na posiadanie dziecka, gdy nas na nie nie stać, może po części i tak, ale dam mu tyle ile będę wstanie, mam nadzieję, że będzie mądre i to zrozumie...że go pragnęłam najbardziej na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 23:38

justa1234, Viki26, Marta1986, mycha28 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    same dobre wiadomości, to lubię ;)
    Marta piękny Kubuś, widziałam już na bocianie :P
    Monia Twój suwaczek to piękny widok :)
    Anko mnie kuło w pochwie- macicy, gdy się przemęczyłam i bobas miał pozycję główką w dół, może coś uciskał? Niewiem...
    Fistaszek wszystkie wiedziałyśmy, że będzie świetny wynik ;)
    dorzucę i swoją relcję z dzisiejszych WIZYT...byłam rano u swojej gin na wizycie na nfz, zbadała mnie niby wszystko ok, ale przedzwoniła do pryw.przychodni by mi zrobili jeszcze dziś usg i sprawdzili dokładnie szyjkę. Pół dnia miałam takiego stresa...masakra. Na szczęście okazało się, że szyjka trzyma :) dzidziuś harcował ;) Na moje bóle mam nadal brać luteinę i 2xdziennie no spe :/ dr powiedziała, że możliwe, że mam tak silne bóle podbrzusza przez jakieś zrosty (mam niedrożne jajowody). Eh....i kolejne zmartwienie czy maluszek będzie mógł spokojnie rosnąć, jeśli mam zrosty na macicy :(
    Co do wyprawki, wózków itp.to ja szukam używanego, łóżeczko dostałam, dużo ubranek też, wolę zainwestować np.w dobry materacyk, niż w piękny wózek czy łóżeczko :) mnie osobiście nie stać na to co chcę :( ktoś może pomyśleć, że porwaliśmy się na posiadanie dziecka, gdy nas na nie nie stać, może po części i tak, ale dam mu tyle ile będę wstanie, mam nadzieję, że będzie mądre i to zrozumie...że go pragnęłam najbardziej na świecie.
    Agniesia ja praktycznie wszystkie ubranka mam od kogoś lub kupiłam z cicholandu :-) bo w ciucholandach są ciuszki super marek i dobrej jakości a na nowe orginalne mnie też niestety nie stać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic od nikogo nie dostałam (bo zwyczajnie nie mam od kogo) i wszystkie ubranka kupiłam na allegro. Kilka paczek używanych ciuchów. I w przypadku ubranek dziecięcych nie uważam, żeby to było coś złego. Wolę za 45 zł kupić paczkę 35 ubranek niż 3 ubranka na krzyż w sklepie. Bo ceny powalają...

Przyszła środa, więc mój dzieć wariuje. W inne dni tygodnia jest spokojny...

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ