X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a skąd Ty jesteś bo już zapomniałam? I ile tego lutinusa bierzesz?

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta piękny brzuszek:)
    Zgrabna jesteś! :)
    Monia z Wrocławia. Ja biorę lutinus na twardnienie macicy i dlatego ze skurcze delikatne mnie stresujące. Biorę 1 lutinus na noc a jak boli brzuch to mam brać dwa.
    Lutinus nie ma refundacji wiec place 160 za paczkę, a w niektórych aptekach kosztuje i 200:/
    Luteine jest tania jak barszcz i na prawdę ja nie slyszalam aby refundowana była jakiś czas. Przeciez tego się nie da zweryfikować i jak chcemy zakombinowac to i tak się uda.
    Mam również progesteron dowcipny czeski. Wiele kobiet z niego zadowolonych ale mi nie pasuje, mogę komuś podesłać 3 paczki utrogestan, zamiast pieniążków chętnie przyjmę z 2 paczki magnez który lykam w dużych dawkach:-)

Marta1986 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wam zdradzę.
    Kupiłam dzis 1 czasopismo o bombelkach! :)
    Dziwnie się czułam przy kasie z gazetka z bobaskiem:)

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a nie masz kogoś znajomego co jeździ do stolicy w celach zarobkowych. Teraz usunęłaś fejsa, więc nie dasz ogłoszenia w celu znalezienia takiej osoby hehe. Już dziewczynom pisałam że ja tam kupuję (A w zasadzie mój brat) na Emilii Plater za 109zł ale teraz ma urlop i jest w Zakopcu :)więc nawet jakbyś mi podesłała receptę to za bardzo nie pomogę.
    Ale faktycznie oszczędność spora byłaby :)

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj lutinus masz za 109zl?
    To może chociaż podeślę kuzynowi w wawie recepte na 2 paczki. To 100zl w kieszeni!

dfe01f0225.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą informacje mam od lekarza niestety. Na każdej wizycie mi powtarza, że tylko do 21tc państwo ją refunduje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Ja byłam wczoraj 20+2
    Podobno lepiej troszkę później niż za wcześnie.

Ja byłam w 20. tygodniu i musiałam pójść jeszcze dwa tygodnie później, bo nie wszystko dało się pomierzyć.

Co do liczenia ruchów to u mnie już koniec ciąży, a takiego zalecenia nie dostałam. Także to od lekarza zależy.

Śpię dzisiaj cały dzień... Od pierwszego trymestru mi się to nie zdarzyło :)

Kava lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie zlecal liczenia ruchów tylko pyta czy kopie :-D a co do luteiny to dziwna sprawa bo ja przez parę lat brałam i zawsze z refundacja i nie byłam w ciąży,aż z ciekawości zapytam lekarza jak będę miała wizytę :-P

Anko:-) lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro zapytam...

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam kilka lat nie będąc w ciąży i miałam zawsze z refundacją. Ale podobno w ciąży refundacja jest tylko do 21tc.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To popytajcie dziewczyny swoich lekarzy.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.
    mi gin wczoraj przepisała i płaciłam 3zł z groszami.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.

Madzia, ja brałam lutkę właściwie całą ciążę i sprawa wygląda tak: do 21 tc jest refundowana luteina 100 dopochwowa, później trzeba płacić całą stawkę, ale przez całą ciążę jest refundacja na luteinę 50 dopochwową, więc ja brałam po prostu po 2 tabletki rano i wieczorem i do końca płaciłam po 3 zł z hakiem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja przez osiem lat starania pewnie kupiła bym dwa samochody ale warto było :-D :-) aszka nie martw się tu w pułtusku też tak jest z lekażami na dodatek wszystkie ciążę z ivf nawet nie ma wskazania to robią cesarkę,a ja jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć,eh szkoda gadać co się wyprawia w szpitalach :-(
    ale jak kobita sie meczy to powinni zrobic, tutaj nic nie zrobia, zostawia jak psa. I takich przykładów mnostwo czy pozniej na oddziale z tymi pielegniarkami tak samo.

• justa1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf patrzałam teraz na pogodę i od poniedziałku będzie już poniżej 30stopni czyli jakie 28 :-D i noce mają być chłodniejsze :-D :-D w końcu będzie można wyjść do ciucholandu hihihi :-P

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeny kiedy ta zgaga mnie opuści :-( :-( masakra z tym diabelstwem :-/
    hehe, a ja mam mdłosci, zgagi brak :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale jak kobita sie meczy to powinni zrobic, tutaj nic nie zrobia, zostawia jak psa. I takich przykładów mnostwo czy pozniej na oddziale z tymi pielegniarkami tak samo.
    Ja leżałam w wawie na Bielanach robili mi laparoskopie i powiem że dla mnie tam jest okropnie, warunki są dobre ale pielęgniarki i lekarze masakra!!

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    hehe, a ja mam mdłosci, zgagi brak :D
    Dobra ty się tak nie ciesz hihihi :-D :-P mdłości też miałam :-D :-P a zgaga jeszcze może zawitać do ciebie :-P :-D

A i nogi mam jak balony :-( nawet problem włożyć mi nogi w klapki :-(

Anko:-), aszka lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Czekaj lutinus masz za 109zl?
    To może chociaż podeślę kuzynowi w wawie recepte na 2 paczki. To 100zl w kieszeni!
    Taak Anko to nie żarty w wawie mają super cenę ul.Emilii Plater bodajże 20... jak już mam awarie i zapomnę to kupuję u siebie za 140. Ale jak mi lutinus starczał na tydzień to wcześniej prosiłam o wypisywanie paru opakowań i braciszek wykupował :)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    mi gin wczoraj przepisała i płaciłam 3zł z groszami.

Ja idę do gina we wtorek to zapytam o luteine 50. Zawsze to jakieś "tańsze" rozwiązanie.

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ