Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a skąd Ty jesteś bo już zapomniałam? I ile tego lutinusa bierzesz?

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta piękny brzuszek:)
    Zgrabna jesteś! :)
    Monia z Wrocławia. Ja biorę lutinus na twardnienie macicy i dlatego ze skurcze delikatne mnie stresujące. Biorę 1 lutinus na noc a jak boli brzuch to mam brać dwa.
    Lutinus nie ma refundacji wiec place 160 za paczkę, a w niektórych aptekach kosztuje i 200:/
    Luteine jest tania jak barszcz i na prawdę ja nie slyszalam aby refundowana była jakiś czas. Przeciez tego się nie da zweryfikować i jak chcemy zakombinowac to i tak się uda.
    Mam również progesteron dowcipny czeski. Wiele kobiet z niego zadowolonych ale mi nie pasuje, mogę komuś podesłać 3 paczki utrogestan, zamiast pieniążków chętnie przyjmę z 2 paczki magnez który lykam w dużych dawkach:-)

Marta1986 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wam zdradzę.
    Kupiłam dzis 1 czasopismo o bombelkach! :)
    Dziwnie się czułam przy kasie z gazetka z bobaskiem:)

justa1234, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a nie masz kogoś znajomego co jeździ do stolicy w celach zarobkowych. Teraz usunęłaś fejsa, więc nie dasz ogłoszenia w celu znalezienia takiej osoby hehe. Już dziewczynom pisałam że ja tam kupuję (A w zasadzie mój brat) na Emilii Plater za 109zł ale teraz ma urlop i jest w Zakopcu :)więc nawet jakbyś mi podesłała receptę to za bardzo nie pomogę.
    Ale faktycznie oszczędność spora byłaby :)

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj lutinus masz za 109zl?
    To może chociaż podeślę kuzynowi w wawie recepte na 2 paczki. To 100zl w kieszeni!

dfe01f0225.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą informacje mam od lekarza niestety. Na każdej wizycie mi powtarza, że tylko do 21tc państwo ją refunduje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Ja byłam wczoraj 20+2
    Podobno lepiej troszkę później niż za wcześnie.

Ja byłam w 20. tygodniu i musiałam pójść jeszcze dwa tygodnie później, bo nie wszystko dało się pomierzyć.

Co do liczenia ruchów to u mnie już koniec ciąży, a takiego zalecenia nie dostałam. Także to od lekarza zależy.

Śpię dzisiaj cały dzień... Od pierwszego trymestru mi się to nie zdarzyło :)

Kava lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie zlecal liczenia ruchów tylko pyta czy kopie :-D a co do luteiny to dziwna sprawa bo ja przez parę lat brałam i zawsze z refundacja i nie byłam w ciąży,aż z ciekawości zapytam lekarza jak będę miała wizytę :-P

Anko:-) lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro zapytam...

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam kilka lat nie będąc w ciąży i miałam zawsze z refundacją. Ale podobno w ciąży refundacja jest tylko do 21tc.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To popytajcie dziewczyny swoich lekarzy.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.
    mi gin wczoraj przepisała i płaciłam 3zł z groszami.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.

Madzia, ja brałam lutkę właściwie całą ciążę i sprawa wygląda tak: do 21 tc jest refundowana luteina 100 dopochwowa, później trzeba płacić całą stawkę, ale przez całą ciążę jest refundacja na luteinę 50 dopochwową, więc ja brałam po prostu po 2 tabletki rano i wieczorem i do końca płaciłam po 3 zł z hakiem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja przez osiem lat starania pewnie kupiła bym dwa samochody ale warto było :-D :-) aszka nie martw się tu w pułtusku też tak jest z lekażami na dodatek wszystkie ciążę z ivf nawet nie ma wskazania to robią cesarkę,a ja jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć,eh szkoda gadać co się wyprawia w szpitalach :-(
    ale jak kobita sie meczy to powinni zrobic, tutaj nic nie zrobia, zostawia jak psa. I takich przykładów mnostwo czy pozniej na oddziale z tymi pielegniarkami tak samo.

• justa1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf patrzałam teraz na pogodę i od poniedziałku będzie już poniżej 30stopni czyli jakie 28 :-D i noce mają być chłodniejsze :-D :-D w końcu będzie można wyjść do ciucholandu hihihi :-P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeny kiedy ta zgaga mnie opuści :-( :-( masakra z tym diabelstwem :-/
    hehe, a ja mam mdłosci, zgagi brak :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale jak kobita sie meczy to powinni zrobic, tutaj nic nie zrobia, zostawia jak psa. I takich przykładów mnostwo czy pozniej na oddziale z tymi pielegniarkami tak samo.
    Ja leżałam w wawie na Bielanach robili mi laparoskopie i powiem że dla mnie tam jest okropnie, warunki są dobre ale pielęgniarki i lekarze masakra!!

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    hehe, a ja mam mdłosci, zgagi brak :D
    Dobra ty się tak nie ciesz hihihi :-D :-P mdłości też miałam :-D :-P a zgaga jeszcze może zawitać do ciebie :-P :-D

A i nogi mam jak balony :-( nawet problem włożyć mi nogi w klapki :-(

Anko:-), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Czekaj lutinus masz za 109zl?
    To może chociaż podeślę kuzynowi w wawie recepte na 2 paczki. To 100zl w kieszeni!
    Taak Anko to nie żarty w wawie mają super cenę ul.Emilii Plater bodajże 20... jak już mam awarie i zapomnę to kupuję u siebie za 140. Ale jak mi lutinus starczał na tydzień to wcześniej prosiłam o wypisywanie paru opakowań i braciszek wykupował :)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    mi gin wczoraj przepisała i płaciłam 3zł z groszami.

Ja idę do gina we wtorek to zapytam o luteine 50. Zawsze to jakieś "tańsze" rozwiązanie.

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ