Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta piękny brzuszek:)
Zgrabna jesteś!
Monia z Wrocławia. Ja biorę lutinus na twardnienie macicy i dlatego ze skurcze delikatne mnie stresujące. Biorę 1 lutinus na noc a jak boli brzuch to mam brać dwa.
Lutinus nie ma refundacji wiec place 160 za paczkę, a w niektórych aptekach kosztuje i 200:/
Luteine jest tania jak barszcz i na prawdę ja nie slyszalam aby refundowana była jakiś czas. Przeciez tego się nie da zweryfikować i jak chcemy zakombinowac to i tak się uda.
Mam również progesteron dowcipny czeski. Wiele kobiet z niego zadowolonych ale mi nie pasuje, mogę komuś podesłać 3 paczki utrogestan, zamiast pieniążków chętnie przyjmę z 2 paczki magnez który lykam w dużych dawkach:-)Marta1986 lubi tę wiadomość
-
Anko a nie masz kogoś znajomego co jeździ do stolicy w celach zarobkowych. Teraz usunęłaś fejsa, więc nie dasz ogłoszenia w celu znalezienia takiej osoby hehe. Już dziewczynom pisałam że ja tam kupuję (A w zasadzie mój brat) na Emilii Plater za 109zł ale teraz ma urlop i jest w Zakopcu :)więc nawet jakbyś mi podesłała receptę to za bardzo nie pomogę.
Ale faktycznie oszczędność spora byłaby -
nick nieaktualnyMinuśka wrote:Ja byłam wczoraj 20+2
Podobno lepiej troszkę później niż za wcześnie.
Ja byłam w 20. tygodniu i musiałam pójść jeszcze dwa tygodnie później, bo nie wszystko dało się pomierzyć.
Co do liczenia ruchów to u mnie już koniec ciąży, a takiego zalecenia nie dostałam. Także to od lekarza zależy.
Śpię dzisiaj cały dzień... Od pierwszego trymestru mi się to nie zdarzyłoKava lubi tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.
-
Madzia82 wrote:Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.
Madzia, ja brałam lutkę właściwie całą ciążę i sprawa wygląda tak: do 21 tc jest refundowana luteina 100 dopochwowa, później trzeba płacić całą stawkę, ale przez całą ciążę jest refundacja na luteinę 50 dopochwową, więc ja brałam po prostu po 2 tabletki rano i wieczorem i do końca płaciłam po 3 zł z hakiem. -
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Ja przez osiem lat starania pewnie kupiła bym dwa samochody ale warto było
aszka nie martw się tu w pułtusku też tak jest z lekażami na dodatek wszystkie ciążę z ivf nawet nie ma wskazania to robią cesarkę,a ja jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć,eh szkoda gadać co się wyprawia w szpitalach
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:ale jak kobita sie meczy to powinni zrobic, tutaj nic nie zrobia, zostawia jak psa. I takich przykładów mnostwo czy pozniej na oddziale z tymi pielegniarkami tak samo.
-
Anko:-) wrote:Czekaj lutinus masz za 109zl?
To może chociaż podeślę kuzynowi w wawie recepte na 2 paczki. To 100zl w kieszeni!