X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki <3 :-D ja pitole a myślałam że się schłodzi i wyskoczę do ciucholandu, a tu dupa łojowa :@ upał jak cholerka :@ w nocy się niby na coś zbierało ale niestety się w końcu nie zebrało :-P

Monia zapraszam do mnie na ciepełko :-D ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    a u mnie zimno 22 stopnie... wolałabym z 25 tak już człowiek się do ciepełka przyzwyczaił :)

Zamówiłaś i masz - już jest 26 :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł. Ja po wizycie, mała jest wielka:)
    560gram i wyprzedza cały czas termin o 9 10 dni.
    Wszystko dobrze. Nie chciała tylko zapozowac do zdjęcia. Albo wciskala w ekran rączkę albo syre.
    Najchętniej natomiast pokazuje psioszke. Mała bezboznica. Jestem w niej zakochana. Oby mi nie odbiło na jej punkcie, w sensie takim abym nie była zwwriowana matka i tylko matka. Żebym pamiętała tez o sobie mezu przyjaciolkach i czasie po prostu dla siebie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:17

Marta1986, justa1234, roletka, Kava, aszka, Konwalia, Madzia82, agniesia2569 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny moja lekarka zdziwiona była ta refundacja i mówiła ze może mi śmiało wypisać refundowana - choć jak mówiłam wole lutinusa.
    Także ni podoba mi się naciąganie lub niewiedza Nikt rychło lekarzy.
    Magda tak trzeba tupnac noga i douczyc lekarza.

Madzia82 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Wszystko dobrze. Nie chciała tylko zapozowac do zdjęcia. Albo wciskala w ekran rączkę albo syre.
    Najchętniej natomiast pokazuje psioszke. Mała bezboznica. Jestem w niej zakochana. Oby mi nie odbiło na jej punkcie, w sensie takim abym nie była zwwriowana matka i tylko matka. Żebym pamiętała tez o sobie mezu przyjaciolkach i czasie po prostu dla siebie....
    Anko naprawdę dorodna ta twoja pannica hihihi :-D :-D ;-) Cieszę się że wszystko jest dobrze :-D
    Ja mam wizyte dopiero 24 sierpnia :| a 19 sierpnia idę golnąć sobie glukozś cutrynową :-D ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:

Mój Szymek o 12 dni wyprzedza termin z OM. Tyle że pick up miałam w 10. dniu cyklu i u mnie wszystko było poprzestawiane...

W ogóle zaczyna mnie tak odrobinę przerażać mój suwaczek. Ogólnie mnie poród nie przeraża, ale boję się cyrków ze szpitalem, żeby przypadkiem nie odesłali. I przeraża mnie gdzie wyląduję po porodzie, bo tam jest wiecznie przepełnione...

• kmb Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny. Ja zaczynam panikowac im bliżej wizyty dzisiaj. Zostało niecałe 3 h. A ja już miejsca niemoge sobie znaleźć

Anko:-), Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae ja czytałam rozporzadzenie to nie moga odesłac, jezeli chca odesłac to musza załatwic miejsce i szpital i przewiezc karetka. Trzeba sie domagac swoich praw, jak cos nie tak żadaj podania odmowy na pismie, lekarze wtedy sraja w gatki. Ja juz tak przetestowałąm w Wawie, ja raz poszłam na IP a oni mi mowia, ze nie przyjmuja HAHA. A ja mowie, serio to prosze odmowe na pismie, a ci, a jednak przyjmujemy. Swinie totalne :)

Anko łał, jak fajnie ze coreczka taka fajniutka :) Co do dzieci to trzeba madrze wychowywac, u mnie w pracy sa takie przypadki ze rodzice pracuje po 20 godzin na dobe, dzieci z opiekunkami a pozniej problemy wychowawcze, bo rodzice na wszystko pozwolaja byle miec ich z głowy i miec sw. spokoj i rozne inne, ale to jeden z przykładów.

Justa no własnie nic nie pada :/ Ja poszłam po mleko i takie tam i gorac juz sie zrobił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Hej. Dziewczyny. Ja zaczynam panikowac im bliżej wizyty dzisiaj. Zostało niecałe 3 h. A ja już miejsca niemoge sobie znaleźć
    bedzie dobrze :)

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb pewnie ze będzie super.
    Czekamy na info:*

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko masz klocusia w brzusiu :) moja to kruszynka i oczywiście już się tym martwię... eh...a luknij jakie ma FL i BPD, ciekawa jestem ile wyprzedza moją.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia a twoja kruszyna ile ważyła na połówkowym?

Kmb napewno będzie wszystko dobrze ;-) :-D

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    260g, ostatnio nie podał mi wagi :/

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    260g, ostatnio nie podał mi wagi :/
    A kiedy miałaś połówkowe? Każde dziecko jest inne i się różnie rozwija, jedne ważą więcej a drugie mniej ;-)

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18t5d, waga to luz... długość kości udowej troszkę mnie zmartwiła, ale na razie nie mam co panikować.

Anko:-) lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja po prostu klocek i nie ma po kim być malutka drobniutka.
    Na polowkowym miała 395....a to było dwa tygodnie temu.
    A czekaj wymiary z dziś FL 41MM, BPD 56.8.
    Moja jest po prostu na granicy górnej normy. Twoje dziecko pewnie w samym jej środku.
    Myślę że nie ma co się martwić ciut małymi i ciut dużymi dziećmi.
    Poza tym raz rośnie wolniej a raz szybciej.

dfe01f0225.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz czym się martwić. Ważne by dziecko było wymiarowe. Czyli np żeby glowka nie wskazywala na 23tydzien a nóżki na 20. Albo tułów był 2 3 tyg młodszy od głowy i na odwrót.
    Z tego co mi lekarka mówiła to ze dziecko ma być wymiarowe. Jak drobne to drobne jak duże to duże wszędzie. Moje ma też brzuszek spory. Poza tym wiele zależy czy na badaniu trafiamy na najedzony brzuszek czy nie, czy za bardzo nie macha glowka itd.

dfe01f0225.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja polowkowe mialam tydzień później niż ty bo chyba 19tydzien i 5 dni.
    Wiec wagowo na bank twoje dziecię przy tych wymiarach ma teraz 420-520 gram.
    Wyluzuj:)?

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma główkę dużo i krótkie nóżki, na razie jest różnica ok tygodnia, podobno to jeszcze w normie.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia nie denerwuj się dzidzia napewno nadrobi ze wszystkim ;-) posłuchaj Anko ;-) :-)

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ