Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.pharmlex.pl/refundacja.jsp?id=drugs/2/Luteina_100_tabl_dop.html
Z tych nudów już siedzę aby siedzieć przy tym komputerze i zainteresowałam się tą waszą luteina.
We wskazaniach do refundacji jest między innymi in vitro. Wchodziłam na parę stronek i nigdzie nie znalazłam tego że tylko do 21 tygodnia ciąży.
I jeśli chodzi o wskazanie to lekarz powinien podpierać się refundacją w związku z cyklem in vitro a nie leczeniem poronień nawykowych i zagrażających.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 17:35
-
nick nieaktualny
-
Gigantyczny kamien! Nikomu nie zycze, ale z perspektywy uwazam, ze lepiej nawet pozyczyc kase na badanie z krwi, niz robic amnio, jezeli tylko jest za duze NT, jak u nas. Nie przezywalam dodatkowo ryzyka poronienia tak wyczekanej ciazy
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny cały wieczór szperałam w necie, by dowiedzieć się jak to jest z tą luteiną. I od 1.01.2014 jest objęta refundacją również w ciąży zagrożonej porodem przedwczesnym luteina 50dopochwowa, a od 01.07.2015 również luteina 100 i 30tab i 60tab.
Zatem we wtorek na wizycie swojego doktorka dokształce. Nie dam sobie wypisać recepty na 100% jeśli mogę mieć refundacje.justa1234, agniesia2569, Anko:-), Konwalia lubią tę wiadomość
-
Lekarze dostają co chwile taką książeczkę z lekami w której pisze na jaki lek jest refundacja lub nie ma i też mają cenę przypisaną
mój doktorek jak mi coś przepisuje to zawsze tam sprawdza ile będzie mnie kosztować dany lek i faktycznie się zgadza z ceną w aptekach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny