X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja nic od nikogo nie dostałam (bo zwyczajnie nie mam od kogo) i wszystkie ubranka kupiłam na allegro. Kilka paczek używanych ciuchów. I w przypadku ubranek dziecięcych nie uważam, żeby to było coś złego. Wolę za 45 zł kupić paczkę 35 ubranek niż 3 ubranka na krzyż w sklepie. Bo ceny powalają...

Przyszła środa, więc mój dzieć wariuje. W inne dni tygodnia jest spokojny...
    Też zamawialam taka paczkę ;-) nawet od Ginger jedną zamówiłam ;-) i z olx zamawialam :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień upałów i kolejny dzień katorgi :-( :-( nawet we własnej skórze człowiekowi jest gorąco :-( dobrze że fartem kuplilismy ostatni wiatrak podłogowy :-D ;-) chociaż z wiatrakiem można jeszcze w domu po żyć :-D

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie drogi wózek i markowe ciuszki świadczą o miłości i szczęściu:*
    Bez jaj!

Nas starania wyniosły w 2 lata 24tys zł, także odczulismy to mocno. Ale warto....ubranka na szczęście dostaje od siostry, przybory od przyjaciółki, wózek okazało się sponsoruja rodzice a więc zostają nam tylko mebelki i nasz remont.
    ułożyło:-)
    agniesia2569 wrote:
    same dobre wiadomości, to lubię ;)
    Marta piękny Kubuś, widziałam już na bocianie :P
    Monia Twój suwaczek to piękny widok :)
    Anko mnie kuło w pochwie- macicy, gdy się przemęczyłam i bobas miał pozycję główką w dół, może coś uciskał? Niewiem...
    Fistaszek wszystkie wiedziałyśmy, że będzie świetny wynik ;)
    dorzucę i swoją relcję z dzisiejszych WIZYT...byłam rano u swojej gin na wizycie na nfz, zbadała mnie niby wszystko ok, ale przedzwoniła do pryw.przychodni by mi zrobili jeszcze dziś usg i sprawdzili dokładnie szyjkę. Pół dnia miałam takiego stresa...masakra. Na szczęście okazało się, że szyjka trzyma :) dzidziuś harcował ;) Na moje bóle mam nadal brać luteinę i 2xdziennie no spe :/ dr powiedziała, że możliwe, że mam tak silne bóle podbrzusza przez jakieś zrosty (mam niedrożne jajowody). Eh....i kolejne zmartwienie czy maluszek będzie mógł spokojnie rosnąć, jeśli mam zrosty na macicy :(
    Co do wyprawki, wózków itp.to ja szukam używanego, łóżeczko dostałam, dużo ubranek też, wolę zainwestować np.w dobry materacyk, niż w piękny wózek czy łóżeczko :) mnie osobiście nie stać na to co chcę :( ktoś może pomyśleć, że porwaliśmy się na posiadanie dziecka, gdy nas na nie nie stać, może po części i tak, ale dam mu tyle ile będę wstanie, mam nadzieję, że będzie mądre i to zrozumie...że go pragnęłam najbardziej na świecie.

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie jest rozowo z kasa, chociaz ja dostalam wysoka premie i mogłabym sobie pozwolic na wypasy, ale nie zamierzam, jak pisała basiurka tez wole w razie czego zainwestowac w lekarza, tym bardziej ze w Wawie ludzie traktowani sa jak mieso. Miałam juz stycznosc z lekarzami ze szpitali i wiem o co chodzi ;) a takze moje kolezanki. Moze podam taki przykład: moja kolezanka rodziła rok temu na zelaznej w wawie, wiadomo nie miała swojego "zainteresowanego lekarza" i przez 20 godzin meczarni nikt jej nie chciał zrobic cc. Dopiero jak maz pogadał ;) to zrobili. Ubranka tez mozna kupic wlasnie na allegro, za dobra cene a dziecko i tak szybko z tego wyrasta wiec bez sensu pakowac kase w ciuszek ktorzy zalozy moze kilka razy. U nas starania przez 2.5roku wyniosly tez cene dobrego samochodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:02

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan krwi to w Gyn sa tez w dwa dni. I ja wszytsko kupie uzywane

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U nas tez nie jest rozowo z kasa, chociaz ja dostalam wysoka premie i mogłabym sobie pozwolic na wypasy, ale nie zamierzam, jak pisała basiurka tez wole w razie czego zainwestowac w lekarza, tym bardziej ze w Wawie ludzie traktowani sa jak mieso. Miałam juz stycznosc z lekarzami ze szpitali i wiem o co chodzi ;) a takze moje kolezanki. Moze podam taki przykład: moja kolezanka rodziła rok temu na zelaznej w wawie, wiadomo nie miała swojego "zainteresowanego lekarza" i przez 20 godzin meczarni nikt jej nie chciał zrobic cc. Dopiero jak maz pogadał ;) to zrobili. Ubranka tez mozna kupic wlasnie na allegro, za dobra cene a dziecko i tak szybko z tego wyrasta wiec bez sensu pakowac kase w ciuszek ktorzy zalozy moze kilka razy. U nas starania przez 2.5roku wyniosly tez cene dobrego samochodu.
    Ja przez osiem lat starania pewnie kupiła bym dwa samochody ale warto było :-D :-) aszka nie martw się tu w pułtusku też tak jest z lekażami na dodatek wszystkie ciążę z ivf nawet nie ma wskazania to robią cesarkę,a ja jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć,eh szkoda gadać co się wyprawia w szpitalach :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny kiedy ta zgaga mnie opuści :-( :-( masakra z tym diabelstwem :-/

• roletka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z GC ile wcześniej musiałyście umówić się na prenatalne? ja mam kolejną wizytę za dwa tyg to będzie 11t2d i na niej mam dostać skierowanie tylko nie wiem czy znajdą później termin w klinice w odpowiednim terminie

ja też boję się nawet myśleć o wózku, łóżeczkach itp ale doszliśmy z m do wniosku że musimy przynajmniej wybrać żeby później nie okazało się że nie wiemy co i będzie za późno dlatego wózek mamy wybrany, koszt nowego to 3000zł do czasu kiedy będziemy musieli go już kupić będę przeglądać olx, alle itp a nóż trafię na używany taki jaki chcemy :) mamy też cichą nadzieję że rodzice się dorzucą bo w końcu tyle już czekali na wnuki :) jak nie to oczywiście sami mamy odłożone na wszystko:) w sumie to była kasa na kolejne lepi i kolejne ivf ale na szczęście będziemy mogli ją wykorzystać w przyjemniejszy sposób czyli na maluchy :) ubranka dostanę po chrześniaku i jeszcze parę innych osób mi się deklarowało, jeden leżaczek bujaczek już czeka na odbiór jeszcze jeden trzeba będzie wykombinować :D no bo nikt nie ma podwójnie przy jednym dziecku ;P

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka, dzieciaki musza miec po 48 mm, zeby dalo sie je zbadac. Radzilabym ci umowic sie od razu, ja tez umawialam sie miesiac wczesniej, pozniej moze byc problem z terminem. Bardzo polecam dr Rozmus, ona nam wszystko fajnie wytlumaczyla i wszytsko dobrze sie skonczylo

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeny kiedy ta zgaga mnie opuści :-( :-( masakra z tym diabelstwem :-/

Mnie dopadła dopiero w trzecim trymestrze...

Dziewczyny, jedna uwaga, bo ja o tym też się na innym forum dowiedziałam. Uważajcie na kupno używanych fotelików, bo foteliki same w sobie mają chyba 5 lat żywotności i lepiej nie kupować starszych!

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na keidy umawialyscie sie na usg polowkowe?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek ja byłam w 12t4d

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia polówkowe :-) nie ! trymestru

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek ja na połówkowym byłam prawie w 22tygodniu ;-)

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    agniesia polówkowe :-) nie ! trymestru
    aaaaaaaa...gapa ze mnie :) ja byłam w 19t4d, bo tak mi wizyta przypadła.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:54

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 08:03

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd wy macie to info o luteinie. Przeciez ona jest refundowana nawet nie w ciazy! :)

Przeciez pani w aptece nie wie czy jesteście czy nie i w którym tyg ciazy.

Ja ją dostawalam bez ciazy refundowana.
    Jeśli miałaby być tylko do 22tyg to przecież. Poproszę pierwsza lepsza koleżankę o recepte z niższej ciazy albo bez ciazy na 5 opakowań.
    To nie ma sensu. Aczkolwiek ręki nie dam uciąć.
    Mi lekarka proponowala w 20tyg czy chce luteine bo jest refundowana a do końca ciazy daleko wiec na lutinus wydam majątek. J akurat toleruje tylko lutinus wiec go wybrałam ale mogę poprosić recepte dla ktorejs i wysłać pocztą.

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuś jaki avatar :) <3

Kava, Marta1986 lubią tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ