X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja nic od nikogo nie dostałam (bo zwyczajnie nie mam od kogo) i wszystkie ubranka kupiłam na allegro. Kilka paczek używanych ciuchów. I w przypadku ubranek dziecięcych nie uważam, żeby to było coś złego. Wolę za 45 zł kupić paczkę 35 ubranek niż 3 ubranka na krzyż w sklepie. Bo ceny powalają...

Przyszła środa, więc mój dzieć wariuje. W inne dni tygodnia jest spokojny...
    Też zamawialam taka paczkę ;-) nawet od Ginger jedną zamówiłam ;-) i z olx zamawialam :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień upałów i kolejny dzień katorgi :-( :-( nawet we własnej skórze człowiekowi jest gorąco :-( dobrze że fartem kuplilismy ostatni wiatrak podłogowy :-D ;-) chociaż z wiatrakiem można jeszcze w domu po żyć :-D

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie drogi wózek i markowe ciuszki świadczą o miłości i szczęściu:*
    Bez jaj!

Nas starania wyniosły w 2 lata 24tys zł, także odczulismy to mocno. Ale warto....ubranka na szczęście dostaje od siostry, przybory od przyjaciółki, wózek okazało się sponsoruja rodzice a więc zostają nam tylko mebelki i nasz remont.
    ułożyło:-)
    agniesia2569 wrote:
    same dobre wiadomości, to lubię ;)
    Marta piękny Kubuś, widziałam już na bocianie :P
    Monia Twój suwaczek to piękny widok :)
    Anko mnie kuło w pochwie- macicy, gdy się przemęczyłam i bobas miał pozycję główką w dół, może coś uciskał? Niewiem...
    Fistaszek wszystkie wiedziałyśmy, że będzie świetny wynik ;)
    dorzucę i swoją relcję z dzisiejszych WIZYT...byłam rano u swojej gin na wizycie na nfz, zbadała mnie niby wszystko ok, ale przedzwoniła do pryw.przychodni by mi zrobili jeszcze dziś usg i sprawdzili dokładnie szyjkę. Pół dnia miałam takiego stresa...masakra. Na szczęście okazało się, że szyjka trzyma :) dzidziuś harcował ;) Na moje bóle mam nadal brać luteinę i 2xdziennie no spe :/ dr powiedziała, że możliwe, że mam tak silne bóle podbrzusza przez jakieś zrosty (mam niedrożne jajowody). Eh....i kolejne zmartwienie czy maluszek będzie mógł spokojnie rosnąć, jeśli mam zrosty na macicy :(
    Co do wyprawki, wózków itp.to ja szukam używanego, łóżeczko dostałam, dużo ubranek też, wolę zainwestować np.w dobry materacyk, niż w piękny wózek czy łóżeczko :) mnie osobiście nie stać na to co chcę :( ktoś może pomyśleć, że porwaliśmy się na posiadanie dziecka, gdy nas na nie nie stać, może po części i tak, ale dam mu tyle ile będę wstanie, mam nadzieję, że będzie mądre i to zrozumie...że go pragnęłam najbardziej na świecie.

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie jest rozowo z kasa, chociaz ja dostalam wysoka premie i mogłabym sobie pozwolic na wypasy, ale nie zamierzam, jak pisała basiurka tez wole w razie czego zainwestowac w lekarza, tym bardziej ze w Wawie ludzie traktowani sa jak mieso. Miałam juz stycznosc z lekarzami ze szpitali i wiem o co chodzi ;) a takze moje kolezanki. Moze podam taki przykład: moja kolezanka rodziła rok temu na zelaznej w wawie, wiadomo nie miała swojego "zainteresowanego lekarza" i przez 20 godzin meczarni nikt jej nie chciał zrobic cc. Dopiero jak maz pogadał ;) to zrobili. Ubranka tez mozna kupic wlasnie na allegro, za dobra cene a dziecko i tak szybko z tego wyrasta wiec bez sensu pakowac kase w ciuszek ktorzy zalozy moze kilka razy. U nas starania przez 2.5roku wyniosly tez cene dobrego samochodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:02

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan krwi to w Gyn sa tez w dwa dni. I ja wszytsko kupie uzywane

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U nas tez nie jest rozowo z kasa, chociaz ja dostalam wysoka premie i mogłabym sobie pozwolic na wypasy, ale nie zamierzam, jak pisała basiurka tez wole w razie czego zainwestowac w lekarza, tym bardziej ze w Wawie ludzie traktowani sa jak mieso. Miałam juz stycznosc z lekarzami ze szpitali i wiem o co chodzi ;) a takze moje kolezanki. Moze podam taki przykład: moja kolezanka rodziła rok temu na zelaznej w wawie, wiadomo nie miała swojego "zainteresowanego lekarza" i przez 20 godzin meczarni nikt jej nie chciał zrobic cc. Dopiero jak maz pogadał ;) to zrobili. Ubranka tez mozna kupic wlasnie na allegro, za dobra cene a dziecko i tak szybko z tego wyrasta wiec bez sensu pakowac kase w ciuszek ktorzy zalozy moze kilka razy. U nas starania przez 2.5roku wyniosly tez cene dobrego samochodu.
    Ja przez osiem lat starania pewnie kupiła bym dwa samochody ale warto było :-D :-) aszka nie martw się tu w pułtusku też tak jest z lekażami na dodatek wszystkie ciążę z ivf nawet nie ma wskazania to robią cesarkę,a ja jeśli mam możliwość rodzenia naturalnie to po co mają mnie ciąć,eh szkoda gadać co się wyprawia w szpitalach :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny kiedy ta zgaga mnie opuści :-( :-( masakra z tym diabelstwem :-/

• roletka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z GC ile wcześniej musiałyście umówić się na prenatalne? ja mam kolejną wizytę za dwa tyg to będzie 11t2d i na niej mam dostać skierowanie tylko nie wiem czy znajdą później termin w klinice w odpowiednim terminie

ja też boję się nawet myśleć o wózku, łóżeczkach itp ale doszliśmy z m do wniosku że musimy przynajmniej wybrać żeby później nie okazało się że nie wiemy co i będzie za późno dlatego wózek mamy wybrany, koszt nowego to 3000zł do czasu kiedy będziemy musieli go już kupić będę przeglądać olx, alle itp a nóż trafię na używany taki jaki chcemy :) mamy też cichą nadzieję że rodzice się dorzucą bo w końcu tyle już czekali na wnuki :) jak nie to oczywiście sami mamy odłożone na wszystko:) w sumie to była kasa na kolejne lepi i kolejne ivf ale na szczęście będziemy mogli ją wykorzystać w przyjemniejszy sposób czyli na maluchy :) ubranka dostanę po chrześniaku i jeszcze parę innych osób mi się deklarowało, jeden leżaczek bujaczek już czeka na odbiór jeszcze jeden trzeba będzie wykombinować :D no bo nikt nie ma podwójnie przy jednym dziecku ;P

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka, dzieciaki musza miec po 48 mm, zeby dalo sie je zbadac. Radzilabym ci umowic sie od razu, ja tez umawialam sie miesiac wczesniej, pozniej moze byc problem z terminem. Bardzo polecam dr Rozmus, ona nam wszystko fajnie wytlumaczyla i wszytsko dobrze sie skonczylo

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeny kiedy ta zgaga mnie opuści :-( :-( masakra z tym diabelstwem :-/

Mnie dopadła dopiero w trzecim trymestrze...

Dziewczyny, jedna uwaga, bo ja o tym też się na innym forum dowiedziałam. Uważajcie na kupno używanych fotelików, bo foteliki same w sobie mają chyba 5 lat żywotności i lepiej nie kupować starszych!

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na keidy umawialyscie sie na usg polowkowe?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek ja byłam w 12t4d

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia polówkowe :-) nie ! trymestru

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek ja na połówkowym byłam prawie w 22tygodniu ;-)

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    agniesia polówkowe :-) nie ! trymestru
    aaaaaaaa...gapa ze mnie :) ja byłam w 19t4d, bo tak mi wizyta przypadła.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:54

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu pytał o refundacje luteiny w ciąży. To do 21tc jest refundowana, bo zapobiega poronieniu, a od 22tc już nie jest bo już mowa jest o porodzie przedwczesnym. Ja niestety luteine będę brała przez całą ciąże i na razie delektuje się ceną 3,56zł za opak.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 08:03

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd wy macie to info o luteinie. Przeciez ona jest refundowana nawet nie w ciazy! :)

Przeciez pani w aptece nie wie czy jesteście czy nie i w którym tyg ciazy.

Ja ją dostawalam bez ciazy refundowana.
    Jeśli miałaby być tylko do 22tyg to przecież. Poproszę pierwsza lepsza koleżankę o recepte z niższej ciazy albo bez ciazy na 5 opakowań.
    To nie ma sensu. Aczkolwiek ręki nie dam uciąć.
    Mi lekarka proponowala w 20tyg czy chce luteine bo jest refundowana a do końca ciazy daleko wiec na lutinus wydam majątek. J akurat toleruje tylko lutinus wiec go wybrałam ale mogę poprosić recepte dla ktorejs i wysłać pocztą.

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuś jaki avatar :) <3

Kava, Marta1986 lubią tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ