X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik ale fajny dzidzik :)

Justyna szerokiej drogi i wypoczynku.

GabiK, justa1234 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa zazdraszczam. .. Miałam też jechać ale chyba nic z tego nie wyjdzie M. musi rano popracować. Mnie teściowa prosiła abym z nią po zakupy się wybierała. Ehh
    A Ty gdzie dokładniej się wybierasz jakieś stałe miejsce?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa my jeździmy na Warchały :-D właśnie dojechaliśmy, jeziorko czysciutkie jak łezka i płyciutko :-D :-D jak wrócę to wieczorem wrzucę fotkę na dowód że piszę prawdę ;-) :-D miłego dzionka kobitki ;-)

Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek, Viki26. Widzę że tygodnie ciąży u was podobne do mnie. Jak się czujecie. Też wam wszystko przeszło mam na myśli objawy które męczyły :-D

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ty o ile pamiętam też na luty termin :-D co u ciebie i dzidzi. Przez te wakacje i urlop wyjazdy ciągle jakoś czasu nie było zaglądać, pewnie już gdzieś pisałaś ale nie nadrobie tego wszystkiego :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ble... Ledwo wyszłam spod prysznica, a już jestem mokra :( Jedziemy dzisiaj zrobić moje badania do porodu w wodzie, a potem do sklepów, bo wszędzie chłodniej niż w mieszkaniu...

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb, mnie w sumie nic nie męczyło, na początku trochę macica szalała i brałam nospę ale od wizyty serduszkowej już mam spokój. Teraz tylko więcej śpię i szybciej się męczę, forma spadła, ale za to od poniedziałku zabieram się za ćwiczenia, bo dziś jeszcze wielkie obżarstwo u kumpeli na urodzinach:)
    Kiedy idziesz czy może już byłaś na prenatalnych? Ja idę w następnym tyg.

Gabi synek śliczny i jaki roześmiany:) przesypiasz nocki?

Justa miłego (kolejnego) urlopowania,coś za dobrze masz;p my mamy zaplanowany wyjazd nad morze w połowie września, oby tylko nie padało, a chłodno może być:)

justa1234, GabiK lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • kmb Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Kmb, mnie w sumie nic nie męczyło, na początku trochę macica szalała i brałam nospę ale od wizyty serduszkowej już mam spokój. Teraz tylko więcej śpię i szybciej się męczę, forma spadła, ale za to od poniedziałku zabieram się za ćwiczenia, bo dziś jeszcze wielkie obżarstwo u kumpeli na urodzinach:)

Justa miłego (kolejnego) urlopowania,coś za dobrze masz;p my mamy zaplanowany wyjazd nad morze w połowie września, oby tylko nie padało, a chłodno może być:)

Ja mam wizytę w środę o 15. będzie długa bo badania i wybór położnej, sali w szpitalu jaka chce po porodzie itp. Ja się już tej wizyty doczekać nie mogę pierwsza u lekarza który już do końca będzie mnie prowadził i poród odbierał :-D

A ja korzystam z wolnego i wybieramy się dziś na zakupy a popołudniu na spacer nad morzem i targ rybny chce odwiedzić :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb ja tez 35+ :D i tez chuda i własnie mnie tez pobolewa. Ja sie srednio czuje bo przez 1 trym, mocno schudłam i miałam wymioty i mdłosci. Do tej pory mam mdłosci, rzadko ale sa. Do tego mam dosc mocne osłabienie. Mam nadzieje ze to minie moze w 20 tyg, skoro do tej pory nie mineło, chociaz juz sie osłabiło. Widocznie tak moj organizm sobie radzi z tym :)
    Viki, KMB kciukam za badania prenatalne.

kmb, Viki26 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kmb ja tez 35+ :D i tez chuda i własnie mnie tez pobolewa. Ja sie srednio czuje bo przez 1 trym, mocno schudłam i miałam wymioty i mdłosci. Do tej pory mam mdłosci, rzadko ale sa. Do tego mam dosc mocne osłabienie. Mam nadzieje ze to minie moze w 20 tyg, skoro do tej pory nie mineło, chociaz juz sie osłabiło. Widocznie tak moj organizm sobie radzi z tym :)
    Viki, KMB kciukam za badania prenatalne.

Mam nadzieję, że minie Ci szybciej. Ja do 17 niemoglam nic jeść bo mnie mdlilo a od 22 do 2 poranne mdłości tak zwane. Na szczęście ustąpiło rano mogę coś przegryzc i kawa. A już od południa normalnie wyciągam wszystko, głównie ryby i kwaśne. Czasem jeden cukierek to max. Bo mi zaraz niedobrze :-P a ty juz po prenetalnych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb tak i wszystko ok :)

kmb, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się wątek rozkręcił, bajer! :D Witam wszystkie nowe Brzuchatki!!! :*

Roletka, a my wizytę mamy w poniedziałek :) A później za tydzień od poniedziałku (prenatalne)... Strach ma wielkie oczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 12:16

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb ja czuje sie srednio. Nie wymiotowlam ani raz, mdlosci mi przeszly, ale czuje sie bardzo slaba. Nigdzie bym sie sama nie wybrala teraz. Srednio tez sypiam. Mam nadzieje, ze jak juz bede miala pozytywne wyniki badan to odsapne i przejda mi inne dolegliwosci

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł dziś belly poinformowało mnie ze zaczynam 6miesiac.
    22tydzien zaczyna 6m?:)
    Ekstra.
    W czwartek dostaliśmy pozwolenie na seks i tu mam pytanie bo martwię się ponieważ dziś po seksie ile razy nie sprawdzałam w dole byłam mokra.
    Wystraszylam się ze to może wody:(?!
    Czy macie podobnie po seksie? Wytrysk na zewnątrz wiec nie e tym rzecz:/
    I niby pozwolenie było ale mój mąż b.duzego siurka i to mnie niepokoi.
    Głupia jestem?:)

Witam nowe Panie:*:)

justa1234, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko są jakieś paski które pokazują czy dana wydzielina to wody płodowe, jak się niepokoisz to może warto się zaopatrzyć tylko nie wiem jak się nazywają

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykłe, lakmusowe :) Są na Allegro i w aptekach. Ale wg mnie to po prostu podniecenie i organizm produkuje więcej śluzu. Ja jestem mokra praktycznie cały dzień...

Anko:-) lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:

Kochana widziałam pogodę na wrzesień i ma być bardzo ładnie i ciepło :-D :-D w tym roku jakoś wyszło z tymi wyjazdami :-P a to dlatego że jestem na zwolnieniu i akurat dziś najdroższy ma wolne i postanowiliśmy wyskoczyć na cały dzień na Mazury ;-) tym bardziej że do Mazur mamy tylko 120km ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja też myślę że to podniecenie ;-) ale jeśli są paski to dla własnego spokoju możesz sprawdzić ;-)

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko jeśli nie odczuwasz bólu,podczas i po to myślę, że nie ma się czym martwić. Kobiety w ciąży są bardziej tam wrażliwe i na 99 % to z podniecenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 16:34

aszka lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja też wymiękam w te upały :( Marze o odrobinie chłodniejszego powietrza..

Dla wyjeżdżających ciężarnych kochane tylko nie kapcie się w jeziorach czy rzekach pytałam o to ginekologa i zabronił kategorycznie można pomoczyć nóżki ochlapać się czy popływać na materacu ale tak żeby nie moczyć miejsc intymnych..
    Rozmawiałam z szwagierka wykąpała się i później wdała się infekcja

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ