X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai bo to tak jest, jak ktos chce przytyc-jak ja -to ciezko, a jak ktos chce schudnac nie pisze teraz o ciazy, bo wiadomo ze ciaza to co innego) to tez ciezko. Zycie jest niesprawiedliwe.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Aszka to będzie 12tc a dokładnie 11+3, więc moze i będzie można zobaczyć pitolka ale on się jedzcze może wchłonąć na tym etapie haha
    Raczej chodzi o to że już powoli zbliża się taki bezpieczniejszy czas dla ciąży i raczej dlatego zwlekam z tym suwaczkiem.

Lasencje płeć w 12 13 tygodniu odczytana prawidłowo to tylko traf. Moja lekarka nie chciala nic na tym etapie mówić bo dla niej to był wzgorek płciowy a nie cipcia czy siusiak.
    A w szpitalu obstawili ze chłopak. W 18 tygodniu i teraz po 20 tym tygodniu mam potwierdzona dziewczynke.
    Wczoraj byłam u swojego szpitalnego lekarza. Powiedział ze jednak się mylił w tym 13 tyg bo małe cipcie są szpiczaste dlatego przypominaja małego siurka.
    Wczoraj młoda chowala twarz a pokazywala tylko mała psioszke i przeciek w buleczce wiec jakby nie ma wątpliwości.
    Ciesze się bo intuicja od początku mówiła mi ze będę mieć 1 córkę.
    Całe życie tak myslalam:-)
    A ta opcja z chłopcem bardzo mnie cieszyła ale dziwilam się bardzo ze mam mieć niby synka. U mnie w rodzinie zawsze pierwsze są dziewczynki i tak człowiek się nastawil heh:-)

Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej należę do grona szczupaków, przez stymulację i hiperkę schudłam, teraz mam na plusie 3kg, staram się więcej jeść, żeby bobaska podtuczyć ;)
    A co do bólu brzucha, to ja przez te 21tc miałam tylko dwa dni bez bólu...a tak to ciągle coś, też to zrzucam na moje gabaryty, bo skoro jest ok, a boli... a teraz doszła rwa kulszowa, dziś ledwo co wstałam, suuuper :(

aszka lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Aszka macie rację oczywiście. Dlatego teraz nie ma się co martwić. Będziemy się zastanawiać po porodzie nad tyciem bądź chudnięciem ;)

Moniaa, aszka lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a u mnie od poczatku, tyle ze ja wazylam 49 kg.

Ja przed stymulacją ważyłam 46 kg, ciążę rozpoczęłam z 50 kg, teraz jest 57 kg. Podejrzewam, że po porodzie wróci do tych 46 kg :(

Jestem zmasakrowana. O północy było na dworze 28 stopni... I jak tu przewietrzyć mieszkanie? Od rana się rozpływam. Moją jedyną aktywnością będzie pokrojenie arbuza i zrobienie obiadu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae to i tak dobry wynik +57 :)

Agniesia tak to jest, moja siostra była ogolnie puszysta i cała ciaze nic, zadnych objawów, nawet jej sie brzuch nie powiekszył bo i tak miała duzy przed, a lekarz na to ze własnie niby dobrze w ciazy. W sumie jej ani dziecku nie zaszkodziło ogolna otyłosc. Biedna połoz sie ta rwa, moze do lekarza sie wybierz?

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Danae to i tak dobry wynik +57 :)

Agniesia tak to jest, moja siostra była ogolnie puszysta i cała ciaze nic, zadnych objawów, nawet jej sie brzuch nie powiekszył bo i tak miała duzy przed, a lekarz na to ze własnie niby dobrze w ciazy. W sumie jej ani dziecku nie zaszkodziło ogolna otyłosc. Biedna połoz sie ta rwa, moze do lekarza sie wybierz?
    mam wizytę we wtorek, jakoś wytrzymam :) i tak w taki upał nie zamierzam nic robić, a jak leżakuje i się nie ruszam jest ok.

aszka lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:36

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:53

Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam od tego upału :-( u nas w pułtusku na termometrze bagatela 55stopni!!!

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:37

Kava lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w 12 14 tyg był siusiak:) według 3 lekarzy w szpitalu a 5 6 tyg później jednak siusiak nie był siusiakiem.
    I oczywiście to jest to o czym pisałam.
    Nie można w 100% się mylic:)
    Jak lekarze określają płeć w 12 13 tyg to połowa z nich trafi a druga nie:)
    Proste:)

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa o rany!!!!!! Chce deszczu :/

Anko tak to jest, dlatego ja wole poczekac ale przynajmniej pozniej nie bedzie ze sie nastawie tak, a bedzie inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarka w 16. tygodniu stwierdziła, że nie poda płci, bo wszystko może się zmienić. I poznaliśmy na połówkowym w 20. tygodniu. Najpierw bardzo chciałam chłopca, potem mieliśmy absolutne przekonanie na dziewczynkę, a okazało się że jednak chłopak.

Ja już nie daję rady. Mam 28 stopni w pokoju :(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 stopni w swoim mieszkanku :-(
    My na usg w 13 tyg nie usłyszeliśmy jaka płec dopiero w 18 tyg mój gin powiedział że napewno cipusia i na połówkowym potwierdził :-D powiedział że siusiola z tego nie będzie nawet mam trzy zdjęcia małej cipulki hihihi :-D mamusi Kochana cipulka :-D <3 <3

Aszka podeślij deszczu będę wdzięczna :-D

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:53

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kmb Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny jeśli można to chętnie do was dołączę. Jestem po 6IUI. I wkoncu też cieszę się ciąża. Wszystkim wam gratuluję i spokojnych miesięcy życzę

aszka, Kava, roletka, agga1984, Viki26, Anko:-), Konwalia lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb serdecznie witamy i zapraszamy :-D

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewnie jako jedna z nielicznych - po pierwszej inseminacji witam się w 4 tyg ciąży :)))

justa1234, Kava, roletka, agga1984, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia witamy :-D

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ