X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska ale twoja waga jest chyba ok. 5kg to chyba nie tak dużo jak na 20 tydz. :)
    Powiem wam że ją też nie narzekam. Czasem coś pocwiczylam,ale to może kilka razy. Z reszta przy moich blizniakach ćwiczenia podobno nie są wskazane.

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Też byłam i jestem chuda, ale ja żadnych bólów brzucha nie miałam przez całą ciążę...
    a u mnie od poczatku, tyle ze ja wazylam 49 kg.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka jaka chudzizna... :)
    Ja dziewczyny przytyłam mocno po rzuceniu palenia. Wcześniej moja waga wahała się od 48 do 53 przy wzroście 170. Więc kościotrup istny!
    U mnie w rodzinie wszyscy palą i same chudzizny. Tylko ja ze starsza siostrą rzuciłyśmy fajki i jesteśmy ciut przy sobie, porównując do trójki naszego rodzeństwa. Teraz trochę bardziej sobie pasuję z tymi krągłościami.

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wlasnie zastanawiam jak bedzie z ta moja waga. W poprzedniej ciazy tez na poczatku tak lekko tylam. w 6 miesiacu to moze ze 3 kg na plusie mialam. Skonczylo sie na 20. Teraz tez widze, ze nic nie przybieram, mam nadzieje, ze z blizniakami niekoniecznie dwa razy tyle ;-) Ale czytajac zai to na szczescie nie :-D

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiastaszek czyli pozniej w 6 miesiacu zaczęłas tyc?

Moniaa a teraz jeszcze mam mniej przez te wymioty i mdłosci, no patyczak :D

Moniaa lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z parę lat temu rzuciłam fajki, przy wzroście 172 ważyłam przed rzuceniem 63 a po zrzuceniu dolecialo mi 10 kg :-P bo zamiast się wziąść za siebie to ja podżerałam :-P i po pół roku wróciłam do palenia :-( ale półtora roku temu rzuciłam i nie przytyłam ani grama :-D tylko schudłam bo cwiczylam z chodakowską :-D i starałam się nie jest słodyczy i fast foodow ;-) no ale teraz kilogramy wróciły no ale i uporem się i z tymi jestem dobrej myśli że wrócę do swoich 63kg ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka,Monia kiedy będą suwaczki? ;-) :-D

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jezusie... wszyscy mnie męczą z tymi suwaczkami :P
    W poniedziałek mam wizytę... jak będzie ok a Pewnie będzie to ustawiam cudny różowiutki hehehhe

aszka, justa1234, Anko:-), Viki26 lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:34

Moniaa, aszka lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chudniecie jest zwiazane z nadczynnosci tarczycy wiec niestety taki los. Tyle dobrego ze wystarczy ze powiem: nadczynnosc tarczycy i mam spokoj, wiadomo bo niektorzy np. lekarze to moga myslec ze sie odchudzam, a ja nigdy sie nie odchudzałam, po prostu tak mam. I stad własnie wszyscy mowia ze mam te bole brzucha, z kosci skora musi sie mocno rozciagac itd,itp.

Justa ja to ustawie duzo pozniej, mam pare chorobek, wole na razie bez suwaka.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Moniaa na pewno będzie ok i nie ma innej opcji mamuśka :D
    Martuś piszesz mi dosłownie to samo, co ja Tobie wcześniej...
    Sama wiesz myślimy pozytywnie ale jest takie chłodne, racjonalne nastawienie w Nasz :) to pozwala czasami na takie zachowanie zimnej krwi i nie popadanie w przesadną euforię :)

aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    o jezusie... wszyscy mnie męczą z tymi suwaczkami :P
    W poniedziałek mam wizytę... jak będzie ok a Pewnie będzie to ustawiam cudny różowiutki hehehhe
    wlasnie ale to chodzi ze juz poznasz płec? Ja sie nie moge doczekac co u mnie bedzie widac :) pitolek czy cos innego :D

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to będzie 12tc a dokładnie 11+3, więc moze i będzie można zobaczyć pitolka ale on się jedzcze może wchłonąć na tym etapie haha
    Raczej chodzi o to że już powoli zbliża się taki bezpieczniejszy czas dla ciąży i raczej dlatego zwlekam z tym suwaczkiem.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki będzie dobrze ;-) ;-) trzymam kciuczki za wasze bobasy <3 :-D

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:35

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:52

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka pomimo takiej różnicy , u mnie 11tc u Ciebie 19, to zobaczysz w przyszłym tygodniu że mi bliżej do RUDEGO 103 :)
    Ale to co napisałaś o tej koleżance to mnie trochę pocieszyło, może te co tyją równomiernie nie skończą z +30kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Aszka to będzie 12tc a dokładnie 11+3, więc moze i będzie można zobaczyć pitolka ale on się jedzcze może wchłonąć na tym etapie haha
    Raczej chodzi o to że już powoli zbliża się taki bezpieczniejszy czas dla ciąży i raczej dlatego zwlekam z tym suwaczkiem.
    u mnie w 12 tyg, to lekarz powiedział ze nie powie, bo to tylko 60% ale trudno, poczekam. :)

U mnie to i tak nierealne +30 ale chociaz z +8 kg zeby było.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie przesadzaj, napewno nie jest tak źle :)
    Powiem Ci, ze ja też co rano przeżywam szok stając na wadze. Od kilku lat jestem osobą, która bardzo pilnuje swojej wagi (co spowodowane było tym, że zawsze byłam średnio przy sobie, w dramatycznych momentach mojego życia dość bardzo- Boże jak dziś oglądam te zdjęcia to jestem w szoku), dlatego kiedy kilka lat temu udało mi się osiągnąć prawie wymarzoną figurę to od tej pory każdy nadprogramowy gram (już nawet nie kilogram) jest bardzo nie mile widziany. Dlatego teraz też jest mi tak trochę ciężko jak widzę co rano kilkaset gramów więcej. Niektóre z Was pewno pomyślą że jakaś nienormalna jestem- no ale niestety taki jest pogląd na świat człowieka, który od zawsze walczył ze swoją wagą. Napewno nie zrozumie mnie nikt kto tego nie przeżył.

Do połowy drugiego trymestru szło to jakoś powolutku, teraz już trochę nabiera rozpędu. Mam jednak w głowie jakiś ład, bo wiem że za kilka miesięcy czeka mnie wspaniała nagroda o którą zabiegałam tyle lat :) moje kochane bliźniaki :) które napewno wyciągną ze mnie niejeden nadprogramowy kilogram :D

Anko:-), justa1234, Kava lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai... trudno przecież nie będę płakała z tego powodu. Decydując się na ciążę liczymy się przecież z tym, że na jakiś czas możemy zapomnieć o ideałach jakie same sobie kreujemy albo w głowie albo w realu :)
    A wiadomo ze teraz jest wszędzie kreowany nieskazitelny obraz kobiety.

Anko:-), Marta1986, Kava lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ