Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Eliz gratulacje i życzę dużo zdrówka
Ja wczoraj wylądowała na nieplanowanym USG, rano na aplikatorze luteiny zobaczyłam krew. W szpitalu stwierdzono, że nie wiadomo skąd ta krew a i śladu po niej nie było. Dostalam wieksza dawke progesteronu i mam prowadzic oszczedny tryb zycia. Jednak widziałam i slyszalam pierwszy raz serduszkocudowne uczucie.
Mam jednak pytanie, przy transferze miałam podany jedna blastocyste i mogły z niej powstać bliźniaki? Lekarza twierdził, że jeden pęcherzyk wchłania się a w drugim jest moje maleństwo. Nie wiem czy to możliwe?Iva79 lubi tę wiadomość
-
Bardzo możliwe ze z jednej blastki zrobiły sie dwa zarodki - podzieliły sie ( jednojajowe) - jesli sie mylę niech ktos mnie poprawi, ale od zawsze myślałam ze tak moze sie zdarzyć.
A krew to moze była bo uszkodziłas skore aplikatorem ? Wazne ze juz nic nie leci i stwierdzili ze jest dobrze. Super ze słyszałaś serduszko. Gratulacje !!
Ps. Ja luteinę aplikowałam palcem polecam, ja czułam sie bezpieczniejagulas, chiara, mia6 lubią tę wiadomość
-
Adrenalina dziękuję za odpowiedź, w sumie jak byłam na pierwszym USG to był tylko jeden pęcherzyk, a wczoraj dwa z jego jeden się wchłania.
Od teraz będę już też aplikować luteine palcem, wydawał mi się, że tym aplikatorem jest bardziej higieniczne,a nie wiedziałam, że się nie powinno -
Dziewczyny czy wy uzywalyscie może pasa poporodowego? W szpitalu położna mi doradzała żeby sobie zakupić tym bardziej że ja strasznie zdycham po cc.nie dość że ledwo co chodzę to jeszcze kręgosłup odmawia posłuszeństwa. Ogólnie masakra.
Ale cieszę się bo mam pokarmu tyle ze mogę wykarmic niejednego noworodka. Moja niunia zaczyna dostawać zołtaczki, poza tym jest wszystko w porządku.Iva79, chiara, Anatolka, Inska, agulas, szałwia, aneczka2015, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
Iva79 wrote:Eliz gratulacje
Anatolka czemu tak dlugo bierzesz progesteron , myslalam, ze bierze sie go tylko na poczatku ciazy? Dzieki
Żeby uniknąć niepotrzebnych skurczy/stawiań. Nie są wskazane przy skróconej szyjce a ja z taką leżę.Iva79 lubi tę wiadomość
-
Eliz gratulacje
mój gin powiedział że jak chce pas to moge nosić ale mam poczekać aż macica się sama obkurczy bo tak jak pas pomaga mięśniom powrócić na swoje miejsce tak macica jest mięśniem który lepiej żeby sam sie obkurczył
-
Dziewczyny czy tętno w 8t6d 140 to nie za mało? Wczoraj byłam ba usg i teraz doczytałam na zdjęciu. Napisałam do lekarki smsa i odpisała, że niskie to ok 100 a to jest dobre. Mimo to zmartwiłam się...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:10