X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się mają Inska i Sylwia? Halo? :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ważyłam synka i ma prawie 2,2kg :-) wygląda już jak naprawdziwszy dzidziuś :-) tylko nie odwraca się i już raczej mało prawdopodobne, że sis odwróci. Lekarz kazał mi się oswajac z myślą o cc... Bardzo chciałam rodzic SN, ale cóż... Zobaczymy, cień nadziei na fikolek jeszcze jest...

A dzis mamy 50-ciodniowke :-D hehe

adrenalina, kuciak, Iva79, Anuszka, ComeToMeBaby, szałwia, renieczka, vioris, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka pamietam Cie z wątku ivf :) cieszę sie ze udało Ci sie to było tak całkiem niedawno a Twoja dzidzia juz niedługo bedzie z Toba.

Juz tez bym chciała juz nosić taka wagę w sobie :)

Anatolka, Iva79, szałwia, aszka, pabelka88 lubią tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dostalam wynik, hemoglobina za niska, to dopiero poczatek ciazy a juz mam braki , jutro sie dowiem jakie bede miala leczenie.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, gratuluje prawdziwego dzidziusia, idziemy prawie leb w leb :-)

Iva dadza Ci zelazo, ja tez mialam od poczatku niska, a teraz jest w normie. Dobrze, ze wiedza, ze jest niska i moga reagowac.

Anatolka, Iva79 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, widzę że nowe ciężarówki dołączają - witaj Vioris, bardzo się cieszę że ci się udało. Jak powtórka bety?
    Anatolka, wszystkiego najlepszego z okazji 50-dniowki :-) normalnie zapytałabym cię o stres ale przy cc to chyba nie ma się co bać, no nie? ;-)

Ja w międzyczasie zmieniłam lekarza na nfz. Tego co to mnie ani nie badał i tylko przyduszony do muru wypisał skierowanie do laba. Na takiego który jak zobaczył wyniki z laba przepisał coś na bakterie w moczu i zapytał: o, a co dr na to tsh? Jak odpowiedziałam że nic to zapytał czy miałam wcześniej problem z tarczycą (no nie), a następnie wypisał skierowanie do endokrynologa na cito. Ha! Taki lekarz. Choć wcisnęłam się do niego dosłownie na trzy minuty bez terminu wizyty więc przepraszał że dziś nie zdąży mnie przyjąć. Zgodził się mnie przejąć, mimo że przyjmuje raz w tygodniu przez dwie godziny i ma full pacjentek. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym w kolejce nie przeprowadziła wywiadu środowiskowego na temat lekarza- potwierdziło się tylko że lekarz super. Zresztą już wcześniej wiedziałam że ten jest super, a tamten to dno i wodorosty - potwierdziła to również kolejka :-) więc cieszę się, że się udało przenieść i załatwić co trzeba.

Kolejna wizyta ciążowa 31.05. Przetestuję wtedy już całkiem nowego doktora :-) a jeszcze dojdzie prenatalne połówkowe gdzieś, dr mówił że już skierowania nie potrzebuję skoro już u nich robiłam. Tyle że ja nie wiem czy na pewno znów chcę u nich robić, zapytam o to dr w sobotę na wizycie priv. Z nią mogę robić konszachty, ciekawe co ona na to.

A już jutro odbieram wyniki PAPPA. No, zobaczymy.

Iva79, mia6 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie na prenatalne Wystarczy jedno jeśli robi się w tym samym miejscu. Też nie miałam na drugie nowego. Trzecie płatne to już wiadomo :-) jak jest po zmianie miejsca na drugie badanie to nie wiem...

Jakie masz to tsh? Pewnie wyższe niż 2,5, co?

Czy mam stres? Na razie mam marzenie, że się odwróci. Czekam na fikolek bardzo ;-) a później będę albo nie się stresować. Miałam operacje i po czułam się średnio... Wolałabym SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:22

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecie jest płatne???
    A jak to się ma do tego że w ciąży przysługują trzy usg, w tym prenatalne? Tzn masz (jeśli spełniasz kryteria i masz skierowanie) dwa razy prenatalne i raz zwykle usg?

Tsh mam 0,02. Czytałam że w ciąży może spaść (choć nie wiem jak bardzo) i najniższe wartości osiąga koło 10tc, potem się normuje. No ale zapewne trzeba to kontrolować.

Ja też wolałabym SN ale kto wie jak to będzie, do listopada jeszcze daleko i wszystko może się zdarzyć.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka znajomej sie mloda odwrocila jak miala juz dawno ustalony termin cc, a dziewczynie na czeskim forum sie wlasnie blizniak odwrocil w 36 tc. Ja tez sie nawet po zwyklej laparoskopii czulam strasznie, wiec wolalabym rodzic naturalnie. Ale wczoraj bylam u okulistki i pytala mnie kilka razy, czy jestem pewna, ze nie chce cesarki i straszyla powiklaniami i jak patrze na moj ogromny brzuch to zaczynam sie wahac i byc przerazona :) Ja nawet nie zauwazylam, ze tez rozmienilam 50 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:59

• szałwia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mozna tez probowac jakichs pozycji, w ktorych dziecku niewygodnie, ale nie wiem, na ile to bezpieczne pod koniec i z Twoja szyjka. Ja jak mialam kompletnie zablokowane plecy, to mi lekarka doradzila, zebym lezala caly czas na stronie, ktora mnie bardziej boli i dziecko denerwuje, to sie moze obroci i zadzialalo w 24 h, wielka przeprowadzka byla, a potem ulga, ale to bylo kolo 20 tc.

Anatolka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Trzecie jest płatne???
    A jak to się ma do tego że w ciąży przysługują trzy usg, w tym prenatalne? Tzn masz (jeśli spełniasz kryteria i masz skierowanie) dwa razy prenatalne i raz zwykle usg?

Tsh mam 0,02. Czytałam że w ciąży może spaść (choć nie wiem jak bardzo) i najniższe wartości osiąga koło 10tc, potem się normuje. No ale zapewne trzeba to kontrolować.

Ja też wolałabym SN ale kto wie jak to będzie, do listopada jeszcze daleko i wszystko może się zdarzyć.

Prenatalne na skierowanie dwa są refundowane od zawsze. Trzecie prenatalne płacisz i/albo możesz mieć zwykle usg 3 trymestru w gabinecie.

Oj, to odwrotna stronę to Twoje tsh. Nadczynność się zrobiła. Poczytaj, ale chyba witamin z jodem nie można przy nadczynności. Tak mi się coś wydaje.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja leże w szpitalu od poniedziałku, bo niestety hiperka mega :/
    Beta od soboty do poniedziałku wzrosła ponad 400%. Dziś miałam znowu powtórkę, ale jeszcze nie znam wyniku. Na razie to mnie tu niewiele będzie, bo cierpię ogromnie i na razie nic a nic nie jest lepiej :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w szpitalu jesteś? Co Ci dają?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Trzecie jest płatne???

Kometa, ja miałam takie tsh na początku ciąży. Kontrolowalam je co miesiąc na wszelki w. Do tego miałam usg tarczycy. Okazało się że jest wszystko ok i to częsta przypadłość na początku ciąży. W połowie drugiego trymestru już było w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 16:25

Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Spieszę z informacją, ze wczoraj, tj. 11.05.2016 przyszła na świat moja córeczka - Tosia

kuciak, arlenka, adrenalina, _cherryLady, Konwalia, Anuszka, vella, Iva79, Asienka1184, Anatolka, józefka, renieczka, justa1234, szałwia, chiara, pabelka88, Madzia82, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia gratulacje!!! :)

La-mia lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Jak się mają Inska i Sylwia? Halo? :-)
    u nas wszystko OK :) dziś wybieramy się na USG 3D- ostatnie. Zegar wybija 81 dni do porodu, dla mnie to abstrakcja, bo przecież to niby jeszcze dużo, ale idąc tropem niedawno minionej studniówki, zaczyna mnie to przerażać ;P

ogólnie wczoraj miałam jakiś dzień załamania- czuje się jak gruby wieloryb, brzydki wieloryb :P

la- mia gratuluję!

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La - mia ogromniste gratulacje :)

La-mia lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia gratulacje dla Was <3

La-mia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia gratki :-D :-D

La-mia lubi tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ