Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj ważyłam synka i ma prawie 2,2kg
wygląda już jak naprawdziwszy dzidziuś
tylko nie odwraca się i już raczej mało prawdopodobne, że sis odwróci. Lekarz kazał mi się oswajac z myślą o cc... Bardzo chciałam rodzic SN, ale cóż... Zobaczymy, cień nadziei na fikolek jeszcze jest...
A dzis mamy 50-ciodniowkehehe
adrenalina, kuciak, Iva79, Anuszka, ComeToMeBaby, szałwia, renieczka, vioris, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Bry, widzę że nowe ciężarówki dołączają - witaj Vioris, bardzo się cieszę że ci się udało. Jak powtórka bety?
Anatolka, wszystkiego najlepszego z okazji 50-dniowkinormalnie zapytałabym cię o stres ale przy cc to chyba nie ma się co bać, no nie?
Ja w międzyczasie zmieniłam lekarza na nfz. Tego co to mnie ani nie badał i tylko przyduszony do muru wypisał skierowanie do laba. Na takiego który jak zobaczył wyniki z laba przepisał coś na bakterie w moczu i zapytał: o, a co dr na to tsh? Jak odpowiedziałam że nic to zapytał czy miałam wcześniej problem z tarczycą (no nie), a następnie wypisał skierowanie do endokrynologa na cito. Ha! Taki lekarz. Choć wcisnęłam się do niego dosłownie na trzy minuty bez terminu wizyty więc przepraszał że dziś nie zdąży mnie przyjąć. Zgodził się mnie przejąć, mimo że przyjmuje raz w tygodniu przez dwie godziny i ma full pacjentek. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym w kolejce nie przeprowadziła wywiadu środowiskowego na temat lekarza- potwierdziło się tylko że lekarz super. Zresztą już wcześniej wiedziałam że ten jest super, a tamten to dno i wodorosty - potwierdziła to również kolejkawięc cieszę się, że się udało przenieść i załatwić co trzeba.
Kolejna wizyta ciążowa 31.05. Przetestuję wtedy już całkiem nowego doktoraa jeszcze dojdzie prenatalne połówkowe gdzieś, dr mówił że już skierowania nie potrzebuję skoro już u nich robiłam. Tyle że ja nie wiem czy na pewno znów chcę u nich robić, zapytam o to dr w sobotę na wizycie priv. Z nią mogę robić konszachty, ciekawe co ona na to.
A już jutro odbieram wyniki PAPPA. No, zobaczymy.Iva79, mia6 lubią tę wiadomość
-
Skierowanie na prenatalne Wystarczy jedno jeśli robi się w tym samym miejscu. Też nie miałam na drugie nowego. Trzecie płatne to już wiadomo
jak jest po zmianie miejsca na drugie badanie to nie wiem...
Jakie masz to tsh? Pewnie wyższe niż 2,5, co?
Czy mam stres? Na razie mam marzenie, że się odwróci. Czekam na fikolek bardzoa później będę albo nie się stresować. Miałam operacje i po czułam się średnio... Wolałabym SN.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:22
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Trzecie jest płatne???
A jak to się ma do tego że w ciąży przysługują trzy usg, w tym prenatalne? Tzn masz (jeśli spełniasz kryteria i masz skierowanie) dwa razy prenatalne i raz zwykle usg?
Tsh mam 0,02. Czytałam że w ciąży może spaść (choć nie wiem jak bardzo) i najniższe wartości osiąga koło 10tc, potem się normuje. No ale zapewne trzeba to kontrolować.
Ja też wolałabym SN ale kto wie jak to będzie, do listopada jeszcze daleko i wszystko może się zdarzyć. -
Anatolka znajomej sie mloda odwrocila jak miala juz dawno ustalony termin cc, a dziewczynie na czeskim forum sie wlasnie blizniak odwrocil w 36 tc. Ja tez sie nawet po zwyklej laparoskopii czulam strasznie, wiec wolalabym rodzic naturalnie. Ale wczoraj bylam u okulistki i pytala mnie kilka razy, czy jestem pewna, ze nie chce cesarki i straszyla powiklaniami i jak patrze na moj ogromny brzuch to zaczynam sie wahac i byc przerazona
Ja nawet nie zauwazylam, ze tez rozmienilam 50
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:59
-
Anatolka mozna tez probowac jakichs pozycji, w ktorych dziecku niewygodnie, ale nie wiem, na ile to bezpieczne pod koniec i z Twoja szyjka. Ja jak mialam kompletnie zablokowane plecy, to mi lekarka doradzila, zebym lezala caly czas na stronie, ktora mnie bardziej boli i dziecko denerwuje, to sie moze obroci i zadzialalo w 24 h, wielka przeprowadzka byla, a potem ulga, ale to bylo kolo 20 tc.
Anatolka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Trzecie jest płatne???
A jak to się ma do tego że w ciąży przysługują trzy usg, w tym prenatalne? Tzn masz (jeśli spełniasz kryteria i masz skierowanie) dwa razy prenatalne i raz zwykle usg?
Tsh mam 0,02. Czytałam że w ciąży może spaść (choć nie wiem jak bardzo) i najniższe wartości osiąga koło 10tc, potem się normuje. No ale zapewne trzeba to kontrolować.
Ja też wolałabym SN ale kto wie jak to będzie, do listopada jeszcze daleko i wszystko może się zdarzyć.
Prenatalne na skierowanie dwa są refundowane od zawsze. Trzecie prenatalne płacisz i/albo możesz mieć zwykle usg 3 trymestru w gabinecie.
Oj, to odwrotna stronę to Twoje tsh. Nadczynność się zrobiła. Poczytaj, ale chyba witamin z jodem nie można przy nadczynności. Tak mi się coś wydaje. -
Hej. Ja leże w szpitalu od poniedziałku, bo niestety hiperka mega
Beta od soboty do poniedziałku wzrosła ponad 400%. Dziś miałam znowu powtórkę, ale jeszcze nie znam wyniku. Na razie to mnie tu niewiele będzie, bo cierpię ogromnie i na razie nic a nic nie jest lepiej -
ComeToMeBaby wrote:Trzecie jest płatne???
Ja też wolałabym SN ale kto wie jak to będzie, do listopada jeszcze daleko i wszystko może się zdarzyć.
Kometa, ja miałam takie tsh na początku ciąży. Kontrolowalam je co miesiąc na wszelki w. Do tego miałam usg tarczycy. Okazało się że jest wszystko ok i to częsta przypadłość na początku ciąży. W połowie drugiego trymestru już było w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 16:25
Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Hej
Spieszę z informacją, ze wczoraj, tj. 11.05.2016 przyszła na świat moja córeczka - Tosiakuciak, arlenka, adrenalina, _cherryLady, Konwalia, Anuszka, vella, Iva79, Asienka1184, Anatolka, józefka, renieczka, justa1234, szałwia, chiara, pabelka88, Madzia82, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
szałwia wrote:Jak się mają Inska i Sylwia? Halo?
dziś wybieramy się na USG 3D- ostatnie. Zegar wybija 81 dni do porodu, dla mnie to abstrakcja, bo przecież to niby jeszcze dużo, ale idąc tropem niedawno minionej studniówki, zaczyna mnie to przerażać ;P
ogólnie wczoraj miałam jakiś dzień załamania- czuje się jak gruby wieloryb, brzydki wieloryb
la- mia gratuluję!Nasza Marcysia jest już z nami