Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
La-mia gratulacje!!!
Vioris trzymamy kciuki, żeby szybko było lepiej!
Sylwiaśta, jak tam usg?Każda z nas się chyba czasem czuje jak wieloryb
Ja się staram wierzyć tym, którzy mówią, że świetnie wyglądam i mam piękny brzuszek
Pojedyncze jednostki mi trują, że jest za duży, ale to akurat osoby, które mi nigdy dobrze nie życzyły
Ja jestem mocno przerażona rozmienionymi 50 dniami. AAAAAAAAAAA!
La-mia, Iva79, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
La-mia gratuluje
U mnie babki cos pomieszaly w lab i okazuje sie , ze zelazo mam ok , za to musze zwiekszyc dawke L-Thyroxin na 100.
Wczoraj mialam USG i wszystko wyglada dobrze, male ma 2,37 cm, za 3 tyg pranetalne. Myslalam w sumie , ze w 9 tyg bedzie miec jakies 3 cm , bo tak widzialam na necie. Eh ten internet jest w nim duzo dobrych informacji , ale czasami ciazko odsiac pierdoly.
-
Anatolka dla dziecka wszystko praktycznie jest, ubranka jeszcze niewyprasowane, torba na porodówkę bardzo wstępnie, ale spakowana. Gorzej z mieszkaniem, remontu nie skończymy przed porodem, ale powoli się z tym wewnętrznie godzę
Pokoiku jeszcze nie robimy, mebelki ma dziudziuch w naszej sypialni, pokoik zaczniemy ogarniać może po pół roku jakoś. My też mamy misia szumisia
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny twardnienie brzucha, lekki ból, mdłości, biegunka i zatwardzenie na zmianę to w 3 trymestrze normalne, czy mam się zacząć denerwować? Wczoraj wieczorem miałam jeszcze lekkie kłujące bóle podbrzusza, nieregularne. Ciśnienie niskie, cukier w normie. Nie jadłam nic, co mogłoby mi zaszkodzić.
-
nick nieaktualny3 dni temu po raz pierwszy w życiu zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym! Wrażenia niezapomniane, ale dopiero teraz zaczynają się nerwy.
8 dpt beta 135, 9 dpt beta 289. Dzisiaj (10 dpt) też byłam, ale jeszcze czekam na wynik
Dzień dobry Dziewczyny
Anatolka, Iva79, monia2015, La-mia lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:La-mia gratulacje!!!
Vioris trzymamy kciuki, żeby szybko było lepiej!
Sylwiaśta, jak tam usg?Każda z nas się chyba czasem czuje jak wieloryb
Ja się staram wierzyć tym, którzy mówią, że świetnie wyglądam i mam piękny brzuszek
Pojedyncze jednostki mi trują, że jest za duży, ale to akurat osoby, które mi nigdy dobrze nie życzyły
Ja jestem mocno przerażona rozmienionymi 50 dniami. AAAAAAAAAAA!
no i ... cały ojciec- skóra zdjęta. Patrzę na mojego P i po prostu widzę w nim Marcelinę ;P śmieję się, że dorze, że chociąz urodzę, to będę wiedziała, że to moje dziecko
tylko co mnie zastanawiam...
w 20 tc miałam na tej kartce z usg napisane, że łożysko ma 1st dojrzałości a wczoraj 0. No przecież chyba się nie zregenerowało ;/? No i widzę, że współczynnuk mózgowo pępowinowy jest troche tylko ponad dolną granicą... ale dr mowila, ze wszystko ok, mała ładnie przybiera więc nie będę się tym martwiła.
Szałwia, ja na poczatku 3 trym ale twardnienia towarzyszą mi od dawna... moja dr powtarza, ze dopoki nie bolą to norma i wraz z coraz blizszym terminem porodu będą zyskiwały na sileWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:08
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Namieszałam z kontami, ale już jestem
To ja
6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF.
3 dni temu po raz pierwszy w życiu zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym! Wrażenia niezapomniane, ale dopiero teraz zaczynają się nerwy.
8 dpt beta 135, 9 dpt beta 289. Dzisiaj 10dpt 397.
Dzień dobry Dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 19:22
Anatolka, justa183, arlenka, Iva79, _cherryLady, Konwalia, Anuszka, monia2015, renieczka, La-mia, godaweri, ComeToMeBaby, pabelka88, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość
-
Junioer wrote:Namieszałam z kontami, ale już jestem
To ja
6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF.
3 dni temu po raz pierwszy w życiu zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym! Wrażenia niezapomniane, ale dopiero teraz zaczynają się nerwy.
8 dpt beta 135, 9 dpt beta 289. Dzisiaj 10dpt 397.
Dzień dobry DziewczynyJunioer lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Cześć dziewczyny witam się Z Wami nieśmiało. Czy któraś z Was brała p/zakrzepowe zastrzyki po udanym transferze? Ja mam Fragmin 7500 i zastanawiam się, kiedy będę mogła to odstawić. I jeszcze, czy któraś odstawiała Encorton, jeśli tak, to jak szybko. I z jakiej dawki?
Będę wdzięczna za pomocarlenka, adrenalina, _cherryLady, pabelka88, Anuszka lubią tę wiadomość
-
godaweri wrote:Cześć dziewczyny witam się Z Wami nieśmiało. Czy któraś z Was brała p/zakrzepowe zastrzyki po udanym transferze? Ja mam Fragmin 7500 i zastanawiam się, kiedy będę mogła to odstawić. I jeszcze, czy któraś odstawiała Encorton, jeśli tak, to jak szybko. I z jakiej dawki?
Będę wdzięczna za pomoc
hejka jak fraxiparine wstrzykuje nadal, dodatkowo acard x 2 a jestem 12 +1 tc z tego co mi ginka mówiła to najprawdopodobniej od czwartku koniec. co do encortonu miałam w dawce 10 mg i od 3 dni schodzę z dawki na 5 mg i tak jeszcze przez 4 dni.godaweri lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:hejka jak fraxiparine wstrzykuje nadal, dodatkowo acard x 2 a jestem 12 +1 tc z tego co mi ginka mówiła to najprawdopodobniej od czwartku koniec. co do encortonu miałam w dawce 10 mg i od 3 dni schodzę z dawki na 5 mg i tak jeszcze przez 4 dni.
Dzięki za odpowiedź
A jaką masz tą Fraxiparinę 5000? -
godaweri wrote:Cześć dziewczyny witam się Z Wami nieśmiało. Czy któraś z Was brała p/zakrzepowe zastrzyki po udanym transferze? Ja mam Fragmin 7500 i zastanawiam się, kiedy będę mogła to odstawić. I jeszcze, czy któraś odstawiała Encorton, jeśli tak, to jak szybko. I z jakiej dawki?
Będę wdzięczna za pomoc
Witaj, miło Cię tu widzieć, gratuluję!
Zastrzyków nie brałam, encorton 1 tabletka do usg gdzie byl pęcherzyk, później pól do serduszka i koniec.godaweri lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Godaweri, ja brałam encorton 5mg. Zaczęłam 4 czy 5 dni przed transferem. Brałam 1-0,5- 0 i skończyłam z końcem opakowania, bez schodzenia z dawek.
Dziś byłam na usg, potomek z nami nie współpracował. A to tyłkiem, a to bokiem, a jak w końcu wywalił się do nas przodem to usiadł po turecku i wszystko zasłoniłtaki as. No ale poza tym dziecko zdrowe i wszystko ok, maluch już ma 8,5 cm. Ma tam jeszcze trochę miejsca na fikołki i podskoki
józefka, Anatolka, Kava, Konwalia, pabelka88, Anuszka, Viki26, Iva79, godaweri, mia6 lubią tę wiadomość