Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców. Powodzenia!

La-mia lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia gratulacje!!!

Vioris trzymamy kciuki, żeby szybko było lepiej!

Sylwiaśta, jak tam usg?:) Każda z nas się chyba czasem czuje jak wieloryb :) Ja się staram wierzyć tym, którzy mówią, że świetnie wyglądam i mam piękny brzuszek ;-) Pojedyncze jednostki mi trują, że jest za duży, ale to akurat osoby, które mi nigdy dobrze nie życzyły ;-) Ja jestem mocno przerażona rozmienionymi 50 dniami. AAAAAAAAAAA! :-)

La-mia, Iva79, _cherryLady lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia, jak się czujesz Mamuśko? Jak Ci odeszły wody, jak poród, co Cię najbardziej zaskoczyło? :-)

La-mia lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia gratuluje :)

U mnie babki cos pomieszaly w lab i okazuje sie , ze zelazo mam ok , za to musze zwiekszyc dawke L-Thyroxin na 100.

Wczoraj mialam USG i wszystko wyglada dobrze, male ma 2,37 cm :) , za 3 tyg pranetalne. Myslalam w sumie , ze w 9 tyg bedzie miec jakies 3 cm , bo tak widzialam na necie. Eh ten internet jest w nim duzo dobrych informacji , ale czasami ciazko odsiac pierdoly.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, a jak tam przygotowania? My już w miarę. Jutro zamawiamy furę :-) pokoik ogarnięty, choć na razie bez dodatków jeszcze. Dziś zakupiona szumikurka (whisbird) :-D

szałwia, Iva79, monia2015 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dla dziecka wszystko praktycznie jest, ubranka jeszcze niewyprasowane, torba na porodówkę bardzo wstępnie, ale spakowana. Gorzej z mieszkaniem, remontu nie skończymy przed porodem, ale powoli się z tym wewnętrznie godzę ;-) Pokoiku jeszcze nie robimy, mebelki ma dziudziuch w naszej sypialni, pokoik zaczniemy ogarniać może po pół roku jakoś. My też mamy misia szumisia :-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny twardnienie brzucha, lekki ból, mdłości, biegunka i zatwardzenie na zmianę to w 3 trymestrze normalne, czy mam się zacząć denerwować? Wczoraj wieczorem miałam jeszcze lekkie kłujące bóle podbrzusza, nieregularne. Ciśnienie niskie, cukier w normie. Nie jadłam nic, co mogłoby mi zaszkodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni temu po raz pierwszy w życiu zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym! Wrażenia niezapomniane, ale dopiero teraz zaczynają się nerwy.

8 dpt beta 135, 9 dpt beta 289. Dzisiaj (10 dpt) też byłam, ale jeszcze czekam na wynik ;)

Dzień dobry Dziewczyny :)

Anatolka, Iva79, monia2015, La-mia lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, ja nie mam takich atrakcji jak do tej pory. Zdarza mi się niskie ciśnienie, ale mija jak uzupełnię płyny.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    La-mia gratulacje!!!

Vioris trzymamy kciuki, żeby szybko było lepiej!

Sylwiaśta, jak tam usg?:) Każda z nas się chyba czasem czuje jak wieloryb :) Ja się staram wierzyć tym, którzy mówią, że świetnie wyglądam i mam piękny brzuszek ;-) Pojedyncze jednostki mi trują, że jest za duży, ale to akurat osoby, które mi nigdy dobrze nie życzyły ;-) Ja jestem mocno przerażona rozmienionymi 50 dniami. AAAAAAAAAAA! :-)
    Mala wazy juz 1,5 kg!!! W 2 tyg przybrala pol kg! Zrobila mi psikusa i ulozyla sie glowa do gory ;/ a caly czas byla glowa w dol! Nic się nie zmieniła od ostatniego USG, tylko nabrała ciałka :) no i ... cały ojciec- skóra zdjęta. Patrzę na mojego P i po prostu widzę w nim Marcelinę ;P śmieję się, że dorze, że chociąz urodzę, to będę wiedziała, że to moje dziecko :D

tylko co mnie zastanawiam o.O ...

w 20 tc miałam na tej kartce z usg napisane, że łożysko ma 1st dojrzałości a wczoraj 0. No przecież chyba się nie zregenerowało ;/? No i widzę, że współczynnuk mózgowo pępowinowy jest troche tylko ponad dolną granicą... ale dr mowila, ze wszystko ok, mała ładnie przybiera więc nie będę się tym martwiła.

Szałwia, ja na poczatku 3 trym ale twardnienia towarzyszą mi od dawna... moja dr powtarza, ze dopoki nie bolą to norma i wraz z coraz blizszym terminem porodu będą zyskiwały na sile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:08

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namieszałam z kontami, ale już jestem :)

To ja :)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF.

3 dni temu po raz pierwszy w życiu zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym! Wrażenia niezapomniane, ale dopiero teraz zaczynają się nerwy.

8 dpt beta 135, 9 dpt beta 289. Dzisiaj 10dpt 397.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 19:22

Anatolka, justa183, arlenka, Iva79, _cherryLady, Konwalia, Anuszka, monia2015, renieczka, La-mia, godaweri, ComeToMeBaby, pabelka88, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Namieszałam z kontami, ale już jestem :)

To ja :)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF.

8 dpt beta 135, 9 dpt beta 289. Dzisiaj 10dpt 397.
    <3

Junioer lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się Z Wami nieśmiało. Czy któraś z Was brała p/zakrzepowe zastrzyki po udanym transferze? Ja mam Fragmin 7500 i zastanawiam się, kiedy będę mogła to odstawić. I jeszcze, czy któraś odstawiała Encorton, jeśli tak, to jak szybko. I z jakiej dawki?

Będę wdzięczna za pomoc :)

arlenka, adrenalina, _cherryLady, pabelka88, Anuszka lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Cześć dziewczyny witam się Z Wami nieśmiało. Czy któraś z Was brała p/zakrzepowe zastrzyki po udanym transferze? Ja mam Fragmin 7500 i zastanawiam się, kiedy będę mogła to odstawić. I jeszcze, czy któraś odstawiała Encorton, jeśli tak, to jak szybko. I z jakiej dawki?

hejka jak fraxiparine wstrzykuje nadal, dodatkowo acard x 2 a jestem 12 +1 tc z tego co mi ginka mówiła to najprawdopodobniej od czwartku koniec. co do encortonu miałam w dawce 10 mg i od 3 dni schodzę z dawki na 5 mg i tak jeszcze przez 4 dni.

godaweri lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    hejka jak fraxiparine wstrzykuje nadal, dodatkowo acard x 2 a jestem 12 +1 tc z tego co mi ginka mówiła to najprawdopodobniej od czwartku koniec. co do encortonu miałam w dawce 10 mg i od 3 dni schodzę z dawki na 5 mg i tak jeszcze przez 4 dni.

Dzięki za odpowiedź :)
    A jaką masz tą Fraxiparinę 5000?

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fraxiparina 2850 jm mega tępe ampółkostrzywaki :( brzucho fioletowe

• arlenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:

Witaj, miło Cię tu widzieć, gratuluję! :)
    Zastrzyków nie brałam, encorton 1 tabletka do usg gdzie byl pęcherzyk, później pól do serduszka i koniec.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri, ja brałam encorton 5mg. Zaczęłam 4 czy 5 dni przed transferem. Brałam 1-0,5- 0 i skończyłam z końcem opakowania, bez schodzenia z dawek.

Dziś byłam na usg, potomek z nami nie współpracował. A to tyłkiem, a to bokiem, a jak w końcu wywalił się do nas przodem to usiadł po turecku i wszystko zasłonił :-) taki as. No ale poza tym dziecko zdrowe i wszystko ok, maluch już ma 8,5 cm. Ma tam jeszcze trochę miejsca na fikołki i podskoki :-)

józefka, Anatolka, Kava, Konwalia, pabelka88, Anuszka, Viki26, Iva79, godaweri, mia6 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby masz małego wstydzioszka lub skromnisie nie ma co, ale te pozy hmmmm fakt Asior :) ciekawa jestem co mój Kropek nam na wywija w czwartek :)

ComeToMeBaby, pabelka88, Iva79 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, taka 8cm Rybka to tego miejsca ma sporo, nie tylko trochę. Niebawem pewnie poczujesz jak się pluska i robi bąbelki w brzuchu ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ