X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu się pochwalę: 8dpt beta 95,4 mlU/ml a dziś 10 dpt 242 :)

Anatolka, kuciak, ComeToMeBaby, józefka, justa1234, arlenka, Anuszka, szałwia, mia6, La-mia, Viki26 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Ja miałam bardzo podobną, bo 252,2 :-) Nawet jak robiłam sesje z brzuchem to mam w serduszku napisaną te liczbę :-) a mój mąż co ogląda "co to za liczba?" ;-) 100 razy już Mu przypominałam :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny mam bete ponad 2000, ale progesteron 11, przeraziłam się, przy pierwszej becie byl 13, potem 23, a dziś 11. Spadł. Czy nie powinien rosnąc razem z betą?

Teoretycznie powinien, ale może trafiłaś na okres przed wyrzutem. Poza tym pewnie bierzesz full dopochwowo a to w krwi tak średnio wychodzi. Jak nie plamisz to nie schizuj :-)

godaweri, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj beta 2032, przyrosty utrzymuja się na poziomie prawie 200% :)

Konwalia, ComeToMeBaby, justa1234, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny mam bete ponad 2000, ale progesteron 11, przeraziłam się, przy pierwszej becie byl 13, potem 23, a dziś 11. Spadł. Czy nie powinien rosnąc razem z betą?

Ten, ktory bierzesz dopochwowo nie pokazuje się w krwi.

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• godaweri Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Ten, ktory bierzesz dopochwowo nie pokazuje się w krwi.

Czyli utrogestan dopochwowo i dupek nie wyjdzie we krwi?

• Junioer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri dokladnie tak.
    Ja też mialam niski, ale mi uswiadomiono, że Utrogestan przyjmowany dopochwowo wchlania się miejscowo I nie pokaze się we krwi.
    Zwiększylam tylko dawke doustna, biore 2x1 doustnie i 2x4 dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 18:48

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Czyli utrogestan dopochwowo i dupek nie wyjdzie we krwi?

Ja przy nieudanym crio brałam utrogestan doustnie i prg wyszedł 113ng/ml a w udanym brałam tyle samo ale dopochwowo i wyszło 13ng/ml. DOBRZE WIDZISZ - O STO MNIEJ.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja miałam bardzo podobną, bo 252,2 :-) Nawet jak robiłam sesje z brzuchem to mam w serduszku napisaną te liczbę :-) a mój mąż co ogląda "co to za liczba?" ;-) 100 razy już Mu przypominałam :-)
    Anatolko czyli wróżysz mi chłopaka? ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Anatolko czyli wróżysz mi chłopaka? ;)

Nie jestem najlepsza we wróżeniu ;-) nie podejmuje się :-) ale dobra parka nie byłaby zła :-)

Konwalia, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nietypowe pytanie dla rozgarniętych inaczej :P w sensie że dla mnie- nie obrażać się ;)

powpisywałam sobie wymiary dziecia w kalendarz i chciałabym sobie zobaczyć wszystko na wykresie w zakładce Wymiary płodu i tam mi się pokazuje tylko obraz od 7 do 14 tygodnia. A co dalej? Nie mogę tego ani przesunąć ani przewinąć (brak jest suwaka jak w dzienniku) a te strzałki po boku przełączają zakładki z różnymi wymiarami dziecka, nie o to chodzi. Chciałabym sobie podejrzeć np wymiar crl (pierwszą zakładkę) przez całą ciążę. I wpisywałam już wymiar z 15 tygodnia a widzę tylko do 14go. Jak to ugryźć?

edit: a może crl się mierzy tylko w pierwszym trymestrze? :P bo jak chciałam wiedzieć jaki jest crl, żeby wiedzieć jakie duże dziecko mamy to pani dr aż musiała program zmienić w sprzęcie, chyba ją zaskoczyłam :P

edit2: dobra, już się dokształciłam. rzeczywiście, w drugim i trzecim trymestrze to crl schodzi na plan dalszy a mierzy się inne rzeczy. No ale to skąd ja będę wiedziała ile urosło dziecko jak co innego będą mierzyć? eh... do bani ;) w takim razie po co w belly miejsce w drugim trymestrze na zaznaczenie crl skoro i tak go nie widać potem na wykresie? takie otwarte pytanie może tu zostawię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:35

Anatolka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później dzidziuś już jest za duży i nie da się go tak zmierzyć. Później waga jest ważniejsza :-) podobno długość można oszacować w przybliżeniu mnozac długość kości udowej razy 7 :-) tak dla własnego wyobrażenia :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Dawno tu nie zagladalam Konwalia druga dzidzia? :-) gratulacje :-)

Konwalia lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rano obudziłam się z temperatura 38,5. Rozpalona I niewyrazna, innych objawow brak. Co mogę wziac na zbicie temperatury?

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano obudziłam się z temperatura 38,5. Rozpalona I niewyrazna, innych objawow brak. Co mogę wziac na zbicie temperatury?

To bardzo niedobrze na tym etapie. Paracetamol, zimne okłady, chłodny prysznic, zbijaj temperaturę jak najszybciej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy brała któraś z Was SCOPOLAN w ciazy ? Wczoraj miałam wizytę. A Od rana ciągnęło mnie w brzuchu jakby macica. Ja lyknelam magnez. Ale nie przeszło. I na wizycie lekarz powiedział ze trzeba w takich przypadkach brac cos rozkurczowego np nospe. Mowię ze nospe mam a on przepisał mi jeszcze SCOPOLAN jakby nospa nie pomogła 3x1 lyknelam juz dwie juz nie odczowam tego dyskomfortu. Na ulotce jest napisane ze nie przeprowadzono badan kobietom w ciazy oraz ze w ciazy w ewentualnych przypadkach za zgoda lekarza. Ufam mu wiec wzięłam. Ale zaczęłam czytać opinie na ten temat i sa bardzo podzielone.

• chiara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer również proponuję szybkie zbicie temperatury.

Dziewczyny, a ja obudzilam się dzisiaj z brakiem bólu piersi i są jakby mniej nabrzmiałe, nie chcę panikować, ale się nie da :/ czy to może oznaczać coś złego? Mąż próbował mnie i siebie przekonać że to może hormony się ustabilizowała :/ ale ja od razu o najgorszym myślę :( poradzcie coś, bo sama swiruje :( wizytę dopiero mam za tydzień

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:

Dziewczyny, a ja obudzilam się dzisiaj z brakiem bólu piersi i są jakby mniej nabrzmiałe, nie chcę panikować, ale się nie da :/ czy to może oznaczać coś złego? Mąż próbował mnie i siebie przekonać że to może hormony się ustabilizowała :/ ale ja od razu o najgorszym myślę :( poradzcie coś, bo sama swiruje :( wizytę dopiero mam za tydzień

Chiara ja miałam podobnie, raz piersi były tkliwe bardziej raz mniej, raz napięte bardziej raz mniej, to nie był zły objaw. Ale jak sie denerwujesz to lepiej dla własnego spokoju przesunąć wizytę na szybszy termin.

chiara lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:

Ja tez tak miałam. Przeryczalam dwie noce, a potem bol wrócił. Teraz różnie czasem bola czasem nie. Nie ma co się martwic na zapas.

chiara, Iva79 lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Hej. Czy brała któraś z Was SCOPOLAN w ciazy ? Wczoraj miałam wizytę. A Od rana ciągnęło mnie w brzuchu jakby macica. Ja lyknelam magnez. Ale nie przeszło. I na wizycie lekarz powiedział ze trzeba w takich przypadkach brac cos rozkurczowego np nospe. Mowię ze nospe mam a on przepisał mi jeszcze SCOPOLAN jakby nospa nie pomogła 3x1 lyknelam juz dwie juz nie odczowam tego dyskomfortu. Na ulotce jest napisane ze nie przeprowadzono badan kobietom w ciazy oraz ze w ciazy w ewentualnych przypadkach za zgoda lekarza. Ufam mu wiec wzięłam. Ale zaczęłam czytać opinie na ten temat i sa bardzo podzielone.

Nie znam tego. Ja biorę buscopan i to na pewno można w ciąży.

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ