X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiły się. Będę próbowała dostać się do jakiegos lekarza z mojej kliniki na szybszą wizytę, bo mój lekarz prowadzący do końca tygodnia jest nieobecny.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie znam tego. Ja biorę buscopan i to na pewno można w ciąży.
    A miałaś moze taki objaw jak ja ?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia gratuluję :-) Udało Wam się naturalnie?

Dziewczyny używacie/planujecie używanie jakichś antków po ciąży? Ja się tak zastanawiam, czy to ma sens przy naszej diagnozie.

Junioer zbijaj i najlepiej poradź się z lekarzem. Paracetamol tylko czysty (żadnych panadoli extra z kofeiną) i cienka kołdra (żeby się nie przegrzewać). Pod 38 stopni musi być, ja też miałam na samym początku, temperatury i mega zapalenie oskrzeli i kropek dał radę :-)

Chiara ja na początku w ogóle nie miałam obolałych, a potem się to ciągle zmieniało, nie martw się :-)

Anatolka, chiara, Viki26 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam żadnych takich atrakcji w czasie ciąży. Dopiero jak Klocuszek ma ponad 2kg to mi się zdarza jakieś napięcie w brzuchu jak rozrabia. Także dopiero ostatnio zaczęlam doraznie brać :-) ale nie martw się, ja pewnie nie miałam, bo praktycznie cały czas leżę :-)

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina ja miałam jakieś ciągnięcia, potem koło 20 tygodnia duże w miarę regularne bóle i musiałam leżeć tydzień, potem przeszło. Od tej pory mam sporą dawkę magnezu codziennie (dali mi na pogotowiu i mój gin ciągnie ją dalej, teraz będę odstawiać) i normalnie funkcjonuję, ale u mnie się nic nie skracało, nie otwierało, nie było skurczów itp., to zawsze trzeba wykluczyć. Teraz już zaczynam mieć różne atrakcje.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka masz już jakieś oznaki przygotowywania się ciała do porodu? U mnie maluch już zlazł tak nisko, że chodzę sikać cały czas, mam napady wilczego apetytu, a przy cukrzycy nie mogę z nimi nic zrobić, lekką biegunkę (przy żelazie wręcz niespotykana ;-)), brzuch trochę boli i twardnieje od paru dni, więc wszystko wskazuje na to, że ciało się przygotowuje, ale mam nadzieję, że nie przygotowuje się na teraz tylko przynajmniej na za 2 tygodnie ;-) W czwartek mam gina, to zobaczymy, czy coś się tam dzieje.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Konwalia gratuluję :-) Udało Wam się naturalnie?

Dziewczyny używacie/planujecie używanie jakichś antków po ciąży? Ja się tak zastanawiam, czy to ma sens przy naszej diagnozie.

Junioer zbijaj i najlepiej poradź się z lekarzem. Paracetamol tylko czysty (żadnych panadoli extra z kofeiną) i cienka kołdra (żeby się nie przegrzewać). Pod 38 stopni musi być, ja też miałam na samym początku, temperatury i mega zapalenie oskrzeli i kropek dał radę :-)

Chiara ja na początku w ogóle nie miałam obolałych, a potem się to ciągle zmieniało, nie martw się :-)
    Proponuje o czyms pomyslec :)) znam kilka przypadkow ktore wlasnie tak myslaly i w pirrwszym cyklu pp machnely rodzenstwo dla maluszka :D w tym jedna para po ivf :)) ( 2 mln plemnikow)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Hej. Czy brała któraś z Was SCOPOLAN w ciazy ? Wczoraj miałam wizytę. A Od rana ciągnęło mnie w brzuchu jakby macica. Ja lyknelam magnez. Ale nie przeszło. I na wizycie lekarz powiedział ze trzeba w takich przypadkach brac cos rozkurczowego np nospe. Mowię ze nospe mam a on przepisał mi jeszcze SCOPOLAN jakby nospa nie pomogła 3x1 lyknelam juz dwie juz nie odczowam tego dyskomfortu. Na ulotce jest napisane ze nie przeprowadzono badan kobietom w ciazy oraz ze w ciazy w ewentualnych przypadkach za zgoda lekarza. Ufam mu wiec wzięłam. Ale zaczęłam czytać opinie na ten temat i sa bardzo podzielone.

Ja dostawalam w szpitalu jak lezalam przed porodem, jak na oddziale brakowalo chwilowo nospy. Wiec skoro daja to w szpitalu to chyba bezpieczne

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bardzo. A pamietasz na co brałaś ?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chyba to w takim razie uzależnimy od przebiegu porodu i ewentualnych przeciwwskazań na szybkie zajście ;-) Ale u nas to musiałby być mały cud. Chociaż mamy jeszcze 2 bałwanki, więc żeby ostatecznie nie wyszła czwórka ;-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka masz już jakieś oznaki przygotowywania się ciała do porodu? U mnie maluch już zlazł tak nisko, że chodzę sikać cały czas, mam napady wilczego apetytu, a przy cukrzycy nie mogę z nimi nic zrobić, lekką biegunkę (przy żelazie wręcz niespotykana ;-)), brzuch trochę boli i twardnieje od paru dni, więc wszystko wskazuje na to, że ciało się przygotowuje, ale mam nadzieję, że nie przygotowuje się na teraz tylko przynajmniej na za 2 tygodnie ;-) W czwartek mam gina, to zobaczymy, czy coś się tam dzieje.

Wiesz chyba na razie nie. Wczoraj miałam twardnienia brzucha, ale jak się kladlam, zmieniałam pozycje, bok na którym leżałam to przechodziło. Ale pewnie miałam to od tego, że wczoraj polazilam więcej niż zwykle, bo byłam odebrać fure i z psem u weta, bo mój mąż sam by go nie opanował i musieliśmy we dwoje. Dziś już ok. Też idę w czw popołudniu do lekarza.

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no to oby do czwartku :-) Zdamy sobie sprawozdanie :-) Ból trochę rozchodziłam i teraz wypiłam magnez, ale już tylko do piątku go pić mogę, potem by podobno przeszkadzał w przygotowaniach macicy do porodu :-) Mam nadzieję, że maluch poczeka jeszcze no i ciuszki muszę uprasować :-) Próbuję się z nim dogadać, żeby wyszedł w 38 tygodniu, to by było w sam raz ;-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina ja brałam scopolan w ciąży przez prawie dwa tygodnie.

Szałwia drugi kropek tez jest z ivf. Co transfer to ciąża.;) Mam jeszcze jednego na zimowisku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 11:10

renieczka, ComeToMeBaby, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia gratulacje :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to mieliście 2 bałwanki, jak my :-) A problemem były plemniory czy coś u Ciebie?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia z pierwszej procedury jest Lileczka z crio a z drugiej procedury mieliśmy dwa mrozaczki - jeden podany, drugi grzecznie czeka. U nas problem z morfologia plemników.

adrenalina, szałwia, _cherryLady, ComeToMeBaby, justa1234 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    adrenalina ja brałam scopolan w ciąży przez prawie dwa tygodnie.

Szałwia drugi kropek tez jest z ivf. Co transfer to ciąża.;) Mam jeszcze jednego na zimowisku.

Naprawde :) pocieszyłas mnie dzieki :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, u nas problem plemniory ogólnie, ilość, ruchliwość, morfologia też bez szału. Więc widzę, że sprawdza się to, co mówią w naszej klinice, że przy problemach z plemniorami IVF/ICSI daje super efekty :-) Zabezpieczaliście się po Lilce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 11:56

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Konwalia, u nas problem plemniory ogólnie, ilość, ruchliwość, morfologia też bez szału. Więc widzę, że sprawdza się to, co mówią w naszej klinice, że przy problemach z plemniorami IVF?ICSI daje super efekty :-) Zabezpieczaliście się po Lilce?

Szałwia nie zabezpieczalismy się po Lilce. 7 cykli naturalnych staran było, ale nic nie wyszło.

szałwia lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia super, że wyszło od razu z transferem :-) My chyba też po pójdziemy na żywioł, o ile nie będzie przeciwwskazań, ostatecznie to jakaś zaleta niepłodności ;-)

_cherryLady, Iva79 lubią tę wiadomość

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ