X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) wyrwanie większych chwastów, grabienie tego typu, bez latania z łopatą i konewką :) no co najwyzej z wężem ogrodowym no i koniecznie poprzycinać nie które krzewy bo mnie powoli zarasta :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka to masz rzeczywiście strasznie wysoką dawkę, nie za duża, skoro tak reagujesz? Ja mam 75.

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A, z tego co widzę to on ma te rzepy po dwóch bokach na biodrach, nie pośrodku. Takiego jeszcze nie widziałam. Z kolei wyczytałam że rzepy w czasie kolizji się odpinają, ale to na stronie gdzie reklamowano napy ;-) więc nie wiem. W każdym razie pamiętaj o mnie i w razie czego na priv proszę :-)

Ja mam na rzepy i nie polecam. Rzepy się wyrobiły i się odpinają. Teraz bym kupiła na napy.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A, z tego co widzę to on ma te rzepy po dwóch bokach na biodrach, nie pośrodku. Takiego jeszcze nie widziałam. Z kolei wyczytałam że rzepy w czasie kolizji się odpinają, ale to na stronie gdzie reklamowano napy ;-) więc nie wiem. W każdym razie pamiętaj o mnie i w razie czego na priv proszę :-)

Właśnie jest do spodni i sukienek. Dlatego po bokach. Moje rzepy wyrobione nie są, bo kupiłam niewiele przed tym jak wylądowałam w szpitalu a później musiałam leżeć... Także zaliczyłam parę razy wizytę u lekarza, pobieranie krwi itp. Myślę, że w razie kraksy odepnie się i to i to, bo siła będzie ogromna, ale w momencie krytycznym pas będzie w miejscu bezpiecznym i przy takim i przy takim rodzaju zapięcia. Tak na chłopski rozum mi się wydaje :-)

ComeToMeBaby, roletka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia pierwszą dawkę miałam 75 ale po pozytywnej becie bardzo mi TSH poszło w górę i dostałam dawkę 125 ale zaczełam się troszkę skarżyć i mi zdjeła do 112 a wyniki moje są ponizej normy teraz, ale moja endokrynolg twierdzi ze w I trymestrze trzeba uważać i mi zminejszyła do 112, coś wspominała że od kolejnej wizyty znów mi zmniejszy dawkę w końcu juz II trymestr, choć ja mam nadzieje na wyeliminowanie tego cholerstwa, bo ja po przebudzeniu jak nie napije się ciepłej herbaty to chodzę struta, a po tym cholerstwie przez 30 minut sama woda.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis połówkowe w klinice, bardzo proszę o kciuki za nas, bo sie troche boimy.

Anatolka, józefka, ComeToMeBaby, renieczka, _cherryLady lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Mam dzis połówkowe w klinice, bardzo proszę o kciuki za nas, bo sie troche boimy.

Nic się nie bój. To chyba najfajniejsze usg. Dzidziuś wygląda jak dzidziuś a jest jeszcze mały i fajnie się Go ogląda :-)

adrenalina, renieczka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina &&& :)

adrenalina lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ciagle czekam bo lekarza jeszcze nie ma. Zaczynam sie wkurzać.

• lilou Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, kciuki zaciśnięte!! :)

Peonia88
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja także jestem po IVF. Zupełnie na świeżo (12dpt). Przede mną jeszcze pierwsze usg. Mam do was pytanie- czy po pozytywnej becie dalej chodziłyście na wizyty/badania do kliniki, w której robiłyście ivf? Ja rozpatruję powrót do dr u którego wcześniej się leczyłam (prywatny gabinet). A jak to u was wyglądało?
    A tak przy okazji to wam wszystkim gratuluję :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka pierwsze wizyty i tak będziesz mieć w klinice usg, ja ze względu, ze mam blisko i jestem zadowolona zostałam w klinice i tam prowadzę ciąże :)

adrenalina kciukam i czekam na relacje :)

• llallka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, ja mam co prawda umówioną już wizytę z usg w klinice (po za pakietem dodatkowo już płatną) i do kliniki w sumie też mam blisko, ale jest tam wiele rzeczy które mi się nie podobają- choćby brak możliwości skontaktowania się telefonicznego z lekarzem a jedynie z paniami z obsługi klienta. Czy ja w ogóle muszę iść na to pierwsze usg do nich?

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina &&&&

adrenalina, Sówka_83 lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogóle nie byłam w klinice po pozytywnej becie, nawet bety nie robiłam i nich, z tego co się orientuje muszę zgodnie z umową dać im znać jak dziecko się urodzi. Chodzę go ginekologa gdzie indziej ponieważ mam ubezpieczenie z pracy, a w klinice wszystko kosztuje, a tam mam za darmo.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Neo za odpowiedź. Chyba tez tak zrobię.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatni raz w klinice bylam na transferze :) bety i wizyty już gdzie indziej. Ponieważ jestem w ministerialnym to mam jedynie obowiązek poinformować klinikę o wyniku bety, później kontaktowali się ok 12tc, i trzeba jeszcze dać znać po urodzeniu dziecka.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ja także jestem po IVF. Zupełnie na świeżo (12dpt). Przede mną jeszcze pierwsze usg. Mam do was pytanie- czy po pozytywnej becie dalej chodziłyście na wizyty/badania do kliniki, w której robiłyście ivf? Ja rozpatruję powrót do dr u którego wcześniej się leczyłam (prywatny gabinet). A jak to u was wyglądało?

Ja będę chodziła do kliniki na pewno do 12 tc, bo mam w programie wizyty do 12 tyg za darmo, a po drugie jakoś mam wrażenie, że w klinice mają większe pojęcie jak prowadzić ciąże po ivf. Ale być może się mylę.

Jutro mam pierwsze usg i się okaże, czy moje szczęście będzie trwać, czy się skończy. Ale tak sobie myślę, że jakby miało być coś nie tak na tym początkowym etapie, to bym już chyba plamiła/krwawiła. Chociaż nie wiem, bo nigdy w ciąży nie byłam. Póki co czuję się dobrze, męczy mnie senność i mam większy apetyt. Wg kalkulatora zaczęłam dziś 6 tydzień ciąży i jestem przeszczęśliwa :)

llallka, Iva79 lubią tę wiadomość

Peonia88
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka to dużo ci podniosła strasznie. U mnie podnosiła powolutku, robiąc co miesiąc badanie krwi i zmniejszać mi będzie dopiero po połogu.

Lilou większość ciąż po IVF prowadzi się jak zwykłe, a jeśli nie to nie z powodu IVF, ale z powodu jakiejś choroby ciężarnej lub bliźniaków.

Llallka witaj :)

llallka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja do potwierdzenia ciąży klinicznej czyli serduszka byłam w klinice a później wróciłam do swojego zaufanego gina.

llallka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: