X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) wyrwanie większych chwastów, grabienie tego typu, bez latania z łopatą i konewką :) no co najwyzej z wężem ogrodowym no i koniecznie poprzycinać nie które krzewy bo mnie powoli zarasta :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka to masz rzeczywiście strasznie wysoką dawkę, nie za duża, skoro tak reagujesz? Ja mam 75.

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A, z tego co widzę to on ma te rzepy po dwóch bokach na biodrach, nie pośrodku. Takiego jeszcze nie widziałam. Z kolei wyczytałam że rzepy w czasie kolizji się odpinają, ale to na stronie gdzie reklamowano napy ;-) więc nie wiem. W każdym razie pamiętaj o mnie i w razie czego na priv proszę :-)

Ja mam na rzepy i nie polecam. Rzepy się wyrobiły i się odpinają. Teraz bym kupiła na napy.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A, z tego co widzę to on ma te rzepy po dwóch bokach na biodrach, nie pośrodku. Takiego jeszcze nie widziałam. Z kolei wyczytałam że rzepy w czasie kolizji się odpinają, ale to na stronie gdzie reklamowano napy ;-) więc nie wiem. W każdym razie pamiętaj o mnie i w razie czego na priv proszę :-)

Właśnie jest do spodni i sukienek. Dlatego po bokach. Moje rzepy wyrobione nie są, bo kupiłam niewiele przed tym jak wylądowałam w szpitalu a później musiałam leżeć... Także zaliczyłam parę razy wizytę u lekarza, pobieranie krwi itp. Myślę, że w razie kraksy odepnie się i to i to, bo siła będzie ogromna, ale w momencie krytycznym pas będzie w miejscu bezpiecznym i przy takim i przy takim rodzaju zapięcia. Tak na chłopski rozum mi się wydaje :-)

ComeToMeBaby, roletka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia pierwszą dawkę miałam 75 ale po pozytywnej becie bardzo mi TSH poszło w górę i dostałam dawkę 125 ale zaczełam się troszkę skarżyć i mi zdjeła do 112 a wyniki moje są ponizej normy teraz, ale moja endokrynolg twierdzi ze w I trymestrze trzeba uważać i mi zminejszyła do 112, coś wspominała że od kolejnej wizyty znów mi zmniejszy dawkę w końcu juz II trymestr, choć ja mam nadzieje na wyeliminowanie tego cholerstwa, bo ja po przebudzeniu jak nie napije się ciepłej herbaty to chodzę struta, a po tym cholerstwie przez 30 minut sama woda.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis połówkowe w klinice, bardzo proszę o kciuki za nas, bo sie troche boimy.

Anatolka, józefka, ComeToMeBaby, renieczka, _cherryLady lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Mam dzis połówkowe w klinice, bardzo proszę o kciuki za nas, bo sie troche boimy.

Nic się nie bój. To chyba najfajniejsze usg. Dzidziuś wygląda jak dzidziuś a jest jeszcze mały i fajnie się Go ogląda :-)

adrenalina, renieczka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina &&& :)

adrenalina lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ciagle czekam bo lekarza jeszcze nie ma. Zaczynam sie wkurzać.

• lilou Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, kciuki zaciśnięte!! :)

Peonia88
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja także jestem po IVF. Zupełnie na świeżo (12dpt). Przede mną jeszcze pierwsze usg. Mam do was pytanie- czy po pozytywnej becie dalej chodziłyście na wizyty/badania do kliniki, w której robiłyście ivf? Ja rozpatruję powrót do dr u którego wcześniej się leczyłam (prywatny gabinet). A jak to u was wyglądało?
    A tak przy okazji to wam wszystkim gratuluję :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka pierwsze wizyty i tak będziesz mieć w klinice usg, ja ze względu, ze mam blisko i jestem zadowolona zostałam w klinice i tam prowadzę ciąże :)

adrenalina kciukam i czekam na relacje :)

• llallka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, ja mam co prawda umówioną już wizytę z usg w klinice (po za pakietem dodatkowo już płatną) i do kliniki w sumie też mam blisko, ale jest tam wiele rzeczy które mi się nie podobają- choćby brak możliwości skontaktowania się telefonicznego z lekarzem a jedynie z paniami z obsługi klienta. Czy ja w ogóle muszę iść na to pierwsze usg do nich?

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina &&&&

adrenalina, Sówka_83 lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogóle nie byłam w klinice po pozytywnej becie, nawet bety nie robiłam i nich, z tego co się orientuje muszę zgodnie z umową dać im znać jak dziecko się urodzi. Chodzę go ginekologa gdzie indziej ponieważ mam ubezpieczenie z pracy, a w klinice wszystko kosztuje, a tam mam za darmo.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Neo za odpowiedź. Chyba tez tak zrobię.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatni raz w klinice bylam na transferze :) bety i wizyty już gdzie indziej. Ponieważ jestem w ministerialnym to mam jedynie obowiązek poinformować klinikę o wyniku bety, później kontaktowali się ok 12tc, i trzeba jeszcze dać znać po urodzeniu dziecka.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ja także jestem po IVF. Zupełnie na świeżo (12dpt). Przede mną jeszcze pierwsze usg. Mam do was pytanie- czy po pozytywnej becie dalej chodziłyście na wizyty/badania do kliniki, w której robiłyście ivf? Ja rozpatruję powrót do dr u którego wcześniej się leczyłam (prywatny gabinet). A jak to u was wyglądało?

Ja będę chodziła do kliniki na pewno do 12 tc, bo mam w programie wizyty do 12 tyg za darmo, a po drugie jakoś mam wrażenie, że w klinice mają większe pojęcie jak prowadzić ciąże po ivf. Ale być może się mylę.

Jutro mam pierwsze usg i się okaże, czy moje szczęście będzie trwać, czy się skończy. Ale tak sobie myślę, że jakby miało być coś nie tak na tym początkowym etapie, to bym już chyba plamiła/krwawiła. Chociaż nie wiem, bo nigdy w ciąży nie byłam. Póki co czuję się dobrze, męczy mnie senność i mam większy apetyt. Wg kalkulatora zaczęłam dziś 6 tydzień ciąży i jestem przeszczęśliwa :)

llallka, Iva79 lubią tę wiadomość

Peonia88
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka to dużo ci podniosła strasznie. U mnie podnosiła powolutku, robiąc co miesiąc badanie krwi i zmniejszać mi będzie dopiero po połogu.

Lilou większość ciąż po IVF prowadzi się jak zwykłe, a jeśli nie to nie z powodu IVF, ale z powodu jakiejś choroby ciężarnej lub bliźniaków.

Llallka witaj :)

llallka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja do potwierdzenia ciąży klinicznej czyli serduszka byłam w klinice a później wróciłam do swojego zaufanego gina.

llallka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ