X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, to raczej nie twardnienia. Bardzo mało prawdopodobne tak wcześnie. Na zaparcia - kefir, jogurty naturalne np że świeżymi owocami.

Co do progesteronu to lekarz musi ocenić indywidualnie. Większość z nas jest po ivf a to zupełnie inaczej, bo często organizmy po punkcjach czy transferach nie produkują własnego progesteronu więc dziewczyny biorą przynajmniej po końca 1 trymestru. Inseminacja to jednak bardziej naturalna "droga" do dziecka, Twój organizm wyprodukował pecherzyk, pękło, doszło do zapłodnienia i hormony same się produkują, więc trudno oceniać czy potrzebujesz suplementacji czy lekarz dał ja trochę na wyrost.

lily3030 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Anatolka, teściowa już wybrała chrzestnych dla swoich dzieci. Ważne, żeby mąż nie miał nic przeciwko :)

Wiesz, ja też wychodzę z tego założenia. Wychowała dwójkę swoich dzieci, więc nasze niech zostawi nam ;-) ale pewnie pogada... Tak dla zasady, bo przecież mój mąż ma siostrę a ona męża i mógłby być teoretycznie chrzestnym... Ale nie chcemy.

lilou, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka u mnie bardziej obrzęki sprawiały, że się czułam ociężała niż dodatkowe kilogramy, więc to może to. Pić dużo wody trza :) Co do jedzenia trochę średnio podoba mi się fakt, że przejdę z jednej diety na drugą, ale skoro nic innego nie pozostaje... Poza uważaniem na to, co jem, będę przyzwyczajona do regularnego karmienia ;-) Ale też nie narzekam, bo moja ciąża też uważam, że mocno ok przebiega :)

Jeśli chodzi o chrzest to chyba czasem nie ma dobrego rozwiązania. Z jednej strony co innym ludziom do tego, kogo wybierzemy. Temat ingerencji w życie innych ludzi i dawanie denerwujących dobrych rad to temat rzeka. Z drugiej w najbliższej rodzinie mieliśmy taką sytuację. Jedno z mojego rodzeństwa nie wybrało do chrztu nikogo z naszej strony rodziny. No nikt nic nie powiedział, ale ojciec i dziadkowie to bardzo przeżyli. Wszystko zależy od stosunków rodzinnych, ale w naszej są dobre i wszyscy bardzo sobie pomagają i odebrali to trochę jak wypięcie się na ludzi, którzy ich kochają. Za to znajomi demokratycznie nie wzięli nikogo z żadnej strony rodziny tylko znajomych. Może to jest jakaś opcja :)

Lily moja klinika tak szybko odstawia też po IVF, a po IUI w ogóle nie dają, ale ja wywalczyłam po IVF, że miałam dłużej. A na zaparcia jest super kiwi!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz z kliniki mówił, że po 8tc mogę już odstawić progesteron.
    Ale później, lekarz, który prowadzi ciazę wypisywał mi luteinę gdy np brzuch bolał albo się napinal, a w 3 trymestrze to już nie brałam progesteronu w ogole.

Lily, jak mnie czasem męczą zaparcia to tez mam wrażenie, że brzuch się napina. I tak jak Szałwia polecam kiwi. Na mnie dobrze też działa sok z buraka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:29

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A wczoraj ogarnęłam temat chrzestnego, bo mieliśmy duży problem z facetem i ostatecznie padło, że oboje chrzestni będą z mojej strony. Już widzę minę teściowej ;-) a chrzestny się cieszy, bo ma tylko dziewczynkę i zawsze chciał chłopca mieć a u Niego wśród najbliższych już raczej nie miał szans na chrzesniaka-chlopaka.

Zawał teściowej murowany :P

Anatolka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Zawał teściowej murowany :P

Mówisz? ;-) To muszę odsunąć w czasie tę informację, bo pomaga mi z prasowaniem. Jedna jedyna rzecz, ale przydatna ;-)

renieczka, Viki26, Kava lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mówisz? ;-) To muszę odsunąć w czasie tę informację, bo pomaga mi z prasowaniem. Jedna jedyna rzecz, ale przydatna ;-)

A co z roladami ? :(

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    A co z roladami ? :(

A przezyje ;-) przy endo i tak nie powinnam jeść czerwonego mięcha :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)Mam pytanie czy jezdzilyscie samochodem w dłuższe trasy tak około 2i pół godziny czy balyscie się podróży? Ja mam mamę ,która mieszka 120 km dalej i jeszcze u niej nie byłam bo się boję żeby coś się nie stalo (jestem w 17 tygodniu ciąży ) pozdrawiam :)

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzień temu w jeden dzień zrobiłam blisko 250 km, więc korzystaj, bo później z dużym brzuszkiem to już niewygodnie i długo w jednej pozycji.

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem w 17 tc i codziennie jeżdzę koło 150 km lub więcej w ciagu dnia, nic się nie dzieje. W międzyczasie jechałam jednego dnia 900km i też było ok. Moim zdaniem nie masz czego się obawiać.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, na dobry temat trafiłam. A jak to jest z pasami bezpieczeństwa? Zapinacie jak zwykle, tyle że pod brzuchem, czy macie takie specjalne adaptery?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 18:44

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa ciąży za mną... Niesamowite że po takiej długiej drodze mogę cieszyć się tym stanem :-) te lata starań malutka wynagradza mi teraz kopniakami którymi jestem zachwycona <3

adrenalina, Evelle, ComeToMeBaby, Konwalia, Anuszka, justa183, Iva79, Kava lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Połowa ciąży za mną... Niesamowite że po takiej długiej drodze mogę cieszyć się tym stanem :-) te lata starań malutka wynagradza mi teraz kopniakami którymi jestem zachwycona <3
    Czuje dokładnie to samo :) <3

Co do pasów ja jezdze bez. Mieszkam w niewielkim mieście i tu bez problemów jezdze bez. W dalsza trasę bez pasa pojechałam 120 km. Z widocznym juz brzuchem, jak był jeszcze malutki to jeździłam z pasem.

Jak ktos sie boi to najlepiej kupic adapter do pasów i w tedy śmiało mozna zapinać :)

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :)trochę mnie uspokoilyscie :)

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jeżdzę z pasami, jak brzuch będzie duży na tyle, że pasów nie będę zapinać zamierzam iść na L4, tak by jazdę ograniczyć do minimum.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega brzuch, a 2 tygodnie temu jeszcze zrobiliśmy 300 km w jeden dzień, co już mnie trochę zmęczyło. Mam adapter, bardzo wygodny, jeżdżę z nim mniej więcej od połowy ciąży, bez pasów bym nie jeździła.

roletka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak zgłębiam temat i te adaptery nie są takie drogie, a utrzymują pas biodrowy pod brzuchem. Niby wolno wg kodeksu drogowego kobiecie w widocznej ciąży jeździć bez zapięcia pasów ale jakoś się na to nie piszę, a szczególnie na dalsze trasy. Będziemy kupować pewnie adapter.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam adapter.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dziś mnie złapała mega ból głowy, zimne okłady nic nie dawały wręcz zaczełam dostawać dreszczy nie wiem czy to od okładów. pojawił się również wymiot sztuk jeden. zmierzyłam ciśnienie wynik 161/102/121 lekko spanikowałam i łyknełam apap po 20 minutach było juz lepiej 128/84/115 i tu pojawia siępytanie jak mogę sobie radzić przy wysokim ciśnieniu??? wysokie tętno mam zawsze, budze się z wynikiem ponad 100. ale to ciśnienie hmmmmmmmmmmm napewno zaczne sobie regularnie kontrolować bo wiem że to ważne i bardzo niebezpieczne jest nadciśnienie więc na wizyte chce być przygotowana.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ