Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry dziewczyny, dawno nie zaglądałam, ale czytam czasem zza krzaków jak wolną chwilę znajdę. Cieszy mnie bardzo jak dzieciaki rosną, smuci gdy beta spada... Trzymam za wszystkie kciuki.
Dziś byłam na wizycie u nowego gina (nfz).Lekarz, który w końcu się mną zajął. Nawet pamiętał że byłam u niego pytać czy by mnie nie przejął i że miałam coś nie tak z tsh. No, to miło. W ogóle bardzo zainteresowany, o dużo rzeczy mnie pytał.
Mam wypisane skierowanie do laba z zaleglymi i aktualnymi badaniami, mam też skierowanie na usg żył ze względu na bolące łydki. Mam też numer telefonu i mam dać znać co z żyłami.
Obadał mnie ze wszystkich stron, usg przezbrzuszne, usg przezpochwowe, no i... JEST KOSMITA!urosły jajka, będzie chłopak. Taaa dam
tłumy szaleją, famfary, oklaski
Nadira, Kava, Anuszka, Konwalia, Neo84, Chwilka84, lilou, Pola7, józefka, Anatolka, Iva79, Viki26, monia2015, mia6, justa1234, vioris lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do Was dziewczyny, do którego tygodnia ciąży przyjmowałyście estrofem i progesteron? Mi się udało po świeżym transferze, a mój rejonowy gin kazał przyjmować mi rozpiskę leków jak po transferze do 11 tyg bez zmian. Progesteron rozumiem że przyjmuje się dłużej, a estrofem?
-
wombi
strasznie mi przykro
lilou - szczerze mówiąc często nie oznacza to dobrych wieści ale Anko i jej Hania są żywym dowodem na to, że beta to tylko cyferki.
Poza tym u mnie też był jeden przyrost poniżej normy a następny już dobry. Dzidziuś cały i zdrowy
Tak więc uszka do góry. A my tu trzymamy kciuki by było wszystko dobrze.lilou lubi tę wiadomość
-
Nadira, ja miałam crio na cyklu farmakologicznym, brałam estrofem też do 12 tygodnia jakoś.
Edit: ja pisałam do swojego lekarza z kliniki żeby mi rozpisał schodzenie z dawek. To najpewniejsza metoda, gin który nie zajmuje się invitro często nie ogarnia tematu, szczególnie estrofemu, którego się normalnie w ciąży nie bierze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:26
Nadira lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam właśnie do swojego lekarza z kliniki. Powiedział mi że jak miałam świeży transfer to z dnia na dzień mogę odstawić estrofem, bez zmniejszenia dawki ( przyjmuję 1x1), a ten rejonowy gin zalecił do 11-12 tyg więc zgłupiałam totalnie, ale będę słuchać doktora z kliniki.
Podobnie mam z clexanem. Rejonowy mówił żeby brać, zakupiłam już nawet wszystkie zapasy z apteki, a ten z kliniki kazał odstawić. Dziś miałam delikatne brązowe plamienia, myśle że to od tego clexane który biorę z acardem.
I bądź tu mądry człowieku...
-
Ja clexane brałam do 5 tc ( do wyczerpania zastrzyków akurat które miałam ) a potem acard do jakiegos 12 tc. Estrofem kazał mi tez od razu odstawić w klinice i tak zrobiłam. Miałam mała dawkę i tez bez zmniejszania.
Nadira u mnie Klinika bocian z tego co kojarzę u ciebie tez. -
Kava wrote:wombi
strasznie mi przykro
lilou - szczerze mówiąc często nie oznacza to dobrych wieści ale Anko i jej Hania są żywym dowodem na to, że beta to tylko cyferki.
Poza tym u mnie też był jeden przyrost poniżej normy a następny już dobry. Dzidziuś cały i zdrowy
Tak więc uszka do góry. A my tu trzymamy kciuki by było wszystko dobrze.
Kava, dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że u mnie też się wszystko dobrze skończy. Nie mam żadnych plamień ani innych niepokojących objawów. Dziś cały dzień leżę i mam zamiar przeleżeć cały tydzień, aż do wizyty. Chyba nic więcej nie mogę zrobić? Bety już nie chcę powtarzać, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje. Chyba, że zacznę plamić, to wtedy pojadę na betę. Póki co staram się nie denerwować i wierzę, że moje dziecko będzie walczyć i z nami zostanie.Kava lubi tę wiadomość
Peonia88
-
lilou wrote:Kava, dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że u mnie też się wszystko dobrze skończy. Nie mam żadnych plamień ani innych niepokojących objawów. Dziś cały dzień leżę i mam zamiar przeleżeć cały tydzień, aż do wizyty. Chyba nic więcej nie mogę zrobić? Bety już nie chcę powtarzać, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje. Chyba, że zacznę plamić, to wtedy pojadę na betę. Póki co staram się nie denerwować i wierzę, że moje dziecko będzie walczyć i z nami zostanie.
lilou lubi tę wiadomość
-
Nadira wrote:Ja nie miałam wzorcowych przyrostów, miałam doła, zadzwoniłam do lekarza i tylko mnie ochrzanił że na przyrostach bety się skupiam. Powiedzaiał że najważniejszym badaniem będzie usg. Wytrzymałam jakoś do wizyty, przestałam upuszczać krew, wczoraj widziałam serduszko i na tym etapie ciąża rozwija się prawidłowo. Więc nie stresuj się betami, rośnie więc dobrze, odpoczywaj i pozytywnie myśl.
Dzięki, dzięki, dzięki))
Muszę wierzyć, że wszystko będzie dobrze!! Też mi lekarz mówił, że teraz nas już beta nie interesuje tylko pęcherzyk, że ważne, że jest przyrost, a ja głupia ciągle analizuję i porównuje się z innymi.
Dzięki dziewczyny za wsparcie! :*
Peonia88
-
lilou ja dostałam mega opierdol, tak opierdol za zrobienie 3 bet i moje tłumaczenia, ze pierwszą zrobilam w 7dpt (wskazanie podejrzenie hiperki) nic mi nie dało opeery były i już, jesze mój Robert oberwał że mi pozwolił co chwila latać na bete.
Uszy do góry wszystko bedzie dobrzelilou lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Nadira wrote:Adrenalina ja też jestem z Bociana.
Zastanawia mnie tylko czy obecność mutacji MTHFR jest wskazaniem do podawania clexane
Ja mam mutacje i genetyk zadecydowała, że mam brać clexane cały czas. Cała ciaze się kłuje i będę w połogu również.
Estrofem na cyklu sztucznym odstawilam pod koniec 1 trymestru. -
Moja Miłość waży blisko 3kg i przyjdzie na świat najpóźniej 20.06 wczesnym rankiem
Szałwia, jak u Ciebie?Nadira, ComeToMeBaby, józefka, Iva79, Viki26, renieczka, Anuszka, szałwia, monia2015, adrenalina, arlenka, Evelle, mia6, Madzia82, Karolina1111, vioris lubią tę wiadomość