X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 100 <3

Anatolka, mia6, renieczka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou przez przypadek polubiłam, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Odpoczywaj!

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało zaglądam do Was na fiolet, wczoraj widzieliśmy maleńkie serduszko ;-)

ComeToMeBaby, Kava, renieczka, Anuszka, Konwalia, Neo84, arlenka, lilou, józefka, Anatolka, Iva79, Viki26, monia2015, mia6, muszynka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczyny, dawno nie zaglądałam, ale czytam czasem zza krzaków jak wolną chwilę znajdę. Cieszy mnie bardzo jak dzieciaki rosną, smuci gdy beta spada... Trzymam za wszystkie kciuki.

Dziś byłam na wizycie u nowego gina (nfz).Lekarz, który w końcu się mną zajął. Nawet pamiętał że byłam u niego pytać czy by mnie nie przejął i że miałam coś nie tak z tsh. No, to miło. W ogóle bardzo zainteresowany, o dużo rzeczy mnie pytał.

Mam wypisane skierowanie do laba z zaleglymi i aktualnymi badaniami, mam też skierowanie na usg żył ze względu na bolące łydki. Mam też numer telefonu i mam dać znać co z żyłami.

Obadał mnie ze wszystkich stron, usg przezbrzuszne, usg przezpochwowe, no i... JEST KOSMITA! :-) urosły jajka, będzie chłopak. Taaa dam :-) tłumy szaleją, famfary, oklaski :-D

Nadira, Kava, Anuszka, Konwalia, Neo84, Chwilka84, lilou, Pola7, józefka, Anatolka, Iva79, Viki26, monia2015, mia6, justa1234, vioris lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was dziewczyny, do którego tygodnia ciąży przyjmowałyście estrofem i progesteron? Mi się udało po świeżym transferze, a mój rejonowy gin kazał przyjmować mi rozpiskę leków jak po transferze do 11 tyg bez zmian. Progesteron rozumiem że przyjmuje się dłużej, a estrofem?

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi :( strasznie mi przykro

lilou - szczerze mówiąc często nie oznacza to dobrych wieści ale Anko i jej Hania są żywym dowodem na to, że beta to tylko cyferki.
    Poza tym u mnie też był jeden przyrost poniżej normy a następny już dobry. Dzidziuś cały i zdrowy :)

Tak więc uszka do góry. A my tu trzymamy kciuki by było wszystko dobrze.

lilou lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira, ja miałam crio na cyklu farmakologicznym, brałam estrofem też do 12 tygodnia jakoś.
    Edit: ja pisałam do swojego lekarza z kliniki żeby mi rozpisał schodzenie z dawek. To najpewniejsza metoda, gin który nie zajmuje się invitro często nie ogarnia tematu, szczególnie estrofemu, którego się normalnie w ciąży nie bierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:26

Nadira lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam właśnie do swojego lekarza z kliniki. Powiedział mi że jak miałam świeży transfer to z dnia na dzień mogę odstawić estrofem, bez zmniejszenia dawki ( przyjmuję 1x1), a ten rejonowy gin zalecił do 11-12 tyg więc zgłupiałam totalnie, ale będę słuchać doktora z kliniki.
    Podobnie mam z clexanem. Rejonowy mówił żeby brać, zakupiłam już nawet wszystkie zapasy z apteki, a ten z kliniki kazał odstawić. Dziś miałam delikatne brązowe plamienia, myśle że to od tego clexane który biorę z acardem.
    I bądź tu mądry człowieku...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja clexane brałam do 5 tc ( do wyczerpania zastrzyków akurat które miałam ) a potem acard do jakiegos 12 tc. Estrofem kazał mi tez od razu odstawić w klinice i tak zrobiłam. Miałam mała dawkę i tez bez zmniejszania.
    Nadira u mnie Klinika bocian z tego co kojarzę u ciebie tez.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja estrofemu to brałam aż pięć tabletek dziennie, także ten... :-P

c5e015d88e.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja criotransfer miałam na cyklu nieowulacyjnym, estrofem brałam do 70 dnia po transferze,a progesteron biorę cały czas 600 mg a to juz 21 tydz. wczesniej brałam 800 mg

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    wombi :( strasznie mi przykro

lilou - szczerze mówiąc często nie oznacza to dobrych wieści ale Anko i jej Hania są żywym dowodem na to, że beta to tylko cyferki.
    Poza tym u mnie też był jeden przyrost poniżej normy a następny już dobry. Dzidziuś cały i zdrowy :)

Tak więc uszka do góry. A my tu trzymamy kciuki by było wszystko dobrze.

Kava, dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że u mnie też się wszystko dobrze skończy. Nie mam żadnych plamień ani innych niepokojących objawów. Dziś cały dzień leżę i mam zamiar przeleżeć cały tydzień, aż do wizyty. Chyba nic więcej nie mogę zrobić? Bety już nie chcę powtarzać, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje. Chyba, że zacznę plamić, to wtedy pojadę na betę. Póki co staram się nie denerwować i wierzę, że moje dziecko będzie walczyć i z nami zostanie.

Kava lubi tę wiadomość

Peonia88
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina ja też jestem z Bociana.
    Zastanawia mnie tylko czy obecność mutacji MTHFR jest wskazaniem do podawania clexane

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze tak. Ja nie mam mutacji.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Kava, dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że u mnie też się wszystko dobrze skończy. Nie mam żadnych plamień ani innych niepokojących objawów. Dziś cały dzień leżę i mam zamiar przeleżeć cały tydzień, aż do wizyty. Chyba nic więcej nie mogę zrobić? Bety już nie chcę powtarzać, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje. Chyba, że zacznę plamić, to wtedy pojadę na betę. Póki co staram się nie denerwować i wierzę, że moje dziecko będzie walczyć i z nami zostanie.
    Ja nie miałam wzorcowych przyrostów, miałam doła, zadzwoniłam do lekarza i tylko mnie ochrzanił że na przyrostach bety się skupiam. Powiedzaiał że najważniejszym badaniem będzie usg. Wytrzymałam jakoś do wizyty, przestałam upuszczać krew, wczoraj widziałam serduszko i na tym etapie ciąża rozwija się prawidłowo. Więc nie stresuj się betami, rośnie więc dobrze, odpoczywaj i pozytywnie myśl.

lilou lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Ja nie miałam wzorcowych przyrostów, miałam doła, zadzwoniłam do lekarza i tylko mnie ochrzanił że na przyrostach bety się skupiam. Powiedzaiał że najważniejszym badaniem będzie usg. Wytrzymałam jakoś do wizyty, przestałam upuszczać krew, wczoraj widziałam serduszko i na tym etapie ciąża rozwija się prawidłowo. Więc nie stresuj się betami, rośnie więc dobrze, odpoczywaj i pozytywnie myśl.

Dzięki, dzięki, dzięki :)))
    Muszę wierzyć, że wszystko będzie dobrze!! Też mi lekarz mówił, że teraz nas już beta nie interesuje tylko pęcherzyk, że ważne, że jest przyrost, a ja głupia ciągle analizuję i porównuje się z innymi.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! :*

Peonia88
  • józefka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou ja dostałam mega opierdol, tak opierdol za zrobienie 3 bet i moje tłumaczenia, ze pierwszą zrobilam w 7dpt (wskazanie podejrzenie hiperki) nic mi nie dało opeery były i już, jesze mój Robert oberwał że mi pozwolił co chwila latać na bete.

Uszy do góry wszystko bedzie dobrze :)

lilou lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Adrenalina ja też jestem z Bociana.
    Zastanawia mnie tylko czy obecność mutacji MTHFR jest wskazaniem do podawania clexane

Ja mam mutacje i genetyk zadecydowała, że mam brać clexane cały czas. Cała ciaze się kłuje i będę w połogu również.

Estrofem na cyklu sztucznym odstawilam pod koniec 1 trymestru.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Miłość waży blisko 3kg i przyjdzie na świat najpóźniej 20.06 wczesnym rankiem :-)

Szałwia, jak u Ciebie?

Nadira, ComeToMeBaby, józefka, Iva79, Viki26, renieczka, Anuszka, szałwia, monia2015, adrenalina, arlenka, Evelle, mia6, Madzia82, Karolina1111, vioris lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, czyli cykl ze stymulacją czyli transfer świeży to taki jak crio na cyklu własnym owulacyjnym bo miesza mi sie to w głowie? A brałaś razem z clexanem też acard? Ja boję się tylko plamień po takiej mieszance.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ