X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też mam adapter.
    To może niedługo nie będzie Ci potrzebny i chciałabyś sprzedać? :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, no nieciekawie... Ja mam na odwrót, raczej niskie. Jest dużo stron o nadciśnieniu w ciąży, zerknij np tu, są też porady na temat postępowania i leczenia http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/nadcisnienie-w-ciazy-przyczyny-objawy-leczenie,538_8300.html
    Koniecznie mierz ciśnienie i notuj wyniki dla lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 00:24

c5e015d88e.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka mi lekarz kazał się kontaktować jak ciśnienie będzie przekraczało 140/90 kontroluj to ważne.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    To może niedługo nie będzie Ci potrzebny i chciałabyś sprzedać? :-)

A będę pewnie chciała :-)

Mam z tej firmy. Bardzo podobny http://m.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-5071-Uniwersalny-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-Clippasafe-Bump-Belt.html

Różnica taka, że mam na rzepy a nie zatrzaski, bo po poczytaniu opinii w necie zauważyłam, że powtarza się opinia, że zatrzaski się wyrywają jak się często używa a w przypadku zderzenia nie ma znaczenia czy rzep czy zatrzask.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 08:32

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka mi kazał dzwonić albo jechać na pogotowie jak będzie przekraczać 140/90, albo dolne kilka razy 90. Skonsultowałabym z lekarzem. Pojedyncze przypadki, mogą być, ale nie powinno się powtarzać wysokie. Ja przy 160/100 dzwoniłam do położnej i kazała mi natychmiast przyjechać na pogotowie. Ostatecznie się okazało, że to było przez cukrzycę, o której jeszcze nie wiedziałam wtedy i wszystko ok.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, Wy od 2 dni jesteście donoszeni :-) my jeszcze 3.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś mierzyłam i było 118/82/120 więc norma, ale wczoraj troszkę byłam przestarszona. będe mierzyć 3 razy dziennie. Dzięki za info. mam nadzieje, ze takiego skoku juz nie będe miała.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeździłam do końca w pasach a brzuch miałam potężny tym bardziej że poszedł mi do przodu a nie na boki i z tyłu nie było widać że w ciąży jestem, badania wykazały że większą szkode wyrządza brak pasów niż zapięte, zaleca się jak najniżej dać pas biodrowy i tak też robiłam chociaż nie ułatwiała mi tego kurtka zimowa ;) przy wypadku wolałabym ucisnąć dziecko pasem niż zmiażdżyć je o deske rozdzielczą lub kierownice, jedyny wyjątek jak jeździłam bez pasa to odcinek od sklepiku osiedlowego do domu na drodze wewnętrznej

Józefka skonsultuj się z ginem ja jak miałam RAZ 140/100 od razu dostałam skierowanie do kardiologa i miałam ekg i ukg robione mimo że przez dwa tyg najwyższe jakie później zanotowałam było 120/90

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i miałam zalecenie mierzyć zaraz po przebudzeniu i później w konkretnych godzinach ale już nie pamiętam kiedy, no i na ręce na której wychodzi mi wyższe ciśnienie

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to był totalny atak migreny, chce sprawdzać teraz ciśnienie 3 razy dziennie jeśli choć raz powtórzy się powyżej 140/90 przyśpieszę wizytę ewentulanie IP. nie chce panikować ale biore też euthyrox a to cholerstwo dodatkowo obciąża serducho.

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też brałam euthyrox ;) oby już się nie powtórzyło tak wysokie ciśnienie :)

a ja się chwale moje Pszczółki kończą dziś 4 miesiące :)

józefka, Anatolka, ComeToMeBaby, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle podróżuje w pasach, bez adapterów. I również uważam, że nawet klasyczne zapięcie pasów jest bezpieczniejsze, niż ich całkowity brak. Szczególnie np. w trasie, bo w ruchu miejskim takich prędkości się raczej nie rozwija.

Co do ciśnienia, to na wizytach, zawsze mam ok. Dość niskie nawet, pomimo jednej filiżanki kawy dziennie. Ale kilka dni temu, bardzo źle się czułam, bylo mi duszno, serce się tluklo, a ja nie mam cisnieniomierza i nawet nie miałam jak sobie zmierzyć. Na szczęście to był jednorazowy epizod a we wtorek mam wizytę więc jakoś juz jestem spokojniejsza.

Oj coraz więcej donoszonych :) zaraz posypie się kilka wypakunków :)

ComeToMeBaby, roletka lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka jak się chowają Pszczółki <3

renieczka jak patrze na Wasz liczniki to tak zaraz będziemy mieć piękny baby boom :)

renieczka lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka bardzo dobrze, rosną w oczach :) na fb co jakiś czas wrzucam zdjęcie na grupe :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Józefka bardzo dobrze, rosną w oczach :) na fb co jakiś czas wrzucam zdjęcie na grupe :)

muszę zacząć częściej tam w padać :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A będę pewnie chciała :-)

Mam z tej firmy. Bardzo podobny http://m.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-5071-Uniwersalny-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-Clippasafe-Bump-Belt.html

Różnica taka, że mam na rzepy a nie zatrzaski, bo po poczytaniu opinii w necie zauważyłam, że powtarza się opinia, że zatrzaski się wyrywają jak się często używa a w przypadku zderzenia nie ma znaczenia czy rzep czy zatrzask.
    A, z tego co widzę to on ma te rzepy po dwóch bokach na biodrach, nie pośrodku. Takiego jeszcze nie widziałam. Z kolei wyczytałam że rzepy w czasie kolizji się odpinają, ale to na stronie gdzie reklamowano napy ;-) więc nie wiem. W każdym razie pamiętaj o mnie i w razie czego na priv proszę :-)

c5e015d88e.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na zatrzaski, jeden srodkowy taki, niewygodny jak mam sukienke, ale trudno :-)

Anatolka moj suwaczek sie o dzien spieszy, takze dopiero dzien donoszone :-) Musze kontynuowac dlugie spacery, co by mi dzien po terminie nie wywolywali ze wzgledu na cukrzyce.

Roletka, ale ten czas leci, gratuluje z okazji czteromiesiecznicy dzielna podwojna Matko!

Anatolka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka ja jade na Letroxie (podobny do Euthyroxu), wiec podobnie i nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych, wrecz przeciwnie, ladnie mi wszystko wyregulowal. A cisnienia pilnuj. Ja tez musze rano mierzyc, poza tym mierze, jak czuje sie dziwnie.

• józefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wysoką dawkę euthyroxu choć i tak juz mi zmniejszyła z 125 na 112. Bo ja naturalnie mam szybką akcję serca ale po tym to szaleje, i po wzięciu kręci mi się w głowie. Dziś mierzyłam ciśnienie juz 6 razy i jest ok. napewno będę teraz regularnie mierzyć i jeśli znów mi skoczy jade IP. nie będę ryzykowała. Po za tym wczoraj cały dzień mnie głowa pobolewała a dopiero wieczorem jak w końcu się położyłam nastąpiła katastrofa (zimne okłady miałam wrażenie że potęgują ból) dziś natomiast jak nowo narodzona, mąż zabrał mnie na spacer i do pobliskiej lodziarni :) i mam pytanko ciąża u mnie przebiega bez problemowo, żadnych plamień, wymiotów i jak myślicie drobne prace ogrodowe mogę wykonywać czy lepiej nie ryzykować? niby znam kobiety co normalnie pracowały fizycznie w ciąży, ale wiedzie nie chce nie potrzebnie ryzykować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że możesz. Oczywiście bez dzwigania!
    No i uważaj na brzuch, żeby go nie gnieść za bardzo :) nie forsuj sie i pamiętaj o wodzie do picia. No i nie w pełnym słońcu.

józefka lubi tę wiadomość

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ