Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Józefka, no nieciekawie... Ja mam na odwrót, raczej niskie. Jest dużo stron o nadciśnieniu w ciąży, zerknij np tu, są też porady na temat postępowania i leczenia http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/nadcisnienie-w-ciazy-przyczyny-objawy-leczenie,538_8300.html
Koniecznie mierz ciśnienie i notuj wyniki dla lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 00:24
-
ComeToMeBaby wrote:To może niedługo nie będzie Ci potrzebny i chciałabyś sprzedać?
A będę pewnie chciała
Mam z tej firmy. Bardzo podobny http://m.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-5071-Uniwersalny-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-Clippasafe-Bump-Belt.html
Różnica taka, że mam na rzepy a nie zatrzaski, bo po poczytaniu opinii w necie zauważyłam, że powtarza się opinia, że zatrzaski się wyrywają jak się często używa a w przypadku zderzenia nie ma znaczenia czy rzep czy zatrzask.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 08:32
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Józefka mi kazał dzwonić albo jechać na pogotowie jak będzie przekraczać 140/90, albo dolne kilka razy 90. Skonsultowałabym z lekarzem. Pojedyncze przypadki, mogą być, ale nie powinno się powtarzać wysokie. Ja przy 160/100 dzwoniłam do położnej i kazała mi natychmiast przyjechać na pogotowie. Ostatecznie się okazało, że to było przez cukrzycę, o której jeszcze nie wiedziałam wtedy i wszystko ok.
-
ja jeździłam do końca w pasach a brzuch miałam potężny tym bardziej że poszedł mi do przodu a nie na boki i z tyłu nie było widać że w ciąży jestem, badania wykazały że większą szkode wyrządza brak pasów niż zapięte, zaleca się jak najniżej dać pas biodrowy i tak też robiłam chociaż nie ułatwiała mi tego kurtka zimowa
przy wypadku wolałabym ucisnąć dziecko pasem niż zmiażdżyć je o deske rozdzielczą lub kierownice, jedyny wyjątek jak jeździłam bez pasa to odcinek od sklepiku osiedlowego do domu na drodze wewnętrznej
Józefka skonsultuj się z ginem ja jak miałam RAZ 140/100 od razu dostałam skierowanie do kardiologa i miałam ekg i ukg robione mimo że przez dwa tyg najwyższe jakie później zanotowałam było 120/90ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
a i miałam zalecenie mierzyć zaraz po przebudzeniu i później w konkretnych godzinach ale już nie pamiętam kiedy, no i na ręce na której wychodzi mi wyższe ciśnienie
-
Wczoraj to był totalny atak migreny, chce sprawdzać teraz ciśnienie 3 razy dziennie jeśli choć raz powtórzy się powyżej 140/90 przyśpieszę wizytę ewentulanie IP. nie chce panikować ale biore też euthyrox a to cholerstwo dodatkowo obciąża serducho.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
też brałam euthyrox
oby już się nie powtórzyło tak wysokie ciśnienie
a ja się chwale moje Pszczółki kończą dziś 4 miesiącejózefka, Anatolka, ComeToMeBaby, Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ciągle podróżuje w pasach, bez adapterów. I również uważam, że nawet klasyczne zapięcie pasów jest bezpieczniejsze, niż ich całkowity brak. Szczególnie np. w trasie, bo w ruchu miejskim takich prędkości się raczej nie rozwija.
Co do ciśnienia, to na wizytach, zawsze mam ok. Dość niskie nawet, pomimo jednej filiżanki kawy dziennie. Ale kilka dni temu, bardzo źle się czułam, bylo mi duszno, serce się tluklo, a ja nie mam cisnieniomierza i nawet nie miałam jak sobie zmierzyć. Na szczęście to był jednorazowy epizod a we wtorek mam wizytę więc jakoś juz jestem spokojniejsza.
Oj coraz więcej donoszonychzaraz posypie się kilka wypakunków
ComeToMeBaby, roletka lubią tę wiadomość
-
Józefka bardzo dobrze, rosną w oczach
na fb co jakiś czas wrzucam zdjęcie na grupe
-
Anatolka wrote:A będę pewnie chciała
Mam z tej firmy. Bardzo podobny http://m.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-5071-Uniwersalny-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-Clippasafe-Bump-Belt.html
Różnica taka, że mam na rzepy a nie zatrzaski, bo po poczytaniu opinii w necie zauważyłam, że powtarza się opinia, że zatrzaski się wyrywają jak się często używa a w przypadku zderzenia nie ma znaczenia czy rzep czy zatrzask.więc nie wiem. W każdym razie pamiętaj o mnie i w razie czego na priv proszę
-
Ja mam na zatrzaski, jeden srodkowy taki, niewygodny jak mam sukienke, ale trudno
Anatolka moj suwaczek sie o dzien spieszy, takze dopiero dzien donoszoneMusze kontynuowac dlugie spacery, co by mi dzien po terminie nie wywolywali ze wzgledu na cukrzyce.
Roletka, ale ten czas leci, gratuluje z okazji czteromiesiecznicy dzielna podwojna Matko!Anatolka lubi tę wiadomość
-
mam wysoką dawkę euthyroxu choć i tak juz mi zmniejszyła z 125 na 112. Bo ja naturalnie mam szybką akcję serca ale po tym to szaleje, i po wzięciu kręci mi się w głowie. Dziś mierzyłam ciśnienie juz 6 razy i jest ok. napewno będę teraz regularnie mierzyć i jeśli znów mi skoczy jade IP. nie będę ryzykowała. Po za tym wczoraj cały dzień mnie głowa pobolewała a dopiero wieczorem jak w końcu się położyłam nastąpiła katastrofa (zimne okłady miałam wrażenie że potęgują ból) dziś natomiast jak nowo narodzona, mąż zabrał mnie na spacer i do pobliskiej lodziarni
i mam pytanko ciąża u mnie przebiega bez problemowo, żadnych plamień, wymiotów i jak myślicie drobne prace ogrodowe mogę wykonywać czy lepiej nie ryzykować? niby znam kobiety co normalnie pracowały fizycznie w ciąży, ale wiedzie nie chce nie potrzebnie ryzykować.
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny