X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou, bardzo mi przykro, trzymaj się.

lilou lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Moje szczęście niestety się skończyło :( Na usg nie było pęcherzyka. Z dwojga złego na szczęście okazało się, że jest to ciąża biochemiczna a nie pozamaciczna. Cieszę się, że przynajmniej przez 2 tygodnie poczułam jak to jest być w ciąży i byłam na prawdę szczęśliwa. Wierzę, że jak raz się udało, to znowu się uda. W lipcu histeroskopia, w sierpniu wracamy po nasze mrożaki i w maju urodzę dziecko, tak jak zawsze chciałam.
    Trzymam kciuki za przyszłe mamuśki i będę was podczytywać :)

Strasznie mi przykro :( Trzymaj się. Maj będzie należał do Ciebie.

lilou lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, to pewnie macie teraz ze 3,3 kg :-) Nie pamiętasz przez ile się mnoży długość uda, żeby wyliczyć szacunkową długość dziecka?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou przykro mi :-( Trzymam kciuki za realizację planu!

lilou lubi tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam wczoraj spotkać się z moim "starym lekarzem". Już teraz mam pewność, że to u niego będą kolejne wizyty. Wszystko mi powyjaśniał, uspokoił, zaplanował. Tego mi brakowało w klinice. Dziś rano poleciałam jeszcze na betę (być może trochę przesadzam), ale wynik to tez uspokajacz- 10dpt było 60, dziś, 13dpt- 278. USG mam zaplanowane na 17 czerwca. O ile nie zwariuje do tego czasu...

lilou lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka z tą wysypką to może zadzwoń do lekarza i niech on albo Cię ściągnie na wizytę albo uspokoi. co do objawów nic się nie przejmuj u mnie nadal praktycznie bezobjawowo ciąża. dobrze, ze nie długo pójdę zobaczyć mojego KROPKA bo tylko te zdjęcia i mega ilości leków przypominają mi, ze jestem w ciąży :)

lilou tak mi przykro, nie tak powinno być :( ale pamiętaj MAJ 2017 jest Twój !!!

Anatolka, Szałwia Wasze maleństwa nie długo będą juz u Was w ramionach :) achhhh :)

lilou lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka, to pewnie macie teraz ze 3,3 kg :-) Nie pamiętasz przez ile się mnoży długość uda, żeby wyliczyć szacunkową długość dziecka?

Podobno x7

Ja wczoraj czułam się okropnie. Brzuch twardy jak skała. 2 buscopany forte, nospa max, magnez i przechodziło tylko na chwilę. Nawet pisałam do lekarza, napisał, że jak po nospie nie minie to na oddział... Nie minęło, ale poszłam spać, bo stwierdziłam, że na oddziale i tak nic więcej mi nie pomogą, bo i jak... Też będą mnie karmić nospa i Mg. Rano wstalam na śniadanko lyknelam euthyrox i nospe max znów, bo brzuch nadal był twardy i trochę się uspokoiło :-) na obiad też lyknelam nospe i już jest ok na szczęście :-) jakoś mi się nie widzi ten oddział, bo coś czuję, że chciałby mnie już zostawić do planowego cięcia czyli do 20.06. Słaba opcja. Mam w nosie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:35

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nasze powinno już mieć około 50 cm :-)

Józefka o ile będę w stanie wypchnąć tego małego-dużego kosmitę ;-)

Muszynka, a nie masz tej wysypki od tych preparatów, którymi się smarowałaś? Objawami bym się nie przejmowała, ja długo nie miałam w ogóle żadnych.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka polubiłam za odpowiedź na moje pytanie :-) Może to przepowiadające? Szkoda, że musisz mieć cesarkę, inaczej nie musiałabyś się ładować nospą, tylko mogłabyś poczekać na rozwój sytuacji.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Józefka o ile będę w stanie wypchnąć tego małego-dużego kosmitę ;-)
    O nie! To ja mam Kosmitę! :-P hyhy

I jestem szczęśliwa móc oznajmić, że dziś rano poczułam pierwsze delikatne ruchy i nawet zauważyłam przemieszczenie dziecka z lewej strony brzucha na prawą ;-) śmiesznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:06

Anatolka, muszynka, Konwalia, arlenka, szałwia, lilou, Anuszka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou, bardzo mi przykro <3
    Działaj, maj będzie twój.

lilou lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie możliwe zebym miała to od kosmetyków bo nie używam niczego poza oliwką z ziaji i jakiegoś balsamu dla ciężarówek. Oba z naturalnych składników. Nigdy też nie byłam przesadnie wrażliwa na cokolwiek i pierwszy raz w zyciu mam taką wysypkę. Może to jest właśnie ten mój upragniony objaw ciążowy ;)

Mąż się ze mnie smieje i nie wierzy, ze chciałabym mieć mdlosci dla spokojności ducha o nasze maleństwo ;)

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou strasznie mi przykro ;( Bardzo cieszyłam się z Twojego szczęścia. Wierzę, że ono niedługo wróci, bo masz bardzo dobre nastawienie - a to juz połowa sukcesu. Trzymam kciuki.

lilou lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka ja reaguje w ciąży na różne dziwne rzeczy, na które wcześniej nie reagowałam :)

ComeToMe dobra kosmitę Ci zostawię, ja mam arbuza, podobno wyglądam, jakbym go połknęła :-) Gratki z okazji ruchów, to jedna z najpiękniejszych chwil :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

A propos arbuza to raz u gina widziałam kobietkę w ciąży z brzuchem o takim kształcie. Wyglądała z profilu jakby jej ktoś pod bluzkę piłkę plażową wsadził. Bluzka opinała brzuch od góry, przez środek brzucha i trochę pod więc kształt kuli był dobrze widoczny. Naprawdę miała okrągłą, regularną piłkę plażową :-P

szałwia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa u mnie jak na razie też brzuch okrągły też się śmieję że arbuza się gryzie a nie łyka w całości ;-) za to jak stoję tyłem w życiu byś nie pomyślała że jestem w ciąży ;-) gratuluję pierwszych ruchów dla mnie to coś niesamowitego i chyba nie przestanie mnie to fascynować już nigdy w życiu

szałwia, adrenalina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, Come to u mnie właśnie tak wygląda, jak opisujecie. Koleżanka mi wczoraj zwróciła uwagę, że arbuzów się nie połyka w całości :-) I że z daleka z przodu nie widać, że jestem w ciąży, a co dopiero z tyłu. Przy tym brzuch mam naprawdę wielki, wszyscy się na niego ciągle na ulicy gapią i rzucają mi spojrzenia w stylu "jak ona jeszcze może chodzić", niektórzy nie kończą na spojrzeniach i pytają mnie o to. W końcu dziecko w górnej granicy normy i wody tak samo.
    Co do ruchów, przestały mnie fascynować dzisiaj na 5 minut, jak mnie o 6 obudził kopniak pod żebro ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych które stosowały Crinone.
    Jak wyglądało u Was odstawienie z dnia na dzień czy stopniowo?
    Lekarz zalecił żeby powoli odstawiać ale mam blokadę psychiczną.
    W razie czego mogę zastąpić ten lek Luteiną 100mg dopochwową, mam jeszcze z poprzedniej procedury a Crinone mi sie kończy...

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

Niekoniecznie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ