Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
lilou wrote:Moje szczęście niestety się skończyło
Na usg nie było pęcherzyka. Z dwojga złego na szczęście okazało się, że jest to ciąża biochemiczna a nie pozamaciczna. Cieszę się, że przynajmniej przez 2 tygodnie poczułam jak to jest być w ciąży i byłam na prawdę szczęśliwa. Wierzę, że jak raz się udało, to znowu się uda. W lipcu histeroskopia, w sierpniu wracamy po nasze mrożaki i w maju urodzę dziecko, tak jak zawsze chciałam.
Trzymam kciuki za przyszłe mamuśki i będę was podczytywać
Strasznie mi przykroTrzymaj się. Maj będzie należał do Ciebie.
lilou lubi tę wiadomość
-
Poszłam wczoraj spotkać się z moim "starym lekarzem". Już teraz mam pewność, że to u niego będą kolejne wizyty. Wszystko mi powyjaśniał, uspokoił, zaplanował. Tego mi brakowało w klinice. Dziś rano poleciałam jeszcze na betę (być może trochę przesadzam), ale wynik to tez uspokajacz- 10dpt było 60, dziś, 13dpt- 278. USG mam zaplanowane na 17 czerwca. O ile nie zwariuje do tego czasu...
lilou lubi tę wiadomość
-
muszynka z tą wysypką to może zadzwoń do lekarza i niech on albo Cię ściągnie na wizytę albo uspokoi. co do objawów nic się nie przejmuj u mnie nadal praktycznie bezobjawowo ciąża. dobrze, ze nie długo pójdę zobaczyć mojego KROPKA bo tylko te zdjęcia i mega ilości leków przypominają mi, ze jestem w ciąży
lilou tak mi przykro, nie tak powinno byćale pamiętaj MAJ 2017 jest Twój !!!
Anatolka, Szałwia Wasze maleństwa nie długo będą juz u Was w ramionachachhhh
lilou lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
szałwia wrote:Anatolka, to pewnie macie teraz ze 3,3 kg
Nie pamiętasz przez ile się mnoży długość uda, żeby wyliczyć szacunkową długość dziecka?
Podobno x7
Ja wczoraj czułam się okropnie. Brzuch twardy jak skała. 2 buscopany forte, nospa max, magnez i przechodziło tylko na chwilę. Nawet pisałam do lekarza, napisał, że jak po nospie nie minie to na oddział... Nie minęło, ale poszłam spać, bo stwierdziłam, że na oddziale i tak nic więcej mi nie pomogą, bo i jak... Też będą mnie karmić nospa i Mg. Rano wstalam na śniadanko lyknelam euthyrox i nospe max znów, bo brzuch nadal był twardy i trochę się uspokoiłona obiad też lyknelam nospe i już jest ok na szczęście
jakoś mi się nie widzi ten oddział, bo coś czuję, że chciałby mnie już zostawić do planowego cięcia czyli do 20.06. Słaba opcja. Mam w nosie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:35
szałwia lubi tę wiadomość
-
O to nasze powinno już mieć około 50 cm
Józefka o ile będę w stanie wypchnąć tego małego-dużego kosmitę
Muszynka, a nie masz tej wysypki od tych preparatów, którymi się smarowałaś? Objawami bym się nie przejmowała, ja długo nie miałam w ogóle żadnych. -
szałwia wrote:Józefka o ile będę w stanie wypchnąć tego małego-dużego kosmitę
hyhy
I jestem szczęśliwa móc oznajmić, że dziś rano poczułam pierwsze delikatne ruchy i nawet zauważyłam przemieszczenie dziecka z lewej strony brzucha na prawąśmiesznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:06
Anatolka, muszynka, Konwalia, arlenka, szałwia, lilou, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Raczej nie możliwe zebym miała to od kosmetyków bo nie używam niczego poza oliwką z ziaji i jakiegoś balsamu dla ciężarówek. Oba z naturalnych składników. Nigdy też nie byłam przesadnie wrażliwa na cokolwiek i pierwszy raz w zyciu mam taką wysypkę. Może to jest właśnie ten mój upragniony objaw ciążowy
Mąż się ze mnie smieje i nie wierzy, ze chciałabym mieć mdlosci dla spokojności ducha o nasze maleństwo
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Muszynka ja reaguje w ciąży na różne dziwne rzeczy, na które wcześniej nie reagowałam
ComeToMe dobra kosmitę Ci zostawię, ja mam arbuza, podobno wyglądam, jakbym go połknęłaGratki z okazji ruchów, to jedna z najpiękniejszych chwil
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
A propos arbuza to raz u gina widziałam kobietkę w ciąży z brzuchem o takim kształcie. Wyglądała z profilu jakby jej ktoś pod bluzkę piłkę plażową wsadził. Bluzka opinała brzuch od góry, przez środek brzucha i trochę pod więc kształt kuli był dobrze widoczny. Naprawdę miała okrągłą, regularną piłkę plażowąszałwia lubi tę wiadomość
-
Cometa u mnie jak na razie też brzuch okrągły też się śmieję że arbuza się gryzie a nie łyka w całości
za to jak stoję tyłem w życiu byś nie pomyślała że jestem w ciąży
gratuluję pierwszych ruchów dla mnie to coś niesamowitego i chyba nie przestanie mnie to fascynować już nigdy w życiu
szałwia, adrenalina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Anuszka, Come to u mnie właśnie tak wygląda, jak opisujecie. Koleżanka mi wczoraj zwróciła uwagę, że arbuzów się nie połyka w całości
I że z daleka z przodu nie widać, że jestem w ciąży, a co dopiero z tyłu. Przy tym brzuch mam naprawdę wielki, wszyscy się na niego ciągle na ulicy gapią i rzucają mi spojrzenia w stylu "jak ona jeszcze może chodzić", niektórzy nie kończą na spojrzeniach i pytają mnie o to. W końcu dziecko w górnej granicy normy i wody tak samo.
Co do ruchów, przestały mnie fascynować dzisiaj na 5 minut, jak mnie o 6 obudził kopniak pod żebroComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie do tych które stosowały Crinone.
Jak wyglądało u Was odstawienie z dnia na dzień czy stopniowo?
Lekarz zalecił żeby powoli odstawiać ale mam blokadę psychiczną.
W razie czego mogę zastąpić ten lek Luteiną 100mg dopochwową, mam jeszcze z poprzedniej procedury a Crinone mi sie kończy...
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7
29dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014