X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou, bardzo mi przykro, trzymaj się.

lilou lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Moje szczęście niestety się skończyło :( Na usg nie było pęcherzyka. Z dwojga złego na szczęście okazało się, że jest to ciąża biochemiczna a nie pozamaciczna. Cieszę się, że przynajmniej przez 2 tygodnie poczułam jak to jest być w ciąży i byłam na prawdę szczęśliwa. Wierzę, że jak raz się udało, to znowu się uda. W lipcu histeroskopia, w sierpniu wracamy po nasze mrożaki i w maju urodzę dziecko, tak jak zawsze chciałam.
    Trzymam kciuki za przyszłe mamuśki i będę was podczytywać :)

Strasznie mi przykro :( Trzymaj się. Maj będzie należał do Ciebie.

lilou lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, to pewnie macie teraz ze 3,3 kg :-) Nie pamiętasz przez ile się mnoży długość uda, żeby wyliczyć szacunkową długość dziecka?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou przykro mi :-( Trzymam kciuki za realizację planu!

lilou lubi tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam wczoraj spotkać się z moim "starym lekarzem". Już teraz mam pewność, że to u niego będą kolejne wizyty. Wszystko mi powyjaśniał, uspokoił, zaplanował. Tego mi brakowało w klinice. Dziś rano poleciałam jeszcze na betę (być może trochę przesadzam), ale wynik to tez uspokajacz- 10dpt było 60, dziś, 13dpt- 278. USG mam zaplanowane na 17 czerwca. O ile nie zwariuje do tego czasu...

lilou lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka z tą wysypką to może zadzwoń do lekarza i niech on albo Cię ściągnie na wizytę albo uspokoi. co do objawów nic się nie przejmuj u mnie nadal praktycznie bezobjawowo ciąża. dobrze, ze nie długo pójdę zobaczyć mojego KROPKA bo tylko te zdjęcia i mega ilości leków przypominają mi, ze jestem w ciąży :)

lilou tak mi przykro, nie tak powinno być :( ale pamiętaj MAJ 2017 jest Twój !!!

Anatolka, Szałwia Wasze maleństwa nie długo będą juz u Was w ramionach :) achhhh :)

lilou lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka, to pewnie macie teraz ze 3,3 kg :-) Nie pamiętasz przez ile się mnoży długość uda, żeby wyliczyć szacunkową długość dziecka?

Podobno x7

Ja wczoraj czułam się okropnie. Brzuch twardy jak skała. 2 buscopany forte, nospa max, magnez i przechodziło tylko na chwilę. Nawet pisałam do lekarza, napisał, że jak po nospie nie minie to na oddział... Nie minęło, ale poszłam spać, bo stwierdziłam, że na oddziale i tak nic więcej mi nie pomogą, bo i jak... Też będą mnie karmić nospa i Mg. Rano wstalam na śniadanko lyknelam euthyrox i nospe max znów, bo brzuch nadal był twardy i trochę się uspokoiło :-) na obiad też lyknelam nospe i już jest ok na szczęście :-) jakoś mi się nie widzi ten oddział, bo coś czuję, że chciałby mnie już zostawić do planowego cięcia czyli do 20.06. Słaba opcja. Mam w nosie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:35

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nasze powinno już mieć około 50 cm :-)

Józefka o ile będę w stanie wypchnąć tego małego-dużego kosmitę ;-)

Muszynka, a nie masz tej wysypki od tych preparatów, którymi się smarowałaś? Objawami bym się nie przejmowała, ja długo nie miałam w ogóle żadnych.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka polubiłam za odpowiedź na moje pytanie :-) Może to przepowiadające? Szkoda, że musisz mieć cesarkę, inaczej nie musiałabyś się ładować nospą, tylko mogłabyś poczekać na rozwój sytuacji.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Józefka o ile będę w stanie wypchnąć tego małego-dużego kosmitę ;-)
    O nie! To ja mam Kosmitę! :-P hyhy

I jestem szczęśliwa móc oznajmić, że dziś rano poczułam pierwsze delikatne ruchy i nawet zauważyłam przemieszczenie dziecka z lewej strony brzucha na prawą ;-) śmiesznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:06

Anatolka, muszynka, Konwalia, arlenka, szałwia, lilou, Anuszka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou, bardzo mi przykro <3
    Działaj, maj będzie twój.

lilou lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie możliwe zebym miała to od kosmetyków bo nie używam niczego poza oliwką z ziaji i jakiegoś balsamu dla ciężarówek. Oba z naturalnych składników. Nigdy też nie byłam przesadnie wrażliwa na cokolwiek i pierwszy raz w zyciu mam taką wysypkę. Może to jest właśnie ten mój upragniony objaw ciążowy ;)

Mąż się ze mnie smieje i nie wierzy, ze chciałabym mieć mdlosci dla spokojności ducha o nasze maleństwo ;)

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou strasznie mi przykro ;( Bardzo cieszyłam się z Twojego szczęścia. Wierzę, że ono niedługo wróci, bo masz bardzo dobre nastawienie - a to juz połowa sukcesu. Trzymam kciuki.

lilou lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka ja reaguje w ciąży na różne dziwne rzeczy, na które wcześniej nie reagowałam :)

ComeToMe dobra kosmitę Ci zostawię, ja mam arbuza, podobno wyglądam, jakbym go połknęła :-) Gratki z okazji ruchów, to jedna z najpiękniejszych chwil :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

A propos arbuza to raz u gina widziałam kobietkę w ciąży z brzuchem o takim kształcie. Wyglądała z profilu jakby jej ktoś pod bluzkę piłkę plażową wsadził. Bluzka opinała brzuch od góry, przez środek brzucha i trochę pod więc kształt kuli był dobrze widoczny. Naprawdę miała okrągłą, regularną piłkę plażową :-P

szałwia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa u mnie jak na razie też brzuch okrągły też się śmieję że arbuza się gryzie a nie łyka w całości ;-) za to jak stoję tyłem w życiu byś nie pomyślała że jestem w ciąży ;-) gratuluję pierwszych ruchów dla mnie to coś niesamowitego i chyba nie przestanie mnie to fascynować już nigdy w życiu

szałwia, adrenalina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, Come to u mnie właśnie tak wygląda, jak opisujecie. Koleżanka mi wczoraj zwróciła uwagę, że arbuzów się nie połyka w całości :-) I że z daleka z przodu nie widać, że jestem w ciąży, a co dopiero z tyłu. Przy tym brzuch mam naprawdę wielki, wszyscy się na niego ciągle na ulicy gapią i rzucają mi spojrzenia w stylu "jak ona jeszcze może chodzić", niektórzy nie kończą na spojrzeniach i pytają mnie o to. W końcu dziecko w górnej granicy normy i wody tak samo.
    Co do ruchów, przestały mnie fascynować dzisiaj na 5 minut, jak mnie o 6 obudził kopniak pod żebro ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych które stosowały Crinone.
    Jak wyglądało u Was odstawienie z dnia na dzień czy stopniowo?
    Lekarz zalecił żeby powoli odstawiać ale mam blokadę psychiczną.
    W razie czego mogę zastąpić ten lek Luteiną 100mg dopochwową, mam jeszcze z poprzedniej procedury a Crinone mi sie kończy...

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

Niekoniecznie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ