Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNeo84 w 18tc maluch ma jeszcze mnóstwo miejsca i może być akurat tam gdzie Ty go nie czujesz. Spokojnie.
Zawsze też możesz zjeść coś słodkiego, ułożyć się w pozycji pół leżącej i poczekać na maleństwo, może się odezwie. Ale prawda jest taka, że mogą to być jeszcze nieregularne ruchy. Tzn one są, tylko Ty ich czasem nie czujesz.Neo84, Anatolka, ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość
-
Neo84 wrote:A ja mam dziewczyny pytanie odnośnie pierwszych ruchów, czy też u Was były bardzo nie regularne, wczoraj było ich sporo, a dzisiaj nic:( martwię się, tj 18 tc wiec bardzo wcześnie na ruchy...
Neo84, szałwia lubią tę wiadomość
-
Neo84 wrote:A ja mam dziewczyny pytanie odnośnie pierwszych ruchów, czy też u Was były bardzo nie regularne, wczoraj było ich sporo, a dzisiaj nic:( martwię się, tj 18 tc wiec bardzo wcześnie na ruchy...
W 18 tc bobas ma jeszcze taki wielki apartament w brzuchu że można nie czuć ruchów przez dłuższy czas musi się odpowiednio ułożyć spokojnie z każdym tygodniem wielki apartament przemieniać się będzie w ciasna kawalerkę wtedy będzie kopniaczków a kopniaczkówNeo84, ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość
-
Ja pierwsze ruchy w ostatniej ciąży poczułam w 16 tc. Potem przez tydzień zupełnie nic i dopiero potem czułam delikatne kopniaczki co jakiś czas, tak więc no stres!!!
To normalneNeo84, ComeToMeBaby, Viki26 lubią tę wiadomość
-
justa183 wrote:Kaczorek, ponieważ crinone nie możesz zmniejszyć dawki, to zacznij go brać właśnie co 2 dzień. Ja robiłam tak, że jak mi zostało 7 dawek, to brałam je co 2 dni, a później spokojnie możesz odstawić.
Mam totalna blokadę psychiczną przed tym odstawieniem.
W którym tygodniu odstawiłaś lek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 06:12
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Noe, ja pierwszy kopniak miałam 17 +4 ,teraz mam 22 tydz i dopiero od kilku dni zaczynam czuć Maluszka w ciągu dnia,ale przede wszytskim czuję wieczorem jak sie położe spać.
My byliśmy na usg połówkowym wszystko jest ok, serduszko,główka,brzuszek zdrowe,Mój Zuch był dzielny,waży 440 gram,tylko ma jedna miedniczkę poszerzona do 4 mm, dr pow ze to norma i że chłopcy tak mają, ufam jej ale w głowie juz siedzi...;/
Lekarz zaproponował już zejście z 600 mg luteiny,żeby zostawić sam duphaston 3x1 ,ale poprosiłam,żeby jeszcze zostawić, boje sie ,że jak odstawie to coś sie stanie,zacznie mnie brzuch bolec itp.
Jakie Wy macie dawki?jestem po criotransfrze na cyklu nie owulacyjnym.Neo84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Chwilka 84 dzięki za odpowiedź, nie mogę doczekać die regularnych ruchów, wtedy mam nadzieje odsapnę
), ja miałam crio na sztuczym i Luteinę odstawiłam już całkowicie tydzień temu. Też mi to ciężko szło, ale lekarz mówi, że jak łożysko wytworzone to sztuczny prg nie jest potrzebny bo ono przejęło wszystkie funkcje.
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
Adrenalina staraj się więcej odpoczywać przy niskoschodzącym łożysku, gdyby pojawiło się krwawienie albo plamienie (a krwawienie potrafią być obfite ja nie mogłam zejść z wc bo podpaska nie starczała i wyjazd do szpitala był o pół h opóźniony z tego powodu) to nie jest wyrok, ja dwa razy się z maluchami żegnałam a teraz jeden drugiego przegadują
w 12tc miałam przodujące po trzech tyg było już nisko schodzące a w 21tc było już ponad 6cm od ujścia szyjki
także głowa do góry, więcej odpoczynku i będzie ok
miałam napisać coś jeszcze ale nie pamiętambuziaczki :*
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Chwilka - ja tak samo, crio na cyklu farmakologicznym. Stopniowe obniżanie dawek od ósmego tygodnia ciąży do 12tc. I od tej pory już nic nie biorę, wszystko jest ok, nic się nie dzieje, nic nie plamię, wszystko na badaniach jest ok. I wcale nie miałam takich dużych dawek jak ty.
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
Ja biorę jeszcze duphaston 3x1 mam nadzieję że da radę utrzymać to wszystko jak odstawię to Crinone.
Dzsiaj nie wzięłam wezmę jutro i tak co drugi dzień aż do końca opakowania.
Pomijam już cenę Crinone, masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:48
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Dzisiaj zrobiłam kolejną betę i w 16dpt mam 1109 (w 13dpt było 268). To mnie trochę uspokoiło. Wizytę mam umówioną na następny piątek i wtedy będzie usg. I znów mam na co czekać...
Anatolka, józefka, Anuszka, lilou, Konwalia, szaraa, arlenka, Pola7, Neo84, vioris, Chwilka84, szałwia lubią tę wiadomość
-
Hejka
Mam pytanie do dziewczyn które miały hiperke. Ja wizytę mam we wtorek ale zaczęłam się jeszcze gorzej czuć, parcie na pęcherz, ból w plecach. Zrobiłam sobie badania moczu i morfologie. Niestety wyniki są tragiczneMorfologia w większości normy przekroczone albo poniżej. Ja niestety po hiperce w szpitalu będę długo dochodzić do prawidlowych wyników. Tez tak miałyście? Mocz też tragedia. Białko w moczu 50, bardzo metny, krew w moczu, leukocyty 500, krwinki białe w moczu 50, nieliczne bakterie, jakies azotany i jeszcze coś tam było. Ewidentnie mocno się coś dzieje
W szpitalu miałam niewydolność nerek ze względu na hiperke, no ale myślałam że już będzie lepiej. Nie wiem teraz czy to zapalenie pecherza, nerek? Ktoś z Was tak miał bardzo źle?
Martwię się jak to wpływa na dziecko, bo matka z takimi złymi wynikami krwi i moczu to chyba nie najlepsze "mieszkanko" dla maleństwa -
ComeToMeBaby wrote:Chwilka - ja tak samo, crio na cyklu farmakologicznym. Stopniowe obniżanie dawek od ósmego tygodnia ciąży do 12tc. I od tej pory już nic nie biorę, wszystko jest ok, nic się nie dzieje, nic nie plamię, wszystko na badaniach jest ok. I wcale nie miałam takich dużych dawek jak ty.
-
vioris wrote:Hejka
Mam pytanie do dziewczyn które miały hiperke. Ja wizytę mam we wtorek ale zaczęłam się jeszcze gorzej czuć, parcie na pęcherz, ból w plecach. Zrobiłam sobie badania moczu i morfologie. Niestety wyniki są tragiczneMorfologia w większości normy przekroczone albo poniżej. Ja niestety po hiperce w szpitalu będę długo dochodzić do prawidlowych wyników. Tez tak miałyście? Mocz też tragedia. Białko w moczu 50, bardzo metny, krew w moczu, leukocyty 500, krwinki białe w moczu 50, nieliczne bakterie, jakies azotany i jeszcze coś tam było. Ewidentnie mocno się coś dzieje
W szpitalu miałam niewydolność nerek ze względu na hiperke, no ale myślałam że już będzie lepiej. Nie wiem teraz czy to zapalenie pecherza, nerek? Ktoś z Was tak miał bardzo źle?
Martwię się jak to wpływa na dziecko, bo matka z takimi złymi wynikami krwi i moczu to chyba nie najlepsze "mieszkanko" dla maleństwa -
Vioris, to już jest grubsza sprawa i wymaga spojrzenia przez lekarza. Moczopędnie działa pokrzywa i jednocześnie pomaga uzupełnić żelazo, a hemoglobine masz pewnie niską teraz. Dwa - sok z buraków też na Hb działa dobrze. To jest ważne, żebyś w anemie nie wpadła. Co do leukocytozy - dobrze, żebyś na wizytę pewnie jeszcze crp zrobiła z krwi.
-
Lecialabym po urosept vioris. To ziolowe tabletki ale bdb dzialaja na uklad moczowy, dzialaja tez moczopednie ja po nich pozbylam sie tez bakterii i do tej pory mocz zawsze czysty. 60 tabl chyba 9 zl ale na pewno troche doraznie pomoga zanim skonsultujesz sie z lekarzem.
Anatolka lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualny