X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 w 18tc maluch ma jeszcze mnóstwo miejsca i może być akurat tam gdzie Ty go nie czujesz. Spokojnie.
    Zawsze też możesz zjeść coś słodkiego, ułożyć się w pozycji pół leżącej i poczekać na maleństwo, może się odezwie. Ale prawda jest taka, że mogą to być jeszcze nieregularne ruchy. Tzn one są, tylko Ty ich czasem nie czujesz.

Neo84, Anatolka, ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    A ja mam dziewczyny pytanie odnośnie pierwszych ruchów, czy też u Was były bardzo nie regularne, wczoraj było ich sporo, a dzisiaj nic:( martwię się, tj 18 tc wiec bardzo wcześnie na ruchy...
    Tak. Ja poczułam jednego dnia rano, potem nic, na następny dzień nic i kolejnego dnia (dziś) tak jakby ale nie jestem pewna. To normalne. Z czasem będziemy bardziej wyczulone i dziecko będzie większe na razie tak sporadycznie uda się coś poczuć.

Neo84, szałwia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem nie będziecie mogły spać, tak Was będą boksować :-)

Neo84, ComeToMeBaby, Anatolka lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    A ja mam dziewczyny pytanie odnośnie pierwszych ruchów, czy też u Was były bardzo nie regularne, wczoraj było ich sporo, a dzisiaj nic:( martwię się, tj 18 tc wiec bardzo wcześnie na ruchy...

W 18 tc bobas ma jeszcze taki wielki apartament w brzuchu że można nie czuć ruchów przez dłuższy czas musi się odpowiednio ułożyć spokojnie z każdym tygodniem wielki apartament przemieniać się będzie w ciasna kawalerkę wtedy będzie kopniaczków a kopniaczków :D

Neo84, ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy w ostatniej ciąży poczułam w 16 tc. Potem przez tydzień zupełnie nic i dopiero potem czułam delikatne kopniaczki co jakiś czas, tak więc no stres!!!
    To normalne <3

Neo84, ComeToMeBaby, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Kaczorek, ponieważ crinone nie możesz zmniejszyć dawki, to zacznij go brać właśnie co 2 dzień. Ja robiłam tak, że jak mi zostało 7 dawek, to brałam je co 2 dni, a później spokojnie możesz odstawić.
    Dzięki tak chyba zrobię bo doktorek nic nie odpisuje a lek się kończy.
    Mam totalna blokadę psychiczną przed tym odstawieniem.
    W którym tygodniu odstawiłaś lek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 06:12

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noe, ja pierwszy kopniak miałam 17 +4 ,teraz mam 22 tydz i dopiero od kilku dni zaczynam czuć Maluszka w ciągu dnia,ale przede wszytskim czuję wieczorem jak sie położe spać.
    My byliśmy na usg połówkowym wszystko jest ok, serduszko,główka,brzuszek zdrowe,Mój Zuch był dzielny,waży 440 gram,tylko ma jedna miedniczkę poszerzona do 4 mm, dr pow ze to norma i że chłopcy tak mają, ufam jej ale w głowie juz siedzi...;/
    Lekarz zaproponował już zejście z 600 mg luteiny,żeby zostawić sam duphaston 3x1 ,ale poprosiłam,żeby jeszcze zostawić, boje sie ,że jak odstawie to coś sie stanie,zacznie mnie brzuch bolec itp.
    Jakie Wy macie dawki?jestem po criotransfrze na cyklu nie owulacyjnym.

Neo84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka 84 dzięki za odpowiedź, nie mogę doczekać die regularnych ruchów, wtedy mam nadzieje odsapnę :)), ja miałam crio na sztuczym i Luteinę odstawiłam już całkowicie tydzień temu. Też mi to ciężko szło, ale lekarz mówi, że jak łożysko wytworzone to sztuczny prg nie jest potrzebny bo ono przejęło wszystkie funkcje.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84, na poczatku lipca mam kolejna wizyte,nastawie sie psychicznie i muszę dac rade.

Juz niedługo do kopniaków,ja za każdym razem sie uśmiecham, wiedzialam, ze to będzie cudowne uczucie,al ono jest duzo piękniejsze niz myślałam:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka przy 3 stopniu powinni Ci badac przepływy. Przepływy sie bada juz od 30 tyg, a jak sa problemy to u nas robili dziewczynom co kilka dni.

szałwia lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina staraj się więcej odpoczywać przy niskoschodzącym łożysku, gdyby pojawiło się krwawienie albo plamienie (a krwawienie potrafią być obfite ja nie mogłam zejść z wc bo podpaska nie starczała i wyjazd do szpitala był o pół h opóźniony z tego powodu) to nie jest wyrok, ja dwa razy się z maluchami żegnałam a teraz jeden drugiego przegadują :) w 12tc miałam przodujące po trzech tyg było już nisko schodzące a w 21tc było już ponad 6cm od ujścia szyjki :) także głowa do góry, więcej odpoczynku i będzie ok :)

miałam napisać coś jeszcze ale nie pamiętam ;) buziaczki :*

adrenalina lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka - ja tak samo, crio na cyklu farmakologicznym. Stopniowe obniżanie dawek od ósmego tygodnia ciąży do 12tc. I od tej pory już nic nie biorę, wszystko jest ok, nic się nie dzieje, nic nie plamię, wszystko na badaniach jest ok. I wcale nie miałam takich dużych dawek jak ty.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jeszcze duphaston 3x1 mam nadzieję że da radę utrzymać to wszystko jak odstawię to Crinone.
    Dzsiaj nie wzięłam wezmę jutro i tak co drugi dzień aż do końca opakowania.
    Pomijam już cenę Crinone, masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:48

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam kolejną betę i w 16dpt mam 1109 (w 13dpt było 268). To mnie trochę uspokoiło. Wizytę mam umówioną na następny piątek i wtedy będzie usg. I znów mam na co czekać...

Anatolka, józefka, Anuszka, lilou, Konwalia, szaraa, arlenka, Pola7, Neo84, vioris, Chwilka84, szałwia lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Mam pytanie do dziewczyn które miały hiperke. Ja wizytę mam we wtorek ale zaczęłam się jeszcze gorzej czuć, parcie na pęcherz, ból w plecach. Zrobiłam sobie badania moczu i morfologie. Niestety wyniki są tragiczne :( Morfologia w większości normy przekroczone albo poniżej. Ja niestety po hiperce w szpitalu będę długo dochodzić do prawidlowych wyników. Tez tak miałyście? Mocz też tragedia. Białko w moczu 50, bardzo metny, krew w moczu, leukocyty 500, krwinki białe w moczu 50, nieliczne bakterie, jakies azotany i jeszcze coś tam było. Ewidentnie mocno się coś dzieje :( W szpitalu miałam niewydolność nerek ze względu na hiperke, no ale myślałam że już będzie lepiej. Nie wiem teraz czy to zapalenie pecherza, nerek? Ktoś z Was tak miał bardzo źle?
    Martwię się jak to wpływa na dziecko, bo matka z takimi złymi wynikami krwi i moczu to chyba nie najlepsze "mieszkanko" dla maleństwa :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Chwilka - ja tak samo, crio na cyklu farmakologicznym. Stopniowe obniżanie dawek od ósmego tygodnia ciąży do 12tc. I od tej pory już nic nie biorę, wszystko jest ok, nic się nie dzieje, nic nie plamię, wszystko na badaniach jest ok. I wcale nie miałam takich dużych dawek jak ty.
    na początku lipca mam wizyte i nastawiam sie juz psychicznie, żeby odstawic luteine:)i wierze ,że będzie dobrze:)Ale jakos czuje sie spokojniejsza,wiem,że łozysko juz karmi Maluszka, ale jakoś boję się ,że brzuch zacznie mi się napinać jak odstawie.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hejka
    Mam pytanie do dziewczyn które miały hiperke. Ja wizytę mam we wtorek ale zaczęłam się jeszcze gorzej czuć, parcie na pęcherz, ból w plecach. Zrobiłam sobie badania moczu i morfologie. Niestety wyniki są tragiczne :( Morfologia w większości normy przekroczone albo poniżej. Ja niestety po hiperce w szpitalu będę długo dochodzić do prawidlowych wyników. Tez tak miałyście? Mocz też tragedia. Białko w moczu 50, bardzo metny, krew w moczu, leukocyty 500, krwinki białe w moczu 50, nieliczne bakterie, jakies azotany i jeszcze coś tam było. Ewidentnie mocno się coś dzieje :( W szpitalu miałam niewydolność nerek ze względu na hiperke, no ale myślałam że już będzie lepiej. Nie wiem teraz czy to zapalenie pecherza, nerek? Ktoś z Was tak miał bardzo źle?
    Martwię się jak to wpływa na dziecko, bo matka z takimi złymi wynikami krwi i moczu to chyba nie najlepsze "mieszkanko" dla maleństwa :(
    Ja ze względu na bardzo duża liczbe pobranych komórek miałam transfer przełozony. Tez czułam się tragicznie i wyniki miałam straszne, wymiotowałam,wąrobę mi wywaliło, nie mogłam jesc i chodzic ,poprostu straszne to było.A Ty jestes w szpitalu, skoro jestes w ciązy?W mojej klinice od razu kazali przychodzic jak będę się źle czuć, jeśli jest bardzo źle to jest mozliwośc odbarczenia tego płynu który zbiera sie w brzuchu.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, to już jest grubsza sprawa i wymaga spojrzenia przez lekarza. Moczopędnie działa pokrzywa i jednocześnie pomaga uzupełnić żelazo, a hemoglobine masz pewnie niską teraz. Dwa - sok z buraków też na Hb działa dobrze. To jest ważne, żebyś w anemie nie wpadła. Co do leukocytozy - dobrze, żebyś na wizytę pewnie jeszcze crp zrobiła z krwi.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecialabym po urosept vioris. To ziolowe tabletki ale bdb dzialaja na uklad moczowy, dzialaja tez moczopednie ja po nich pozbylam sie tez bakterii i do tej pory mocz zawsze czysty. 60 tabl chyba 9 zl ale na pewno troche doraznie pomoga zanim skonsultujesz sie z lekarzem.

Anatolka lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś Was może estrofem na zbyciu,poratujcie początkująca ciężarna w kryzysie ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 16:18

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ