X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek, który masz tc? Większość dziewczyn do 12 tc bierze a później stopniowo schodzi z dawek.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

Ja przy 5-dniowych czekałam do 10dpt. Chyba lepiej się jeszcze troszkę wstrzymać. Ale rozumiem, że ciężko :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

Ja robiłam 12dpt I miałam niecałe 50. Wiec 9 dpt to chyba za wcześnie.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kaczorek, który masz tc? Większość dziewczyn do 12 tc bierze a później stopniowo schodzi z dawek.
    11+5dni.
    Co znaczy stopniowo schodzić?
    Zacząc brać co 2gi dzień?

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek! Ty córko marnotrawna! A ty tu?! A my się zastanawiamy co u ciebie, nic się nie meldujesz, a czekałyśmy na wieści z wizyty, którą miałaś mieć w okolicy 30go jakoś. Cieszę się, że u ciebie ok, przynajmniej tak to wygląda :-)
    Napisz do Chrusta, on ci rozpisze leki. Ja do niego pisałam maila w 8tc i mi na nowo rozpisywał wszystko. Z crinone to nie wiem jak.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    11+5dni.
    Nie. Brać określoną dawkę przez określony czas, potem mniejszą określoną przez określony czas i znowu mniejszą aż do zera. Mi rozpisał najpierw leki na dwa tygodnie i potem po tygodniu każda zmiana. Ale to już lekarz się tym zajmie.

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    11+5dni.

O widzisz, ComeToMeBaby podrzuciła Ci najlepsze rozwiązanie :-) lekarz prowadzący procedurę to jednak najlepsze wyjście jeśli faktycznie jest pomocny to warto skorzystać :-) napisz do Niego, jakby nie pomógł to poanalizujemy jak dziewczyny z bliźniakami schodzily z dawek i coś wymyślimy :-) mam chyba ze 3 bliźniacze mamy na fb to podpytam w razie czego :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam znowu :) Niestety po przygodach z hiperką, ale nadal w dwupaku :) Pewnie niektóre doczytaly moja historie na czerwonej stronie. Muszę Was trochę nadrobić bo mnie długo nie było przez ten szpital a pewnie tu się sporo działo.
    Ja na razie też jeszcze tak spokojnie przysiądę z boczku, bo we wtorek mam wizytę i się jakoś boję. Chociaż fakt, że po tym wszystkim boję się cały czas. W piątek na usg zobaczyłam maluszka z serduszkiem co było dla mnie ogromnym szokiem, po spadajacej becie ale nadal tak bardzo boję się cieszyc,bo tyle złego się działo w ostatnim czasie, że nie wiem jak ten maluch to przetrwał. Modlę się, żeby na kolejnej wizycie pokazał jaki z niego silacz :) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ponownie :)

Anuszka, ComeToMeBaby, _cherryLady, Iva79, Anatolka, józefka, Pola7, szałwia, monia2015, lilou lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris <3
    Trzymam kciuki

vioris lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    11+5dni.

Kaczorek, ponieważ crinone nie możesz zmniejszyć dawki, to zacznij go brać właśnie co 2 dzień. Ja robiłam tak, że jak mi zostało 7 dawek, to brałam je co 2 dni, a później spokojnie możesz odstawić.

zem3tv7317jpvd05.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hej, witam znowu :) Niestety po przygodach z hiperką, ale nadal w dwupaku :) Pewnie niektóre doczytaly moja historie na czerwonej stronie. Muszę Was trochę nadrobić bo mnie długo nie było przez ten szpital a pewnie tu się sporo działo.
    Ja na razie też jeszcze tak spokojnie przysiądę z boczku, bo we wtorek mam wizytę i się jakoś boję. Chociaż fakt, że po tym wszystkim boję się cały czas. W piątek na usg zobaczyłam maluszka z serduszkiem co było dla mnie ogromnym szokiem, po spadajacej becie ale nadal tak bardzo boję się cieszyc,bo tyle złego się działo w ostatnim czasie, że nie wiem jak ten maluch to przetrwał. Modlę się, żeby na kolejnej wizycie pokazał jaki z niego silacz :) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ponownie :)

Vioris czytałam. Straszne jest to co przeszłaś.. Ale teraz już będzie wszystko dobrze. Musi być i musisz w to wierzyć. Pozytywne myślenie to bardzo dużo. Trzymamy kciuki za wtorkową wizytę!!!

vioris lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

mam zapytanie do rozpakowanych, albo tych na końcówce. We wtorek miałam usg i lekarz stwierdził, że łożysko osiągnęło III stopień dojrzałości. No przestraszyłam się trochę bo to ledwo 35tc idzie, a gdzie jeszcze 5?
    Ilość wód w normie, mała aktywna, ale nie wiem czy przyrost masy jest wystarczający
    28,05 - 2150g, a
    07,06 - 2350g
    czyli w 10 dni przybrała ok 200g

Kurczę z tego wszystkiego jestem nerwowa, głowa mnie boli, a jak naczytałam się w necie o tym łożysku to kompletnie się załamałam.
    21,06 wizyta i lekarz ma zobaczyć jak mała nabiera wagi, a co jak będzie nieprawidłowo? Boże, normalnie nie wiem co myśleć.
    Może któraś z Was miała jakąś podobną sytuację?

• szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9dpt beta 82,4:) oby tylko ładnie rosła:)

Anuszka, vioris, adrenalina, Neo84, arlenka, renieczka, józefka, llallka, ComeToMeBaby, monia2015, justa1234, Pola7 lubią tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka z łożyskiem nie pomogę, mi powiedzieli tylko ostatnio, że mam już bardzo dojrzałe, ale na mój tydzień, że ok. Co do samego przyrostu, jeśli będzie dalej tak rosła, to w terminie porodu powinna mieć ponad 3 kg, o ile dobrze liczę, a pod sam koniec przyrosty będą pewnie trochę większe niż masz teraz, więc tym bym się nie martwiła. Znam sporo dzieci z wagą 3 kg, są zdrowe i mądre :) Tutaj jako za niską wagę noworodka liczą poniżej 2,5 kg w terminie, a Ty już masz teraz prawie 2,5. Spróbuj się nie stresować, bo to gorsze dla małej niż przyrosty :* Ale też miałam akcję w ciąży, że mnie straszyli, że mało rośnie, więc rozumiem, co przeżywasz. U nas się pomylili i potem wyszło, że mam za duże dziecko. Koło 3 kg świetnie się rodzi :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzili Ci przepływy? Bo one są chyba ważniejsze niż sama dojrzałość na tym etapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, miałam zwykłe usg u lekarza na NFZ, zresztą sprzęt średniej jakości.
    A te 10 dni wcześniej miałam usg w klinice i profesorek nic nie mówił, że coś niepokojącego może być z tym łożyskiem :(
    No nic muszę jakoś dotrwać do tej wizyty, ale nie jest łatwo żyć w takim niepokoju.
    Liczę ruchy kilka razy dziennie, a młoda jak na złość (albo mam tylko takie wrażenie) jest spokojniejsza, tzn nie mam problemów z naliczeniem 10 ruchów na godzinę, ba w 10min potrafi ruszyć się ok 15 razy. Ale każdy jej dłuższy okres odpoczynku przyprawia mnie o palpitację serca :(

• szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepływy umieją prawie na każdym usg sprawdzić. A mówili Ci, który tydzień jest wg usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg usg 35
    No to może mi tego nie powiedział, nie wiem. Ale myślałam że przepływy to tylko na kolorowym dopplerze można zbadać.
    Mówił, że wszystko ok, ilość wód w porządku i zobaczymy za dwa tygodnie przyrost masy malutkiej.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dopplerem możesz mieć jednak rację. No jak odpowiada 35. tygodniowi to zarzuć nogi na stół, włącz fajny film i się nie stresuj Matka :)

renieczka, Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziewczyny pytanie odnośnie pierwszych ruchów, czy też u Was były bardzo nie regularne, wczoraj było ich sporo, a dzisiaj nic:( martwię się, tj 18 tc wiec bardzo wcześnie na ruchy...

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ