Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
szaraa wrote:Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?
Ja robiłam 12dpt I miałam niecałe 50. Wiec 9 dpt to chyba za wcześnie.
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Anatolka wrote:Kaczorek, który masz tc? Większość dziewczyn do 12 tc bierze a później stopniowo schodzi z dawek.
Co znaczy stopniowo schodzić?
Zacząc brać co 2gi dzień?3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kaczorek! Ty córko marnotrawna! A ty tu?! A my się zastanawiamy co u ciebie, nic się nie meldujesz, a czekałyśmy na wieści z wizyty, którą miałaś mieć w okolicy 30go jakoś. Cieszę się, że u ciebie ok, przynajmniej tak to wygląda
Napisz do Chrusta, on ci rozpisze leki. Ja do niego pisałam maila w 8tc i mi na nowo rozpisywał wszystko. Z crinone to nie wiem jak. -
Kaczorek wrote:11+5dni.
Zacząc brać co 2gi dzień? -
Zacząc brać co 2gi dzień?
O widzisz, ComeToMeBaby podrzuciła Ci najlepsze rozwiązanielekarz prowadzący procedurę to jednak najlepsze wyjście jeśli faktycznie jest pomocny to warto skorzystać
napisz do Niego, jakby nie pomógł to poanalizujemy jak dziewczyny z bliźniakami schodzily z dawek i coś wymyślimy
mam chyba ze 3 bliźniacze mamy na fb to podpytam w razie czego
-
Hej, witam znowu
Niestety po przygodach z hiperką, ale nadal w dwupaku
Pewnie niektóre doczytaly moja historie na czerwonej stronie. Muszę Was trochę nadrobić bo mnie długo nie było przez ten szpital a pewnie tu się sporo działo.
Ja na razie też jeszcze tak spokojnie przysiądę z boczku, bo we wtorek mam wizytę i się jakoś boję. Chociaż fakt, że po tym wszystkim boję się cały czas. W piątek na usg zobaczyłam maluszka z serduszkiem co było dla mnie ogromnym szokiem, po spadajacej becie ale nadal tak bardzo boję się cieszyc,bo tyle złego się działo w ostatnim czasie, że nie wiem jak ten maluch to przetrwał. Modlę się, żeby na kolejnej wizycie pokazał jaki z niego silaczMam nadzieję, że mnie przyjmiecie ponownie
Anuszka, ComeToMeBaby, _cherryLady, Iva79, Anatolka, józefka, Pola7, szałwia, monia2015, lilou lubią tę wiadomość
-
Zacząc brać co 2gi dzień?
Kaczorek, ponieważ crinone nie możesz zmniejszyć dawki, to zacznij go brać właśnie co 2 dzień. Ja robiłam tak, że jak mi zostało 7 dawek, to brałam je co 2 dni, a później spokojnie możesz odstawić. -
vioris wrote:Hej, witam znowu
Niestety po przygodach z hiperką, ale nadal w dwupaku
Pewnie niektóre doczytaly moja historie na czerwonej stronie. Muszę Was trochę nadrobić bo mnie długo nie było przez ten szpital a pewnie tu się sporo działo.
Ja na razie też jeszcze tak spokojnie przysiądę z boczku, bo we wtorek mam wizytę i się jakoś boję. Chociaż fakt, że po tym wszystkim boję się cały czas. W piątek na usg zobaczyłam maluszka z serduszkiem co było dla mnie ogromnym szokiem, po spadajacej becie ale nadal tak bardzo boję się cieszyc,bo tyle złego się działo w ostatnim czasie, że nie wiem jak ten maluch to przetrwał. Modlę się, żeby na kolejnej wizycie pokazał jaki z niego silaczMam nadzieję, że mnie przyjmiecie ponownie
Vioris czytałam. Straszne jest to co przeszłaś.. Ale teraz już będzie wszystko dobrze. Musi być i musisz w to wierzyć. Pozytywne myślenie to bardzo dużo. Trzymamy kciuki za wtorkową wizytę!!!vioris lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
mam zapytanie do rozpakowanych, albo tych na końcówce. We wtorek miałam usg i lekarz stwierdził, że łożysko osiągnęło III stopień dojrzałości. No przestraszyłam się trochę bo to ledwo 35tc idzie, a gdzie jeszcze 5?
Ilość wód w normie, mała aktywna, ale nie wiem czy przyrost masy jest wystarczający
28,05 - 2150g, a
07,06 - 2350g
czyli w 10 dni przybrała ok 200g
Kurczę z tego wszystkiego jestem nerwowa, głowa mnie boli, a jak naczytałam się w necie o tym łożysku to kompletnie się załamałam.
21,06 wizyta i lekarz ma zobaczyć jak mała nabiera wagi, a co jak będzie nieprawidłowo? Boże, normalnie nie wiem co myśleć.
Może któraś z Was miała jakąś podobną sytuację? -
9dpt beta 82,4:) oby tylko ładnie rosła:)
Anuszka, vioris, adrenalina, Neo84, arlenka, renieczka, józefka, llallka, ComeToMeBaby, monia2015, justa1234, Pola7 lubią tę wiadomość
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
Renieczka z łożyskiem nie pomogę, mi powiedzieli tylko ostatnio, że mam już bardzo dojrzałe, ale na mój tydzień, że ok. Co do samego przyrostu, jeśli będzie dalej tak rosła, to w terminie porodu powinna mieć ponad 3 kg, o ile dobrze liczę, a pod sam koniec przyrosty będą pewnie trochę większe niż masz teraz, więc tym bym się nie martwiła. Znam sporo dzieci z wagą 3 kg, są zdrowe i mądre
Tutaj jako za niską wagę noworodka liczą poniżej 2,5 kg w terminie, a Ty już masz teraz prawie 2,5. Spróbuj się nie stresować, bo to gorsze dla małej niż przyrosty :* Ale też miałam akcję w ciąży, że mnie straszyli, że mało rośnie, więc rozumiem, co przeżywasz. U nas się pomylili i potem wyszło, że mam za duże dziecko. Koło 3 kg świetnie się rodzi
-
nick nieaktualnyNie, miałam zwykłe usg u lekarza na NFZ, zresztą sprzęt średniej jakości.
A te 10 dni wcześniej miałam usg w klinice i profesorek nic nie mówił, że coś niepokojącego może być z tym łożyskiem
No nic muszę jakoś dotrwać do tej wizyty, ale nie jest łatwo żyć w takim niepokoju.
Liczę ruchy kilka razy dziennie, a młoda jak na złość (albo mam tylko takie wrażenie) jest spokojniejsza, tzn nie mam problemów z naliczeniem 10 ruchów na godzinę, ba w 10min potrafi ruszyć się ok 15 razy. Ale każdy jej dłuższy okres odpoczynku przyprawia mnie o palpitację serca -
nick nieaktualny
-
A ja mam dziewczyny pytanie odnośnie pierwszych ruchów, czy też u Was były bardzo nie regularne, wczoraj było ich sporo, a dzisiaj nic:( martwię się, tj 18 tc wiec bardzo wcześnie na ruchy...Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)