Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek, który masz tc? Większość dziewczyn do 12 tc bierze a później stopniowo schodzi z dawek.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

Ja przy 5-dniowych czekałam do 10dpt. Chyba lepiej się jeszcze troszkę wstrzymać. Ale rozumiem, że ciężko :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Mamy, ktore miały transfer 3 dnuowych zarodków, myślicie ze 9 dni po transferze beta juz wyjdzie?

Ja robiłam 12dpt I miałam niecałe 50. Wiec 9 dpt to chyba za wcześnie.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kaczorek, który masz tc? Większość dziewczyn do 12 tc bierze a później stopniowo schodzi z dawek.
    11+5dni.
    Co znaczy stopniowo schodzić?
    Zacząc brać co 2gi dzień?

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek! Ty córko marnotrawna! A ty tu?! A my się zastanawiamy co u ciebie, nic się nie meldujesz, a czekałyśmy na wieści z wizyty, którą miałaś mieć w okolicy 30go jakoś. Cieszę się, że u ciebie ok, przynajmniej tak to wygląda :-)
    Napisz do Chrusta, on ci rozpisze leki. Ja do niego pisałam maila w 8tc i mi na nowo rozpisywał wszystko. Z crinone to nie wiem jak.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    11+5dni.
    Nie. Brać określoną dawkę przez określony czas, potem mniejszą określoną przez określony czas i znowu mniejszą aż do zera. Mi rozpisał najpierw leki na dwa tygodnie i potem po tygodniu każda zmiana. Ale to już lekarz się tym zajmie.

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    11+5dni.

O widzisz, ComeToMeBaby podrzuciła Ci najlepsze rozwiązanie :-) lekarz prowadzący procedurę to jednak najlepsze wyjście jeśli faktycznie jest pomocny to warto skorzystać :-) napisz do Niego, jakby nie pomógł to poanalizujemy jak dziewczyny z bliźniakami schodzily z dawek i coś wymyślimy :-) mam chyba ze 3 bliźniacze mamy na fb to podpytam w razie czego :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam znowu :) Niestety po przygodach z hiperką, ale nadal w dwupaku :) Pewnie niektóre doczytaly moja historie na czerwonej stronie. Muszę Was trochę nadrobić bo mnie długo nie było przez ten szpital a pewnie tu się sporo działo.
    Ja na razie też jeszcze tak spokojnie przysiądę z boczku, bo we wtorek mam wizytę i się jakoś boję. Chociaż fakt, że po tym wszystkim boję się cały czas. W piątek na usg zobaczyłam maluszka z serduszkiem co było dla mnie ogromnym szokiem, po spadajacej becie ale nadal tak bardzo boję się cieszyc,bo tyle złego się działo w ostatnim czasie, że nie wiem jak ten maluch to przetrwał. Modlę się, żeby na kolejnej wizycie pokazał jaki z niego silacz :) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ponownie :)

Anuszka, ComeToMeBaby, _cherryLady, Iva79, Anatolka, józefka, Pola7, szałwia, monia2015, lilou lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris <3
    Trzymam kciuki

vioris lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    11+5dni.

Kaczorek, ponieważ crinone nie możesz zmniejszyć dawki, to zacznij go brać właśnie co 2 dzień. Ja robiłam tak, że jak mi zostało 7 dawek, to brałam je co 2 dni, a później spokojnie możesz odstawić.

zem3tv7317jpvd05.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hej, witam znowu :) Niestety po przygodach z hiperką, ale nadal w dwupaku :) Pewnie niektóre doczytaly moja historie na czerwonej stronie. Muszę Was trochę nadrobić bo mnie długo nie było przez ten szpital a pewnie tu się sporo działo.
    Ja na razie też jeszcze tak spokojnie przysiądę z boczku, bo we wtorek mam wizytę i się jakoś boję. Chociaż fakt, że po tym wszystkim boję się cały czas. W piątek na usg zobaczyłam maluszka z serduszkiem co było dla mnie ogromnym szokiem, po spadajacej becie ale nadal tak bardzo boję się cieszyc,bo tyle złego się działo w ostatnim czasie, że nie wiem jak ten maluch to przetrwał. Modlę się, żeby na kolejnej wizycie pokazał jaki z niego silacz :) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ponownie :)

Vioris czytałam. Straszne jest to co przeszłaś.. Ale teraz już będzie wszystko dobrze. Musi być i musisz w to wierzyć. Pozytywne myślenie to bardzo dużo. Trzymamy kciuki za wtorkową wizytę!!!

vioris lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

mam zapytanie do rozpakowanych, albo tych na końcówce. We wtorek miałam usg i lekarz stwierdził, że łożysko osiągnęło III stopień dojrzałości. No przestraszyłam się trochę bo to ledwo 35tc idzie, a gdzie jeszcze 5?
    Ilość wód w normie, mała aktywna, ale nie wiem czy przyrost masy jest wystarczający
    28,05 - 2150g, a
    07,06 - 2350g
    czyli w 10 dni przybrała ok 200g

Kurczę z tego wszystkiego jestem nerwowa, głowa mnie boli, a jak naczytałam się w necie o tym łożysku to kompletnie się załamałam.
    21,06 wizyta i lekarz ma zobaczyć jak mała nabiera wagi, a co jak będzie nieprawidłowo? Boże, normalnie nie wiem co myśleć.
    Może któraś z Was miała jakąś podobną sytuację?

• szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9dpt beta 82,4:) oby tylko ładnie rosła:)

Anuszka, vioris, adrenalina, Neo84, arlenka, nick nieaktualny, józefka, llallka, ComeToMeBaby, monia2015, justa1234, Pola7 lubią tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka z łożyskiem nie pomogę, mi powiedzieli tylko ostatnio, że mam już bardzo dojrzałe, ale na mój tydzień, że ok. Co do samego przyrostu, jeśli będzie dalej tak rosła, to w terminie porodu powinna mieć ponad 3 kg, o ile dobrze liczę, a pod sam koniec przyrosty będą pewnie trochę większe niż masz teraz, więc tym bym się nie martwiła. Znam sporo dzieci z wagą 3 kg, są zdrowe i mądre :) Tutaj jako za niską wagę noworodka liczą poniżej 2,5 kg w terminie, a Ty już masz teraz prawie 2,5. Spróbuj się nie stresować, bo to gorsze dla małej niż przyrosty :* Ale też miałam akcję w ciąży, że mnie straszyli, że mało rośnie, więc rozumiem, co przeżywasz. U nas się pomylili i potem wyszło, że mam za duże dziecko. Koło 3 kg świetnie się rodzi :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzili Ci przepływy? Bo one są chyba ważniejsze niż sama dojrzałość na tym etapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, miałam zwykłe usg u lekarza na NFZ, zresztą sprzęt średniej jakości.
    A te 10 dni wcześniej miałam usg w klinice i profesorek nic nie mówił, że coś niepokojącego może być z tym łożyskiem :(
    No nic muszę jakoś dotrwać do tej wizyty, ale nie jest łatwo żyć w takim niepokoju.
    Liczę ruchy kilka razy dziennie, a młoda jak na złość (albo mam tylko takie wrażenie) jest spokojniejsza, tzn nie mam problemów z naliczeniem 10 ruchów na godzinę, ba w 10min potrafi ruszyć się ok 15 razy. Ale każdy jej dłuższy okres odpoczynku przyprawia mnie o palpitację serca :(

• szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepływy umieją prawie na każdym usg sprawdzić. A mówili Ci, który tydzień jest wg usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg usg 35
    No to może mi tego nie powiedział, nie wiem. Ale myślałam że przepływy to tylko na kolorowym dopplerze można zbadać.
    Mówił, że wszystko ok, ilość wód w porządku i zobaczymy za dwa tygodnie przyrost masy malutkiej.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dopplerem możesz mieć jednak rację. No jak odpowiada 35. tygodniowi to zarzuć nogi na stół, włącz fajny film i się nie stresuj Matka :)

nick nieaktualny, Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziewczyny pytanie odnośnie pierwszych ruchów, czy też u Was były bardzo nie regularne, wczoraj było ich sporo, a dzisiaj nic:( martwię się, tj 18 tc wiec bardzo wcześnie na ruchy...

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ