X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Hej dziewczyny :)

Cieszę się, że Was znalazłam! Witam się :)

My jutro zaczynamy 9 tydzień, nudności męczą mnie praktycznie od 5tc w 7/8 tc była MASAKRA nie byłam w stanie wyjść z domu, teraz jest znośnie ale nadal je czuję. Od czasu do czasu pojawi się dzień bez mdłości i wtedy jest święto ;)
    14 lipca mamy prenatalne (ja mam 38lat) nie powiem, ze się nie stresuję, ale mąż mnie bardzo pozytywnie nastawia!

Imbifem :-) tylko w wersji rozcienczonej :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Imbifem :-) tylko w wersji rozcienczonej :-)

serio?? Jezu Anatolka czemu ja Cię wcześniej nie zapytałam ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Możesz zajrzeć do pamiętnika Magdy. Ma wczesniaczka i dlatego jest taka maleńka :-) ale dzielna :-)
    Juz przeczytałam:)
    Madziu, wiele przeszłaś, podziwiam Twoja siłe i gratuluje dzieci:)

ojejku lubi tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dzięki :-)

Ja też nie wiem kiedy to minęło, niedawno jeszcze nie wierzyłam, że zajdę, a teraz dostaje takie kopniaki, że odpadam :) I kiedy Ala tak wyrosła? Ten czas zapierdziela :)

Anatolka, jeśli miałaś na myśli seks, to już wypróbowaliśmy ;) Co do rozmiaru 56, mam nadzieję, że nasze dziecię w ogóle się w niego zmieści :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam olej kokosowy tłoczony na zimno. Smaruję nim brzuch 2 razy dziennie mniej więcej od 2 miesiąca i do tej pory żadnych rozstępów, a brzuch mam wielki (duże dziecko i dużo wód płodowych).

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka, jeśli miałaś na myśli seks, to już wypróbowaliśmy ;) Co do rozmiaru 56, mam nadzieję, że nasze dziecię w ogóle się w niego zmieści :)

Sex, schody, spacer, sprzątanie :-)

Anuszka, szałwia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    serio?? Jezu Anatolka czemu ja Cię wcześniej nie zapytałam ;)

https://www.doz.pl/apteka/p56359-Mamarin_mamma_tabletki_30_szt

To brałam poza domem, jak nie mogłam pić Imbifemu. Imbifem mi pomagał pod warunkiem, że faktycznie piłam tyle razy ile zalecają na opakowaniu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje drogie troszke Was poczytałam i łezka w oku sie zakręciła pierwsza beta pierwsze usg ach piekne chwile i musze powiedziec ze czas szybko leci jestesmy w 35 tyg synek wazy juz 2100 a moze i wiecej

józefka, Konwalia, Evelle, Pola7 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopie i daje widocznie o sobie znac trzymam za Was kciuki bądźcie dzielne i cieszcie sie każda chwila Ps rowniez polecam olej kokosowy

74di4z174lr410ce.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Rozwaliłaś mnie :D Dobrze że wszystko mam pod ręką w razie W ;)

A pytanie do pań ciężarnych też wam tak dokucza pragnienie ? Ja od wczoraj jedną stroną wlewam a drugą wylewam i tylko pić pić i pić ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:40

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak picie to podstawa

74di4z174lr410ce.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety się zmuszam żeby chociaż 1,5 litra wypić :/ wiem, ze to bardzo ważne, ale nie odczuwam pragnienia...

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam się, że nie wchodziłam na wątek od jakiegoś czasu, ale cieszę się, ze tyle nowo-zafasolkowanych osób :D gratuluje i niech maleństwa zdrowo rosną.

Nasza córka ma niespełna 3 miesiące a ja już powoli zaczynam mysleć o kolejnym dziecku. czy się uda? kiedy?. cały czas mam z tyłu głowy ból hiperstymulacji...i jakoś tak trochę się boję kolejnego in vitro. ale dla dzieci jestem w stanie dużo znieść... więc na pewno podejdę... jak będzie trzeba.

Moj mały żuczek wynagrodził mi wszystkie trudny <3 jest taka grzeczniutka. czasami jakbym nie miała dziecka :) Kocham ja nad życie i każdej z Was życzę takiego małego-wielkiego cudu :)

powodzenia na wizytach serduszkowych i prenatalnych :*

Anuszka, józefka, szałwia, ComeToMeBaby, Viki26, arlenka, Pola7, Sanna, Milkowiec lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia dzięki za polecenie oleju kokosowego. Ja kiedyś kiedyś jak jeszcze w ciąży nie byłam się nim smarowałam, ale nie byłam jakos bardzo zachwycona bo skora dalej była sucha, ale być może w rozstępach się sprawdzi.
    Teraz stosuje oliwkę dla dzieci z ziaji i tez mam wrazenie, ze skora jakby bardziej sucha.
    Ogólnie temat rozstępów trochę mnie przeraża bo jako nastolatka nabawiłam się ich sporo przy intensywnym wzroście no więc i w ciąży są murowane.

Polecacie jakieś sprawdzone smarowidła, które zdają egzamin ?

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka ja po oliwce z ziaji miałam tak samo wydawało mi się że skóra jest jeszcze bardziej sucha niż przed smarowaniem przerzuciłam się na bambino i już mnie tak nie wysusza.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najlepsze z najlepszych http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana-MED-mleczko-do-ciala-skora-wyjatkowo-sucha-i-napieta-Urea-10-250-ml,322197,5585

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka ja mam Paharmaceris M zapobiegający rozstępom i jak na razie jest ok,moja siostra używała go w dwóch ciążach i nie ma ani jednego rozstępu.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wszystko z tego jest i tymczasem efektów brak. Spacery to robię 6-11 km, po schodach i pod górki latam, a ze sprzątaniem w każdy zakamarek już włażę :) Piję też ziółka, no zobaczymy :)

Anatolka, renieczka lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka, a był kosmetyczny czy taki do jedzenia? Ja mam uniwersalny kupowany w sklepie z jedzeniem, tłoczony na zimno koniecznie. Bez żadnych dodatków. Mnie oliwka i wszelkie mleczka wysuszają.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    muszynka ja mam Paharmaceris M zapobiegający rozstępom i jak na razie jest ok,moja siostra używała go w dwóch ciążach i nie ma ani jednego rozstępu.

Ja i tak myślę, że to geny w większości. Smarowanie to tylko ułamek powodzenia w tej kwestii. Moja mama po 2 ciążach nie ma żadnego rozstępu, ja też nie mam :-)

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ