X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja i tak myślę, że to geny w większości. Smarowanie to tylko ułamek powodzenia w tej kwestii. Moja mama po 2 ciążach nie ma żadnego rozstępu, ja też nie mam :-)
    Moja mama ma cały brzuch zorany rozstępami, podobnie jej siostra, więc może smarowanie trochę działa :-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Witam Was moje drogie troszke Was poczytałam i łezka w oku sie zakręciła pierwsza beta pierwsze usg ach piekne chwile i musze powiedziec ze czas szybko leci jestesmy w 35 tyg synek wazy juz 2100 a moze i wiecej
    Hej Sanna :-) Jak miło - 35 tydzień. Ale zleciało nie?

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polu jak sen

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialiśmy z mężem o Tobie wczoraj

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie czujecie ? Trzymam za Was kciuki i mimo ze nie pisze mysle często o Was o tych naszych staraniach i wogole pozdrawiam i czekam

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie telefon wkurza tez tak macie ze upiszecie sie jak głupie a post ma trzy wyrazy a reszta znika Yszzzz

74di4z174lr410ce.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Ale mnie telefon wkurza tez tak macie ze upiszecie sie jak głupie a post ma trzy wyrazy a reszta znika Yszzzz

czasem tak, jak chce wstawić emotke inna niż ze znaków przestankowych :-/ przy takich zwykłych nie, ale takie wymyslniejsze to też mi ucina

Sanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Moja mama ma cały brzuch zorany rozstępami, podobnie jej siostra, więc może smarowanie trochę działa :-)

Może załapałas się na lepsze geny od strony taty? ;-) a tak serio to jak gadalam z dziewczynami to wiele mówi, że zrobiły im się rozstępy dopiero jak brzuszek się obkurczał, więc jeszcze się nie cieszę nadmiernie ;-)

Jestem ciekawa płci Twojego Stworka :-) i koloru włosków mojego :-) śnił mi się raz - miał ciemne jak mąż - ciekawe czy faktycznie :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jestem ciekawa płci Twojego Stworka :-) i koloru włosków mojego :-) śnił mi się raz - miał ciemne jak mąż - ciekawe czy faktycznie :-)

U nas dużego wyboru nie ma ja blond monsz też blond ;) No chyba że natura spłata nam figla i będzie rudzielec :D Bo na czarnuszka to nie mamy co liczyć ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    jak sie czujecie ? Trzymam za Was kciuki i mimo ze nie pisze mysle często o Was o tych naszych staraniach i wogole pozdrawiam i czekam
    Ciesze sie, że u Ciebie tez ciąża jak sen. W końcu my te Bocianowe :-) A ja Kochana czekam. Te ostatnie 2 tygodnie są mega testem na cierpliwość. Małej się chyba podoba w brzuszku, bo wcale się nie spieszy :-)

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Co do rozstępów to tez uważam, że największą robotę robią geny. Ale u mnie wszystkie dziewczyny ze strony mamy i jej sióstr, czyli moje siostry cioteczne nie miały większych problemów z rozstępami. Ja tam smaruje się zwykłym balsamem Nivea odżywczym i tez nie mam rozstępów. A w szpitalu np widzialam szczupłe dziewczyny z brzuchami w paski jak tygrys.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polu czekam na Twoje rozwiazanie i zycze pięknej zdrowej córci oraz szybkiego porodu który bedziesz wspominać z łezka w oku ja czekam jak Pawełek fiknie jesli sie nie obróci czeka nas cc pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam za Was kciuki co do rozstępów to tez nie mam ale przeraził mnie post ze mogą sie pojawić po porodzie prosze nieeeeee

Pola7 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka thx ale mi pomoglas

74di4z174lr410ce.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podpowiedzcie jak to jest u was z porodami? dajecie jakieś "wyrazy wdzięczności" lekarzowi zawczasu, żeby się opiekował wami w trakcie porodu?
    ja do tej pory uważałam, że skoro chodzę do danego lekarza cały czas, płacę za wizyty prywatne, to to wystarczy i to oczywiste, że chcę aby on odbierał poród (umówiony termin cc). ale po mojej wczorajszej rozmowie z rodzicami zwątpiłam i nie wiem co zrobić. moi rodzice uważają, że powinnam dać lekarzowi do zrozumienia, że zostanie mu to dodatkowo wynagrodzone... a co w sytuacji gdy nie dotrzymam do terminu cc? dla mnie to oczywiste, że nie będę wybrzydzać co do lekarza, który akurat ma dyżur, za to moi rodzice uważają, że "mój" lekarz powinien czekać ciągle pod telefonem aż zacznę rodzić...

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Może załapałas się na lepsze geny od strony taty? ;-) a tak serio to jak gadalam z dziewczynami to wiele mówi, że zrobiły im się rozstępy dopiero jak brzuszek się obkurczał, więc jeszcze się nie cieszę nadmiernie ;-)

Po ojcu też wszyscy z rozstępami. Wszystkim się robiły w trzecim trymestrze. Wiem, że mogą się po porodzie zrobić, zabieram olej ze sobą :-) Ale po porodzie już chyba nie jest aż taka masakra. Moim zdaniem geny genami, ale regularne nawilżanie i bardzo stopniowe tycie to podstawa.

Ja już jestem ciekawa wszystkiego :-) Chyba bardziej tego jakie będzie w ogóle niż płci :-) A włoski mogą się zmienić. Koleżanki urodził się teraz z gęstymi czarnymi, a po pół roku ma rzadki jasny blond :) U nas w większości geny włosowe dobre i lepsze, więc mam nadzieje, że nie będzie po jakimś wujku babci brata dziadka czy coś w tym stylu ;)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka ja nie pomogę, bo nie siedzę w polskich realiach. Mam położną normalnie na fakturę.

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka ja chodziłam prywatnie całą ciążę. A rodzic będę w szpitalu na nfz. Nie nam pewności, że mój lekarz będzie na dyżurze. Ale nie umiałabym chyba zaproponować mu dodatkowej kasy. Trochę bym się bała. Myślałam o jakimś koszu okolicznosciowym dla poloznej, ale to dopiero jak będzie po wszystkim i będzie się należało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 12:14

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • llallka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mały problem, może coś doradzicie. Jutro mam wizytę u lekarza (godz.18)Ostatnio coś mój doktorek źle wyliczył i zabraknie mi 1 dawki luteiny podjęzykowej. Łącznie biorę 600mg dziennie- 4x100 dopochwowo i 4x50 podjęzykowo. Zabraknie mi dosłowni 5 tabletek i tak się zastanawiam czy kombinować dzisiaj szybko te tabletki czy może mogłabym wziąć po 3 zamiast 4? Wtedy by mi starczyło. Dodam, ze jestem 22dpt.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Receptę możesz wziąć od rodzinnego, nie powinien robić problemu.
    A jak nie wykombinujesz nic, to mniejsza dawka jednego dnia nie zaszkodzi. Ja czasem zapomniałam rannej, czy wieczornej i wszystko było ok. I tak bierzesz go dużo, wiec powinno być dobrze.

llallka lubi tę wiadomość

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Muszynka, a był kosmetyczny czy taki do jedzenia? Ja mam uniwersalny kupowany w sklepie z jedzeniem, tłoczony na zimno koniecznie. Bez żadnych dodatków. Mnie oliwka i wszelkie mleczka wysuszają.
    Szalwia ja mialam uniwersalny ale raczej nie był tłoczony na zimno. Taki zwykły.

Mam taki pomysł, żeby na noc smarować się tym olejem kokosowym a na dzien jakimś kremem z apteki.

Ten balsam o ktorym pisała Anatolka też jest świetny, mi bardzo pomaga jak mam mega suchą skórę więc i nad nim się zastanawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 14:07

szałwia lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ