X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no to trzymamy kciuki w poniedziałek :-) To Matka odpoczywaj w weekend i nic nie kombinuj :-)

Wolałabym urodzić do wtorku, żeby nie wiedzieć, ile nasze dziecię waży, bo 3,5 kg miało prawie 1,5 tygodnia temu. Obawiam się, że jak się dowiem, to mogę tego psychicznie nie ogarnąć...

Kometa w Czechach niektóre dziewczyny całą ciąże mają coś na zakrzepicę w zastrzykach, ale nie znam szczegółów.

Józefka mi fruwa u lekarza albo przy wysokim cukrze, w domu ciągle niskie lub w normie. Tabletki przepisują standardowo, jak masz wyższe, nie martw się.

ComeToMeBaby, Anatolka lubią tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś belly pokazuje mi termin porodu , a moja córcia nie spieszy się do wychodzenia. W nocy miałam sporo skurczy i juz miałam nadzieję, a rano wszystko się wyciszyło.. Od dwóch dni mam zawroty głowy i skacze mi ciśnienie . Wiec dodatkowo mam stresa..

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, może być jako profilaktyka z tego tytułu, ale któraś z dziewczyn pisala, że wtedy zaświadczenie o konieczności musi wydać naczyniowiec. W sensie taki druk od jednego specjalisty dla drugiego jest. Ja mam taki od genetyka dla gina i clexane brałam cały czas i będę chyba miała jeszcze przez cały okres połogu. Z refundacją mi mógł gin wypisywać, bo genetyk wydał pozwolenie jakby.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, no to ten co mi badał żyły widocznie nie widział jeszcze wskazań. Pogadam o tym z ginem, może by mi dał skierowanie na kontrolę żył za jakiś czas. Warto to chyba monitorować w takim razie. Nawet jeśli mnie już łydki nie będą bolały. W sumie dobrze byłoby uniknąć zastrzyków, pytanie tylko co będzie się działo z żyłami później. No - to w takim razie zaczynam sesję kanapowania z nogami w górze :-P

Pola, a ty też już? :-) powodzenia, mimo tych komplikacji o których piszesz. Niech poród będzie szybki i bezproblemowy :-)

Pola7 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze nie . Ale czekam. Mam nadzieję, że już niedługo. ..

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia przy rozwiązaniach,oby było szybciutko, bezboleśnie i abyście już mogły cieszyć się maluszkami w ramionach:)
    Ja jak tylko pomyśle o porodzie to wrrrrr, odrazu mi ciśnienie podskakuje
    Jeszcze raz powodzenia:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola z tym ciśnieniem i zawrotami to uważaj. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.

Chwilka bezboleśnie? :-))))))))))) Ja chcę przeżyć ;-)

Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...dawno mnie nie bylo.
    Niektore moga mnie pamietac a tym nowym poczatkujacym zycze leciutkiej ciazy:)

Odnosnie rozstepow: Przeciw rozstepom najlepsza oliwka bambino na noc a na dzien oillan mama multiaktywny balsam. Ja mam za 5 dni termin i ani jednego rozstepu tfu tfu. Moja mama ma strasznie duzo wiec albo to idzie genami albo kremami:p
    Tylko trzeba pilnowac i nie zapominac o codziennej kremacji... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 20:11

jigt0hs.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia

bambino - http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-bambino.html?m=1

Oillan - http://www.srokao.pl/2015/09/analiza-oillan-mama.html?m=1

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zaskoczylas... Bo ja od 5 mca na tym jade i wszystko gra. A zawsze myslalam ze firma Bambino jest najlepsza dla niemowlat. Gdzie nie wejde tam wszystko odradzaja. To co w koncu kupowac? Jonsonsbaby tez odradzaja...

jigt0hs.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    No to mnie zaskoczylas... Bo ja od 5 mca na tym jade i wszystko gra. A zawsze myslalam ze firma Bambino jest najlepsza dla niemowlat. Gdzie nie wejde tam wszystko odradzaja. To co w koncu kupowac? Jonsonsbaby tez odradzaja...

Przejrzyj sobie ten blog. Dość dużo fajnych kosmetyków i niedrogich produkowanych jest dla Rossmanna pod marką babydream :-) są i dla dzieci i dla mam. Analizy są fajnie czytelnie zrobione. Ja wczoraj rozkminialam np kremy z filtrami dla niemowląt i bardzo mi ten blog pomógł :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki wczoraj byłam na pierwszym badaniu genetycznym USG...wszystko...więc ogromna ulga...następne tak szczegółowe badanie ok 20 tyg:) miłej niedzieli

arlenka, Konwalia, józefka, asia-m-b, renieczka, Iva79, Anuszka, vioris, ComeToMeBaby, Sanna, justa1234 lubią tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nie jest różowo dziewczyny :( właśnie wróciłam z IP zaczelam dziś krwawić.. na usg dzięki Bogu wszystko w porządku, ładna akcja serca, widoczne ruchy kończyn.. Ale lekarz zauważył krwiak pozakosmówkowy wiec musze leżeć ryzyko poronienia :( Jezu dziewczyny dajcie siły na to wszystko..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• vioris Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    U mnie niestety nie jest różowo dziewczyny :( właśnie wróciłam z IP zaczelam dziś krwawić.. na usg dzięki Bogu wszystko w porządku, ładna akcja serca, widoczne ruchy kończyn.. Ale lekarz zauważył krwiak pozakosmówkowy wiec musze leżeć ryzyko poronienia :( Jezu dziewczyny dajcie siły na to wszystko..

Kochana, krwiak nie oznacza poronienia! Leż, odpoczywaj i NAPRAWDĘ nic nie rób. Żadne obiady, sprzątanie. Niech mąż się zajmie tym po pracy. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! :*

asia-m-b lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:

leż, nie denerwuj się, Bąbelek jest silny !!!

asia-m-b lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Kochana, krwiak nie oznacza poronienia! Leż, odpoczywaj i NAPRAWDĘ nic nie rób. Żadne obiady, sprzątanie. Niech mąż się zajmie tym po pracy. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! :*
    Vioris najgorsze jest to, że to lekarz mnie tak nastraszył na sorze. Najpierw mówi "jak krwawienie za skrzepami to poronienie się zaczęło" ja wystraszona na maxa.. Robi usg i nic nie mówi, nogi mi się trzęsą i nie tylko, w końcu sama pytam co widzi, na co on " ciąża jeszcze żywa" zapytałam czemu mówi "jeszcze" a on "ja tu stwierdzam fakty, na ten moment jeszcze żywa"
    na karcie informacyjnej wyczytałam, ze FHR 174/min i że CRL 30.15mm czyli o 3 dni starszy.. rozpoznanie: zagrażające poronienie
    tak mnie nastraszył, że nie mogłam się uspokoić..

no i niestety ale nie mogę sobie pozwolić na nic nie robienie.. :( mąż na kontrakcie wraca z dwa tygodnie.. mama przywiezie jutro gotowe obiady ale odgrzać będę musiała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 17:22

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• szałwia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka trzymam jutro kciuki, jak tam humor i nastawienie? :-)

Asia nie masz jakiegoś rodzeństwa czy koleżanki, które by Ci pomogło 2 tygodnie? Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 17:29

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem w szpitalu. Miałam badania na jutro, ktg. W domu luz, w szpitalu już się czuję stresik :-) sala na wypasie :-)

myszaaaa, arlenka, józefka, ComeToMeBaby, Vaina, vioris, Sanna, adrenalina, asia-m-b, monia2015, kuciak, szałwia, Kamilam8, Iva79 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka trzymam kciuki za jutro !
    Asia duzo sily Ci zycze, dbaj o siebie i koniecznie sciagnij kogos kto moglby Ci pomoc. Mysl pozytywnie, musi byc wszystko dobrze!

Anatolka, asia-m-b lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - kciuki za powodzenie akcji! :-)

Asia - poronienie zagrażające to termin, którym określa się każde krwawienie w ciąży do któregoś tam tygodnia (12? Nie pamiętam). Sama przerabiałam ten temat w 6tc. Wiem co czujesz. Krwiak może przy opróżnianiu naruszyć kosmówkę co może powodować jej odklejanie, to dlatego tak ważne jest leżenie i nic nierobienie. Wstawanie najlepiej tylko do WC. No myślę że jak odgrzejesz obiad to też będzie ok, ale absolutnie żadnego wysiłku czy dłuższego stania, np przy garach... Myślę że mogli cię zatrzymać w tym szpitalu w takiej sytuacji, ja przeleżałam pięć dni. Oszczędzaj się bardzo, naprawdę. Trzymam kciuki, niech będzie dobrze. Krwiak się oczyści, ale to potrwa. Odpoczywaj.

Anatolka, asia-m-b, Konwalia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ