Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka no to trzymamy kciuki w poniedziałek
To Matka odpoczywaj w weekend i nic nie kombinuj
Wolałabym urodzić do wtorku, żeby nie wiedzieć, ile nasze dziecię waży, bo 3,5 kg miało prawie 1,5 tygodnia temu. Obawiam się, że jak się dowiem, to mogę tego psychicznie nie ogarnąć...
Kometa w Czechach niektóre dziewczyny całą ciąże mają coś na zakrzepicę w zastrzykach, ale nie znam szczegółów.
Józefka mi fruwa u lekarza albo przy wysokim cukrze, w domu ciągle niskie lub w normie. Tabletki przepisują standardowo, jak masz wyższe, nie martw się.ComeToMeBaby, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Dziś belly pokazuje mi termin porodu , a moja córcia nie spieszy się do wychodzenia. W nocy miałam sporo skurczy i juz miałam nadzieję, a rano wszystko się wyciszyło.. Od dwóch dni mam zawroty głowy i skacze mi ciśnienie . Wiec dodatkowo mam stresa..09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Kometa, może być jako profilaktyka z tego tytułu, ale któraś z dziewczyn pisala, że wtedy zaświadczenie o konieczności musi wydać naczyniowiec. W sensie taki druk od jednego specjalisty dla drugiego jest. Ja mam taki od genetyka dla gina i clexane brałam cały czas i będę chyba miała jeszcze przez cały okres połogu. Z refundacją mi mógł gin wypisywać, bo genetyk wydał pozwolenie jakby.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Rozumiem, no to ten co mi badał żyły widocznie nie widział jeszcze wskazań. Pogadam o tym z ginem, może by mi dał skierowanie na kontrolę żył za jakiś czas. Warto to chyba monitorować w takim razie. Nawet jeśli mnie już łydki nie będą bolały. W sumie dobrze byłoby uniknąć zastrzyków, pytanie tylko co będzie się działo z żyłami później. No - to w takim razie zaczynam sesję kanapowania z nogami w górze
Pola, a ty też już?powodzenia, mimo tych komplikacji o których piszesz. Niech poród będzie szybki i bezproblemowy
Pola7 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny...dawno mnie nie bylo.
Niektore moga mnie pamietac a tym nowym poczatkujacym zycze leciutkiej ciazy:)
Odnosnie rozstepow: Przeciw rozstepom najlepsza oliwka bambino na noc a na dzien oillan mama multiaktywny balsam. Ja mam za 5 dni termin i ani jednego rozstepu tfu tfu. Moja mama ma strasznie duzo wiec albo to idzie genami albo kremami:p
Tylko trzeba pilnowac i nie zapominac o codziennej kremacji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 20:11
-
Alincia wrote:No to mnie zaskoczylas... Bo ja od 5 mca na tym jade i wszystko gra. A zawsze myslalam ze firma Bambino jest najlepsza dla niemowlat. Gdzie nie wejde tam wszystko odradzaja. To co w koncu kupowac? Jonsonsbaby tez odradzaja...
Przejrzyj sobie ten blog. Dość dużo fajnych kosmetyków i niedrogich produkowanych jest dla Rossmanna pod marką babydreamsą i dla dzieci i dla mam. Analizy są fajnie czytelnie zrobione. Ja wczoraj rozkminialam np kremy z filtrami dla niemowląt i bardzo mi ten blog pomógł
-
Dziewuszki wczoraj byłam na pierwszym badaniu genetycznym USG...wszystko...więc ogromna ulga...następne tak szczegółowe badanie ok 20 tyg:) miłej niedzieli
arlenka, Konwalia, józefka, asia-m-b, renieczka, Iva79, Anuszka, vioris, ComeToMeBaby, Sanna, justa1234 lubią tę wiadomość
-
U mnie niestety nie jest różowo dziewczyny
właśnie wróciłam z IP zaczelam dziś krwawić.. na usg dzięki Bogu wszystko w porządku, ładna akcja serca, widoczne ruchy kończyn.. Ale lekarz zauważył krwiak pozakosmówkowy wiec musze leżeć ryzyko poronienia
Jezu dziewczyny dajcie siły na to wszystko..
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:U mnie niestety nie jest różowo dziewczyny
właśnie wróciłam z IP zaczelam dziś krwawić.. na usg dzięki Bogu wszystko w porządku, ładna akcja serca, widoczne ruchy kończyn.. Ale lekarz zauważył krwiak pozakosmówkowy wiec musze leżeć ryzyko poronienia
Kochana, krwiak nie oznacza poronienia! Leż, odpoczywaj i NAPRAWDĘ nic nie rób. Żadne obiady, sprzątanie. Niech mąż się zajmie tym po pracy. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! :*asia-m-b lubi tę wiadomość
-
asia-m-b wrote:U mnie niestety nie jest różowo dziewczyny
leż, nie denerwuj się, Bąbelek jest silny !!!asia-m-b lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
vioris wrote:Kochana, krwiak nie oznacza poronienia! Leż, odpoczywaj i NAPRAWDĘ nic nie rób. Żadne obiady, sprzątanie. Niech mąż się zajmie tym po pracy. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! :*
na karcie informacyjnej wyczytałam, ze FHR 174/min i że CRL 30.15mm czyli o 3 dni starszy.. rozpoznanie: zagrażające poronienie
tak mnie nastraszył, że nie mogłam się uspokoić..
no i niestety ale nie mogę sobie pozwolić na nic nie robienie..mąż na kontrakcie wraca z dwa tygodnie.. mama przywiezie jutro gotowe obiady ale odgrzać będę musiała..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 17:22
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Już jestem w szpitalu. Miałam badania na jutro, ktg. W domu luz, w szpitalu już się czuję stresik
sala na wypasie
myszaaaa, arlenka, józefka, ComeToMeBaby, Vaina, vioris, Sanna, adrenalina, asia-m-b, monia2015, kuciak, szałwia, Kamilam8, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Anatolka trzymam kciuki za jutro !
Asia duzo sily Ci zycze, dbaj o siebie i koniecznie sciagnij kogos kto moglby Ci pomoc. Mysl pozytywnie, musi byc wszystko dobrze!Anatolka, asia-m-b lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Anatolka - kciuki za powodzenie akcji!
Asia - poronienie zagrażające to termin, którym określa się każde krwawienie w ciąży do któregoś tam tygodnia (12? Nie pamiętam). Sama przerabiałam ten temat w 6tc. Wiem co czujesz. Krwiak może przy opróżnianiu naruszyć kosmówkę co może powodować jej odklejanie, to dlatego tak ważne jest leżenie i nic nierobienie. Wstawanie najlepiej tylko do WC. No myślę że jak odgrzejesz obiad to też będzie ok, ale absolutnie żadnego wysiłku czy dłuższego stania, np przy garach... Myślę że mogli cię zatrzymać w tym szpitalu w takiej sytuacji, ja przeleżałam pięć dni. Oszczędzaj się bardzo, naprawdę. Trzymam kciuki, niech będzie dobrze. Krwiak się oczyści, ale to potrwa. Odpoczywaj.Anatolka, asia-m-b, Konwalia lubią tę wiadomość