X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina gratulacje :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Vioris najgorsze jest to, że to lekarz mnie tak nastraszył na sorze. Najpierw mówi "jak krwawienie za skrzepami to poronienie się zaczęło" ja wystraszona na maxa.. Robi usg i nic nie mówi, nogi mi się trzęsą i nie tylko, w końcu sama pytam co widzi, na co on " ciąża jeszcze żywa" zapytałam czemu mówi "jeszcze" a on "ja tu stwierdzam fakty, na ten moment jeszcze żywa"
    na karcie informacyjnej wyczytałam, ze FHR 174/min i że CRL 30.15mm czyli o 3 dni starszy.. rozpoznanie: zagrażające poronienie
    tak mnie nastraszył, że nie mogłam się uspokoić..

no i niestety ale nie mogę sobie pozwolić na nic nie robienie.. :( mąż na kontrakcie wraca z dwa tygodnie.. mama przywiezie jutro gotowe obiady ale odgrzać będę musiała..
    Wiesz co, Ci lekarze to często tak paplają bez sensu. Oni sobie nie zdają sprawy z tego, że kobiete to mocno stresuje.
    Krwiak jest wskazaniem do leżenia, nadal możesz plamic, ale zobaczysz że będzie wszystko dobrze :* Dzidzia jest silna :)

Anatolka i już koniec, jak to zleciało :) Kciuki trzymam!

Vaina gratuluję :)

Anatolka, asia-m-b lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W piątek byłam na pierwszym usg. Bąbel jest na miejscu, serducho pulsowało. Doktor też podawał mi wymiary ale ja na tych wizytach jestem jakaś zamroczona nic nie pamiętam. Mówił, że póki co wszystko ok. Za tydzień w piątek ide na jeszcze jedno usg bo czegoś tam nie było jeszcze widać. Głupio mi, ze nie pamiętam tych wszystkich szczegółów, o których Wy zazwyczaj tutaj piszecie. Wyłapuję chyba tylko słowa-klucze- że wszystko ok, że prawidłowo...Podpowiedzcie o co się jeszcze podpytać na następnej wizycie.

justa1234, asia-m-b lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka ja przed każdą wizytą mam spisaną listę pytań, a jak przychodzi co do czego i słyszę że Maluch ok to dostaje małpiego rozumu i nic już nie wiem. po ostatniej wizycie zakodowałam jest OK i że Kropek ma siusiora. Ilość zadanych pytań - 0 , ilość pozostałych informacji jak choćby wielkość i waga - 0 . Następnym razem dam listę mężowi, ale On ma podobnie jak ja :)

llallka, justa1234, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka dzięki za pocieszenie- czyli nie tylko ja tak mam. Na pewno muszę się podpytać o jakieś witaminy dla ciężarnych. Na razie biorę tylko to co mi przepisano. Ale juz chyba czas pomyśleć o takich rzeczach.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka kciukasy! :)
    Ale fajnie, już jutro zobaczysz swojego Synka :D

Anatolka lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obecnie łykam z suplementów femibion natal 2, do tego vit D 1000 i magnez reszta to już leki

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:

Chwilka bezboleśnie? :-))))))))))) Ja chcę przeżyć ;-)

Oby znieczulenie zadziałało z podwójna mocą:)

Asia m-b, ja tez miałam krwiaka na początku,przeleżałam, cały miesiąc , wstawałam tylko do WC i wszystko na szczęście dobrze się skończyło. Bedzie dobrze, odpoczywaj duzo, 3 mamy kciuku.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a nie moglas zostac w szpitalu ? Dziwne, ze Cie nie zatrzymali. Moze wroc na IP i zazadaj zeby przyjeli Cie na oddzial. Wiem ze w domu jest lepiej ale jednak szpital to szpital a w takiej sytuacji daje wieksze poczucie bezpieczenstwa.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Asia a nie moglas zostac w szpitalu ? Dziwne, ze Cie nie zatrzymali. Moze wroc na IP i zazadaj zeby przyjeli Cie na oddzial. Wiem ze w domu jest lepiej ale jednak szpital to szpital a w takiej sytuacji daje wieksze poczucie bezpieczenstwa.

Muszynka jutro rano zadzwonię do swojego lekarza zobaczymy co powie, jeśli będzie kazał kłaść się do szpitala to pójdę bez dwóch zdań.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka życzę cudownego bezproblemowego wielkiego dnia :-)

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dobre myśli w kierunku najpiękniejszego dnia w Twoim życiu :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• kuciak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka trzymamy kciuki i czekamy na informacje.

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka już pewnie najszczęśliwszą mamusią na świcie <3

narodziny-ruchomy-obrazek-0002.gif

k0kdanlij48n3q4y.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Vioris najgorsze jest to, że to lekarz mnie tak nastraszył na sorze. Najpierw mówi "jak krwawienie za skrzepami to poronienie się zaczęło" ja wystraszona na maxa.. Robi usg i nic nie mówi, nogi mi się trzęsą i nie tylko, w końcu sama pytam co widzi, na co on " ciąża jeszcze żywa" zapytałam czemu mówi "jeszcze" a on "ja tu stwierdzam fakty, na ten moment jeszcze żywa"
    na karcie informacyjnej wyczytałam, ze FHR 174/min i że CRL 30.15mm czyli o 3 dni starszy.. rozpoznanie: zagrażające poronienie
    tak mnie nastraszył, że nie mogłam się uspokoić..

no i niestety ale nie mogę sobie pozwolić na nic nie robienie.. :( mąż na kontrakcie wraca z dwa tygodnie.. mama przywiezie jutro gotowe obiady ale odgrzać będę musiała..

Hej u mnie to samo krwiak....Było już 2 razy krwawienie, raz szpital. Teraz leże w domu, mam więcej p.zakrzepowych. Też dostałaś? Trzeba wierzyć, że się będzie powoli wchłaniał. W szpitalu nic na to nie poradzą. Leżeć, progesteron, p.zakrzepowe i tyle, to już wolę być w domu. Napisz co u Ciebie i co Ci lekarz powiedział.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Anatolka już pewnie najszczęśliwszą mamusią na świcie <3

narodziny-ruchomy-obrazek-0002.gif

Nie, jest nieplanowe cięcie... Czekamy ciągle...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to tylko marna przedłużona chwila, która przybliża Cię do Twojego CUDU. Myślami dzisiaj z Wami :)

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Hej u mnie to samo krwiak....Było już 2 razy krwawienie, raz szpital. Teraz leże w domu, mam więcej p.zakrzepowych. Też dostałaś? Trzeba wierzyć, że się będzie powoli wchłaniał. W szpitalu nic na to nie poradzą. Leżeć, progesteron, p.zakrzepowe i tyle, to już wolę być w domu. Napisz co u Ciebie i co Ci lekarz powiedział.

Mój lekarz powiedział to samo, szpital nic nie pomoże, mam kategorycznie leżeć i nie oszukiwać, duphaston 3x1 przeciwzakrzepowych nie mam, nic nie wspominał, a ja nie zapytałam. Za tydzień mam przyjść do niego na kontrolę.
    Godaweri w którym jesteś tygodniu? Wiesz coś o swoim krwiaku? jak jest duży? gdzie jest umiejscowiony? ten lekarz który badał mnie na sorze nic mi nie powiedział, na karcie informacyjnej mam "nad ujściem wewnętrznym niewielki krwiak pozakosmówkowy"
    lezę grzecznie i nic nie robię wstaję do łazienki, mama wzięła tydzień urlopu i dziś przyjedzie :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka &&&& myślami jestem od rana z Toba :)

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ