X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka z całego serca gratuluję!!!!!!!!!!!!

Anatolka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, na pewno bierzesz progesteron w lekach, wiec nieprzejmujące sie tym za bardzo. Duphaston to sztuczny progesteron i on nie podwyższy ci wyniku z krwi.

Vaina lubi tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest z Lutinusem...ten byc moze podnosi poziom we krwi, ale nie jestem pewna. Ja miałam badany w czwartek i był >60. Biorę duphaston i Lutinus. W poprzednich ciążach jak nie brałam lutinusa miałam na poziomie 26-29

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzisiaj moj maz odebral wyniki nasienia.. Okazalo sie ze ma 13 mln- norma 15.
    morfologia: 2 % prawidlowych - norma 4 %
    formy nieprawidlowe: 98 %
    nieprawidlowe glowki: 94 %
    nieprawidlowe szyjki : 32 %
    nieprawidlowe witki: 23 %
    przywieszki cytoplazmatyczne: 3 %

POMOZCIE! :( co nam zostaje?

• arlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Też coś takiego słysząłam co prawda biorę Lutinus a tu nie wiem jak, no ale dowiem się narazie ciesze się betą :P

Lutinus działa głównie miejscowo i niekoniecznie jego poziom we krwi jest miarodajny. Są dziewczyny, które mają mniejszy progesteron i jest ok, a są takie , które maja plemienia przy znacznie wyższym. Najważniejsze żeby nic się nie działo (plamienia itp). Ile bierzesz tego lutinusa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 15:48

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo? :((

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka czy próbowaliście juz in vitro ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Nicka czy próbowaliście juz in vitro ?

Nie jeszcze nie.. dzisiaj te wyniki zobaczylismy, wczesniej byly tez robione ale bez morfologii. Byla u mnie chlamydia i ureaplasma ale wyleczone z 2 miesiace temu. To tylko ostania droga dla nas?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem musisz spytać lekarza swojego. Chodzicie do kliniki niepłodności ? Czy do zwykłego gina ?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim wybrać klinikę niepłodności musicie i lekarza i umówić sie na wizytę. Lekarz powie jakie macie możliwości.
    My z mężem (4 %motfologi) podchodziliśmy 4 razy do inseminacji i mamy za sobą dwie procedury in vitro. Noe chce Cie tym przestraszyć niektórym udaje sie z taka morfologia naturalnie. Ale my nie chcieliśmy czekać na cud. Póki jestem młoda chciałam działać szybko zeby doczekać tego cudu ktory nosze w sobie i nie wazne jaka metoda.

muszynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Przede wszystkim wybrać klinikę niepłodności musicie i lekarza i umówić sie na wizytę. Lekarz powie jakie macie możliwości.
    My z mężem (4 %motfologi) podchodziliśmy 4 razy do inseminacji i mamy za sobą dwie procedury in vitro. Noe chce Cie tym przestraszyć niektórym udaje sie z taka morfologia naturalnie. Ale my nie chcieliśmy czekać na cud. Póki jestem młoda chciałam działać szybko zeby doczekać tego cudu ktory nosze w sobie i nie wazne jaka metoda.

Wlasnie ja nie chce juz czekac. Dlugo sie naturalnie staraliscie? My mamy po 26-27 lat wiec wiesz mlodzi nie mlodzi :) chodze do ginekolog ktora zna sie na nieplodnosci i wyslalam jej wyniki badan na maila ( wizyta w piatek, ale jestem ciekawa co odpisze ). Udalo sie wam za 2 razem z in vitro tak? a wiadomo czemu za 1 sie nie udalo?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy sie starać jak miałam 22 lata. Naturalnie staraliśmy sie rok czasu. Z pomocą medyczna trzy lata. Z małymi przerwami.
    Nie wiadomo czemu sie nie udało, byc moze zarodek był za słaby. Ale to tylko moje domysły. Nie dociekałam z tym. Niestety nie wszystkim udaje sie za pierwszym razem.
    Jak nie jesteście w klinice a jedynie u ginekologa to ja z własnego doświadczenia szukałbym juz kliniki. Bo szkoda kasy na zwykłego ginekologa ( nawet ktory zna sie na niepłodności ). W klinice leczenia niepłodności lekarze mogą przepisywać wiecej leków i hormonów niz lekarze ginekolodzy w prywatnych gabinetach. Rozważ to. Poczytaj o klinikach w twojej okolicy a następnie o lekarzach tam przyjmujących.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 17:17

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzisz do uczciwego ginekologa to sam Ci o tym powie. Moj ginekolog do ktorego chodziłam. Próbował trzy cykle nam pomoc i jak zobaczył wyniki meza powiedział ze nie bedzie w stanie nam pomoc i dał namiary na 3 lekarzy z których jeden nam pomógł :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z adrenaliną my z moim ginem próbowaliśmy 2 inseminacji, i sam powiedział dzieciaki szkoda kasy idzcie do programu in vitro. jestem mu nie zmiernie wdzieczna za szczerość.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A jesli chodzisz do uczciwego ginekologa to sam Ci o tym powie. Moj ginekolog do ktorego chodziłam. Próbował trzy cykle nam pomoc i jak zobaczył wyniki meza powiedział ze nie bedzie w stanie nam pomoc i dał namiary na 3 lekarzy z których jeden nam pomógł :)

Napewno to rozwaze :) A ten lekarz wam pomogl w taki sposob ze skierowal was an in vitro czy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    zgadzam się z adrenaliną my z moim ginem próbowaliśmy 2 inseminacji, i sam powiedział dzieciaki szkoda kasy idzcie do programu in vitro. jestem mu nie zmiernie wdzieczna za szczerość.

Czyli mowisz ze od razu do kliniki na in vitro?
    Czy najpierw mam isc na ta wizyte w piatek do gin i zobaczyc co powie?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwszej wizycie wykrył mi guzka ( ktorego dwóch lekarzy przed nim nie widziało ) i zrobił laparoskopię z histeroskopia. I jak doszłam do siebie po 3 msc zaproponował jezcze inseminacje. Rozmawiałyśmy ze moze teraz sie powiedzie bo wszystko od stodka wyczyszczone i jajowody drożne wiec spróbowaliśmy ostatni raz nie udało sie i zaproponował ivf :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Czyli mowisz ze od razu do kliniki na in vitro?
    Czy najpierw mam isc na ta wizyte w piatek do gin i zobaczyc co powie?
    Skoro juz jesteś umówiona to idź. Ale popatrz w necie kliniki najbliżej Ciebie które maja dobre opinie. Wybierz ktoregos lekarza z kliniki i umów sie na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 17:40

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo najlepiej napisz z kąd jesteś. Moze któraś z dziewczyn tutaj jest chociażby z województwa tego co ty i doradzi ci kto pomógł i jak w takiej sytuacji.

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o detektorach tętna? Któraś używa czy uważacie, że to przesada?
    ja rozmyślałam zakup ale mój mąż powiedział, że to lekką paranoją trąca..
    sama nie wiem..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ