Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj czułam się fatalnie. Dziś wstałam i funkcjonuje w miarę. Bardzo się bałam bólu po takim cięciu, bo laparoskopii nie wspominam dobrze a nawet jak mój mąż dziś przyjechał to powiedział, że wyglądam lepiej po cięciu niż po tamtych 3 dziurkach w brzuchu. No ale wtedy nie było nagrody za ból
Vaina, Maka, renieczka, szałwia, Anuszka, asia-m-b, vioris, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
asia-m-b wrote:Dziewczyny a co sądzicie o detektorach tętna? Któraś używa czy uważacie, że to przesada?
ja rozmyślałam zakup ale mój mąż powiedział, że to lekką paranoją trąca..
sama nie wiem..
Mnie kusiło ale się powstrzymałambałam się że będę nadużywała albo że będę panikować przy problemach z namierzeniem maluszka ( co we wczesnych tygodniach podobno często sie zdarza). Ale pewnie są dziewczyny, które będą innego zdania, chyba Anuszka polubiła się z detektorem o ile dobrze pamiętam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:25
asia-m-b lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualny
-
szałwia co u Ciebie dzisiaj się nie odzywasz? A Ty też jakoś już masz termin co? Pola też lada chwila mam nadzieje, że nikogo nie pominełam. ahhhhh mój motylek coraz cześciej mnie smyrgota, ale nadal brak konkretnego ciosu, cały czas czekamy
monia2015, renieczka, szałwia, ComeToMeBaby, Iva79 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Józefka u mnie nic właśnie, poza milionem zajęć, które sobie znajduję albo same mnie znajdują. Wczoraj pół dnia na badaniach. Nic się nie rusza, poza wielkością dziecka, które ciągle rośnie. Dali mi parę dni, potem przyjęcie na oddział, mamy się zastanowić, czy nie chcemy cesarki, trudna decyzja.
Anatolka Dajesz radę MatkaTeż już bym chciała mieć maluszka przy sobie. Jak wyszłaś z ubrankami skoro jest taki długi, byłaś przygotowana na tę opcję?
-
asia-m-b wrote:Dziewczyny a co sądzicie o detektorach tętna? Któraś używa czy uważacie, że to przesada?
ja rozmyślałam zakup ale mój mąż powiedział, że to lekką paranoją trąca..
sama nie wiem..
O tak ja się polubiłam i to bardzoAle ja z tych co mają paranoje i nie znają pojęcia cierpliwość szczerze jakbym nie miała detektora wylądowałbym w wariatkowie
asia-m-b, arlenka lubią tę wiadomość
-
nicka1234 wrote:Witajcie. Dzisiaj moj maz odebral wyniki nasienia.. Okazalo sie ze ma 13 mln- norma 15.
morfologia: 2 % prawidlowych - norma 4 %
formy nieprawidlowe: 98 %
nieprawidlowe glowki: 94 %
nieprawidlowe szyjki : 32 %
nieprawidlowe witki: 23 %
przywieszki cytoplazmatyczne: 3 %
POMOZCIE!co nam zostaje?
Takie wyniki to nie koniec świata śni nie wyrok...Jeśli u ciebie jest wszystko ok, to wyniki partnera tez można spróbować poprawić. W pierwszej kolejności na Twoim miejscu rozmawialibyśmy na taki temat z lekarzem. Weź pod uwagę styl zycia partnera, czy pali, jaka jest jego dieta, ruch itd. Sa suplementy ktore poprawiaja parametry nasienia. In vitro to wg mnie to ostateczność. Warto powalczyć o naturalna ciaze. U nas tez bym problem z morfologia-0%. Zanim zdecydowaliśmy sie na in vitro minął prawie rok, gdzie maz próbował poprawić wyniki. Dla mnie to była niesamowicie trudna decyzja, ale moj maz ma juz 40 lat i nie chcieliśmy juz dłużej czekac...31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
Renieczka, to super, że się odwróciła
Pola7 urodziła Olę kilka dni temuktoś wspomniał wyżej.
Szałwia, no zobaczymy... Ciuszków na 50 miałam tylko kilka, na 56 sporo, zobaczymy w praktyce czy w jakieś 56 wejdzie... Większe też mam na szczęście
Dziś już śmigam bez leków i na 99,9% wychodzimy do domujeeee
renieczka, asia-m-b, Vaina, szałwia, adrenalina, vioris, Anuszka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa również przyłączam się do gratulacji. Pola7 ciesz się Oleńką i wyciska malutką od forumowych cioć :*
Anatolka, Wy już macie wybrane imię dla synka?
Szałwia, Ty się szykuj na porodówkę, bo tu następne w kolejce
Np ja
Przed chwilą rozmawiałam z oddziałową na temat porodu rodzinnego. Wcześniej nie dopytywalam, bo mala była źle ułożona. Ale terazjest szansa.
Warunek jest taki, że osoba towarzysząca musi być zdrowa i sala do porodu rodzinnego musi być wolna. Na IP trzeba zgłosić chęć odbywania porodu rodzinnego i jeżeli wszystko jest ok to proszę bardzo.
Niestety, jeżeli poród odbywa się poza godzinami odwiedzin to po porodzie tata będzie musiał jechać do domu
W ogóle super miła ta kobieta, życzliwa i dużo się dowiedziałam. I jakby mnie jeszcze coś interesowało to mam dzwonić śmiało.
A tyle złych opinii słyszałam o personelu, a tu proszę jaka niespodziankaszałwia lubi tę wiadomość
-
Anatolka gratulacje! Cudownie że już masz przy sobie swojego synusia
Pola również gratuluję!
Co do detektora to już chyba pisałam wcześniej. Ja bym chętnie kupila bo schizuje strasznie ale jakbym miała pewność, że tak szybko wysłucham tętno dziecka. Jak się mam denerwować jeszcze bardziej, że nic nie słyszę to chyba nie ma sensu. A przed 12tyg to raczej ciężko wysłuchać cokolwiek. -
Bry,
Tu o Poli też nie widziałam posta, może gdzieś ktoś pisał na fb, bo chyba macie. Gratuluję Pola, niech córcia rośnie zdrowo!
Ja też intensywnie myślałam o detektorze, ale opinie były właśnie różne,czasem nie można było wykryć tętna i zawał murowanyno a teraz już od czasu do czasu dostaję kopniaka to mi to wystarcza. Bardziej traktowałabym detektor jako gadżet, dla osób o silnych nerwach
Anatolka, faktycznie szybko cię wypisują do domu. No, nie ma to jak w domu. Pociechy z malucha życzę
No właśnie, poród rodzinny. My tak sobie zakładamy że mąż będzie przy porodzie a tu się może okazać że zarządzą cc i lipa wtedy. No i jeszcze że ma mąż wracać do domu po porodzie?... Eh. Tyle niewiadomych, niewiele można zaplanować tak naprawdę.Anatolka lubi tę wiadomość