X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu od wczoraj :-) śmigam bez leków. Pawełkowa Nagroda jest bezcenna to pewnie dlatego ;-) bardziej odczuwam kręgosłup po znieczuleniu niż cięcie tak naprawdę. Kometa, jak ogarnę życie to odezwę się z tym yyyyy wiesz, na fotel do samochodu. Nie mogę zebrać myśli ;-)

adrenalina, Vaina, renieczka, Anuszka, szałwia, arlenka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)
    Jestem po inv 1.06 transfer dwóch blastek, wizyta w klinice 30.06 dopiero. Poszłam do innego gina w pt 16dpt i na usg byl pecherzyk ciazowy z zoltkowym, lekarz byl pewny ze wczoraj czyli 21dpt bedzie juz serduszko, nie bylo.. Crl 0.22cm jak to powoedzial powinno byc trochę wieksze a tak to "crl zarodka jest za male zeby zabilo serduszko" wyjechal ze statystykami ze 90% ciaz ma juz serce na tym etapie, no i albo poslizg 2 dni albo puste jajo lyzeczkowanie i czarne scenariusze..od wczoraj nie moge funkcjonować normalnie :( co wy na to?? Pomozcie:-(

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho to, że 90% ciąż ma już serce na tym etapie to chyba grubo przesadził.
    Ja na Twoim miejscu poszłabym za parę dni na usg.
    Ja byłam 25dpt blastek i pamiętam, że nie mieliśmy pewności czy będzie serducho.
    W tym wypadku 4 dni to przepaść, 21dpt nie ma a na 22dpt może już być.
    Nie denerwuj się, myśl pozytywnie, idź za parę dni na usg i wtedy zobaczysz ♥

Serducho, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• llallka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Jestem po inv 1.06 transfer dwóch blastek, wizyta w klinice 30.06 dopiero. Poszłam do innego gina w pt 16dpt i na usg byl pecherzyk ciazowy z zoltkowym, lekarz byl pewny ze wczoraj czyli 21dpt bedzie juz serduszko, nie bylo.. Crl 0.22cm jak to powoedzial powinno byc trochę wieksze a tak to "crl zarodka jest za male zeby zabilo serduszko" wyjechal ze statystykami ze 90% ciaz ma juz serce na tym etapie, no i albo poslizg 2 dni albo puste jajo lyzeczkowanie i czarne scenariusze..od wczoraj nie moge funkcjonować normalnie :( co wy na to?? Pomozcie:-(

Dziwne te statystyki (90%???) Mi lekarz powiedział, żeby przyjść 20-25dpt i może będzie coś widać. Ostatecznie usg miałam 22dpt i owszem było widać, ale dla pewności powtórka jutro tj. 30dpt. Serducho spokojnie, poczekaj jeszcze trochę :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po miesiaczce wychodzilo dokladnie 5t+3dni. Bo ostatnia miesiączka byla 15.05..dzis z lozka niewychodze niedobrze mi tak chyba z nerwów ze masakra :-(

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Po miesiaczce wychodzilo dokladnie 5t+3dni. Bo ostatnia miesiączka byla 15.05..dzis z lozka niewychodze niedobrze mi tak chyba z nerwów ze masakra :-(

Ja zawsze powtarzam że ciąża to nie matematyka!!! Czasami trzeba trochę dłużej poczekać i być dobrej myśli !!! Nie takie cuda już miałyśmy tutaj na forum głowa do góry i zmień lekarza bo ten jakiś taki mało empatyczny....

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale faktycznie wy serca w 21dpt mialyscie?
    Do kliniki ide 30.06 -3 tyg po pozytywnej becie tak mowia aby sie umówić.

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho, ja lekarzem nie jestem, ale obstawiam, że ciąża może być troszkę młodsza.
    Ja miałam puste jajo płodowe i pęcherzyk ciążowy był ok 30 mm i nic w nim nie było. Kompletnie pusty.
    U Ciebie jest pęcherzyk ciążowy, a w nim zoltkowy, to dobry znak.
    Bądź dobrej myśli. Za kilka dni powinien być już zarodek i pięknie bijące <3

• Serducho Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedzial ze " crl zarodka jest za male jeszcze aby bilo serduszko" czyli zarodek tez zdajsie jest..pogubilam sie :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:53

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serucho spokojnie, sprzęt sprzętowi nie równy, a co dopiero lekarz. skoro klinka kazała Ci przyjść 30 czerwca to wiedzą co robią. A moze Bąbelek Twój to leniuszek i dopiero za dzień za dwa będzie serduszko, bierz to pod uwagę.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka Ty kiedy zobaczyłas serduszko?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Jozefka Ty kiedy zobaczyłas serduszko?

właśnie policzyliśmy i 28 dpt i to był termin kiedy klinika kazała przyjść. oczywiście do tego czasu świrowałam jak nie wiem co, ale na pocieszenie powiem, ze to wcale nie mija i teraz przed każdą wizytą włącza mi się świrowanie czy wszystko OK

• monia2015 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jestem w 14 tc i lekarz potwierdził nam płeć maluszka...będzie chłopak:)

llallka, Serducho, józefka, Vaina, Anuszka, arlenka, Anatolka, ComeToMeBaby, renieczka, asia-m-b, chiara, Iva79, vioris, Konwalia, Joanna85 lubią tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    właśnie policzyliśmy i 28 dpt i to był termin kiedy klinika kazała przyjść. oczywiście do tego czasu świrowałam jak nie wiem co, ale na pocieszenie powiem, ze to wcale nie mija i teraz przed każdą wizytą włącza mi się świrowanie czy wszystko OK

Oby ten gin sie pospieszyl ze w 21dpt powinno byc.. Niepotrzebnie w sumie poszlam. Mogłam czekac do wizyty w klinice i miec jasność, jedynie co to się denerwuje bo dzis resztki tabletki (luteina) przy podcieraniu sie wypadaja takie brudne szare :-(

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serduch wiem, że to trudny czas a jeszcze lekarz mało empatyczny. dla spokoju moze idź do jakiegoś innego, sprawdzonego, polecanego z dobrym sprzętem. jak do niego pójdziesz to nie mów co tamten patałach Ci powiedział i zobaczysz.

• llallka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho widzę, że nakręcasz się jeszcze bardziej niż ja. Poczekaj jeszcze troszkę i tak jak napisała Józefka- znajdź se fajnego lekarza. Ja wróciłam do mojego starego "sprzed" kliniki jestem spokojniejsza o jakieś 10% ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Serducho widzę, że nakręcasz się jeszcze bardziej niż ja. Poczekaj jeszcze troszkę i tak jak napisała Józefka- znajdź se fajnego lekarza. Ja wróciłam do mojego starego "sprzed" kliniki jestem spokojniejsza o jakieś 10% ;)
    a u Ciebie jak tam ? Czym się denerwujesz??

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:

Ja miałam tranfer 31-05 i pierwsze usg bede miała właśnie 30-06. Trochę cierpliwości, mysle ze statystyki na tak wczesnym etapie ciąży odnośnie pojawienia sie serca to dośc ryzykowne. To juz tylko nie cały tydzień, wytrzymamy;)

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr nie do końca widział wszystko na ostatnim usg i ja sie jeszcze nakręcam, że zarodek był za mały. Chociaż lekarz uspokajał, że wszystko ok. Jak jutro zobaczę progres to trochę odsapnę...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Lekarz powiedzial ze " crl zarodka jest za male jeszcze aby bilo serduszko" czyli zarodek tez zdajsie jest..pogubilam sie :'(
    spokojnie, bo nadrabiam i widzę że panikujesz, a ten lekarz to też jakaś franca, żeby ci powiedzieć, że 90%... Co on taki pewny, jak tu któraś z dziewcyn napisała ciąża to nie matematyka.

Ja wiem dokładnie jak było u mnie, bo trafiłam niestety w tym czasie do szpitala. 23dpt blastki, ok godz 17stej crl było 3mm i nie było jeszcze serduszka, 25dpt rano na usg pikało już serducho a crl było 5mm.

Pamiętaj jednak że to zależy też od czasu zagnieżdżenia, od tego w jakim stadium zostały podane zarodki (nawet blastka blastce nierówna). Myślę ze bezpiecznie jest umawiać się na usg w okolicach 30dpt, wcześniej to trochę takie polowanie- będzie albo nie będzie. Twoje maleństwo jest jeszcze za malutkie, ale wierz mi- rośnie błyskawicznie. Niedługo się doczekasz :)

józefka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ