Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
W domu od wczoraj
śmigam bez leków. Pawełkowa Nagroda jest bezcenna to pewnie dlatego
bardziej odczuwam kręgosłup po znieczuleniu niż cięcie tak naprawdę. Kometa, jak ogarnę życie to odezwę się z tym yyyyy wiesz, na fotel do samochodu. Nie mogę zebrać myśli
adrenalina, Vaina, renieczka, Anuszka, szałwia, arlenka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny
Jestem po inv 1.06 transfer dwóch blastek, wizyta w klinice 30.06 dopiero. Poszłam do innego gina w pt 16dpt i na usg byl pecherzyk ciazowy z zoltkowym, lekarz byl pewny ze wczoraj czyli 21dpt bedzie juz serduszko, nie bylo.. Crl 0.22cm jak to powoedzial powinno byc trochę wieksze a tak to "crl zarodka jest za male zeby zabilo serduszko" wyjechal ze statystykami ze 90% ciaz ma juz serce na tym etapie, no i albo poslizg 2 dni albo puste jajo lyzeczkowanie i czarne scenariusze..od wczoraj nie moge funkcjonować normalnieco wy na to?? Pomozcie:-(
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho to, że 90% ciąż ma już serce na tym etapie to chyba grubo przesadził.
Ja na Twoim miejscu poszłabym za parę dni na usg.
Ja byłam 25dpt blastek i pamiętam, że nie mieliśmy pewności czy będzie serducho.
W tym wypadku 4 dni to przepaść, 21dpt nie ma a na 22dpt może już być.
Nie denerwuj się, myśl pozytywnie, idź za parę dni na usg i wtedy zobaczysz ♥Serducho, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Serducho wrote:Czesc Dziewczyny
Jestem po inv 1.06 transfer dwóch blastek, wizyta w klinice 30.06 dopiero. Poszłam do innego gina w pt 16dpt i na usg byl pecherzyk ciazowy z zoltkowym, lekarz byl pewny ze wczoraj czyli 21dpt bedzie juz serduszko, nie bylo.. Crl 0.22cm jak to powoedzial powinno byc trochę wieksze a tak to "crl zarodka jest za male zeby zabilo serduszko" wyjechal ze statystykami ze 90% ciaz ma juz serce na tym etapie, no i albo poslizg 2 dni albo puste jajo lyzeczkowanie i czarne scenariusze..od wczoraj nie moge funkcjonować normalnieco wy na to?? Pomozcie:-(
Dziwne te statystyki (90%???) Mi lekarz powiedział, żeby przyjść 20-25dpt i może będzie coś widać. Ostatecznie usg miałam 22dpt i owszem było widać, ale dla pewności powtórka jutro tj. 30dpt. Serducho spokojnie, poczekaj jeszcze trochę -
Serducho wrote:Po miesiaczce wychodzilo dokladnie 5t+3dni. Bo ostatnia miesiączka byla 15.05..dzis z lozka niewychodze niedobrze mi tak chyba z nerwów ze masakra
Ja zawsze powtarzam że ciąża to nie matematyka!!! Czasami trzeba trochę dłużej poczekać i być dobrej myśli !!! Nie takie cuda już miałyśmy tutaj na forum głowa do góry i zmień lekarza bo ten jakiś taki mało empatyczny.... -
nick nieaktualnySerducho, ja lekarzem nie jestem, ale obstawiam, że ciąża może być troszkę młodsza.
Ja miałam puste jajo płodowe i pęcherzyk ciążowy był ok 30 mm i nic w nim nie było. Kompletnie pusty.
U Ciebie jest pęcherzyk ciążowy, a w nim zoltkowy, to dobry znak.
Bądź dobrej myśli. Za kilka dni powinien być już zarodek i pięknie bijące
-
Serucho spokojnie, sprzęt sprzętowi nie równy, a co dopiero lekarz. skoro klinka kazała Ci przyjść 30 czerwca to wiedzą co robią. A moze Bąbelek Twój to leniuszek i dopiero za dzień za dwa będzie serduszko, bierz to pod uwagę.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Serducho wrote:Jozefka Ty kiedy zobaczyłas serduszko?
właśnie policzyliśmy i 28 dpt i to był termin kiedy klinika kazała przyjść. oczywiście do tego czasu świrowałam jak nie wiem co, ale na pocieszenie powiem, ze to wcale nie mija i teraz przed każdą wizytą włącza mi się świrowanie czy wszystko OKhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Dziewuszki jestem w 14 tc i lekarz potwierdził nam płeć maluszka...będzie chłopak:)
llallka, Serducho, józefka, Vaina, Anuszka, arlenka, Anatolka, ComeToMeBaby, renieczka, asia-m-b, chiara, Iva79, vioris, Konwalia, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
józefka wrote:właśnie policzyliśmy i 28 dpt i to był termin kiedy klinika kazała przyjść. oczywiście do tego czasu świrowałam jak nie wiem co, ale na pocieszenie powiem, ze to wcale nie mija i teraz przed każdą wizytą włącza mi się świrowanie czy wszystko OK
Oby ten gin sie pospieszyl ze w 21dpt powinno byc.. Niepotrzebnie w sumie poszlam. Mogłam czekac do wizyty w klinice i miec jasność, jedynie co to się denerwuje bo dzis resztki tabletki (luteina) przy podcieraniu sie wypadaja takie brudne szare
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
serduch wiem, że to trudny czas a jeszcze lekarz mało empatyczny. dla spokoju moze idź do jakiegoś innego, sprawdzonego, polecanego z dobrym sprzętem. jak do niego pójdziesz to nie mów co tamten patałach Ci powiedział i zobaczysz.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
llallka wrote:Serducho widzę, że nakręcasz się jeszcze bardziej niż ja. Poczekaj jeszcze troszkę i tak jak napisała Józefka- znajdź se fajnego lekarza. Ja wróciłam do mojego starego "sprzed" kliniki jestem spokojniejsza o jakieś 10%
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho wrote:Czesc Dziewczyny
Ja miałam tranfer 31-05 i pierwsze usg bede miała właśnie 30-06. Trochę cierpliwości, mysle ze statystyki na tak wczesnym etapie ciąży odnośnie pojawienia sie serca to dośc ryzykowne. To juz tylko nie cały tydzień, wytrzymamy;)31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
Serducho wrote:Lekarz powiedzial ze " crl zarodka jest za male jeszcze aby bilo serduszko" czyli zarodek tez zdajsie jest..pogubilam sie :'(
Ja wiem dokładnie jak było u mnie, bo trafiłam niestety w tym czasie do szpitala. 23dpt blastki, ok godz 17stej crl było 3mm i nie było jeszcze serduszka, 25dpt rano na usg pikało już serducho a crl było 5mm.
Pamiętaj jednak że to zależy też od czasu zagnieżdżenia, od tego w jakim stadium zostały podane zarodki (nawet blastka blastce nierówna). Myślę ze bezpiecznie jest umawiać się na usg w okolicach 30dpt, wcześniej to trochę takie polowanie- będzie albo nie będzie. Twoje maleństwo jest jeszcze za malutkie, ale wierz mi- rośnie błyskawicznie. Niedługo się doczekaszjózefka lubi tę wiadomość