Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak z innej beczki. Jade teraz na weekend nad wode i mam zamiar się kąpać i leżeć na plaży. Myślicie, że mogę sobie zaaplikować tampon żeby lutka dopochwowa mnie nie irytowała (wkładki się w jeziorze nie sprawdzą
)
No i kolejna sprawa to byłam w poniedziałek na usg u mojego starego gina, maluch miał 29 mm długości, doktor mówi że to nie jest 10 tydzień. Czy też tak miałyscie, że maluchy były za małe w stosunku do tygodnia ciąży ?I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
dziewczyny będzie synuś
Mój Kropek ma siusiaka
Mąż jak usłyszał wydał z siebie odgłos Conana Barbarzyńcy co pani doktor skwitowała wybuchem śmiechu
muszynka, Chwilka84, adrenalina, llallka, szałwia, _cherryLady, Pola7, renieczka, justa1234, Anatolka, arlenka, asia-m-b, Sanna, Konwalia, szaraa, ComeToMeBaby, Viki26, Evelle lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Muszynka koniecznie musi być lepszy ten kokosowy, żeby efekt był. Nie wiem, ile w Polsce kosztuje, ale tutaj płace jakieś dwie dyszki za słoik i zaczęłam właśnie trzeci. Też tak robiłam na początku, rano z apteki, a wieczorem kokos, bo rano się kokos słabo wchłania, jak się człowiek spieszy, ale potem przeszłam na sam kokos, jak widziałam porównanie skóry po nim i mega drogim aptecznym. Co do pływania, to takie specjalne tampony do pływania są, gin mi je polecał stosować w ciąży.
Józefka gratulujęReakcja męża boska
józefka, muszynka lubią tę wiadomość
-
Hehe jozefka gratuluje!
moj z kolei marzyl o pierwszej corci- ja zreszta tez ale emocje zostawil na po wyjsciu z gabinetu
Sanna witaj)
U mnie narazie tez brak rozstepow a mama poorana cala, wiec uwazam jak szalwia ze smarowanie duzo daje bo nawet jesli wyjda potem bo nawet nie w 1/10 takiej ilosci ktora ma moja mamuska.musialabym pekac non stop od teraz... a kilka rozstepow to nie tragedia.
Tilka- ja nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu, bo ja nadal chodze do Gyn na wizyty, a do porodu mam "zamowiona" polozna, bo sn i tak rodzi sie z polozna nie lekarzem.Sanna, szałwia lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Sanna to takie standardowe zalecenia raczej, ale poza kroczem dobrze też ćwiczyć pochwę w środku, rozciągnięcie się nagle na jakieś 31-39 cm jak główka przechodzi to dla niej trochę szok
A przy okazji tych ćwiczeń krocze też się ćwiczy.
Sanna lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jak wiecie dziś byłam na wizycie, Kropek ma się dobrze. emocje opadły i zaczeło mi się durne rozmyślania. Mam kłopoty z ciśnieniem jest podwyższone bliskie 140 raz czy dwa przekroczyło. Ogólnie obecnie jest na poziomie 135 czyli i tak nie superowo. Doktorowa przepisała mi Dopegyt 250 mg mam brać 2 razy dziennie. i regulnie mierzyć i z zeszytem na kolejną wizytę. Czy Wam to ciśnienie też tak skacze w góre? Zawsze byłam nisko ciśnieniowcem. Na szczęście Kropek silny chłophttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Mnie nie skakało. Też miałam zawsze niskie i w ciąży się to nie zmieniło. Masz leki, wiele dziewczyn bierze - będzie dobrze
&& &&
Mój Bączek waży około 3,5kg i będzie w poniedziałekPan dr powiedział, że weekend powinniśmy przetrwać bez problemu. Nastraszyl Bąbla, że ma nic przez weekend nie kombinować, bo on będzie daleko i nie zdąży do nas przyjechać
adrenalina, kuciak, józefka, Anuszka, Karolina1111, asia-m-b, Sanna, ComeToMeBaby, renieczka, Viki26, szałwia, justa1234, vioris lubią tę wiadomość
-
Konwalia i tu jest problem bo nie mamy pomysłu, albo raczej za duzo pomysłów. Dla dziewczynki mieliśmy od zawsze Wiktoria a przy siusiaku? Mój m. sprawdzał czy można dać Kropek skoro od zarodka tak na niego wołamy. Ja sobie wykombinowałam Robert Junior po tatusiu. dobrze, ze mamy jeszcze troszkę czasu
monia2015, Konwalia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Anatolka wrote:Ja swojemu lekarzowi dam drobiazg, ale nie będą to pieniądze2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Józefka, gratulacje
już sobie wyobrażam ten okrzyk Conana hyhy
Szałwia, Anatolka, wy już na ostatniej prostejpowodzenia dziewczyny! Lekkich porodów, zdrowych dzieciów i dużo łez. Ze szczęścia
Ja byłam wczoraj na usg żył w nogach. Ok, zakrzepicy nie ma, ale są początki niewydolności żylnej spowodowane najprawdopodobniej ciążą, bo płód mi wymacał bardzo nisko, na pograniczu brzucha i pachwiny. I on pewnie uciska żyły. Na tym etapie zmiany powinny się cofnąć po porodzie, ale przed nami jeszcze połowa ciąży, więc niewydolność może się rozwinąć i mogę się nabawić żylaków... Diagnosta zalecił nogi w górze, trenowanie rowerków i skonsultowanie z ginem pończoch uciskających (mimo że lato idzie). Wizytę u gina mam dopiero 28.06, wysłałam mu niby wiadomość ale w sumie nie wiem czy odczytał, dla niego najważniejsze było i tak wiedzieć czy nie mam zakrzepicy.
No ale tak jeszcze myślę, czy wam w ciąży też się coś takiego przydarzyło? Wiem np o stosowaniu zastrzyków z heparyną, clexane, fragminy i inne które też są stosowane do ivf. Jak to widzicie? Czy w ciąży one są stosowane dopiero jak ryzyko jest wysokie, czy profilaktyczne też? Bo we wskazaniach do refundacji clexane znalazłam np profilaktykę i leczenie zakrzepicy u kobiet ciężarnych. -
_cherryLady wrote:No minelo
hmmm ta herbatka to na przyspieszenie porodu jest prawda? Tez mam zamiar pic, bo nie chcialabym przenosic, al juz bron boze cc o ktorym nawet mysli unikam jak ognia
Na przyspieszenie i w ogóle zmiękcza drogi rodne, pomaga w rozwarciu, więc ogólnie powinna usprawniać przebieg porodu. Poczytaj sobie jeszcze w necie o rozciąganiu, ja znam aniball i epino, ale w Polsce może są też inne baloniki dostępne. Moja położna mówi, że to daje mega efekty, a lekarz z porodówki to potwierdził ostatnio. Często bez nacięć się potem poród kończy._cherryLady lubi tę wiadomość