X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Jade teraz na weekend nad wode i mam zamiar się kąpać i leżeć na plaży. Myślicie, że mogę sobie zaaplikować tampon żeby lutka dopochwowa mnie nie irytowała (wkładki się w jeziorze nie sprawdzą ;) )

No i kolejna sprawa to byłam w poniedziałek na usg u mojego starego gina, maluch miał 29 mm długości, doktor mówi że to nie jest 10 tydzień. Czy też tak miałyscie, że maluchy były za małe w stosunku do tygodnia ciąży ?

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny będzie synuś :) Mój Kropek ma siusiaka :) Mąż jak usłyszał wydał z siebie odgłos Conana Barbarzyńcy co pani doktor skwitowała wybuchem śmiechu :)

muszynka, Chwilka84, adrenalina, llallka, szałwia, _cherryLady, Pola7, renieczka, justa1234, Anatolka, arlenka, asia-m-b, Sanna, Konwalia, szaraa, ComeToMeBaby, Viki26, Evelle lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje józefka,własnie czekałam na informacje:)ciesze się bardzo:)

józefka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka koniecznie musi być lepszy ten kokosowy, żeby efekt był. Nie wiem, ile w Polsce kosztuje, ale tutaj płace jakieś dwie dyszki za słoik i zaczęłam właśnie trzeci. Też tak robiłam na początku, rano z apteki, a wieczorem kokos, bo rano się kokos słabo wchłania, jak się człowiek spieszy, ale potem przeszłam na sam kokos, jak widziałam porównanie skóry po nim i mega drogim aptecznym. Co do pływania, to takie specjalne tampony do pływania są, gin mi je polecał stosować w ciąży.

Józefka gratuluję :-) Reakcja męża boska :)

józefka, muszynka lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jozefka gratuluje! :) moj z kolei marzyl o pierwszej corci- ja zreszta tez ale emocje zostawil na po wyjsciu z gabinetu :D

Sanna witaj :))

U mnie narazie tez brak rozstepow a mama poorana cala, wiec uwazam jak szalwia ze smarowanie duzo daje bo nawet jesli wyjda potem bo nawet nie w 1/10 takiej ilosci ktora ma moja mamuska. :) musialabym pekac non stop od teraz... a kilka rozstepow to nie tragedia.

Tilka- ja nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu, bo ja nadal chodze do Gyn na wizyty, a do porodu mam "zamowiona" polozna, bo sn i tak rodzi sie z polozna nie lekarzem.

Sanna, szałwia lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu lekarzowi dam drobiazg, ale nie będą to pieniądze :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam na wtorek 28 żeby wiedzieć czy sn czy cc jak sn to mam polozna ale musze ja powiadomić jak jest maly ulozony i zacząć te wszystkie procedury jak picie naparu z lisci malin i masazu krocza itd. to troszkę stresujące jest :/

74di4z174lr410ce.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ja już piję :-) Masaż robiłam tydzień, ale mało to przyjemne, polecam ćwiczenie z aniballem lub epino :)

Sylwia Ty też już prawie na mecie, kiedy to minęło? :-)

A w ogóle to gdzie się Inska podziewa?

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zalecenia od poloznej ten napar z lisci malin przez dwa tygodnie masaz krocza do 2 h dziennie na piłce i potem 3 razy po dwie tabletki dziennie oeparolu

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska odezwij się ??

74di4z174lr410ce.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna to takie standardowe zalecenia raczej, ale poza kroczem dobrze też ćwiczyć pochwę w środku, rozciągnięcie się nagle na jakieś 31-39 cm jak główka przechodzi to dla niej trochę szok ;-) A przy okazji tych ćwiczeń krocze też się ćwiczy.

Sanna lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wszelki wypadek poczekam jeszcze do tego usg i zaczynam przygotowania na ostro :)

miłego wieczorku dziewczyny

74di4z174lr410ce.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No minelo :) hmmm ta herbatka to na przyspieszenie porodu jest prawda? Tez mam zamiar pic, bo nie chcialabym przenosic, al juz bron boze cc o ktorym nawet mysli unikam jak ognia :P

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wiecie dziś byłam na wizycie, Kropek ma się dobrze. emocje opadły i zaczeło mi się durne rozmyślania. Mam kłopoty z ciśnieniem jest podwyższone bliskie 140 raz czy dwa przekroczyło. Ogólnie obecnie jest na poziomie 135 czyli i tak nie superowo. Doktorowa przepisała mi Dopegyt 250 mg mam brać 2 razy dziennie. i regulnie mierzyć i z zeszytem na kolejną wizytę. Czy Wam to ciśnienie też tak skacze w góre? Zawsze byłam nisko ciśnieniowcem. Na szczęście Kropek silny chłop :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie skakało. Też miałam zawsze niskie i w ciąży się to nie zmieniło. Masz leki, wiele dziewczyn bierze - będzie dobrze :-) && &&

Mój Bączek waży około 3,5kg i będzie w poniedziałek :-) Pan dr powiedział, że weekend powinniśmy przetrwać bez problemu. Nastraszyl Bąbla, że ma nic przez weekend nie kombinować, bo on będzie daleko i nie zdąży do nas przyjechać :-)

adrenalina, kuciak, józefka, Anuszka, Karolina1111, asia-m-b, Sanna, ComeToMeBaby, renieczka, Viki26, szałwia, justa1234, vioris lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka gratuluję synusia. A macie już imię?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia i tu jest problem bo nie mamy pomysłu, albo raczej za duzo pomysłów. Dla dziewczynki mieliśmy od zawsze Wiktoria a przy siusiaku? Mój m. sprawdzał czy można dać Kropek skoro od zarodka tak na niego wołamy. Ja sobie wykombinowałam Robert Junior po tatusiu. dobrze, ze mamy jeszcze troszkę czasu :)

monia2015, Konwalia lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja swojemu lekarzowi dam drobiazg, ale nie będą to pieniądze :-)
    Ja swojemu doktorkowi dałam na wizycie gdzie zdjał mi szwy mały drobiazg. Jednak tyle lat z nami walczył o tą ciążę i był pod telefonem w razie W, że uważaliśmy że wypada. Mimo że nie odbierał mi porodu ani nie było tego w planach.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, gratulacje :-) już sobie wyobrażam ten okrzyk Conana hyhy

Szałwia, Anatolka, wy już na ostatniej prostej :-) powodzenia dziewczyny! Lekkich porodów, zdrowych dzieciów i dużo łez. Ze szczęścia :-)

Ja byłam wczoraj na usg żył w nogach. Ok, zakrzepicy nie ma, ale są początki niewydolności żylnej spowodowane najprawdopodobniej ciążą, bo płód mi wymacał bardzo nisko, na pograniczu brzucha i pachwiny. I on pewnie uciska żyły. Na tym etapie zmiany powinny się cofnąć po porodzie, ale przed nami jeszcze połowa ciąży, więc niewydolność może się rozwinąć i mogę się nabawić żylaków... Diagnosta zalecił nogi w górze, trenowanie rowerków i skonsultowanie z ginem pończoch uciskających (mimo że lato idzie). Wizytę u gina mam dopiero 28.06, wysłałam mu niby wiadomość ale w sumie nie wiem czy odczytał, dla niego najważniejsze było i tak wiedzieć czy nie mam zakrzepicy.

No ale tak jeszcze myślę, czy wam w ciąży też się coś takiego przydarzyło? Wiem np o stosowaniu zastrzyków z heparyną, clexane, fragminy i inne które też są stosowane do ivf. Jak to widzicie? Czy w ciąży one są stosowane dopiero jak ryzyko jest wysokie, czy profilaktyczne też? Bo we wskazaniach do refundacji clexane znalazłam np profilaktykę i leczenie zakrzepicy u kobiet ciężarnych.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    No minelo :) hmmm ta herbatka to na przyspieszenie porodu jest prawda? Tez mam zamiar pic, bo nie chcialabym przenosic, al juz bron boze cc o ktorym nawet mysli unikam jak ognia :P

Na przyspieszenie i w ogóle zmiękcza drogi rodne, pomaga w rozwarciu, więc ogólnie powinna usprawniać przebieg porodu. Poczytaj sobie jeszcze w necie o rozciąganiu, ja znam aniball i epino, ale w Polsce może są też inne baloniki dostępne. Moja położna mówi, że to daje mega efekty, a lekarz z porodówki to potwierdził ostatnio. Często bez nacięć się potem poród kończy.

_cherryLady lubi tę wiadomość

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ