X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Jade teraz na weekend nad wode i mam zamiar się kąpać i leżeć na plaży. Myślicie, że mogę sobie zaaplikować tampon żeby lutka dopochwowa mnie nie irytowała (wkładki się w jeziorze nie sprawdzą ;) )

No i kolejna sprawa to byłam w poniedziałek na usg u mojego starego gina, maluch miał 29 mm długości, doktor mówi że to nie jest 10 tydzień. Czy też tak miałyscie, że maluchy były za małe w stosunku do tygodnia ciąży ?

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny będzie synuś :) Mój Kropek ma siusiaka :) Mąż jak usłyszał wydał z siebie odgłos Conana Barbarzyńcy co pani doktor skwitowała wybuchem śmiechu :)

muszynka, Chwilka84, adrenalina, llallka, szałwia, _cherryLady, Pola7, renieczka, justa1234, Anatolka, arlenka, asia-m-b, Sanna, Konwalia, szaraa, ComeToMeBaby, Viki26, Evelle lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje józefka,własnie czekałam na informacje:)ciesze się bardzo:)

józefka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka koniecznie musi być lepszy ten kokosowy, żeby efekt był. Nie wiem, ile w Polsce kosztuje, ale tutaj płace jakieś dwie dyszki za słoik i zaczęłam właśnie trzeci. Też tak robiłam na początku, rano z apteki, a wieczorem kokos, bo rano się kokos słabo wchłania, jak się człowiek spieszy, ale potem przeszłam na sam kokos, jak widziałam porównanie skóry po nim i mega drogim aptecznym. Co do pływania, to takie specjalne tampony do pływania są, gin mi je polecał stosować w ciąży.

Józefka gratuluję :-) Reakcja męża boska :)

józefka, muszynka lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jozefka gratuluje! :) moj z kolei marzyl o pierwszej corci- ja zreszta tez ale emocje zostawil na po wyjsciu z gabinetu :D

Sanna witaj :))

U mnie narazie tez brak rozstepow a mama poorana cala, wiec uwazam jak szalwia ze smarowanie duzo daje bo nawet jesli wyjda potem bo nawet nie w 1/10 takiej ilosci ktora ma moja mamuska. :) musialabym pekac non stop od teraz... a kilka rozstepow to nie tragedia.

Tilka- ja nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu, bo ja nadal chodze do Gyn na wizyty, a do porodu mam "zamowiona" polozna, bo sn i tak rodzi sie z polozna nie lekarzem.

Sanna, szałwia lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu lekarzowi dam drobiazg, ale nie będą to pieniądze :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam na wtorek 28 żeby wiedzieć czy sn czy cc jak sn to mam polozna ale musze ja powiadomić jak jest maly ulozony i zacząć te wszystkie procedury jak picie naparu z lisci malin i masazu krocza itd. to troszkę stresujące jest :/

74di4z174lr410ce.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ja już piję :-) Masaż robiłam tydzień, ale mało to przyjemne, polecam ćwiczenie z aniballem lub epino :)

Sylwia Ty też już prawie na mecie, kiedy to minęło? :-)

A w ogóle to gdzie się Inska podziewa?

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zalecenia od poloznej ten napar z lisci malin przez dwa tygodnie masaz krocza do 2 h dziennie na piłce i potem 3 razy po dwie tabletki dziennie oeparolu

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska odezwij się ??

74di4z174lr410ce.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna to takie standardowe zalecenia raczej, ale poza kroczem dobrze też ćwiczyć pochwę w środku, rozciągnięcie się nagle na jakieś 31-39 cm jak główka przechodzi to dla niej trochę szok ;-) A przy okazji tych ćwiczeń krocze też się ćwiczy.

Sanna lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wszelki wypadek poczekam jeszcze do tego usg i zaczynam przygotowania na ostro :)

miłego wieczorku dziewczyny

74di4z174lr410ce.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No minelo :) hmmm ta herbatka to na przyspieszenie porodu jest prawda? Tez mam zamiar pic, bo nie chcialabym przenosic, al juz bron boze cc o ktorym nawet mysli unikam jak ognia :P

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wiecie dziś byłam na wizycie, Kropek ma się dobrze. emocje opadły i zaczeło mi się durne rozmyślania. Mam kłopoty z ciśnieniem jest podwyższone bliskie 140 raz czy dwa przekroczyło. Ogólnie obecnie jest na poziomie 135 czyli i tak nie superowo. Doktorowa przepisała mi Dopegyt 250 mg mam brać 2 razy dziennie. i regulnie mierzyć i z zeszytem na kolejną wizytę. Czy Wam to ciśnienie też tak skacze w góre? Zawsze byłam nisko ciśnieniowcem. Na szczęście Kropek silny chłop :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie skakało. Też miałam zawsze niskie i w ciąży się to nie zmieniło. Masz leki, wiele dziewczyn bierze - będzie dobrze :-) && &&

Mój Bączek waży około 3,5kg i będzie w poniedziałek :-) Pan dr powiedział, że weekend powinniśmy przetrwać bez problemu. Nastraszyl Bąbla, że ma nic przez weekend nie kombinować, bo on będzie daleko i nie zdąży do nas przyjechać :-)

adrenalina, kuciak, józefka, Anuszka, Karolina1111, asia-m-b, Sanna, ComeToMeBaby, renieczka, Viki26, szałwia, justa1234, vioris lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka gratuluję synusia. A macie już imię?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia i tu jest problem bo nie mamy pomysłu, albo raczej za duzo pomysłów. Dla dziewczynki mieliśmy od zawsze Wiktoria a przy siusiaku? Mój m. sprawdzał czy można dać Kropek skoro od zarodka tak na niego wołamy. Ja sobie wykombinowałam Robert Junior po tatusiu. dobrze, ze mamy jeszcze troszkę czasu :)

monia2015, Konwalia lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja swojemu lekarzowi dam drobiazg, ale nie będą to pieniądze :-)
    Ja swojemu doktorkowi dałam na wizycie gdzie zdjał mi szwy mały drobiazg. Jednak tyle lat z nami walczył o tą ciążę i był pod telefonem w razie W, że uważaliśmy że wypada. Mimo że nie odbierał mi porodu ani nie było tego w planach.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, gratulacje :-) już sobie wyobrażam ten okrzyk Conana hyhy

Szałwia, Anatolka, wy już na ostatniej prostej :-) powodzenia dziewczyny! Lekkich porodów, zdrowych dzieciów i dużo łez. Ze szczęścia :-)

Ja byłam wczoraj na usg żył w nogach. Ok, zakrzepicy nie ma, ale są początki niewydolności żylnej spowodowane najprawdopodobniej ciążą, bo płód mi wymacał bardzo nisko, na pograniczu brzucha i pachwiny. I on pewnie uciska żyły. Na tym etapie zmiany powinny się cofnąć po porodzie, ale przed nami jeszcze połowa ciąży, więc niewydolność może się rozwinąć i mogę się nabawić żylaków... Diagnosta zalecił nogi w górze, trenowanie rowerków i skonsultowanie z ginem pończoch uciskających (mimo że lato idzie). Wizytę u gina mam dopiero 28.06, wysłałam mu niby wiadomość ale w sumie nie wiem czy odczytał, dla niego najważniejsze było i tak wiedzieć czy nie mam zakrzepicy.

No ale tak jeszcze myślę, czy wam w ciąży też się coś takiego przydarzyło? Wiem np o stosowaniu zastrzyków z heparyną, clexane, fragminy i inne które też są stosowane do ivf. Jak to widzicie? Czy w ciąży one są stosowane dopiero jak ryzyko jest wysokie, czy profilaktyczne też? Bo we wskazaniach do refundacji clexane znalazłam np profilaktykę i leczenie zakrzepicy u kobiet ciężarnych.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    No minelo :) hmmm ta herbatka to na przyspieszenie porodu jest prawda? Tez mam zamiar pic, bo nie chcialabym przenosic, al juz bron boze cc o ktorym nawet mysli unikam jak ognia :P

Na przyspieszenie i w ogóle zmiękcza drogi rodne, pomaga w rozwarciu, więc ogólnie powinna usprawniać przebieg porodu. Poczytaj sobie jeszcze w necie o rozciąganiu, ja znam aniball i epino, ale w Polsce może są też inne baloniki dostępne. Moja położna mówi, że to daje mega efekty, a lekarz z porodówki to potwierdził ostatnio. Często bez nacięć się potem poród kończy.

_cherryLady lubi tę wiadomość

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ