X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny codziennie sie modlę żeby wszystko było dobrze. Teraz mam troche schizy bo mam odstawic estrofem i boje sie przewrotu w organizmie..lekarz na urlopie (ten z kliniki) i polozna napisala mi tylko tak ze dr prosi o utrzymanie estrofemu do konca 9tc a potem zmniejszac dawke o 1tab.
    Czyli co wczoraj 3x1 dzis wzielam 2x1 i myslucie ze jutro 1x1 i koniec czy lepiej wziąć jutro jeszcze dwie i po jutrze jedna?
    Dzis mam 9+2 z miesiączki. Na usg dzieciak mniejszy tak z dwa dni.

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho przecież położna Ci napisała zmiejszasz o jedną, czyli jutro bierzesz jedną. Nie można tak się zamartwiać, szczególnie jak się nie ma powodu. Trzeba myśleć pozytywnie bo po co się gnębić? Poza tym nasze myślenie też wpływa na dzidzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:09

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serducho kazda z Nas schodziła z dawek leków i spoko żyjemy :) jedne szybciej, drugiej wolniej. zaufaj lekarzowi czy położnej. Oni chcą dla Was jak najlepiej :) za dużo się denerwujesz to bardziej dokucza maleństwu. także spokojnie, kiedy masz kolejną wizytę?

Konwalia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho ja odstawiłam estrogen w dniu pozytywnej bety. Przeczytałam w ulotce że w razie ciąży natychmiast odstawić a na kartce w dawkami leków od gin też miałam zaznaczone tylko do testu. Okazało się że gin źle zaznaczył ale póki co jest wszystko dobrze a dziś zaczęłam 11tc. Odstawiam tak jak masz zalecone i będzie dobrze.

Mnie też złapał lęk o serduszko ale zaczynają mi się dolegliwości nasilać więc to chyba dobry objaw. Swoją drogą pierwsze mdłości w 11tc?

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to tak zrobie :-)
    8.08 genetyczne :-)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati u mnie 6-7-8 tydzien to byla masakra. -4kg mniej, nie jadlam nic, bol zoladka caly dzien i wymioty-to na szczęście nie codziennie. 9 tydzien nawet nawet. Teraz 10tc i w miare, aczkolwiek wlasnie wróciłam z łazienki na czworaka bo mnie tak wymordowalo. Ale zniose wszystko byle by Maluch zdrowo rosl :-)

Kati86 lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawić estrofem to pikuś ja się panicznie bałam zmniejszać progesteron zwłaszcza że jestem z tych niskopoziomowych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 10:15

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja już od tygodnie nie biorę estrofemu, a jestem ponad tydzień za Tobą :)

Jak go odstawilas ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Odstawić estrofem to pikuś ja się panicznie bałam zmniejszać progesteron zwłaszcza że jestem z tych niskopoziomowych...
    Ja zdajsie tez.2 tyg temu jak badalam to wybik mialam 25..to szalu nie ma ;-)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Anuszka a kiedy to sie robi - ja tez raczej niski mam. W 13dpt miałam 15 :/

A to też zależy od lekarza niektóre biorą praktycznie do końca a inne odstawiają po całkowitym wykształceniu łożyska. Ja ostatni duphaston wzięłam w 14+5 wcześniej jeszcze odstawiłam luteinę wszystko według zaleceń kliniki. Kupa strachu ale nic złego się nie stało na szczęście ;)

Serducho no to mamy podobne wyniki...

Vaina lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ! Chciałam się przywitać po tej lepszej stronie :) Udało się za pierwszym podejściem i mam jeszcze dwa mrozaki. Na początku nie było łatwo, bo było podejrzeniu pozamacicznej, potem pustego jaja, no ale w końcu zobaczyłam serduszko i teraz maluch ma się dobrze :) Na USG długo nie było nic widać przez hiperstymulację i wodę utrzymującą się w brzuchu.
    teraz już jest wszystko ok i musi tak być do lutego. Mdłości mam straszne od jakichś 3 tyg. Zamiast przechodzić, nasilają się :) Ale wiadomo - cel uświęca środki, więc nie ma co narzekać.
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was !

Vaina, MatyldaG, Serducho, Kati86, muszynka, Tosia 1981, Mimi86, józefka, ComeToMeBaby, Anatolka, _cherryLady, asia-m-b, vioris, Viki26 lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soumi patrz na moj sówaczek.. 1 dzien różnicy :)

Suomi lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Cześć Dziewczyny ! Chciałam się przywitać po tej lepszej stronie :) Udało się za pierwszym podejściem i mam jeszcze dwa mrozaki.

Tak samo i u mnie ;) w 2014 też puste jajo. i teraz mamy 3 dni różnicy ;) u mnie na szczęście bez takich strasznych podejrzeń chociaż nie obyło się bez strachu - 2x spore plamienia no i niestety jeden maluszek nie chciał zostać :(

Ale teraz już będzie dobrze, musi ;) zdrówka życzę :)

Anuszka ja to czekam na odstawienie Duphastonu, drogi jak cholera ale z luteiną to pewnie będę miała wielkie obawy :/

Powiem Wam tak szczerze że zazdroszczę tak trochę tym co takie nieświadome zagrożeń przechodzą ciążę cieszą się tym czasem. Ja jak wariatka na początku sprawdzałam każdy owoc, warzywo i ogólnie jedzenie czy na pewno mi wolno ;) żeby było śmieszniej nawet mąż się wkręcił i też sprawdzał zanim coś zaproponował, ile żeśmy czasu stracili żeby się dowiedzieć czy tuńczyka mogę - mężuś robi cudną pastę z niego ;)

Suomi lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kati86 moja histroia jest podobna - puste jajo plodowe a teraz w drgij procedurze udalo sie i tez mialam spore pplamenia a nawet krwawienia i jeden maluszek nie zostal z nami, ale za to drugi jest i bije mu serduszko :) powodzenia

Kati86 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• józefka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Suomi, gratulacje :) dobrze kojarzę leczysz się Gamecie Rzgów ? jeszcze raz gratulacje :)

Suomi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, Kati, Soumi no i ja - wszystkie z podobnym wiekiem ciąży :-)
    Życzymy sobie spokojnej nudnej ciąży już do końca bez zadnych atrakcji <3

józefka, Kati86, Suomi, Mimi86 lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi witaj po fioletowej stronie :-) teraz będzie już dobrze. Niech rośnie zdrowo.
    <3

Suomi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    witaj Suomi, gratulacje :) dobrze kojarzę leczysz się Gamecie Rzgów ? jeszcze raz gratulacje :)

Dzięki :) Ja jestem z Artvimed Kraków.

Serducho, no faktycznie prawie to samo u nas :) Chociaż z usg u mnie raz był 2 dni młodszy, a przy kolejnej wizycie 2 dni starszy :) Pewnie to się będzie zmieniać cały czas.

Kometa, no hej ! Kopę lat hyhy :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi nic sie nie boj kochana <3 ja wiem ze juz wszystko bedzie dobrze! :))

Ciesze sie, ze sukcesywnie Was tu przybywa :) cieszcie sie ciaza- choc wiem ze na poczatku to trudne, bardzo szybko mija :) ja jeszcze nie dawno jadlam tylko cheetosy keczupowe bo tylko na ich widok nie wymiotowalam, a tu zaraz mam tp :) niesamowite!!! Zdrowia dla Was i okruszkow!

Vaina, Serducho, Mimi86, Kava lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Dzięki :) Ja jestem z Artvimed Kraków.

Serducho, no faktycznie prawie to samo u nas :) Chociaż z usg u mnie raz był 2 dni młodszy, a przy kolejnej wizycie 2 dni starszy :) Pewnie to się będzie zmieniać cały czas.

Kometa, no hej ! Kopę lat hyhy :)

U mnie do tylu dwa dni bąbel wychodzi na usg:)
    Juz jestem 8.08 umowiona na genetyczne 1 trymestru..ehh oby wszystko bylo dobrze :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ