Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez dziewczyny codziennie sie modlę żeby wszystko było dobrze. Teraz mam troche schizy bo mam odstawic estrofem i boje sie przewrotu w organizmie..lekarz na urlopie (ten z kliniki) i polozna napisala mi tylko tak ze dr prosi o utrzymanie estrofemu do konca 9tc a potem zmniejszac dawke o 1tab.
Czyli co wczoraj 3x1 dzis wzielam 2x1 i myslucie ze jutro 1x1 i koniec czy lepiej wziąć jutro jeszcze dwie i po jutrze jedna?
Dzis mam 9+2 z miesiączki. Na usg dzieciak mniejszy tak z dwa dni.endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho przecież położna Ci napisała zmiejszasz o jedną, czyli jutro bierzesz jedną. Nie można tak się zamartwiać, szczególnie jak się nie ma powodu. Trzeba myśleć pozytywnie bo po co się gnębić? Poza tym nasze myślenie też wpływa na dzidzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:09
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
serducho kazda z Nas schodziła z dawek leków i spoko żyjemy
jedne szybciej, drugiej wolniej. zaufaj lekarzowi czy położnej. Oni chcą dla Was jak najlepiej
za dużo się denerwujesz to bardziej dokucza maleństwu. także spokojnie, kiedy masz kolejną wizytę?
Konwalia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Serducho ja odstawiłam estrogen w dniu pozytywnej bety. Przeczytałam w ulotce że w razie ciąży natychmiast odstawić a na kartce w dawkami leków od gin też miałam zaznaczone tylko do testu. Okazało się że gin źle zaznaczył ale póki co jest wszystko dobrze a dziś zaczęłam 11tc. Odstawiam tak jak masz zalecone i będzie dobrze.
Mnie też złapał lęk o serduszko ale zaczynają mi się dolegliwości nasilać więc to chyba dobry objaw. Swoją drogą pierwsze mdłości w 11tc?IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati u mnie 6-7-8 tydzien to byla masakra. -4kg mniej, nie jadlam nic, bol zoladka caly dzien i wymioty-to na szczęście nie codziennie. 9 tydzien nawet nawet. Teraz 10tc i w miare, aczkolwiek wlasnie wróciłam z łazienki na czworaka bo mnie tak wymordowalo. Ale zniose wszystko byle by Maluch zdrowo rosl
Kati86 lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Vaina wrote:Anuszka a kiedy to sie robi - ja tez raczej niski mam. W 13dpt miałam 15
A to też zależy od lekarza niektóre biorą praktycznie do końca a inne odstawiają po całkowitym wykształceniu łożyska. Ja ostatni duphaston wzięłam w 14+5 wcześniej jeszcze odstawiłam luteinę wszystko według zaleceń kliniki. Kupa strachu ale nic złego się nie stało na szczęście
Serducho no to mamy podobne wyniki...Vaina lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny ! Chciałam się przywitać po tej lepszej stronie
Udało się za pierwszym podejściem i mam jeszcze dwa mrozaki. Na początku nie było łatwo, bo było podejrzeniu pozamacicznej, potem pustego jaja, no ale w końcu zobaczyłam serduszko i teraz maluch ma się dobrze
Na USG długo nie było nic widać przez hiperstymulację i wodę utrzymującą się w brzuchu.
teraz już jest wszystko ok i musi tak być do lutego. Mdłości mam straszne od jakichś 3 tyg. Zamiast przechodzić, nasilają sięAle wiadomo - cel uświęca środki, więc nie ma co narzekać.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was !Vaina, MatyldaG, Serducho, Kati86, muszynka, Tosia 1981, Mimi86, józefka, ComeToMeBaby, Anatolka, _cherryLady, asia-m-b, vioris, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:Cześć Dziewczyny ! Chciałam się przywitać po tej lepszej stronie
Udało się za pierwszym podejściem i mam jeszcze dwa mrozaki.
Tak samo i u mniew 2014 też puste jajo. i teraz mamy 3 dni różnicy
u mnie na szczęście bez takich strasznych podejrzeń chociaż nie obyło się bez strachu - 2x spore plamienia no i niestety jeden maluszek nie chciał zostać
Ale teraz już będzie dobrze, musizdrówka życzę
Anuszka ja to czekam na odstawienie Duphastonu, drogi jak cholera ale z luteiną to pewnie będę miała wielkie obawy
Powiem Wam tak szczerze że zazdroszczę tak trochę tym co takie nieświadome zagrożeń przechodzą ciążę cieszą się tym czasem. Ja jak wariatka na początku sprawdzałam każdy owoc, warzywo i ogólnie jedzenie czy na pewno mi wolnożeby było śmieszniej nawet mąż się wkręcił i też sprawdzał zanim coś zaproponował, ile żeśmy czasu stracili żeby się dowiedzieć czy tuńczyka mogę - mężuś robi cudną pastę z niego
Suomi lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
kati86 moja histroia jest podobna - puste jajo plodowe a teraz w drgij procedurze udalo sie i tez mialam spore pplamenia a nawet krwawienia i jeden maluszek nie zostal z nami, ale za to drugi jest i bije mu serduszko
powodzenia
Kati86 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
józefka wrote:witaj Suomi, gratulacje
dobrze kojarzę leczysz się Gamecie Rzgów ? jeszcze raz gratulacje
DziękiJa jestem z Artvimed Kraków.
Serducho, no faktycznie prawie to samo u nasChociaż z usg u mnie raz był 2 dni młodszy, a przy kolejnej wizycie 2 dni starszy
Pewnie to się będzie zmieniać cały czas.
Kometa, no hej ! Kopę lat hyhyComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Mimi nic sie nie boj kochana
ja wiem ze juz wszystko bedzie dobrze!
)
Ciesze sie, ze sukcesywnie Was tu przybywacieszcie sie ciaza- choc wiem ze na poczatku to trudne, bardzo szybko mija
ja jeszcze nie dawno jadlam tylko cheetosy keczupowe bo tylko na ich widok nie wymiotowalam, a tu zaraz mam tp
niesamowite!!! Zdrowia dla Was i okruszkow!
Vaina, Serducho, Mimi86, Kava lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Suomi wrote:Dzięki
Ja jestem z Artvimed Kraków.
Serducho, no faktycznie prawie to samo u nasChociaż z usg u mnie raz był 2 dni młodszy, a przy kolejnej wizycie 2 dni starszy
Pewnie to się będzie zmieniać cały czas.
Kometa, no hej ! Kopę lat hyhy
U mnie do tylu dwa dni bąbel wychodzi na usg:)
Juz jestem 8.08 umowiona na genetyczne 1 trymestru..ehh oby wszystko bylo dobrze
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤