X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko, jak u Was ze snem. u mnie jakaś masakra nie mogę zasnąć przewracam się z boku na bok i tak nic. masakra

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    i jaki rozmiar planujesz kupić - bo pewnie jesteś bardziej w temacie jakie się przydadzą.

ja raczej wezmę większe czyli 62 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:36

Vaina lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak, jak sytuacja?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    pytanko, jak u Was ze snem. u mnie jakaś masakra nie mogę zasnąć przewracam się z boku na bok i tak nic. masakra

Przez pierwsze 3 m-ce spalam jak susel, bylam w stanie zasnac doslownie wszedzie. Jednak od jakiegos miesiaca jest ciezko, dzis nie spie juz od 3:0 :/ nie wiem co z tym zrobic

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie na odwrót koło 2-3 czasami 4 padam i wstaje po 8 więc chwilami nie wiem co się wokół mnie dzieje. Nawet jak się przemęczę i w dzień nie utnę sobie drzemki czy wieczorem to nic nie da.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieci rodza sie zazwyczaj kolo 50, nie ma co szalec z 62, to tylko Anatolka miala wielkoluda :) U wiekszosci znajomych w terminie urodzone byly w przedziale 48-53. Nasza wazyla prawie 4 kg a dlugosc 51 i nie jest krotka klucha tylko symetryczna. Na poczatek polecam 56. Zgadzam sie z Anatolka, ze pajace i polspiocgy najlepsze. My uzywamy pajacow do spania, na dzien bodziaki i polspiochy. Bluzeczki czy kaftaniki i spiochy sa strasznie niepraktyczne, bodziaki z krotkim tez. Z polspiochow tak szybko nie wyrastaja nawet, jak juz rozmiar bodziakow trzeba wiekszy. Wg mnie po 4 wszystkiego jest ok, my mamy wiecej i nie znosila. Polecam tez minimum 20 pieluch tetrowych, jesli nie chcecie ciagle prac. Tu do odbicia, tam do podlozenia pod glowke i ida szybko. Ja kupowalam 56, 62, 68, zeby sie potem nie bujac. Jak ktos bedzie mial male lub wczesniaki to 50. Najwygodniej rozpinane z przodu nie przez glowke.

MatyldaG, muszynka, Viki26, Mimi86, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to inaczej zapytam, można jakoś lekarza podpytać jak ON obstawia wielkość szkraba, czy po prostu w ciemno kupować. nie wiem po 4-5 szt z różnych rozmiarów tak jak piszesz Szałwia troszkę z rozmiaru 56 i 62.

i z innej beczki, jak sobie poradziłyście z mężami - partnerami. Mój nie chce robić żadnych, totalnie żadnych zakupów. Zaboboniarz jeden. Ledwo co udało mi się mu wytłumaczyć, że do torby do szpitala już trzeba być przygotowanym. Nie chce zdawać się na innych czy teściową że jak ja będe w szpitalu to pokupują, popiorą, poprasują. Mam zajebistą teściową ale..., wolałabym sama. Może gdyby moja mama żyła pisałabym inaczej czy zaufałabym w gust i wogóle.

ot taki mały problemik :(

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem roznie , raz zasypiam bez problemu innym razem latam co chwilke susiu, swedzi mnie skora , albo przewracam sie z boku na bok, przez godzinke czy 2 . Teraz tak mi sie zaczyna w 23tc , bo wczesniej spalam.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia chyba mala Tobie duzo spi i masz czas na przegladanie starych wiadomosci...bo polubilas moj post z przed roku i 4mcy!:) hihi

Anatolka, szałwia lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Szałwia chyba mala Tobie duzo spi i masz czas na przegladanie starych wiadomosci...bo polubilas moj post z przed roku i 4mcy!:) hihi

Hahaha ;-)

Tak, lekarz może w przybliżeniu oszacować ile będzie miało dziecko. Czy bliżej 50-55-60. Ja wiedziałam, że będzie dłuższy niż przeciętny, bo miał na usg długie nóżki :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    W dzien prawie wcale, przy karmieniu sie komorka bawilam :) Za to noc spi cala :0

Jozefka, jak pisze Anatolka, o dlugosc kosci udowej sie rozchodzi. U nas byla dokladnie srednia krajowa, czyli 51 cm to przecietna dl dziecka. Co do meza nie pomoge, moj mial wrazenie jak zwykle, ze ma duzo czasu na wszystko, ale pomyslow, ze by to tesciowa kupowala nie mial. Ja wszystko znajdowalam i przedstawialam do zatwierdzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 20:18

Viki26 lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to mi na 2 prenatalnych mówili,ze ma mega długie nóżki, no nic 13 września mam wizytę kolejną to się lekko podpytam, bo kuszą mnie już zakupy strasznie :)

czujemy powoli już czas zbliżający się do przytulenia Kropka :) i myślę, że jak wpadniemy w szał zakupowy, to może poprzestawia się tatuśkowi w główce i poszaleje ze mną.

nika03, Iva79 lubią tę wiadomość

• kuciak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle w szpitalu. Przeplywy byly caly czas ok. Jutro bedzie mierzenie czy cos moje dziecię uroslo.

Anatolka, nika03 lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak Ty zaraz będziesz mieć maleństwo przy serduchu w ramionach :)

• kuciak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tak zaraz jeszcze min 3 tyg chcemy wytrzymać.

bhywanlil4ktaodk.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to i tak bliżej niż dalej :) a co lekarz twierdzi, wypuszczą Cię ze szpitala, czy do rozwiązania masz już zostać?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja się właśnie doinformowałam jak my z mężem sie rodziliśmy i nie kupuję 56 coś na pewnno dostaniemy :)
    Ja się urodziłam 3,5 kg i 57 cm, a mąż 3,75 kg i 62 cm. Tak więc kupuję narazie same 62 :P:P

Moj się urodził 60 a rozmiar 56 nosił przez prawie półtora miesiąca ;-) tak samo jak teraz ma 66 a rozmiar 62 jest jeszcze ok. Myślę, że jeszcze z tydzień.

Vaina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    no to inaczej zapytam, można jakoś lekarza podpytać jak ON obstawia wielkość szkraba, czy po prostu w ciemno kupować. nie wiem po 4-5 szt z różnych rozmiarów tak jak piszesz Szałwia troszkę z rozmiaru 56 i 62.

i z innej beczki, jak sobie poradziłyście z mężami - partnerami. Mój nie chce robić żadnych, totalnie żadnych zakupów. Zaboboniarz jeden. Ledwo co udało mi się mu wytłumaczyć, że do torby do szpitala już trzeba być przygotowanym. Nie chce zdawać się na innych czy teściową że jak ja będe w szpitalu to pokupują, popiorą, poprasują. Mam zajebistą teściową ale..., wolałabym sama. Może gdyby moja mama żyła pisałabym inaczej czy zaufałabym w gust i wogóle.

ot taki mały problemik :(

Moj mi pozwolił zacząć robić zakupy jak pokazała się 3 z przodu w tygodniach. Wcześniej absolutnie nic. A później mówiłam "jedziemy po wózek - musi się wywietrzyc" i każda rzecz, która musiała się wietrzyc to oswiadczalam, że zamawiam albo jedziemy po nią. Tak miałam tez z meblami, materacykiem itp. Takie rzeczy serio muszą "zgubić" zapach nowości.

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy wózek koło 28 tygodnia. Ciuchy jakoś w międzyczasie a mebelki dopiero pod koniec. Z wietrzeniem tak rzeczywiście jest :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moj się urodził 60 a rozmiar 56 nosił przez prawie półtora miesiąca ;-) tak samo jak teraz ma 66 a rozmiar 62 jest jeszcze ok. Myślę, że jeszcze z tydzień.
    Moja się w niektóre 56 jeszcze mieści. 56 56 nie równa.

Vaina lubi tę wiadomość

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ