Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina wrote:i jaki rozmiar planujesz kupić - bo pewnie jesteś bardziej w temacie jakie się przydadzą.
ja raczej wezmę większe czyli 62Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:36
Vaina lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
józefka wrote:pytanko, jak u Was ze snem. u mnie jakaś masakra nie mogę zasnąć przewracam się z boku na bok i tak nic. masakra
Przez pierwsze 3 m-ce spalam jak susel, bylam w stanie zasnac doslownie wszedzie. Jednak od jakiegos miesiaca jest ciezko, dzis nie spie juz od 3:0nie wiem co z tym zrobic
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Dziewczyny dzieci rodza sie zazwyczaj kolo 50, nie ma co szalec z 62, to tylko Anatolka miala wielkoluda
U wiekszosci znajomych w terminie urodzone byly w przedziale 48-53. Nasza wazyla prawie 4 kg a dlugosc 51 i nie jest krotka klucha tylko symetryczna. Na poczatek polecam 56. Zgadzam sie z Anatolka, ze pajace i polspiocgy najlepsze. My uzywamy pajacow do spania, na dzien bodziaki i polspiochy. Bluzeczki czy kaftaniki i spiochy sa strasznie niepraktyczne, bodziaki z krotkim tez. Z polspiochow tak szybko nie wyrastaja nawet, jak juz rozmiar bodziakow trzeba wiekszy. Wg mnie po 4 wszystkiego jest ok, my mamy wiecej i nie znosila. Polecam tez minimum 20 pieluch tetrowych, jesli nie chcecie ciagle prac. Tu do odbicia, tam do podlozenia pod glowke i ida szybko. Ja kupowalam 56, 62, 68, zeby sie potem nie bujac. Jak ktos bedzie mial male lub wczesniaki to 50. Najwygodniej rozpinane z przodu nie przez glowke.
MatyldaG, muszynka, Viki26, Mimi86, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
no to inaczej zapytam, można jakoś lekarza podpytać jak ON obstawia wielkość szkraba, czy po prostu w ciemno kupować. nie wiem po 4-5 szt z różnych rozmiarów tak jak piszesz Szałwia troszkę z rozmiaru 56 i 62.
i z innej beczki, jak sobie poradziłyście z mężami - partnerami. Mój nie chce robić żadnych, totalnie żadnych zakupów. Zaboboniarz jeden. Ledwo co udało mi się mu wytłumaczyć, że do torby do szpitala już trzeba być przygotowanym. Nie chce zdawać się na innych czy teściową że jak ja będe w szpitalu to pokupują, popiorą, poprasują. Mam zajebistą teściową ale..., wolałabym sama. Może gdyby moja mama żyła pisałabym inaczej czy zaufałabym w gust i wogóle.
ot taki mały problemikhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Szałwia chyba mala Tobie duzo spi i masz czas na przegladanie starych wiadomosci...bo polubilas moj post z przed roku i 4mcy!
hihi
Anatolka, szałwia lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Viki26 wrote:Szałwia chyba mala Tobie duzo spi i masz czas na przegladanie starych wiadomosci...bo polubilas moj post z przed roku i 4mcy!
hihi
Hahaha
Tak, lekarz może w przybliżeniu oszacować ile będzie miało dziecko. Czy bliżej 50-55-60. Ja wiedziałam, że będzie dłuższy niż przeciętny, bo miał na usg długie nóżki -
Viki26 wrote:Szałwia chyba mala Tobie duzo spi i masz czas na przegladanie starych wiadomosci...bo polubilas moj post z przed roku i 4mcy!
hihi
Za to noc spi cala :0
Jozefka, jak pisze Anatolka, o dlugosc kosci udowej sie rozchodzi. U nas byla dokladnie srednia krajowa, czyli 51 cm to przecietna dl dziecka. Co do meza nie pomoge, moj mial wrazenie jak zwykle, ze ma duzo czasu na wszystko, ale pomyslow, ze by to tesciowa kupowala nie mial. Ja wszystko znajdowalam i przedstawialam do zatwierdzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 20:18
Viki26 lubi tę wiadomość
-
oj to mi na 2 prenatalnych mówili,ze ma mega długie nóżki, no nic 13 września mam wizytę kolejną to się lekko podpytam, bo kuszą mnie już zakupy strasznie
czujemy powoli już czas zbliżający się do przytulenia Kropkai myślę, że jak wpadniemy w szał zakupowy, to może poprzestawia się tatuśkowi w główce i poszaleje ze mną.
nika03, Iva79 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Vaina wrote:Ja się właśnie doinformowałam jak my z mężem sie rodziliśmy i nie kupuję 56 coś na pewnno dostaniemy
Ja się urodziłam 3,5 kg i 57 cm, a mąż 3,75 kg i 62 cm. Tak więc kupuję narazie same 62:P
Moj się urodził 60 a rozmiar 56 nosił przez prawie półtora miesiącatak samo jak teraz ma 66 a rozmiar 62 jest jeszcze ok. Myślę, że jeszcze z tydzień.
Vaina lubi tę wiadomość
-
józefka wrote:no to inaczej zapytam, można jakoś lekarza podpytać jak ON obstawia wielkość szkraba, czy po prostu w ciemno kupować. nie wiem po 4-5 szt z różnych rozmiarów tak jak piszesz Szałwia troszkę z rozmiaru 56 i 62.
i z innej beczki, jak sobie poradziłyście z mężami - partnerami. Mój nie chce robić żadnych, totalnie żadnych zakupów. Zaboboniarz jeden. Ledwo co udało mi się mu wytłumaczyć, że do torby do szpitala już trzeba być przygotowanym. Nie chce zdawać się na innych czy teściową że jak ja będe w szpitalu to pokupują, popiorą, poprasują. Mam zajebistą teściową ale..., wolałabym sama. Może gdyby moja mama żyła pisałabym inaczej czy zaufałabym w gust i wogóle.
ot taki mały problemik
Moj mi pozwolił zacząć robić zakupy jak pokazała się 3 z przodu w tygodniach. Wcześniej absolutnie nic. A później mówiłam "jedziemy po wózek - musi się wywietrzyc" i każda rzecz, która musiała się wietrzyc to oswiadczalam, że zamawiam albo jedziemy po nią. Tak miałam tez z meblami, materacykiem itp. Takie rzeczy serio muszą "zgubić" zapach nowości.Viki26 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Moj się urodził 60 a rozmiar 56 nosił przez prawie półtora miesiąca
tak samo jak teraz ma 66 a rozmiar 62 jest jeszcze ok. Myślę, że jeszcze z tydzień.
Vaina lubi tę wiadomość