Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
dziś mialam wizyte, dzidzie maja się dobrze
rosna jak na drozdzach i mniejszy dogania juz wiekszego wiec roznica sie zmniejsza
dziecko 1 ktore nadal pozostalo spiochem ma 5,74 cm wdl usg 12t+2 dni, a dziecko nr 2 które pozostalo wiercipieta ma rowne 6 cm i 12t+3 dni.
Bicia serc w normie, wiercipiecie ledwo udalo sie zmierzyc tak sie krecil, ginek mowi o jak sobie ladnie raczki kolo głowki trzyma, a dla mnie on sie poprostu po tej glowie walil
oprocz tego nic sie nie odkleja, nie ma krwiakow, szyjka zamknieta.
Kamien spadl mi z serca
w piatek 26go mam prenatalneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:00
Vaina, ComeToMeBaby, nika03, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
serducho tez widzialam te rzeczy w gazetce, fajnie wygladaja i wcale nie takie tanie, ale u mnie jak czasami jechalam do lidla na jakas okazje to trzeba byc punkt 8 jak otwieraja i chcieli sie wszyscy stratowac
mysle ze moglabym tego nie przezyc w tym stanieComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Matylda 24.90 za 2 pary spiochow, 24.90 za 2 pary spodenek to chyba nienajgorzej. A ze dwupak to prawie dla Twoich dwoch kruszynek ☺ ja na poczatku niedoczytalam ze to za dwie sztuki
Vaina jaki rozmiar planujesz kupowac? Ja teho wogole nie ogarniamVaina, MatyldaG lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho to rzeczywiście nie doczytałam ze to za dwie pary
ja chyba bym musiała ten najmniejszy rozmiar kupić? 50?
Chociaż moje dzieci wczoraj zostały uznane za sloniatka to może będą większe heee
Musze to przemyśleć jeszcze bo chciałam się wstrzymać dopóki nie poznamy płciWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:35
Serducho lubi tę wiadomość
-
Vaina ma rację kolory tych ubranek bardzo ładne i bardzo unisex
też się wybieram
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Vaina w sumie dobrze kombinujesz z tymi prenatalnymi moze juz mi sie dzieciaczki ujawnia
ja o nich ciagle mysle jak o dwoch chłopakach, takie mam jakies przeczucie
-
MatyldaG wrote:Vaina w sumie dobrze kombinujesz z tymi prenatalnymi moze juz mi sie dzieciaczki ujawnia
ja o nich ciagle mysle jak o dwoch chłopakach, takie mam jakies przeczucie
No trafiłam w te 50% może, ale ani razu nie pomyślałam o tym co siedzi w brzuchu jak o dziewczynce.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Też miałam jakieś wewnętrzne przekonanie że chłopak i... jest chłopak
No trafiłam w te 50% może, ale ani razu nie pomyślałam o tym co siedzi w brzuchu jak o dziewczynce.ale ciezko mi się bedzie chyba przestawić i myśleć o nich np łobuziary zamiast łobuzy
chyba, że będzie parka to wtedy jakiegos rozdwojenia jaźni dostaneVaina lubi tę wiadomość
-
A propos ciuszków - dobrze wiedzieć, choć faktycznie jak są akcje w Lidlu to trzeba by chyba jakąś zbroję założyć
No i ta cena, nawet jeśli za dwie sztuki, nie powala. Są wyprzedaże w Pepco, ciuszki można dostać (od rozmiaru 56 do 80ileś i nawet na kilkuletnie dzieci) z tych wyprzedaży i po 3,4,5,6,7,8 zł. Rili
Pytacie o rozmiary - najmniejsze dla noworodków są 56. Potem chyba już 62, 68 i dalej. Ja w te najmniejsze jestem zaopatrzona, zresztą nie ma co dużo ich kupować bo z tych najmniejszych dzieci najszybciej wyrastają. Więc jak poszłam do Pepco i coś mi się spodobało to kupowałam z tych większych rozmiarów, bo tych mam poprostu mniej.
-
widze, że w lidlu pisze, że rozmiarówka już od 50? ja troche nie ogarniam tych rozmiarów, ale na razie biore poprawke ze moje dzieci pewnie beda mniejsze przy urodzeniu 2- 2,5 kg?
to chyba 56 rozmiar to znowu za duzy?
ale wiem tez ze pewnie beda szybko nabierac wiec wyrosna z tych maluchow, wiec ile tego wlasciwie tak sztukowo potrzebuje?
boje sie ze nakupie za duzo i nawet nie ubiora albo za malo i nie bedzie je w co ubrac -
druga kwestia jest taka, że mam już obiecana paczke od jednej kolezanki (ubranka po dziewczynce) i od kuzyna, któremu w tym roku tez sie urodzily blizniaki,(parka) a druga kolezanka wariatka ciuchlandowa juz mi zrobila pierwsze zakupy na wage takich maleństw.
wiec chyba sie wstrzymam z lidlem pozbieram od wszystkich posegreguje i zobacze ile brakujeComeToMeBaby, Iva79 lubią tę wiadomość
-
ja tez raczej z corki rozowej landryny bym nie zrobila
z nowych rzeczy to tez wiem ze jak moi rodzice wpadna w szal zakupowy dla wnukow a szczegolnie mama to takich perelek tez im nie bedzie brakowac
ja sobie jedynie obiecalam po prenatalnych taki pierwszy zakup dla nich:
http://allegro.pl/koc-kocyk-bawelna-minky-dla-niemowlaka-dziecka-pl-i6424819413.html
do przykrywania w pierwszych tygodniach zycia i moze tez robic jako miękki rożek albo do wozka kocyk
widzialam u kolezanki i chwali sobie -
ja nie wierze ogolnie w przesady, czarne koty czy piatki 13go
dlatego tez nie wierze, że np zapesze bo cos im kupiejedyne w co musze wierzyc to to, że wszystko bedzie dobrze
Vaina, nika03, ComeToMeBaby, Mimi86, Serducho, asia-m-b lubią tę wiadomość
-
Przeciętne dziecko rodzi się około 55cm, więc ubranka 56 akurat na jakieś +/- do półtora miesiąca starczają. Tak średnio.
Bliźniaki to najczęściej jednak wczesniaki, więc dobrze mieć coś na 50, żeby nie "pływały" we wszystkim , ale to po 3szt każdego (bodziaki, pajace, polspiochy) z takich maleńkich. 56 już można nieco więcej. Są nawet na 44cm...
My najczęściej uzywalismy pajacy, bodziakow i polspochow. Kaftaniki nie, zwykle koszulki rzadko, śpiochy nie, jeansy wcale nie założone. Podobnie jak pajace z kapturem.
A jak z mamami czy tesciowymi czy innymi potencjalnymi "ubieraczami" dzieci macie dobry kontakt i możecie powiedzieć otwarcie to proscie o większe ubranka - na 62, 68, bo te najmniejsze z reguły ma się przygotowane i więcej nie potrzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 13:05
ComeToMeBaby, Vaina, MatyldaG, nika03, Mimi86, Serducho lubią tę wiadomość
-
dziś byliśmy na wizycie u Kropka 1,020 kg szczęścia
Mały ruchliwy, zdrowy, następna wizyta za 3 tygodnie z kompletem badań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 15:07
MatyldaG, Vaina, nika03, Tilka, ComeToMeBaby, Mimi86, Anatolka, Konwalia, Serducho, Antonelka, Iva79, justa1234 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:dziś byliśmy na wizycie u Kropka 1,2 kg szczęścia
Mały ruchliwy, zdrowy, następna wizyta za 3 tygodnie z kompletem badań
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)