Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
No to nadrobiłam, poczytałam, gratuluję ciąż, serduszek, "wporządkowych" usg, wszystkich porodów i pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Ja się oddaję szałowi robienia przetworów domowych na zimę. Korzystam dopóki jeszcze mam werwęniedawno wkroczyłam w trzeci trymestr, więc nie wiadomo jak potem będzie. A potem to już na bank nie będę miała głowy do myślenia o słoikach. Za tydzień wizyta na nfz (konsultacja moich żył w nogach- pojawiły mi się na usg obrzęki i refluksy krwi w pachwinach, zapewne każą mi nosić pończochy uciskowe tylko nie wiem jaki stopień kompresji), a dzień później mam wizytę prywatną na 3d/4d- tego nie mogę się już doczekać
co do porodu- ja (może naiwnie) chciałabym rodzić sn i uniknąć cesarki. Raz że szybciej dojdę do formy, dwa szybciej można się starać o kolejne (czeka na nas jeszcze jeden mrozak) a trzy mój mąż bardzo chce być przy porodzie a jak będzie cc to wiadomo ze go wyproszą. No i kumulacja tych trzech rzeczy sprawia że wolałabym jednak sn. Mam nadzieję że moja natura ma duuuuużo siłyMimi86, nika03, arlenka, Anuszka, Konwalia, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Kometa, sa szpitale gdzie przy cc też może być tatuś
wiadomo, że nie każdy to preferuje ale są
wiem, że u nas jeden i to z najwyższym stopniem referencyjnosci zezwala
Ja bardzo chciałam rodzic sn, ale nie mogłam nawet spróbować, strasznie się bałam cc, a koniec końców na drugi dzień już smigalam na ketonalu, kolejnego na paracetamolu a kolejnego bez lekówco ma być to będzie
Wtedy pisałam o podwójnej studniówceWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 18:37
ComeToMeBaby, Mimi86, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Hej ja dzisiaj po kontrolnym usg - 9tc+6.
Dzidzius uroczy- bardzo ruchliwy, fajnie go było widać. Bardzo sie ucieszyłam.
Niestety na koniec doktorek mnie zaniepokoił, bo sie okazało że mam 2,5 cm krwiak na macicy
Mam leżeć, brać nospe forte i powinien sie wchlonac, ale wiecie stres i tak jest! Nastepna wizyta za 2 tygodnie.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Drużyno A meldunek!
Czujecie już presję ostatnich dni czy tylko mnie to dopadło? Do tego u mnie cisza i spokój, żadnych oznak porodu, zaczynam się niecierpliwićzabrałam się dzis za mycie okien ale efektów jak na razie brak
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:Drużyno A meldunek!
Czujecie już presję ostatnich dni czy tylko mnie to dopadło? Do tego u mnie cisza i spokój, żadnych oznak porodu, zaczynam się niecierpliwićzabrałam się dzis za mycie okien ale efektów jak na razie brak
ja się muszę jeszcze spakować. 20 dni do terminu zostało. U mnie też zero oznak, nic się nie dzieje.
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
arlenka wrote:Drużyno A meldunek!
U mnie też nudy i flaki z olejemNawet na weselu tańcowałam i nic cisza
Ale tak stres i presja coraz większa... W poniedziałek mam wizytę idę oglądać moje otyłe dziecko i pewnie poznam datę CC do 5 września będę raczej rozpakowana bo później doktorek idzie na urlop ... A jutro wielki dzień CIĄŻA DONOSZONA sama w to nie wierzę
Vaina, Joanna85, adrenalina, Antonelka, nika03, Iva79, Mimbla, ComeToMeBaby, Tosia 1981, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Meldunek przyjęty
Asienka no to pakuj się, ale już! Podpis pod swoim suwaczkiem czytała?ja spakowałam się chyba 3 tygodnie temu i w trakcie zaczęłam panikować, ale szybko mi przeszło
Anuszka ta donoszona ciąża to niesamowite uczuciejeszcze tylko bezpieczny poród i dziecko w ramionach - wtedy ostatecznie uwierzę, bo nadal nie do końca potrafię
A dziecię nie jest otyłe!Chłopak normalny tylko te nasze doktory przewrażliwione, co zrobić... Polemizować strach w tej naszej sytuacji.
Macie imiona wybrane?V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
Asienka1184 wrote:U mnie Juliusz Tadeusz
Dziś robię pedicure i manicure a jutro zacznę się pakować.
Ja robiłam w zeszłym tygodniu w czwartek
Anuszka lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
Anatolka gratuluję
Nasza też już nieśmiało się uśmiecha i wydaje pojedyncze okrzyki radości, ostatnio nawet przy puszczaniu bąków, tak była zaaferowana boksowaniem zabawki, która nad nią wisiała. Wczoraj miała skok rozwojowy, dzień masakra składający się z karmienia nonstop (moje biedne piersi) i płaczu, ale zakończony pierwszym okrzykiem radości właśnie
arlenka, Mimi86, Vaina, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Drużyna A powodzenia
Ja we wtorek mam usg u mojego gina do ktorego sie przenosze a w srode prenatalnearlenka, Asienka1184, Antonelka, Anatolka, nika03, Anuszka, Vaina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dziewczyny powodzenia!
Trzymam za Was kciukiNiech ten dzień kiedy ujrzycie swoje maleństwa przychodzi jak najszybciej
Lekkich porodów i szybkiego dochodzenia do siebie!
arlenka, Asienka1184, Anuszka lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!