Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
miałam dzis wizyte, wszystko jest ok
z usg wyszlo ze dzidzia nadgonila bo wychodził 10t+5d dzidzia ma 3,78 cm i spala podczas badania, az sie wystraszylam bo wogole se nie ruszała, ale pani dr włączyla nam dzwięk serduszka - meeega
od przyszlego tygodnia zaczynam schodzic z dawek lekow najpierw duphaston z 3 a 2 dziennie i potem utrogestan(luteina) co tydzien od 2 tabletki mniej az bedzie zero, noo i zostalo mi 26 zastrzykow i koniec, az sie boje heh:)Kamilam8, Antonelka, arlenka, Vaina, Tosia 1981, Mimbla, nika03, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
A czy jest tutaj jakaś kobieta która urodziła naturalnie po IVF ? Kurna moje marzenia o naturalnym porodzie właśnie legły w gruzach
Mam w brzuchu małego spaślaka na dzień dzisiejszy wyszło 3,2kg doktorek powiedział że nie puści takiego dziecka dołem bo mam wąską miednicę i jestem po IVF
ech a miało być tak pięknie...
-
Serducho wrote:Vaina to tak jak u mnie chyba chłopak. W pn mial 5.85
termin napisali mi na 18.02
Anuszka nie wiedziałam ze po inv to musi byc CC -
Były naturalne porody ale niewiele. Raport NIK teraz pokazał że generalnie mamy chyba 47% cesarek, jeden z najwyższych wyników w Europie
IVF teoretycznie powoduje że mamy wybór i nie musimy mieć ewidentnych wskazań żeby dostać skierowane na cc. Co nie znaczy że musimy, o ile oczywiście IVF nie było z powodów które jednocześnie komplikują poród. Zwykle tak nie jest bo w końcu co ma np kiepskie nasienie do porodu...
Moja lekarka tez myślała o cc dla mnie, ale powiedziałam że chce spróbować Sn i nie oponowała. Ale przy usg ostatnio wzdychała że ona nie wie jak to będzie z tym moim porodem Sn ze względu na głębokie ułożenie dziecka (mam maly brzuch, Mała jest wciśnięta mocno we mnie) i zrosty (miałam laparoskopie i laparotomię).
No cóż, nie nastroiła mmnie pozytywnie ale nie poddaję się
Anuszka może jeszcze Maluch zwolni tempo wzrostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:05
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
U mnie jeszcze dużo czasu,ale tez mialam laparotomie (2 lata temu) i laparoskopie (ten rok) zrosty sa bo je czuje.. Znow w bliznach po CC lubia sie robic torbiele a ja mam endometrioze hmm ciekawe co beda mowic lekarzeendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
No i siedze sobie na IP. Przyjechalam na 2tygodniowe obserwacje. Niby dzieciatko troche wieksze bo okolo 1400 ale na innym sprzecie mierzone i przez innego lekarza. Zobaczymy dzisiaj tez co z szyjka. Dwa tygodnie temu miala 29 zobaczymy co dzis powiedza.
-
Dziewczyny ja rodziłam naturalnie moje bliźniaki z IVF
a teraz zobaczymy jak będzie
Vaina, arlenka, MatyldaG, Anuszka, Konwalia, Asienka1184 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Dziewczyny ja rodziłam naturalnie moje bliźniaki z IVF
a teraz zobaczymy jak będzie
Asia szacun!czyli można
i chyba lekarz odważny
asia-m-b lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
arlenka wrote:Serducho a jak Ty czujesz te zrosty? Bo ja jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi.
Kuciak to mam nadzieję że Cię ten pobyt uspokoidawaj znać
Czasem jak nagle wstane to mnie tak zakłóje albo jak by tak cos ciągło. Pytalam lekarza i mowia ze macica się rozciaga i do tego zrosty i moze tak byc. A siostra też z endomenda i w ciazy i tak samo mana początku sie bala i do gina raz dzwoniła kazal wziac nospe i sie polozyc.
Jak szłam na druga operacje to lekarZ powiedział mi ze posprzataja cos zrostow z poprzedniej operacji bo szkoda zebym cierpiala w ciazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:32
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Asia bliżniaki naturalnie?
super ja juz myślałam że jestem skazana na cc
Serducho mam to samo czuje moje zrosty a miałam ich sporoasia-m-b lubi tę wiadomość
-
Serducho mnie trochę ciągnęło faktycznie, ale nie jakoś super mocno i generalnie uznałam to za takie normalne rozciąganie macicy. Hmm...jak nie miałam mocnych bóli to może nie jest tak źleV.2014 I ICSI
X.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
Hej dziewczynki
po wczorajszej wizycie u gina prowadzacego, podrzuce garsc dobrych newsow.
Maly ma 1186gram (jestem w 27tc).
Wszystkie wymiary wg gina posrodku normy.Ilosc plynu tez.Szyjka ma prawie 5 cm.
A moje nieszczesne lozysko powedrowalo wreszcie 1cm w gore odslaniajac ujscie szyjki.Juz nie jest brzeznie przodujacei nie mam na dzien dzisiejszy kategorycznych wskazan do cc.
Nie groza mi juz tak bardzo plamienia etc.Czuje ulge, mysle ze ono sie bedzie podnosic dalej.Oby.
Odnosnie porodu, ja bardzo chce probowac sn, ale nie wyobrazam sobie takiego probowania trwajacego np. kilkanascie godzin-tak jak bywa w niektorych slaskich szpitalach.Znam kilka osob ktore to przechodzily i..dziekuje.
Moj gin zapowiedzial ze jak porod w naturalny sposob "nie pojdzie" to zrobi cc bez zadnych ceregieli.Ja w sumie wolalabym sn, zeby szybciej dojsc do siebie.Zobaczymy jak bedzie.arlenka, MatyldaG, justa1234, Konwalia, Tosia 1981, Antonelka, Vaina, cicho sza, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Apropos zelaza, moj gin twierdzi ze slabszy wynik morfologii w moim przypadku wynika wylacznie z wiekszego rozrzedzenia krwi w ciazy. Wskazan do zmiany Tardyferonu np na zastrzyki on absolutnie nie widzi.Wyniki nie sa az tak zle.
-
Hej dziewczyny, gratuluję i witam nowe zaciążone i te, które dołączyły już w zaawansowanej i życzę nudnych ciąż
Co do porodu też próbowałam naturalnie, po 2,5 dnia cesarkaZnam dziewczynę, która urodziła bliźniaki po IVF w 38 tygodniu naturalnie
Sylwia gratuluję!!!!!!!!!! Jak się czujesz?
Pogratulujcie ode mnie Insce!
Anatolka, jak tam walczycie? U nas był bojkot dziennych drzemek, ale po kilku dniach bez pobrań krwi i lekarzy jest lepiej, naczytałam się też przy długim karmieniu mądrych książek i stron i ogarniam sytuację. Dzisiaj pierwsze szczepienie, doustne