X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Ciemna i mega kudłata :D a wyobrażałam sobie ją jako blondyneczkę :P się zdziwiłam jak mi ją podali :P

To ja miałam odwrotnie. Byłam przekonana, że będzie ciemny po tatusiu a tu blondi jak mama ;-)

arlenka, nika03 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Ciemna i mega kudłata :D a wyobrażałam sobie ją jako blondyneczkę :P się zdziwiłam jak mi ją podali :P
    U nas też ciemna (nie wiem po kim) i kudłata (po tacie) :-) Gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 16:19

arlenka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moj ma 66 teraz :-) We wt Go mierzyli.

Nie, nie mamy już mrozakow. Refundacja leków wykorzystana całkiem. Także procedura i leki musiałyby iść na 100%. Niekoniecznie nawet w Pl. Chciałabym dla Pawcia rodzeństwo ale raczej nie wcześniej niż za 2 lata. Boję się, że kolejna ciążę też musiałabym leżeć a jak to zrobić z takim Maluchem w domu? Musi podrosnąć :-)
    Rozumiem, ja tej nie leżałam, a też się tego obawiam, chociaż ja jeszcze nie wiem, czy chcę kolejne (za to małż by chciał trójkę). 66 cm nieźle :-) Gonimy Was :-) Ile waży? Młoda zaczyna być kluchą zbliża się do 5 kg :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa to super, że wszystko super, zaczynam po opisie żałować, że nie zdecydowaliśmy się na 3d :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Kometa to super, że wszystko super, zaczynam po opisie żałować, że nie zdecydowaliśmy się na 3d :-)

Ja co 4 tygodnie miałam 3d czy tam 4d (nadal nie wiem czym się różnią...) a pomiędzy miałam zwykle. Fajnie. Mam dużo pięknych ujęć. Moj Pan doktor ma talent :-) nawet na sesji brzuszkowej miałam wydruk z usg i wszyscy chwalili zdjęcie ogólnie ze szczególnym uwzględnieniem zdjęcia Pawełka ;-) które trzymalam w ręku.

ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Rozumiem, ja tej nie leżałam, a też się tego obawiam, chociaż ja jeszcze nie wiem, czy chcę kolejne (za to małż by chciał trójkę). 66 cm nieźle :-) Gonimy Was :-) Ile waży? Młoda zaczyna być kluchą zbliża się do 5 kg :-)

We wt miał 5200g :-)

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Nooooo, mamy łącznie 11 zdjęć czarno białych usg i do tego trzy kolorowe zdjęcia z 3d wydrukowane w formacie jakby pocztowkowym. Do tego zabraliśmy pendrive i mamy przebieg całego badania w formie filmiku :-) fantastyczne. Moja mama zachwycona - robiliśmy pokaz wnukowy ;-) z rozrzewnieniem powiedziała że za jej czasów takich technologii nie było... No muszę przyznać że my mamy do dyspozycji nie tylko technologię ale i masę gadżetów do dyspozycji, nasze mamy miały przerypane. Choćby z gotowaniem tetry... A pomyśleć jakie udogodnienia mogą mieć w przyszłości nasze dzieci kiedy stawać się będą rodzicami, heh :-)

Anatolka, szałwia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja co 4 tygodnie miałam 3d czy tam 4d (nadal nie wiem czym się różnią...) a pomiędzy miałam zwykle. Fajnie. Mam dużo pięknych ujęć. Moj Pan doktor ma talent :-) nawet na sesji brzuszkowej miałam wydruk z usg i wszyscy chwalili zdjęcie ogólnie ze szczególnym uwzględnieniem zdjęcia Pawełka ;-) które trzymalam w ręku.
    3d no to wiadomo, trojwymiar. A 4d dodatkowo pokazuje w czasie rzeczywistym dziecko jak się porusza. Bo 3d to jak zdjęcie, robione klatka po klatce. 4d to ruch.

Ja chodzę na nfz to tam w ogóle nie dają zdjęć, a już o 3d to zapomnij. Wcześniej chodziliśmy jeszcze prywatnie to zdjęcia mamy, a potem trafiłam w końcu do dobrego lekarza na nfz i od niego wyprosilam zdjęcie jak określił płeć - dla tatusia :-P Pan dr zrobił zdjęcie klejnotów hyhy. Ale ogólnie nie narzekam, zdjęć trochę mamy, a mimo że na nfz to usg robi mi co wizytę.

Anatolka, szałwia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje baby się ruszyło czyli miałam 4d :-D

ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    We wt miał 5200g :-)
    Wielkolud :-)

Co do 3/4 d moja gin zalecała nie robić takiego więcej niż jedno w ciąży.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka Gratulacje super że córka jest już z Wami !! :-)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 tyg temu mialam prenatalne i mam tez zdjęcie 4D. Fajnie się patrzylo jak dziecko się ruszalo, machalo rączkami i puszczalo buziaki. Ja myslalam ze dzieci głównie spia i lezakuja sobie spokojnie ;-)
    Powiedzieli mi ze na 70% chlopczyk ;-)

Vaina, nika03 lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:

Arlenka moja Anielka urodziła się kudłata i ciemna ale po około 6 miesiącach zmieniła się w blondyneczkę i jest nią do dziś ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka gratuluje Kruszynki.
    Ja tez taka malutka bylam tylko troszke dluzsza.
    Moj m z kolei kolecek byl bo wazyl 4kg. Ciekawe co z tego wyniknie.

arlenka, Mimi86 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka jak tam? Ja dzień przed porodem zgłosiłam się do szpitala z bólami i plamieniami. Jak znajdę chwilę to opiszę Wam poród. Od wczoraj jesteśmy w domu i uczymy się siebie, jednocześnie próbuję choć trochę odsypiać, choć wiadomo łatwo nie jest ;)

Anuszka, Iva79 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka, kiedyś pytałaś o chusty. Moje dziecko nadal je kocha. Po chwili noszenia przytula się i śpi jak suseł :-) a my jeszcze bardziej niż zwykła pokochalismy kółkową - wiąże się 100 razy szybciej :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co mozna brac na przeziebienie w ciazy (oprocz malin i czosnku)? Jakie preparaty apteczne polecacie?

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seria prenalen. Apteki i Rossmann. Można paracetamol w razie gorączki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Seria prenalen. Apteki i Rossmann. Można paracetamol w razie gorączki.

Dzieki :)

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ogłaszam że jutro będę mamusia ♡

arlenka, renieczka, józefka, Asienka1184, nika03, Vaina, wombi, asia-m-b, Joanna85, adrenalina, Serducho, ComeToMeBaby, MatyldaG, Mimi86, Iva79, muszynka, roletka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ