SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Ciemna i mega kudłata :D a wyobrażałam sobie ją jako blondyneczkę :P się zdziwiłam jak mi ją podali :P

To ja miałam odwrotnie. Byłam przekonana, że będzie ciemny po tatusiu a tu blondi jak mama ;-)

arlenka, nika03 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Ciemna i mega kudłata :D a wyobrażałam sobie ją jako blondyneczkę :P się zdziwiłam jak mi ją podali :P
    U nas też ciemna (nie wiem po kim) i kudłata (po tacie) :-) Gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 16:19

arlenka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moj ma 66 teraz :-) We wt Go mierzyli.

Nie, nie mamy już mrozakow. Refundacja leków wykorzystana całkiem. Także procedura i leki musiałyby iść na 100%. Niekoniecznie nawet w Pl. Chciałabym dla Pawcia rodzeństwo ale raczej nie wcześniej niż za 2 lata. Boję się, że kolejna ciążę też musiałabym leżeć a jak to zrobić z takim Maluchem w domu? Musi podrosnąć :-)
    Rozumiem, ja tej nie leżałam, a też się tego obawiam, chociaż ja jeszcze nie wiem, czy chcę kolejne (za to małż by chciał trójkę). 66 cm nieźle :-) Gonimy Was :-) Ile waży? Młoda zaczyna być kluchą zbliża się do 5 kg :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa to super, że wszystko super, zaczynam po opisie żałować, że nie zdecydowaliśmy się na 3d :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Kometa to super, że wszystko super, zaczynam po opisie żałować, że nie zdecydowaliśmy się na 3d :-)

Ja co 4 tygodnie miałam 3d czy tam 4d (nadal nie wiem czym się różnią...) a pomiędzy miałam zwykle. Fajnie. Mam dużo pięknych ujęć. Moj Pan doktor ma talent :-) nawet na sesji brzuszkowej miałam wydruk z usg i wszyscy chwalili zdjęcie ogólnie ze szczególnym uwzględnieniem zdjęcia Pawełka ;-) które trzymalam w ręku.

ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Rozumiem, ja tej nie leżałam, a też się tego obawiam, chociaż ja jeszcze nie wiem, czy chcę kolejne (za to małż by chciał trójkę). 66 cm nieźle :-) Gonimy Was :-) Ile waży? Młoda zaczyna być kluchą zbliża się do 5 kg :-)

We wt miał 5200g :-)

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Nooooo, mamy łącznie 11 zdjęć czarno białych usg i do tego trzy kolorowe zdjęcia z 3d wydrukowane w formacie jakby pocztowkowym. Do tego zabraliśmy pendrive i mamy przebieg całego badania w formie filmiku :-) fantastyczne. Moja mama zachwycona - robiliśmy pokaz wnukowy ;-) z rozrzewnieniem powiedziała że za jej czasów takich technologii nie było... No muszę przyznać że my mamy do dyspozycji nie tylko technologię ale i masę gadżetów do dyspozycji, nasze mamy miały przerypane. Choćby z gotowaniem tetry... A pomyśleć jakie udogodnienia mogą mieć w przyszłości nasze dzieci kiedy stawać się będą rodzicami, heh :-)

Anatolka, szałwia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja co 4 tygodnie miałam 3d czy tam 4d (nadal nie wiem czym się różnią...) a pomiędzy miałam zwykle. Fajnie. Mam dużo pięknych ujęć. Moj Pan doktor ma talent :-) nawet na sesji brzuszkowej miałam wydruk z usg i wszyscy chwalili zdjęcie ogólnie ze szczególnym uwzględnieniem zdjęcia Pawełka ;-) które trzymalam w ręku.
    3d no to wiadomo, trojwymiar. A 4d dodatkowo pokazuje w czasie rzeczywistym dziecko jak się porusza. Bo 3d to jak zdjęcie, robione klatka po klatce. 4d to ruch.

Ja chodzę na nfz to tam w ogóle nie dają zdjęć, a już o 3d to zapomnij. Wcześniej chodziliśmy jeszcze prywatnie to zdjęcia mamy, a potem trafiłam w końcu do dobrego lekarza na nfz i od niego wyprosilam zdjęcie jak określił płeć - dla tatusia :-P Pan dr zrobił zdjęcie klejnotów hyhy. Ale ogólnie nie narzekam, zdjęć trochę mamy, a mimo że na nfz to usg robi mi co wizytę.

Anatolka, szałwia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje baby się ruszyło czyli miałam 4d :-D

ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    We wt miał 5200g :-)
    Wielkolud :-)

Co do 3/4 d moja gin zalecała nie robić takiego więcej niż jedno w ciąży.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka Gratulacje super że córka jest już z Wami !! :-)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 tyg temu mialam prenatalne i mam tez zdjęcie 4D. Fajnie się patrzylo jak dziecko się ruszalo, machalo rączkami i puszczalo buziaki. Ja myslalam ze dzieci głównie spia i lezakuja sobie spokojnie ;-)
    Powiedzieli mi ze na 70% chlopczyk ;-)

Vaina, nika03 lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:

Arlenka moja Anielka urodziła się kudłata i ciemna ale po około 6 miesiącach zmieniła się w blondyneczkę i jest nią do dziś ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka gratuluje Kruszynki.
    Ja tez taka malutka bylam tylko troszke dluzsza.
    Moj m z kolei kolecek byl bo wazyl 4kg. Ciekawe co z tego wyniknie.

arlenka, Mimi86 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka jak tam? Ja dzień przed porodem zgłosiłam się do szpitala z bólami i plamieniami. Jak znajdę chwilę to opiszę Wam poród. Od wczoraj jesteśmy w domu i uczymy się siebie, jednocześnie próbuję choć trochę odsypiać, choć wiadomo łatwo nie jest ;)

Anuszka, Iva79 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka, kiedyś pytałaś o chusty. Moje dziecko nadal je kocha. Po chwili noszenia przytula się i śpi jak suseł :-) a my jeszcze bardziej niż zwykła pokochalismy kółkową - wiąże się 100 razy szybciej :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co mozna brac na przeziebienie w ciazy (oprocz malin i czosnku)? Jakie preparaty apteczne polecacie?

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seria prenalen. Apteki i Rossmann. Można paracetamol w razie gorączki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Seria prenalen. Apteki i Rossmann. Można paracetamol w razie gorączki.

Dzieki :)

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ogłaszam że jutro będę mamusia ♡

arlenka, renieczka, józefka, Asienka1184, nika03, Vaina, wombi, asia-m-b, Joanna85, adrenalina, Serducho, ComeToMeBaby, MatyldaG, Mimi86, Iva79, muszynka, roletka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ