Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny pojechał dzis po ciśnieniomierz taki lepszy od tatusia i co.... ciśnienie w normie takie jak było w szpitalu, żadnego erroru, żadnych skoków, żadnego dodmuchiwania sapania i piszczenia. lżej na serduchu.
za to Kropek dziś, tańcuje cały dzień przerwy sobie robi może 15-20 minutowe i od nowa tańcowanie, sikam bez mała minimum raz na godzinę a i nawet częściej. czy to normalne?MatyldaG lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Vaina zrobilam dziś tak samo i bakterii brak
od 12tc na kazdej wizycie mam badana dlugosc szyjki jest oki
dla swietego spokoju lepiej zbadać sie.
A wczoraj zostalam ciocia! Moja Sis urodziła córkę, mala jest cudowna. Co prawda ciaza naturalna ale po przejściach stymulowala się monity itd (ma endometrioze i miala paskudna laparotomie i mega niskie amh) ale widok tej Cudownej Kruszynki rekompensuje wszystko ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 22:37
Vaina, ComeToMeBaby, lilou, MatyldaG, Nadira lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Gratulacje dla świeżo upieczonej cioci
No a przyznać się która mi pozazdrościła wyjścia ze szpitala?
Bo przedwczoraj popołudniu wyszłam, a wieczorem zaczęło mnie wszystko swędzieć. Myślałam że oszaleję. Rano wczoraj zrobiłam sobie badania watrobowe bo pomyślałam o cholestazie. Dopiero po 16stej miałam wyniki w necie. Oczywiście były podwyższone. Napisałam do lekarza, a w międzyczasie ogarnęłam siebie, kąpiele, manicure itd, no i dopakowałam spowrotem torbę. Gdyby nie odpisał to i tak chciałam jechać na izbę na konsultację. No ale odpisał, że wygląda na to, że mam cholestazę i żebym jechała na IP. No i koczuję znowu w szpitalu, ostatecznie nawet na tym samym łóżku. Zrobili mi swoje badania (też podwyższone), dali mi tabletki na wątrobę i na razie obserwacja. Do tego dziś mi jeszcze robili usg jamy brzusznej i sprawdzali różne rzeczy, w tym wątrobę i nerki. Z wątrobą powiedzmy że ok, ale mały zastój na prawej nerce. To może być wynik uciskania macicy na moczowód. No to teraz się obserwujemy, zobaczymy co mi powiedzą dalej i kiedy będzie kontrola wyników z krwi. Pewnie po weekendzie, będą chcieli zobaczyć czy enzymy wątrobowe zareagowały na leki.
Także jak wyjdę to bardzo proszę już o następną wizytę dopiero na porodówcei nie za szybko...
Serducho lubi tę wiadomość
-
Serducho, gratulacje dla szczęśliwej cioci. Znam ta radość
Mnie od tygodnia męczą mdłości całodniowe. Na początku bardzo sie cieszyłam, ze w końcu mogę poczuć jak to jest byc w ciąży, teraz juz moj zachwyt nimi mija i czekam kiedy sie skończą :p
Peonia88
-
A ja się pochwale wczoraj na wizycie okazało się ze spodziewamy się dwóch chłopaków
Badanie szyjki tez miałam ale tylko ręcznie powiedział ze wszystko ok i zamknięta. O długości nic. Chłopaki mocno rozrabiali ważą 220 i 200 grampochwalił mnie za ładny cukier (z 53 wskoczył na 83) ale gorzej z ciśnieniem dołożył mi jeszcze 1/2 dopegytu w sumie biorę 4x1/2 no i do obserwacji.
Dziewczyny polecacie jakiegoś fajnego lekarza w Katowicach lub Krk na badanie polowkowe? Tak żeby wszystko posprawdzal a przy okazji żeby sobie dłużej dzieci pooglądać w jakimś 4d?
lilou, Nadira, Antonelka, ComeToMeBaby, Konwalia, Vaina, nika03, Joanna85, asia-m-b, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
ComeMeToBaby szkoda, że znowu jesteś w szpitalu:/ choć nie wiem czy nie dołączę do tych szpitalujacych się. Walczę z twardym brzuchem, daje sobie czas do jutra na wyciszenie, jak się nie uda, jadę na patologię ciąży.
MatyldaG gratuluję dwóch chłopców
Lilou pamiętam, że mnie pierwsze mdłości też cieszyły, ale bardzo szybko przestały :pComeToMeBaby, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
Melduje, ze odebralam wyniki pappa i wyszly dobre - ladnie skorygowane ryzyko podstawowe. Ufff
Jeszcze czekamy na wyniki nifty - chyba powinny byc juz do konca przyszlego tygodnia.
chiara, józefka, ComeToMeBaby, Anatolka, lilou, kuciak, Konwalia, justa1234, Vaina, nika03, asia-m-b, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Dziewczyny
Melduje, ze odebralam wyniki pappa i wyszly dobre - ladnie skorygowane ryzyko podstawowe. Ufff
Jeszcze czekamy na wyniki nifty - chyba powinny byc juz do konca przyszlego tygodnia.
Super wieści:)Antonelka lubi tę wiadomość
-
Józefka ja tak miałam z popuszczaniem. To chyba przez tę ilość wód, ja miałam w górnej granicy normy, do tego dziecko duże. Zresztą już po laparoskopii i IVF czułam, że mam tę cewkę zmaltretowaną lekko. Niestety po ciąży problem nie zniknął, ale dzielnie ćwiczę.
Trzymajcie się tam kosmici i wyłaźcie już z tego szpitala
Ktoś pisał o witaminach. Według niektórych lekarzy konkretnie Femibion ma dużą dawkę wit. B i duże dzieci po nim są.
U nas słaby czas trochę, nie wiadomo czy najpierw mnie czy młodą zdrowotnie ogarniać, więc brak czasu i chęci do pisania, ale podczytuję.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
W Gyncentrum w Katowicach robiła mi prenatalne 1 i 3 dr Rozmus-Warcholińska. Bardzo fajnie. Mam piękny film i zdjęcia. Na drugie też chciałam do Niej ale wylądowałam w szpitalu i po przesunięciu już nie było u Niej miejsca. Ma jedną wadę - jest spoznialska, więc jeśli się do Niej umawiać to rano jako pierwsi i przyjechać na styk.
Polecana jest też Agata Włoch, ale Ona nie jest ginekologiem tylko pediatra-kardiologiem. Bardzo oblegany jest też dr Wojciech Cnota. Oni w Gync nie pracują. Musiałbyś poszukać gdzie. Włoch np. w Provicie ale pewnie nie tylko.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:W Gyncentrum w Katowicach robiła mi prenatalne 1 i 3 dr Rozmus-Warcholińska. Bardzo fajnie. Mam piękny film i zdjęcia. Na drugie też chciałam do Niej ale wylądowałam w szpitalu i po przesunięciu już nie było u Niej miejsca. Ma jedną wadę - jest spoznialska, więc jeśli się do Niej umawiać to rano jako pierwsi i przyjechać na styk.
Polecana jest też Agata Włoch, ale Ona nie jest ginekologiem tylko pediatra-kardiologiem. Bardzo oblegany jest też dr Wojciech Cnota. Oni w Gync nie pracują. Musiałbyś poszukać gdzie. Włoch np. w Provicie ale pewnie nie tylko.Pierwsze prenatalne robiła mi dr Augustyniak w gyncentrum ale trwało może z 10 minut na dwoje dzieci, może dlatego.ze na nfz teraz chciałabym coś dłużej i juz prywatnie
-
MatyldaG wrote:Dzięki za informacje
Pierwsze prenatalne robiła mi dr Augustyniak w gyncentrum ale trwało może z 10 minut na dwoje dzieci, może dlatego.ze na nfz teraz chciałabym coś dłużej i juz prywatnie
Jak miałaś skierowanie na NFZ to ono obejmuje też 2 prenatalne. Jedno skierowanie jest na oba. Jak zostawiłam w Gync skierowanie na pierwszym usg prenatalnym to na drugie nie przynosiłam drugiego i nadal miałam na fundusz. Na 100% tak jest. Ja jestem z R-W bardzo zadowolona. Lekarze nie wiedzą czy jesteś na NFZ czy prywatnie, bo płacisz w recepcji.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Jak miałaś skierowanie na NFZ to ono obejmuje też 2 prenatalne. Jedno skierowanie jest na oba. Jak zostawiłam w Gync skierowanie na pierwszym usg prenatalnym to na drugie nie przynosiłam drugiego i nadal miałam na fundusz. Na 100% tak jest. Ja jestem z R-W bardzo zadowolona. Lekarze nie wiedzą czy jesteś na NFZ czy prywatnie, bo płacisz w recepcji.
dobrze wiedzieć musze do nich w takim razie zadzwonić w poniedziałek
-
adrenalina wrote:Hej. Dziewczyny czy Wam maluchy tez ruszały się pod koniec ciąży coraz mniej ? Już nawet na muzykę mi nie reaguje ani na zaczepki. Rusza się przez chwilkę raz na jakiś czas.
Tak. Jak chciałam sobie nagrać falujacy brzuch pod koniec, przed cc to nawet mowy nie było. Miał w nosie to. Ciasno Mu. Raz nawet nie ruszał się z 5h to pierwszy raz z panika pojechaliśmy na IP. Spał w najlepsze. Zbiera siły. To normalnejakby się wcale nie ruszał to co innego.
adrenalina lubi tę wiadomość