X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :-)
    Dawno nie pisalam ale czytam Was - Anatolka mnie dzisiaj do pionu postawila ❤️ wiec zglaszam sie do meldunku.

U mnie poki co wszystko dobrze. Czuje sie bardzo dobrze. Morfologia generalnie ok, nieco mam podwyzszone proby watrobowe ale na razie do obserwacji. Byc moze od progesteronu lub witamin.
    Mam zalecona lekka diete - unikanie smazonego, wedzonego, ciezkostrawnych warzyw. Miesa, ryby raczej pieczone, gotowane.

W ubiegla srode mialam badania prentalne - usg +'pappa - ze wzgledu na wiek 37 lat dostalam skierowanie abym mogla zrobic w placowce na nfz wiec skorzystalam bo jakos przekonania do pappa nie mam.

Usg wyszlo dobrze - niskie ryzko. Wynikow pappa jeszcze nie mam.

W poniedzialek zrobilam sobie tez nifty - nie mialam wskazan ale to jest moj spokoj wiec zalezalo mi aby skorzystac z kazdej metody, ktory nie zaszkodzi dziecku. Wyniki za jakies 7 dni ale pani genetyk tez pochwalila usg.
    W wynikach nifty bedzie rowniez plec dzidziusia bo ta z usg to taka na 60% - it's a girl :-)

Anatolka, arlenka, Konwalia, Iva79, Vaina, Joanna85, Nadira, Mimi86, ComeToMeBaby, roletka lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMyBaby moja Sis dla odmiany w szpitalu z małowodziem lezy juz ponad tydzień, od wczoraj chodzi z balonikiem na wywołanie porodu, jak nic jej nie ruszyło dalej a chyba nie bo miala dac znac to dziś rano z patologii idzie na porodowke i podaja oxy. U niej wyszło to na koncowce dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 04:11

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam,
    Jozefka widze ,ze troche przezyc mialas no I ciagle jeszcze te strydy , mam nadzieje , ze juz bedzie dobrze do konca .
    U mnie jak na razie ok, przyzwyczailam sie juz do zdrowego odzywiania, poziom cukru mierze co 2 dzien i wyniki mam nawet ok. Wkoncu brzuszek zaczelo byc widac :) w 27 tyg maly mial juz 1100g , 14.10 mam nastepna wizyte I 3 duze badanie.
    W 27 maly byl juz glowka w dol , ale lekarz mowi , ze jeszcze moze zmienic pozycje.
    Tak sie ciesze, ze juz prawie 30 tc , czuje sie juz troszke slabsza niz w 2 trymestrze , w 2 energia mnie rozpierala. Teraz to krotki spacerek lub basen I juz mi na caly dzien starcza cwiczen.
    Takie pytanie czy macie tez tak , ze po kapieli swedzi was okolica pochwy , bo mnie prawie zawsze, prysznic ok.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie w takim razie melduje po wczorajszej wizycie. Wszystko z Maluszkiem OK, bryka sobie w najlepsze, ale jeszcze ruchów nie czuje.
    Krwiak wchlanal sie calkowicie wiec odetchnelismy z mezem w koncu. Wyszly mi bakterie w moczu, wiec preparat z zurawina musze brac i dodatkowo zajadac sie zurawina taka domowa.
    Schodze juz zupelnie z luteiny i nospy.
    Kazal mi dr zaczac brac suplementy dla ciezarnych, konkretnego nie polecil, kazal sobie wybrac bo ponoc one wszystkie zblizony sklad maja. Co w takim razie mozecie polecic zeby cena byla przystepna i tabletki jakiejs normalnej wielkosci, nie znosze lykac takich wielkich tabsów.

Vaina, Nadira, chiara, lilou, Mimi86, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • chiara Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od samego początku femibion, jakoś nie zaglebialam się w składy innych.

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narpierw łykałam Mama DHA, potem od II trymestru Femibion II, a ostatnio farmaceutka zaproponowała Prena Folin + DHA tańsze od Femibionu a bogatszy skład.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore pregne plus

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• sunshine Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) uspokoilyscie mnie. Lekarz niby ten sam co od in vitro. Może o kasę chodzi...
    Dzis się okazalo ze mam niedomkniętą szyjkę. Musze leżeć. A znalazłam fajne ćwiczenia dla ciężarnych na youtube...ni nic maluszek najważniejszy.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś popołudniu wyszłam. Na wczorajszym wieczornym obchodzie wypytalam o wyniki krzywej. Cukrzycy brak. Super. Dziś na porannym obchodzie,wiedząc o wynikach, zapytałam ordynatora czy wykluczylismy cukrzycę z możliwych przyczyn mojego stanu. Zerknął w wyniki i potwierdził. Zapytał o samopoczucie i powiedział że w takim razie zrobimy jeszcze usg i do domu. Gdyby nagle brzuch się powiększył lub złapały mnie duszności to mam przyjechać do szpitala. Zrobił badanie palpacyjne, szyjka zamknięta. Miałam potem przejść do gabinetu usg, dał mi moją kartę gorączkową abym przekazała drugiemu lekarzowi. No więc oczywiście przestudiowałam ją sobie dokładnie, ba - nawet poszłam zdjęcie sobie zrobić żeby nie uciekły mi zawarte na niej informacje :-) np pomiar afi z przyjęcia. Na skierowaniu było 28, a na karcie już 30,6. Więc pytam lekarza czy to kwestia sprzętu czy tak wzrosło. A on mi mówi, że dziecko napije się wód to jest ich mniej, a wysika i jest ich więcej, tak to działa. No tak, logiczne. Pomierzył i wyszło mu 24. No to chyba się mocno opił ;-) no ale dobrze. Decyzja - wychodzimy do domu. No to jeszcze papierologia. W międzyczasie wykąpałam się, spakowałam i jeszcze załapałam się na zupę bo akurat czas obiadu. Wprawdzie byłam już poza przydziałem, ale zupy mi nie odmówili ;-) poczekałam na papiery męża i do domu. We wtorek idę do kontroli do mojego lekarza. Tzn muszę się wepchnąć w kolejkę. Dzwoniłam tam dzisiaj i mi położna (mówię na nią cerber, bo dostać się przez nią do lekarza graniczy z cudem) powiedziała że nie zapisze mnie na termin bo oczywiście full pacjentek, ale mam przyjść z wypisem i zaleceniem kontroli. No i na razie to tyle. Teraz byle do wtorku :-) i obym nie miała żadnego powodu aby jechać na izbę bo tym razem będziemy z Kosmitą spać na korytarzu - takie zatrzesienie pacjentek od kilku dni że brakuje im łóżek, a położne wręcz fruwają. Może to też miało wpływ na to że mnie puścili do domu :-)

Widzę, że u was dobrze, czytam dobre wieści :-) gratuluję dobrych wyników, to cieszy i uspokaja bardzo. Trzymam kciuki za maluchy - niech zdrowo rosną.

Joanna85, Mimi86, nika03, asia-m-b lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączę do tych z bakteriami w moczu. Sok z żurawiny zakupiłam, ehh cały czas cos mnie sie trzyma. To grozne dla ciazy i Malucha?
    Jutro mam wizytę dopiero:/

We wrześniu mialam jelitowke(wymioty) do tego walcze z grzybkiem i teraz to :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 21:49

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeMeToBaby fajnie, że jesteś już w domu. Wiadomo, że w domu leży się spokojniej.

Vaina ja też przed oddaniem próbki zawsze dokładnie się podmywam i staram się tylko przy cewce trzymać pojemnik. Też wyniki mi wyszły nieco lepsze.

Sunshine ja też planowałam aktywność w ciąży, szkoda że się nie udało. Wiadomo Maleństwo najważniejsze.

• józefka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bakterie w moczu mogą pojawiać się u ciężarnych, i tak jak piszecie wszystko zależy od pobrania próbki, ja za każdym razem walczę, ale te bakterie gdzieś się pojawiają. jak robiłam antybiogram (mam nadzieje, ze nie przekręciłam) wyszło mi ok. więc nie panikujez tymi bakteriami, choć wiem że to nie proste :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od którego tygodnia miałyscie mierzona dlugosc szyjki? Ja tylko raz ok 12go tygodnia dostalam informacje ze jest dluga i zamknieta a od tamptej pory nic, czy to nie powinno byc na kazdej wizycie sprawdzane?

Dzis ja wizytuje u doktorka w klinice, mam troche badan i troche pytań do niego, najwiecej o moje cisnienie, bo chyba zauwazylam u siebie skoki, niby sie unormowalo i jest ok 120-130 na 80-85 ale wczoraj wieczorem np mialam 140 na 110 i puls 125 po pol godziny 130 na 100 dzis rano juz normalne troche się tym zaczynam martwic chociaz wiem ze w tym przypadku mi to nie pomaga

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    U mnie na poprzedniej wizycie 15tc tylko sprawdzała babka czy ok jest szyjka i powiedziała że jeszcze się nie mierzy, nie pamiętam od którego mówiła że się mierzy. W każdym razie na wczorajszej wizycie już mi mierzył :)
    no to ciekawe czy dzis bede miala mierzenie :) jak nie to sie chyba sama upomne dla swietego spokoju :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• józefka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG uważaj z tym ciśnieniem, u mnie po mimo leków nie raz skacze, i z stąd białkomocz i stan przed rzucawkowy.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    MatyldaG uważaj z tym ciśnieniem, u mnie po mimo leków nie raz skacze, i z stąd białkomocz i stan przed rzucawkowy.
    no wlasnie wiem :/ tylko czy oprocz brania lekow i kontroli cisnienia moge zrobic cos jeszcze?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• józefka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG ja ograniczyłam sól i zauważyłam, że niższe ciśnienie mam jak pije tylko wodę. o smaku kawy to tęsknie, herbatka tylko do posiłków i jem garść dziennie migdałów.

pytanko teraz ja czy Wy również popuszczacie mocz, na początku tylko przy kichaniu czy przy śmiechu, teraz to już samoistnie leci. troszkę to krępujące. zawsze mięśnie kegla ćwiczyłam i były "wyćwiczone" a teraz... podpaska to podstawa.

MatyldaG lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Józefka, mnie póki co ta przypadłość ciąży nie do i mam nadzieję, że mnie ominie. Od wczoraj walczę ze wzmożonym stawianiem się i twardym brzuchem :/ nie wiem czy nie skończy się szpitalem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:05

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    no to ciekawe czy dzis bede miala mierzenie :) jak nie to sie chyba sama upomne dla swietego spokoju :P

Upomnij się upomnij. Ja miałam długo, chyba do 19tc badane tylko na fotelu, tak jak Vaina. Wtedy na wizycie mi zmierzył sondą usg i wyszła lipa i szpital, bo szyjka skrocona. Nie zaszkodzi zbadac :-)

Nadira, MatyldaG lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz miałam mierzenie w 17 tc i teraz na każdej wizycie obowiązkowo sprawdzam szyjkę.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ