Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczor
Dawno nie pisalam ale czytam Was - Anatolka mnie dzisiaj do pionu postawila ❤️ wiec zglaszam sie do meldunku.
U mnie poki co wszystko dobrze. Czuje sie bardzo dobrze. Morfologia generalnie ok, nieco mam podwyzszone proby watrobowe ale na razie do obserwacji. Byc moze od progesteronu lub witamin.
Mam zalecona lekka diete - unikanie smazonego, wedzonego, ciezkostrawnych warzyw. Miesa, ryby raczej pieczone, gotowane.
W ubiegla srode mialam badania prentalne - usg +'pappa - ze wzgledu na wiek 37 lat dostalam skierowanie abym mogla zrobic w placowce na nfz wiec skorzystalam bo jakos przekonania do pappa nie mam.
Usg wyszlo dobrze - niskie ryzko. Wynikow pappa jeszcze nie mam.
W poniedzialek zrobilam sobie tez nifty - nie mialam wskazan ale to jest moj spokoj wiec zalezalo mi aby skorzystac z kazdej metody, ktory nie zaszkodzi dziecku. Wyniki za jakies 7 dni ale pani genetyk tez pochwalila usg.
W wynikach nifty bedzie rowniez plec dzidziusia bo ta z usg to taka na 60% - it's a girl
Anatolka, arlenka, Konwalia, Iva79, Vaina, Joanna85, Nadira, Mimi86, ComeToMeBaby, roletka lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
ComeToMyBaby moja Sis dla odmiany w szpitalu z małowodziem lezy juz ponad tydzień, od wczoraj chodzi z balonikiem na wywołanie porodu, jak nic jej nie ruszyło dalej a chyba nie bo miala dac znac to dziś rano z patologii idzie na porodowke i podaja oxy. U niej wyszło to na koncowce dopiero.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 04:11
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Czesc wam,
Jozefka widze ,ze troche przezyc mialas no I ciagle jeszcze te strydy , mam nadzieje , ze juz bedzie dobrze do konca .
U mnie jak na razie ok, przyzwyczailam sie juz do zdrowego odzywiania, poziom cukru mierze co 2 dzien i wyniki mam nawet ok. Wkoncu brzuszek zaczelo byc widacw 27 tyg maly mial juz 1100g , 14.10 mam nastepna wizyte I 3 duze badanie.
W 27 maly byl juz glowka w dol , ale lekarz mowi , ze jeszcze moze zmienic pozycje.
Tak sie ciesze, ze juz prawie 30 tc , czuje sie juz troszke slabsza niz w 2 trymestrze , w 2 energia mnie rozpierala. Teraz to krotki spacerek lub basen I juz mi na caly dzien starcza cwiczen.
Takie pytanie czy macie tez tak , ze po kapieli swedzi was okolica pochwy , bo mnie prawie zawsze, prysznic ok.
-
Ja tez sie w takim razie melduje po wczorajszej wizycie. Wszystko z Maluszkiem OK, bryka sobie w najlepsze, ale jeszcze ruchów nie czuje.
Krwiak wchlanal sie calkowicie wiec odetchnelismy z mezem w koncu. Wyszly mi bakterie w moczu, wiec preparat z zurawina musze brac i dodatkowo zajadac sie zurawina taka domowa.
Schodze juz zupelnie z luteiny i nospy.
Kazal mi dr zaczac brac suplementy dla ciezarnych, konkretnego nie polecil, kazal sobie wybrac bo ponoc one wszystkie zblizony sklad maja. Co w takim razie mozecie polecic zeby cena byla przystepna i tabletki jakiejs normalnej wielkosci, nie znosze lykac takich wielkich tabsów.Vaina, Nadira, chiara, lilou, Mimi86, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Dziewczyny, dziś popołudniu wyszłam. Na wczorajszym wieczornym obchodzie wypytalam o wyniki krzywej. Cukrzycy brak. Super. Dziś na porannym obchodzie,wiedząc o wynikach, zapytałam ordynatora czy wykluczylismy cukrzycę z możliwych przyczyn mojego stanu. Zerknął w wyniki i potwierdził. Zapytał o samopoczucie i powiedział że w takim razie zrobimy jeszcze usg i do domu. Gdyby nagle brzuch się powiększył lub złapały mnie duszności to mam przyjechać do szpitala. Zrobił badanie palpacyjne, szyjka zamknięta. Miałam potem przejść do gabinetu usg, dał mi moją kartę gorączkową abym przekazała drugiemu lekarzowi. No więc oczywiście przestudiowałam ją sobie dokładnie, ba - nawet poszłam zdjęcie sobie zrobić żeby nie uciekły mi zawarte na niej informacje
np pomiar afi z przyjęcia. Na skierowaniu było 28, a na karcie już 30,6. Więc pytam lekarza czy to kwestia sprzętu czy tak wzrosło. A on mi mówi, że dziecko napije się wód to jest ich mniej, a wysika i jest ich więcej, tak to działa. No tak, logiczne. Pomierzył i wyszło mu 24. No to chyba się mocno opił
no ale dobrze. Decyzja - wychodzimy do domu. No to jeszcze papierologia. W międzyczasie wykąpałam się, spakowałam i jeszcze załapałam się na zupę bo akurat czas obiadu. Wprawdzie byłam już poza przydziałem, ale zupy mi nie odmówili
poczekałam na papiery męża i do domu. We wtorek idę do kontroli do mojego lekarza. Tzn muszę się wepchnąć w kolejkę. Dzwoniłam tam dzisiaj i mi położna (mówię na nią cerber, bo dostać się przez nią do lekarza graniczy z cudem) powiedziała że nie zapisze mnie na termin bo oczywiście full pacjentek, ale mam przyjść z wypisem i zaleceniem kontroli. No i na razie to tyle. Teraz byle do wtorku
i obym nie miała żadnego powodu aby jechać na izbę bo tym razem będziemy z Kosmitą spać na korytarzu - takie zatrzesienie pacjentek od kilku dni że brakuje im łóżek, a położne wręcz fruwają. Może to też miało wpływ na to że mnie puścili do domu
Widzę, że u was dobrze, czytam dobre wieścigratuluję dobrych wyników, to cieszy i uspokaja bardzo. Trzymam kciuki za maluchy - niech zdrowo rosną.
Joanna85, Mimi86, nika03, asia-m-b lubią tę wiadomość
-
To i ja dołączę do tych z bakteriami w moczu. Sok z żurawiny zakupiłam, ehh cały czas cos mnie sie trzyma. To grozne dla ciazy i Malucha?
Jutro mam wizytę dopiero:/
We wrześniu mialam jelitowke(wymioty) do tego walcze z grzybkiem i teraz toWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 21:49
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
ComeMeToBaby fajnie, że jesteś już w domu. Wiadomo, że w domu leży się spokojniej.
Vaina ja też przed oddaniem próbki zawsze dokładnie się podmywam i staram się tylko przy cewce trzymać pojemnik. Też wyniki mi wyszły nieco lepsze.
Sunshine ja też planowałam aktywność w ciąży, szkoda że się nie udało. Wiadomo Maleństwo najważniejsze. -
bakterie w moczu mogą pojawiać się u ciężarnych, i tak jak piszecie wszystko zależy od pobrania próbki, ja za każdym razem walczę, ale te bakterie gdzieś się pojawiają. jak robiłam antybiogram (mam nadzieje, ze nie przekręciłam) wyszło mi ok. więc nie panikujez tymi bakteriami, choć wiem że to nie prostehttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Dziewczyny od którego tygodnia miałyscie mierzona dlugosc szyjki? Ja tylko raz ok 12go tygodnia dostalam informacje ze jest dluga i zamknieta a od tamptej pory nic, czy to nie powinno byc na kazdej wizycie sprawdzane?
Dzis ja wizytuje u doktorka w klinice, mam troche badan i troche pytań do niego, najwiecej o moje cisnienie, bo chyba zauwazylam u siebie skoki, niby sie unormowalo i jest ok 120-130 na 80-85 ale wczoraj wieczorem np mialam 140 na 110 i puls 125 po pol godziny 130 na 100 dzis rano juz normalne troche się tym zaczynam martwic chociaz wiem ze w tym przypadku mi to nie pomaga -
Vaina wrote:U mnie na poprzedniej wizycie 15tc tylko sprawdzała babka czy ok jest szyjka i powiedziała że jeszcze się nie mierzy, nie pamiętam od którego mówiła że się mierzy. W każdym razie na wczorajszej wizycie już mi mierzył
jak nie to sie chyba sama upomne dla swietego spokoju
-
józefka wrote:MatyldaG uważaj z tym ciśnieniem, u mnie po mimo leków nie raz skacze, i z stąd białkomocz i stan przed rzucawkowy.
tylko czy oprocz brania lekow i kontroli cisnienia moge zrobic cos jeszcze?
-
MatyldaG ja ograniczyłam sól i zauważyłam, że niższe ciśnienie mam jak pije tylko wodę. o smaku kawy to tęsknie, herbatka tylko do posiłków i jem garść dziennie migdałów.
pytanko teraz ja czy Wy również popuszczacie mocz, na początku tylko przy kichaniu czy przy śmiechu, teraz to już samoistnie leci. troszkę to krępujące. zawsze mięśnie kegla ćwiczyłam i były "wyćwiczone" a teraz... podpaska to podstawa.MatyldaG lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Przykro mi Józefka, mnie póki co ta przypadłość ciąży nie do i mam nadzieję, że mnie ominie. Od wczoraj walczę ze wzmożonym stawianiem się i twardym brzuchem
nie wiem czy nie skończy się szpitalem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:05
-
MatyldaG wrote:no to ciekawe czy dzis bede miala mierzenie
jak nie to sie chyba sama upomne dla swietego spokoju
Upomnij się upomnij. Ja miałam długo, chyba do 19tc badane tylko na fotelu, tak jak Vaina. Wtedy na wizycie mi zmierzył sondą usg i wyszła lipa i szpital, bo szyjka skrocona. Nie zaszkodzi zbadacNadira, MatyldaG lubią tę wiadomość