Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
właśnie wyczytałam że ten steryd źle działa na wysoko ciśnieniowców i osoby biorące przeciwzakrzepowe leki. więc mam już winowajce swojego słabego samopoczucia. dziś na drugim pół dupku dowiem się, jak długo może to trwać. co do wyprawki to mamy 2 reklamówki ciuszków (dostaliśmy), a do szpitala mam zamiar coś kupić, łóżeczko z przewijakiem dostanę od brata, czekam tylko aż skończymy remont. wózeczek teoretyczniee ma do mnie przyjechać w tym tygodniu. będę próbowała to ogarnąć i zobaczyć co trzeba do kupić (pełna lista) w razie "w" jakbym w szpitalu wylądowała. narazie leżę i staram się odpoczywać.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
No właśnie, chrapiąca współspaczka... To jest dramat. Jak tylko ta poprzednia się zdrzemnęła i zaczęła rzęzić miałam wizję co będzie w nocy. I zaraz męża poprosiłam żeby mi kupił i dowiózł stopery. Boszzzz, jaka ulga. Na szczęście teraz nie są mi potrzebne, ale czekają w pogotowiu bo pewnie jutro dadzą mi na salę kogoś nowego. Nie wiadomo na kogo się trafi.
Co do wyprawki - jeszcze trochę. W sumie najbardziej teraz mnie zaprząta torba do szpitala do porodu. A w sumie w szpitalu już jestem, oby nie do samego porodu ( bo i taka opcja ostateczna istnieje). No i mam takie poczucie uwiązanych rąk. Wolałabym z domu kierować wszystkim, zrobić zakupy w necie i ogarnąć co mi tam jeszcze trzeba.
Też się trzymajcie dziewczyny, bo widzę że też walczycie.
Ale mam ciekawostkępytanie: czy którejś z was pstrykało w brzuchu?
bo ja na Kosmitę zaraz chyba będę wołać Pstrykacz
od czasu do czasu, jak się wierci, słychać ciche (mniej lub bardziej) pstryknięcie, jakby ktoś z palców strzelał albo folię babelkowa pstrykał. Dodam że nie mam omamów słuchowych bo mój mąż też to słyszał
-
pstrykanie jak na razie mnie ominęło, ale kilka dni temu pierwszy raz poczułam czkawkę
mega śmieszne i dziwne uczucie.
też mnie przeraża fakt, że jak mnie położą do szpitala to jest nie mal pewne, że już do rozwiązania, baaaaaaaaaaa na 99% będę miała skróconą ciążę, bo w szpitalu będą mnie trzymać do 36-37 tc. więc listę chcę sprecyzować tak aby wrazie czego mój był w stanie to ogarnąć. Na szczęście przez internet umie zamawiać, więc w razie czego nie powinien nic pokręcić (wypisać tylko ile czego w jakim rozmiarze, kolorze a najlepiej numer seryjny)
kurcze a tak się cieszyłam z nudnej bez objawowej ciąży.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
współczuję szpitali, trzymajcie się tam dziewczyny
Come mi tak strzelało w brzuchu, za pierwszym razem się wystraszyłam że pęcherz płodowy poszedł i zaraz wody odejdąComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
A bo to też tak piszą że pęcherz tak może pstryknąć.
Ale to o czym mówię zdarza się dość często, czasem nawet parę razy dziennie. I jest dużo śmieszniejsze od czkawkido czkawki się już dawno przyzwyczaiłam, a to pstrykanie mnie rozbraja
-
Come tak też miałam częściej tylko ten pierwszy raz o zawał mnie przyprawił
Adrenalina mnie co chwile coś bolałoa ty masz centralnie przodujące?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 17:02
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
o dzisiejszy zastrzyk masakra...ale przynajmniej teraz nie szczypie i nie drętwieje. i moje złe samopoczucie jak najbardziej moze być skutkiem ubocznym sterydu. pojutrze powinno być już ok. dziś po 15 było już ok, więc może jutro mi odpuści i będę się czuła dobrze. oby obyhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Adrenalina i ty dalej w domu jesteś? ja miałam brzeżnie przodujące i dr powiedział że od 30tc ze względu na bliźniaczą a tak to od 33-34tc chce mieć mnie w szpitalu na szczęście powędrowało do góry, strasznie długo chcą cię trzymać
-
to mój gin jakiś nadopiekuńczy chyba był z przodującym wcześniej do szpitala, jak miałabbym mieć sterydy to też musiałabym się kłaść do szpitala i tak byłam w szpitalu na sterydach bo już miałam szyjkę skróconą do 5mm
Józefka to już jedno masz z głowy:) teraz oby jak najdłużej -
Ja w ramach rozrywki i próby nie myślenia zaczęłam kupować wyprawkę. Codziennie przychodzi jakaś paczka. Mąż remontuje pokoik, do 32 tyg chcę mieć wszystko gotowe, bo nie wiem jak długo w dwupaku zostanę. Liczę że jak najdłużej, ale wiadomo.
Dzisiejsza wizyta pozytywnąnadal plackiem leżymy, ale w domu. Sterydy jeszcze nie idą w ruch. Niestety mam niedobory witaminy D więc ruszam z suplementacja. I wynik glukozy jeszcze będę konsultować.
ComeMeToBaby pierwszy raz słyszę o pstrykaniu, fajne to musi być uczucie i dźwięk:)ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
józefka wrote:roletka a Ty po tych sterydach dobrze się czułaś, czy po prostu ja mam pecha?
czułam się normalnie, Pszczoły trochę ospałe były po nich i w sumie tyle -
Mnie nic nie pstrykalo ale czkawke miał tysiąc razy na dzień chyba
później po urodzeniu też. Na szczęście teraz już bardzo rzadko
Kupiłam Bobasowi dziś żyrafę Sophie. Wkłada a właściwie usiłuje włożyć do ust całe dłonie a udaje się na razie 4 palce, kciuk się nie mieścijak zdarzy Mu się wyjąć to skóra pomarszczona jak rodzynki od tego ciumkania
MASAKRA. Mam nadziej, że polubi ten gryzak, bo inaczej mąż mnie chyba wymelduje za te cenę
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Roletka to My z Kropkiem jacyć odwrotni, On tańcuje a ja.... zdycham. obecnie czuje się ok, ciśnienie mi się obecnie waha ale to juz też wiemy, ze to może być skutek uboczny, więc nie panikuje, zresztą w piątek jadę po nowy ciśnieniomierz, bo ten zaczyna szwankować i nie dowierzamy w jego wyniki, w trakcie pompowania prycha i po 170 się zeruje po to żeby dowalić do 250 i potem spada. Mieliśmy pojechać dziś, ale samopoczucie mi nie pozwalało, a jutro to chyba też poleguje sobie dla świętego spokoju.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Fraxiparina boli bo cos dziwnego z iglami zrobili. Lekarze juz zglaszaja to do producenta.
ja zwiazku z tym, ze biore caly czas fraxiparine kupilam najciensze igly 0,3 i strzykawki - przelewam.
A przed zastrzykiem schladzam miejsce wklucia lodem.
7.03.2017 - Nina jest z nami