Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja po wczorajszej wizycie - wszystko ok, dzidzia jak zwykle ze wszystkich parametrów większa o prawie 2 tyg. Krzywa cukrowa - dr powiedział, że idealna, mam tylko lekką anemię i przepisany Biofer. Bardziej martwi mnie kwestia położenia pośladkowego - cały czas jest tak obrócony. Co prawda to dopiero 27 tydzień (z wymiarów płodu 29-30), więc teoretycznie są jeszcze szanse, ze się obróci. Jak było u Was?Vaina, Joanna85, MatyldaG, szurusiowa, ComeToMeBaby, nika03 lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:Dzień dobry
Ja po wczorajszej wizycie - wszystko ok, dzidzia jak zwykle ze wszystkich parametrów większa o prawie 2 tyg. Krzywa cukrowa - dr powiedział, że idealna, mam tylko lekką anemię i przepisany Biofer. Bardziej martwi mnie kwestia położenia pośladkowego - cały czas jest tak obrócony. Co prawda to dopiero 27 tydzień (z wymiarów płodu 29-30), więc teoretycznie są jeszcze szanse, ze się obróci. Jak było u Was?
Moja Mała obróciła się w 31 tygodniu i wydaje mi się że nawet wiem kiedylekarza mi powiedział, że do 34 tygodnia ma czas choć zdarzały mu się dzieci, które dzień przed planowaną cc się obracały
-
Ja po wczorajszej wizycie - wszystko ok, dzidzia jak zwykle ze wszystkich parametrów większa o prawie 2 tyg. Krzywa cukrowa - dr powiedział, że idealna, mam tylko lekką anemię i przepisany Biofer. Bardziej martwi mnie kwestia położenia pośladkowego - cały czas jest tak obrócony. Co prawda to dopiero 27 tydzień (z wymiarów płodu 29-30), więc teoretycznie są jeszcze szanse, ze się obróci. Jak było u Was? -
Ja po wczorajszej wizycie - wszystko ok, dzidzia jak zwykle ze wszystkich parametrów większa o prawie 2 tyg. Krzywa cukrowa - dr powiedział, że idealna, mam tylko lekką anemię i przepisany Biofer. Bardziej martwi mnie kwestia położenia pośladkowego - cały czas jest tak obrócony. Co prawda to dopiero 27 tydzień (z wymiarów płodu 29-30), więc teoretycznie są jeszcze szanse, ze się obróci. Jak było u Was?
Moj cały czas, zawsze, na każdym jednym usg był tak ułożony i tak został. Lekarz mówił o tym 34tc. Później mega rzadko się to zdarza.szałwia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Powoli sie do Was dołączam. W srode następna beta, niech ladnie rosnie! Ciekawe ile juz bedzie miala
Pewnie gdzies kolo 400-500. To moje I IVF IMSI podane 3 dniowe zarodki 8A i 5A
MatyldaG, asia-m-b, Vaina, szałwia, lilou, ComeToMeBaby, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Moj cały czas, zawsze, na każdym jednym usg był tak ułożony i tak został. Lekarz mówił o tym 34tc. Później mega rzadko się to zdarza.
U mnie też w każdym usg od początku dupką w dół. A jak Tobie cesarkę obliczali? Z terminu z okresu, czy z USG, bo pamiętam, ze też miałaś dużego dzidziusia. -
MatyldaG wrote:Suomi ciekawa jestem jak wyznaczaja Ci date porodu? wedlug OM czy wlasnie po wymiarach z USG? moje dzieciaki sa tydzien do przodu i sama juz nie wiem jak te tygodnie mam u siebie liczyc.
Powiem Ci, że też nie mam pojęcia jak to liczyć, bo z OM wychodzi 20 lutego, a z USG wczorajszego 4.02 (wcześniej był 14,11,7.02). Pewnie następnym razem wskoczy na styczeń mój wielkoludWiem, że ciąże po IVF trochę inaczej się oblicza - w zależności od dni stymulacji, tego czy był transfer blastki czy zarodka itd, więc zawsze kilka dni różnicy będzie, no ale żeby ponad 2 tyg jak u mnie to już przesada chyba
-
Suomi wrote:Powiem Ci, że też nie mam pojęcia jak to liczyć, bo z OM wychodzi 20 lutego, a z USG wczorajszego 4.02 (wcześniej był 14,11,7.02). Pewnie następnym razem wskoczy na styczeń mój wielkolud
Wiem, że ciąże po IVF trochę inaczej się oblicza - w zależności od dni stymulacji, tego czy był transfer blastki czy zarodka itd, więc zawsze kilka dni różnicy będzie, no ale żeby ponad 2 tyg jak u mnie to już przesada chyba
ja mam rozdwojenie jaźni juz bo chodze do dwoch lekarzy i ten z kliniki, ktory robil mi in vitro liczy z OM czyli termin 8 marca. A drugi gin z USG gdzie termin to ok 1 marca. I się zastanawiam jak bedzie planowana cesarska to z ktorego terminu, to niby tylko tydzien róznicy, ale jednak az tydzien jeszcze przy blizniakach, a u Ciebie 2 tygodnie rozstrzalu to rzeczywiscie juz bardzo duzo, moze nalozylo się że dzidzius bedzie duzy plus kwestia in vitroja mialam crio to pewnie jeszcze inaczej sie liczy
-
Szałwia a jesz pieczywo, makarony?
Tu chodzi o dodanie do mleka glutenu tak jak Anatolka piszeAnuszka lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:ja mam rozdwojenie jaźni juz bo chodze do dwoch lekarzy i ten z kliniki, ktory robil mi in vitro liczy z OM czyli termin 8 marca. A drugi gin z USG gdzie termin to ok 1 marca. I się zastanawiam jak bedzie planowana cesarska to z ktorego terminu, to niby tylko tydzien róznicy, ale jednak az tydzien jeszcze przy blizniakach, a u Ciebie 2 tygodnie rozstrzalu to rzeczywiscie juz bardzo duzo, moze nalozylo się że dzidzius bedzie duzy plus kwestia in vitro
ja mialam crio to pewnie jeszcze inaczej sie liczy
Ja na początku chodziłam tez do 2 i zawsze liczyli z OM - tzn wg tego były siatki centylowe itd. Następnym razem muszę zapytać który termin mam brać pod uwagę - początek czy koniec lutego. U Ciebie to też sporo - tydzień do przodu przy bliźniakachChociaż ciąże bliźniacze i tak zazwyczaj kończą się wcześniej.
-
Evaa wrote:Dziewczyny prosze o kciuki....za godzine mam wizyte i sie dowiem czy jedynak czy blizniaki sa
odezwe sie pozniej.
Evaa lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Suomi wrote:Ja na początku chodziłam tez do 2 i zawsze liczyli z OM - tzn wg tego były siatki centylowe itd. Następnym razem muszę zapytać który termin mam brać pod uwagę - początek czy koniec lutego. U Ciebie to też sporo - tydzień do przodu przy bliźniakach
Chociaż ciąże bliźniacze i tak zazwyczaj kończą się wcześniej.
Tez się o to zapytam na następnej wizycie bo ginek wspominał o rozwiązaniu 35 - 36 tc czyli kiedy to ma być :p