X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Nefe :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda my też dziś zakupiliśmy brykę :D teraz czekam na kuriera i zacieram rączki ;)
    jak na razie nie mamy warunków, na oddzielny pokój dla syncia, ale mamy jak to nazwaliśmy "kącik Jasia" :D
    Dziś wpadłam w trans i firany wyprałam i wyprasowałam, dywany wyprałam, łazienkę wyszorowałam wczoraj dla odmiany ;)

Józefka nic się nie martw już za chwileczkę już za momencik, najpiękniejsze chwile przed Wami ♥

Neffe i Nicka witajcie :)

Junioer i Evaa gratuluję ♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 22:38

Junioer, MatyldaG lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• józefka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b widzę, że u Ciebie też Jasiu :) choć My cały czas z uporem maniak jak do niego mówimy to zwracamy się Kropek, jakoś ciężko nam się przestawić :)

asia-m-b lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nowych buziek, gratuluję dziewczyny :-)

Szałwia współczuję diety :-/

Józefka już niedługo :-D

Ah bebetto 42, my mamy od razu z fotelika mi, teraz co prawda zmieniliśmy już bo klocki po 9kg już ;-) dlatego kupiliśmy używany wózek cosatto you2 twin, jeden obok drugiego bo po spakowaniu stelaża i do tego spacerówki to miejsca na zakupy nie było ;-)
    Cosatto mamy taki
    https://zapodaj.net/46eaf7554a78e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 23:55

MatyldaG, Vaina lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka sama bezglutenowa przed ciążą była spoko. Gorzej było z bezglutenową cukrzycową, a teraz z bezglutenową cukrzycową bezmleczną, bo wygląda na to, że mała ma alergię, to już w ogóle mam dosyć.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia ja to cię podziwiam. Ty w ogóle coś jesz ?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina siostra ma bebetto nico i zadowolona poki co :-) i nie wiem czy tez takiego finalnie nie zakupie.

Dziewczyny, tak mnie cmi brzuch jak na okres troche, slabo ale jednak, tu gdzie jajniki. Myślicie ze tak moze byc? Czy jechać do gin ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:34

Vaina lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wbrew pozorom duzo mozna (kasze,bezglutenowe platki owsiane,ziemniaki,ryz,ryby,miesa,warzywa owoce),tylko z przekaskami slabo,nie chwyce gotowca,nie mowie nawet o ciastkach jakichs,ale jogurtu czy serka nawet. Pieke ciastka jablkowo-owsiane,nalesniki,pizze bezglutenowa i mam przygotowane do podjadania,bo przy karmieniu mam mega apetyt. Probowalam teraz wlaczyc nabial i znow wysypka,ciemieniucha i dziwne kupki.Wlasnie siedze u pediatry,bo po odstawieniu wysypka i ciemieniucha zniknely,ale w miejscu,gdzie ma smoczek zostala i zmienila sie w masakre.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    U mnie też w każdym usg od początku dupką w dół. A jak Tobie cesarkę obliczali? Z terminu z okresu, czy z USG, bo pamiętam, ze też miałaś dużego dzidziusia.

Z daty transferu wyliczylam fikcyjna OM i z tego. Termin miałam na 29.06 a CC miałam 9 dni wcześniej, żeby samo się nie zaczęło.

Suomi lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka no nie wiem wlasnie,bo slyszalam o zaleceniu,ze kilka dni sama cos wcinasz,a potem dajesz dziecku.Bdziesz dawac gluten po piatym?

Nie. Kiedyś nikt o glutenie nie slyszal, nikt nikogo nie straszył tak jak teraz i ludzie żyją. Niezależnie od tego kiedy zaczynali go jeść. Dla mnie 6 miesięcy na kp jak twierdzi WHO to 6 miesięcy. Nikt tam nie mówi o 6 miesiącach z przerwą na gluten w 5 miesiącu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka,ale kiedys chyba wczesniej diete rozszerzali. Poza tym mniej glutenu i mniej zmodyfikowanego w diecie bylo. Problem z glutenem to choroba cywilizacyjna, wiec nie wszystko co kiedys mozna brac pod uwage dzis. Ja sama nie wiem, co zrobic, tym bardziej, ze sama mam z nim problem. Poradze sie z lekarzem, ale dzisiaj go nie bylo tylko jakies zastepstwo kurnik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:32

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł w poniedziałek robiłam krzywą cukrową, nie było tak źle, wyniki też dobre 83/136/106
    na wizycie wszytko ok, maly oczywiście znow w innej pozycji ma jeszcze duzo miejsca wiec sobie pływa :) waży juz 690g byczek :) Szyjka 36mm
    Dzis zaczynamy szkole rodzenia, gin mowil zebym ominela cwiczenia zeby nic mi sie z szyjka porobiło i nie musze sie uczyc oddychania bo przeciez i tak CC bedzie.

Vaina, lilou, Anatolka, ComeToMeBaby, szałwia, Tosia 1981, Suomi lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a dlaczego u Ciebie cc? Bo drobna jestes?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, daj znać co powie Ci na ten temat lekarz :-)

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Roletka sama bezglutenowa przed ciążą była spoko. Gorzej było z bezglutenową cukrzycową, a teraz z bezglutenową cukrzycową bezmleczną, bo wygląda na to, że mała ma alergię, to już w ogóle mam dosyć.
    O raju...
    Współczuję, ja nie ogarniam diet. Byłam niby na watrobowej, ale to pikuś w porównaniu do cukrzycowej, w dodatku do takiej.

szałwia lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie czytać że pojawiają się tu nowe osoby - gratuluję serdecznie :-)

No, a ja w końcu ogarnęłam suwaka :-P

Młody miał chyba ostatnio skok rozwojowy. Awantury przy karmieniu, jedzenie nawet i co pół godziny, kryzys laktacyjny... Ostatnio na przykład miałam możliwość oglądania super księżyca wędrującego przed oknem między pierwszą a szóstą rano (z przerwą dwugodzinną pomiędzy) zaledwie... 12 razy... :-P Nocki są różne - jedne lepsze i dziecko daje pospać te trzy godziny, inne gorsze - jak ta z księżycem. Wychodzimy jednak chyba na prostą. Po tym domniemanym skoku zauważyłam że Kosmita nauczył się żałośnie płakać. Taki wielki nieogarniony smutek go czasem dopada. To znak że czas na przytulanki. Inaczej płacze jak ma mokrą pieluchę - wtedy mamy płacz z rodzaju Armageddon :-P I jeszcze inny na jedzenie - z pomlaskiwaniem i robieniem dziubka jak do selfie ;-) Najbardziej nas jednak rozbraja jakie dźwięki wydaje przez sen - wachlarz jest szeroki. Od piszczenia, przez jęki, chrumkania aż do rżenia jak koń na pastwisku :-D ja go chyba w końcu nagram. Na razie kolki małego omijają, mam nadzieję że go nie dopadną.

Aaa, młody ostatnio ładnie przybrał na wadze, aż mi położna gratulowala sukcesu. Wychodzimy więc z kryzysu i udało się odstawić kapturki. Jestem więc dobrej myśli, że teraz już najtrudniejsze mamy za sobą i młody będzie już odtąd ładnie przybierać.

Antonelka, lilou, arlenka, Anuszka, szurusiowa, Evaa, Vaina, lipa, szałwia, Suomi, asia-m-b, renieczka, nika03 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa super opisujesz swojego małego Kosmite, jak czytałam o tych odgłosach i rodzajach płaczu to aż poplułam laptopa :) Super, że przybrał na wadze i koniec kryzysu. patrzę na Twój suwak i nie wierzę, młody ma juz 3 tyg i 5 dni łał :) ten czas leci :)

• chiara Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wózek riko brano ecco, wydaje się fajny zobaczymy w praktyce :)
    Vaina ciężko mi pomóc może weź no spe i jeśli nie przejdzie to lekarz.
    Józefka za niedługo u Ciebie tak szybko poleci :)

Evaa, Nadira lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara powolutku sobie to uświadamiam. Na jutrzejszy strategiczny dzień przed, mam plany na cito lecę wymienić dowód osobisty bo okazało się, ze mam po terminie. Kurcze a do rejestracji dziecka w Urzędzie potrzebne będą dowody osobiste mój i męża. Jak ja to przeoczyłam, nie wiem. Przynajmniej będę miała zaświadczenie, że czekam na wymianę dowodu. MASAKRA !!!

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa a już myślałam że tylko mój wydaje dziwne dzięki z siebie :D mam różnego rodzaju piski do tego robi jak piesek lub owieczka. Stoję nad nim jak śpi i nadziwić się nie mogę :D

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ