Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Matylda my też dziś zakupiliśmy brykę
teraz czekam na kuriera i zacieram rączki
jak na razie nie mamy warunków, na oddzielny pokój dla syncia, ale mamy jak to nazwaliśmy "kącik Jasia"
Dziś wpadłam w trans i firany wyprałam i wyprasowałam, dywany wyprałam, łazienkę wyszorowałam wczoraj dla odmiany
Józefka nic się nie martw już za chwileczkę już za momencik, najpiękniejsze chwile przed Wami ♥
Neffe i Nicka witajcie
Junioer i Evaa gratuluję ♥Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 22:38
Junioer, MatyldaG lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ależ nowych buziek, gratuluję dziewczyny
Szałwia współczuję diety
Józefka już niedługo
Ah bebetto 42, my mamy od razu z fotelika mi, teraz co prawda zmieniliśmy już bo klocki po 9kg jużdlatego kupiliśmy używany wózek cosatto you2 twin, jeden obok drugiego bo po spakowaniu stelaża i do tego spacerówki to miejsca na zakupy nie było
Cosatto mamy taki
https://zapodaj.net/46eaf7554a78e.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 23:55
MatyldaG, Vaina lubią tę wiadomość
-
Vaina siostra ma bebetto nico i zadowolona poki co
i nie wiem czy tez takiego finalnie nie zakupie.
Dziewczyny, tak mnie cmi brzuch jak na okres troche, slabo ale jednak, tu gdzie jajniki. Myślicie ze tak moze byc? Czy jechać do gin ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:34
Vaina lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Anuszka wbrew pozorom duzo mozna (kasze,bezglutenowe platki owsiane,ziemniaki,ryz,ryby,miesa,warzywa owoce),tylko z przekaskami slabo,nie chwyce gotowca,nie mowie nawet o ciastkach jakichs,ale jogurtu czy serka nawet. Pieke ciastka jablkowo-owsiane,nalesniki,pizze bezglutenowa i mam przygotowane do podjadania,bo przy karmieniu mam mega apetyt. Probowalam teraz wlaczyc nabial i znow wysypka,ciemieniucha i dziwne kupki.Wlasnie siedze u pediatry,bo po odstawieniu wysypka i ciemieniucha zniknely,ale w miejscu,gdzie ma smoczek zostala i zmienila sie w masakre.
-
Suomi wrote:U mnie też w każdym usg od początku dupką w dół. A jak Tobie cesarkę obliczali? Z terminu z okresu, czy z USG, bo pamiętam, ze też miałaś dużego dzidziusia.
Z daty transferu wyliczylam fikcyjna OM i z tego. Termin miałam na 29.06 a CC miałam 9 dni wcześniej, żeby samo się nie zaczęło.Suomi lubi tę wiadomość
-
szałwia wrote:Anatolka no nie wiem wlasnie,bo slyszalam o zaleceniu,ze kilka dni sama cos wcinasz,a potem dajesz dziecku.Bdziesz dawac gluten po piatym?
Nie. Kiedyś nikt o glutenie nie slyszal, nikt nikogo nie straszył tak jak teraz i ludzie żyją. Niezależnie od tego kiedy zaczynali go jeść. Dla mnie 6 miesięcy na kp jak twierdzi WHO to 6 miesięcy. Nikt tam nie mówi o 6 miesiącach z przerwą na gluten w 5 miesiącu. -
Anatolka,ale kiedys chyba wczesniej diete rozszerzali. Poza tym mniej glutenu i mniej zmodyfikowanego w diecie bylo. Problem z glutenem to choroba cywilizacyjna, wiec nie wszystko co kiedys mozna brac pod uwage dzis. Ja sama nie wiem, co zrobic, tym bardziej, ze sama mam z nim problem. Poradze sie z lekarzem, ale dzisiaj go nie bylo tylko jakies zastepstwo kurnik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:32
-
heloł w poniedziałek robiłam krzywą cukrową, nie było tak źle, wyniki też dobre 83/136/106
na wizycie wszytko ok, maly oczywiście znow w innej pozycji ma jeszcze duzo miejsca wiec sobie pływaważy juz 690g byczek
Szyjka 36mm
Dzis zaczynamy szkole rodzenia, gin mowil zebym ominela cwiczenia zeby nic mi sie z szyjka porobiło i nie musze sie uczyc oddychania bo przeciez i tak CC bedzie.Vaina, lilou, Anatolka, ComeToMeBaby, szałwia, Tosia 1981, Suomi lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
szałwia wrote:Roletka sama bezglutenowa przed ciążą była spoko. Gorzej było z bezglutenową cukrzycową, a teraz z bezglutenową cukrzycową bezmleczną, bo wygląda na to, że mała ma alergię, to już w ogóle mam dosyć.
Współczuję, ja nie ogarniam diet. Byłam niby na watrobowej, ale to pikuś w porównaniu do cukrzycowej, w dodatku do takiej.szałwia lubi tę wiadomość
-
Fajnie czytać że pojawiają się tu nowe osoby - gratuluję serdecznie
No, a ja w końcu ogarnęłam suwaka
Młody miał chyba ostatnio skok rozwojowy. Awantury przy karmieniu, jedzenie nawet i co pół godziny, kryzys laktacyjny... Ostatnio na przykład miałam możliwość oglądania super księżyca wędrującego przed oknem między pierwszą a szóstą rano (z przerwą dwugodzinną pomiędzy) zaledwie... 12 razy...Nocki są różne - jedne lepsze i dziecko daje pospać te trzy godziny, inne gorsze - jak ta z księżycem. Wychodzimy jednak chyba na prostą. Po tym domniemanym skoku zauważyłam że Kosmita nauczył się żałośnie płakać. Taki wielki nieogarniony smutek go czasem dopada. To znak że czas na przytulanki. Inaczej płacze jak ma mokrą pieluchę - wtedy mamy płacz z rodzaju Armageddon
I jeszcze inny na jedzenie - z pomlaskiwaniem i robieniem dziubka jak do selfie
Najbardziej nas jednak rozbraja jakie dźwięki wydaje przez sen - wachlarz jest szeroki. Od piszczenia, przez jęki, chrumkania aż do rżenia jak koń na pastwisku
ja go chyba w końcu nagram. Na razie kolki małego omijają, mam nadzieję że go nie dopadną.
Aaa, młody ostatnio ładnie przybrał na wadze, aż mi położna gratulowala sukcesu. Wychodzimy więc z kryzysu i udało się odstawić kapturki. Jestem więc dobrej myśli, że teraz już najtrudniejsze mamy za sobą i młody będzie już odtąd ładnie przybierać.Antonelka, lilou, arlenka, Anuszka, szurusiowa, Evaa, Vaina, lipa, szałwia, Suomi, asia-m-b, renieczka, nika03 lubią tę wiadomość
-
Kometa super opisujesz swojego małego Kosmite, jak czytałam o tych odgłosach i rodzajach płaczu to aż poplułam laptopa
Super, że przybrał na wadze i koniec kryzysu. patrzę na Twój suwak i nie wierzę, młody ma juz 3 tyg i 5 dni łał
ten czas leci
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
chiara powolutku sobie to uświadamiam. Na jutrzejszy strategiczny dzień przed, mam plany na cito lecę wymienić dowód osobisty bo okazało się, ze mam po terminie. Kurcze a do rejestracji dziecka w Urzędzie potrzebne będą dowody osobiste mój i męża. Jak ja to przeoczyłam, nie wiem. Przynajmniej będę miała zaświadczenie, że czekam na wymianę dowodu. MASAKRA !!!https://www.maluchy.pl/li-72827.png