X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny czy w polsce tez macie wybor...cesarki tzn.tu jest cesarka normalna i cesarka ,(dolce)metoda Stark mniej inwazyjna.tzn nie tna miesni tylko rozlanczaja je recznie...i ponodz szybciej sie wraca do formy.

W niektórych szpitalach jest taka opcja.

Evaa lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• kuciak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Mam pytanie do Kuciak. Czy miałaś podawane sterydy na płucka ze względu na małą masę Adasia? Ja dzwoniłam do znajomego ginekologa i nastraszył mnie wcześniejszym porodem jakby mała nie rosła i szpitalem. A mój gin prowadzący odmówił mi wcześniejszej wizyty.
    Tak miałam podany celeston podczas pobytu w szpitalu. W dwóch dawkach co 24h. To byl chyba 34tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 16:54

bhywanlil4ktaodk.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kometa, kolki to nie w pierwszym miesiącu... Kolki to 4-6 tydzień się zaczynają ;-) ale oby Was ominęło.
    W zależności od źródła to i nawet od trzeciego. Ale ja wiem że to jeszcze ciut za szybko, jednak mogłyby młodemu odpuścić ;-) niech się chłopak nie męczy. Ani nas... Takie mam małe marzenie ;-)
    Poza tym, czyż 3tygodnie i 5 dni to nie czwarty tydzień właśnie? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 17:08

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    W niektórych szpitalach jest taka opcja.

Jej, tak? Nigdy nie słyszałam o tym w śląskich szpitalach... Hmm.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    W zależności od źródła to i nawet od trzeciego. Ale ja wiem że to jeszcze ciut za szybko, jednak mogłyby młodemu odpuścić ;-) niech się chłopak nie męczy. Ani nas... Takie mam małe marzenie ;-)
    Poza tym, czyż 3tygodnie i 5 dni to nie czwarty tydzień właśnie? :-P

Licz jak chcesz :-) ja myślałam o skończonych tygodniach. Na pocieszenie powiem Ci, że mój synek miał kolke tylko 3 albo 4 razy. Szybko znalazłam na Niego sposób na szczęście :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu po liczeniu, jak będzie go miało dopaść to dopadnie niezależnie od mojego liczenia ;-) miałaś szczęście jeśli się tak szybko uporaliście z tym problemem. Zdradź ten sposób? Ja już się różnych porad naczytałam - od masaży brzucha, ciepłe okłady, przez espumisany i sab simplexy aż po rurki windi wsadzane dziecku w... ten drugi koniec człowieka :-P

c5e015d88e.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Józefka kciuki za jutro :)
    Kometa na prawde masz talent do pisania, powinnas zbierac zapiski gdzies na pamiatke dla maluszka :)

Kochane przy okazji prosba o pomoc w interpretacji glukozy:
    - na czczo 83
    - po 1h 150,90
    - po 2h 131,40

chyba jest ok?

Zazdroszcze takich wynikow :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Szałwia, najnowsze polskie zalecenia dot. glutenu. Zmobilizowalas mnie. Fajna babka, liczne aktualizacje. Nawet maj br. http://malgorzatajackowska.com/2016/05/05/jak-wprowadzac-gluten-2016-aktualizacja/

Ufff bo jakoś nie widziałam siebie gotującej łyżeczki kaszy w 100 ml wody ;)

Anatolka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dzięki! Super, że Cię zmotywowałam, nie muszę szukać ;-) Ja nie mam celiakii na szczęście, tylko nietolerancję nabytą, więc może młoda da radę.

Kometa u nas były od 3 tygodnia. Pomogło to co opisujesz, probiotyki, dieta, super jest też noszenie na tygryska i kołysanie na piłce gimnastycznej - Ty siedzisz, trzymasz dziecko i lekko się poruszasz w dół i w górę, nie wiem czemu, ale ten ruch jest zbawienny. No i przy najgorszych atakach dźwięk suszarki do włosów, nazywaliśmy go wyłącznikiem młodej, odpadała w ciągu sekundy niezależnie od intensywności płaczu :-)

A pływanie polecam, też się dziecko wypierdzi porządnie, ja żałuję, że tak późno zaczęliśmy :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko się wypierdzi :D
    będziemy pływać ;)

Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• szałwia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no pomaga to też na wiele innych rzeczy, poza tym, że oswaja dziecko z wodą ;-) U nas na mięśnie brzucha, a młoda rozstęp ma duży i na kręgosłup :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka kciuki :-)

józefka lubi tę wiadomość

• Serducho Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina powtorz mocz, mi wyszly raz liczne bskterie a na drugi dzień poszlam i nic a nic.
    Moja krzywa to Wogole dziwna wyszla bo rano po przeliczeniu to cos ok 4 (wiec jakby niski wynik) po 1h 6.28 a po 2h 6.58
    A wiec w normie ale po 2h nie spadl. Gin mowi ze ok. Ze niby dłużej musi moj organizm przetrawic ta glukoze zeby spadla. Mam nadzieje ze sie nie myli.

Z moimi bolami brzucha poszlam do gin.
    Szyjka 32mm a wiec tak jak bylo, łożysko ok, wody plodowe również. Wyglada na to ze macica sie rozciaga, pekaja zrosty po operacji do tego a mlody juz sie odwrocil i cisnie na co sie da chyba - nie za wczesnie? 27 tc teraz?
    Mam nadzieje ze posiedzi jeszcze długo w brzuchu ;-) a no i magnez 3x2 tab i jednak musze luteine brac.

A co do wozu to oglądaliśmy wczoraj bebetto holand fajny.. Chyba wezmiemy 2w1 + dokupimy fotelik. Podobno te w zestawach 3w1 sa srednie.
    A co myślicie o uzywanych nosidelkach np maxi cosi? Czy lepiej Nowy?
    Cale allegro i olx roi sie od ogloszen i za 100 zl mozna już kupić.
    Znajoma mamy ma niezniszczone firmy edrema (polska jakas firma) no i myślę co tu zrobić:-)

Cometa a co myślisz o tych antykolokowych butelkach? Z canpolu zakupilam jakaś i ma taki przycisk przy smoczku, niby nie lapie dziecko powietrza i nie ma kolek a przynajmniej nie powinno byc ;-)
    (butelka taka przezroczysta z seledynowymi dodatkami)

Jozefka- czekam na info :-)

Sciskam wszystkie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 05:24

Vaina, józefka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina a w czasie tej krzywej siedzialas na tylku?Bo jesli tak,to dziwny ten mocz.Powtarzac mozesz,ale ja przy cukrzycy mialam w moczu cukier tylko pare razy i sladowe ilosci.A co na to lekarz? Tzn. raz moze byc a raz nie,ale to ze jest raz jest niepokojace,to nie tak jak z bakteriami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 09:06

Vaina lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz paski do domu kupic i sprawdzac co kilka dni.Robi sie test jak ciazowy.Bo u niektorych sie cukrzuca rozwija pozniej niz w 24 tyg.Ale trzymam kciuki.zeby to byl blad.

Vaina lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, Pawłowi pomógł Delicol. Enzym pomagający trawic laktoze. Usunął przyczynę kolki a nie tylko skutki. Dość szybko na szczęście trafiłam i ulzylam dziecku.

ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho, te nosidełka w zestawach 3w1 faktycznie są słabe, lekkie i nie mają tych atestów ADAC.
    My kupiliśmy używany wózek Bebetto Luca 2w1 (630zł) + porządne nosidełko (też używane) Cybex aton 4 (za 250zł, na gwarancji jeszcze przez rok). Zarówno wózek, jak i nosidełko wyglądają jak nowe. Wszystko przez olx, więc warto.
    Nosidełka maxi cosi też są ok :)

Evaa lubi tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka kciuki <3

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol? Sprawdziłam jest bez recepty, dopisuję do listy awaryjnej :-)

Serducho nie wiem co myślę o butelce antykolkowej, nie posiadam. Za chwilę też przestanę dokarmiac i pozostaniemy przy samej piersi. Butelki nie biorę więc za bardzo pod uwagę. Mam butelkę Avent Natural, tym dokarmiam.

Anatolka, szałwia, Serducho lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak macie w samochodach system iso fix to warto też kupić bazę do samochodu. Wtedy nie plącze się nosidełka pasami bezpieczeństwa tylko cyk i wpiete. Ogromne ułatwienie. Dużo szybciej. Ja mam family fix od maxi cosi. Jak macie opcje, że będziecie jeździły same z dzieckiem to warto też kupić lusterko na zagłówek. Wtedy dziecko się w nim odbija a ono odbija się Wam w lusterku kierowcy.

Antonelka, Nadira, szałwia, asia-m-b, Vaina lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ