Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Evaa wrote:Dziewczyny czy w polsce tez macie wybor...cesarki tzn.tu jest cesarka normalna i cesarka ,(dolce)metoda Stark mniej inwazyjna.tzn nie tna miesni tylko rozlanczaja je recznie...i ponodz szybciej sie wraca do formy.
W niektórych szpitalach jest taka opcja.Evaa lubi tę wiadomość
-
Nadira wrote:Mam pytanie do Kuciak. Czy miałaś podawane sterydy na płucka ze względu na małą masę Adasia? Ja dzwoniłam do znajomego ginekologa i nastraszył mnie wcześniejszym porodem jakby mała nie rosła i szpitalem. A mój gin prowadzący odmówił mi wcześniejszej wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 16:54
-
Anatolka wrote:Kometa, kolki to nie w pierwszym miesiącu... Kolki to 4-6 tydzień się zaczynają
ale oby Was ominęło.
niech się chłopak nie męczy. Ani nas... Takie mam małe marzenie
Poza tym, czyż 3tygodnie i 5 dni to nie czwarty tydzień właśnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 17:08
-
ComeToMeBaby wrote:W zależności od źródła to i nawet od trzeciego. Ale ja wiem że to jeszcze ciut za szybko, jednak mogłyby młodemu odpuścić
niech się chłopak nie męczy. Ani nas... Takie mam małe marzenie
Poza tym, czyż 3tygodnie i 5 dni to nie czwarty tydzień właśnie?
Licz jak chceszja myślałam o skończonych tygodniach. Na pocieszenie powiem Ci, że mój synek miał kolke tylko 3 albo 4 razy. Szybko znalazłam na Niego sposób na szczęście
-
Co tu po liczeniu, jak będzie go miało dopaść to dopadnie niezależnie od mojego liczenia
miałaś szczęście jeśli się tak szybko uporaliście z tym problemem. Zdradź ten sposób? Ja już się różnych porad naczytałam - od masaży brzucha, ciepłe okłady, przez espumisany i sab simplexy aż po rurki windi wsadzane dziecku w... ten drugi koniec człowieka
-
MatyldaG wrote:Józefka kciuki za jutro
Kometa na prawde masz talent do pisania, powinnas zbierac zapiski gdzies na pamiatke dla maluszka
Kochane przy okazji prosba o pomoc w interpretacji glukozy:
- na czczo 83
- po 1h 150,90
- po 2h 131,40
chyba jest ok?
Zazdroszcze takich wynikowMatyldaG lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Anatolka wrote:Szałwia, najnowsze polskie zalecenia dot. glutenu. Zmobilizowalas mnie. Fajna babka, liczne aktualizacje. Nawet maj br. http://malgorzatajackowska.com/2016/05/05/jak-wprowadzac-gluten-2016-aktualizacja/
Ufff bo jakoś nie widziałam siebie gotującej łyżeczki kaszy w 100 ml wody
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Anatolka dzięki! Super, że Cię zmotywowałam, nie muszę szukać
Ja nie mam celiakii na szczęście, tylko nietolerancję nabytą, więc może młoda da radę.
Kometa u nas były od 3 tygodnia. Pomogło to co opisujesz, probiotyki, dieta, super jest też noszenie na tygryska i kołysanie na piłce gimnastycznej - Ty siedzisz, trzymasz dziecko i lekko się poruszasz w dół i w górę, nie wiem czemu, ale ten ruch jest zbawienny. No i przy najgorszych atakach dźwięk suszarki do włosów, nazywaliśmy go wyłącznikiem młodej, odpadała w ciągu sekundy niezależnie od intensywności płaczu
A pływanie polecam, też się dziecko wypierdzi porządnie, ja żałuję, że tak późno zaczęliśmyComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
dziecko się wypierdzi
♥
będziemy pływaćAnatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Vaina powtorz mocz, mi wyszly raz liczne bskterie a na drugi dzień poszlam i nic a nic.
Moja krzywa to Wogole dziwna wyszla bo rano po przeliczeniu to cos ok 4 (wiec jakby niski wynik) po 1h 6.28 a po 2h 6.58
A wiec w normie ale po 2h nie spadl. Gin mowi ze ok. Ze niby dłużej musi moj organizm przetrawic ta glukoze zeby spadla. Mam nadzieje ze sie nie myli.
Z moimi bolami brzucha poszlam do gin.
Szyjka 32mm a wiec tak jak bylo, łożysko ok, wody plodowe również. Wyglada na to ze macica sie rozciaga, pekaja zrosty po operacji do tego a mlody juz sie odwrocil i cisnie na co sie da chyba - nie za wczesnie? 27 tc teraz?
Mam nadzieje ze posiedzi jeszcze długo w brzuchua no i magnez 3x2 tab i jednak musze luteine brac.
A co do wozu to oglądaliśmy wczoraj bebetto holand fajny.. Chyba wezmiemy 2w1 + dokupimy fotelik. Podobno te w zestawach 3w1 sa srednie.
A co myślicie o uzywanych nosidelkach np maxi cosi? Czy lepiej Nowy?
Cale allegro i olx roi sie od ogloszen i za 100 zl mozna już kupić.
Znajoma mamy ma niezniszczone firmy edrema (polska jakas firma) no i myślę co tu zrobić
Cometa a co myślisz o tych antykolokowych butelkach? Z canpolu zakupilam jakaś i ma taki przycisk przy smoczku, niby nie lapie dziecko powietrza i nie ma kolek a przynajmniej nie powinno byc
(butelka taka przezroczysta z seledynowymi dodatkami)
Jozefka- czekam na info
Sciskam wszystkie :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 05:24
Vaina, józefka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Vaina a w czasie tej krzywej siedzialas na tylku?Bo jesli tak,to dziwny ten mocz.Powtarzac mozesz,ale ja przy cukrzycy mialam w moczu cukier tylko pare razy i sladowe ilosci.A co na to lekarz? Tzn. raz moze byc a raz nie,ale to ze jest raz jest niepokojace,to nie tak jak z bakteriami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 09:06
Vaina lubi tę wiadomość
-
Serducho, te nosidełka w zestawach 3w1 faktycznie są słabe, lekkie i nie mają tych atestów ADAC.
My kupiliśmy używany wózek Bebetto Luca 2w1 (630zł) + porządne nosidełko (też używane) Cybex aton 4 (za 250zł, na gwarancji jeszcze przez rok). Zarówno wózek, jak i nosidełko wyglądają jak nowe. Wszystko przez olx, więc warto.
Nosidełka maxi cosi też są okEvaa lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Delicol? Sprawdziłam jest bez recepty, dopisuję do listy awaryjnej
Serducho nie wiem co myślę o butelce antykolkowej, nie posiadam. Za chwilę też przestanę dokarmiac i pozostaniemy przy samej piersi. Butelki nie biorę więc za bardzo pod uwagę. Mam butelkę Avent Natural, tym dokarmiam.Anatolka, szałwia, Serducho lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak macie w samochodach system iso fix to warto też kupić bazę do samochodu. Wtedy nie plącze się nosidełka pasami bezpieczeństwa tylko cyk i wpiete. Ogromne ułatwienie. Dużo szybciej. Ja mam family fix od maxi cosi. Jak macie opcje, że będziecie jeździły same z dzieckiem to warto też kupić lusterko na zagłówek. Wtedy dziecko się w nim odbija a ono odbija się Wam w lusterku kierowcy.
Antonelka, Nadira, szałwia, asia-m-b, Vaina lubią tę wiadomość