Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipa bedzie dobrze!
Maluch sie rozkreca. Trzymam kciuki
A u mnie objawow oprocz piersi to nie ma. Choć piersi to raz ciezsze i bola a raz flaki i mniej bola. To normalne,ze moga sie zmieniać czy powinny byc na tym samym 'etapie'?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:18
-
nick nieaktualnyLipa w 6tc serduszko dopiero powstaje, to pojedyncze naczynie krwionośne, które dopiero będzie się rozwijać w czterokomorowy mięsień. Najważniejsze, że jest tętno!
Każde maleństwo rozwija się swoim rytmem.
Mi na takim etapie ciąży nawet nie mierzyli jak szybko bije.
Spokojnie, bez nakręcania! Wszystko jest ok! -
Lipa u moich chłopaków w 6+2 tez serduszka biły poniżej normy ale to dlatego ze się dopiero rozwijają i maja prawo bic wolniej. Za 12 dni znowu juz biły powyżej 170 jednemu nawet 179 także się ledwo mieścił w górnej granicy. Także myślę że wszystko będzie dobrze daj mu się rozkręcić
-
Lipa koleżanki dobrze piszą, nie wiadomo kiedy dokładnie serduszko zaczęło bić,a nie jest tak, że od pierwszego dnia zapiernicza 150 uderzeń na minutę. Każdego dnia przyśpiesza trochę, aż dojdzie do odpowiedniej prędkości20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Lipcia widzisz mi i innym na pierwszej wcale nie mierzyli uderzeń wiec moze u nas biły jeszcze wolniej
to dopiero 27 czy 29 dpt wiec ono naprawdę dopiero rusza moja znajoma na tym etapie jeszcze nie miała wogole akcji a za pare dni było juz ok
bedzie dobrze, zobaczysz że ma następnej wizycie bedzie biło jak szalone
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
cześć dziewczyny, czy jest tu któraś albo znacie dziewczynę która zaszła w ciążę przy aglutynacji partnera na poziomie 2? u nas taka sytuacjaw styczniu minie 3 lata starań. szukam dobrej nowiny ze to możliwe. oczywiście mowie o naturalnym a nie inseminacji. bo mój mąż nie bierze pod uwagę żadnych badań i leczenia. tylko suplementacja nam została.
-
Elza wrote:cześć dziewczyny, czy jest tu któraś albo znacie dziewczynę która zaszła w ciążę przy aglutynacji partnera na poziomie 2? u nas taka sytuacja
w styczniu minie 3 lata starań. szukam dobrej nowiny ze to możliwe. oczywiście mowie o naturalnym a nie inseminacji. bo mój mąż nie bierze pod uwagę żadnych badań i leczenia. tylko suplementacja nam została.
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Lipa, tak jak Ci pisałam na naszym Artvimedowym forum - u mnie 6t6d było 146u/min, a tydzień wcześniej nie było nawet widać zarodka! Więc na tym etapie to naprawdę ciężko powiedzieć co być powinno - malutkie serduszko dopiero wkracza do akcji i za tydzień lub 2 będzie już biło jak dzwon
Elza, faktycznie chyba nie ten wątek wybrałaś, ale z tego co jeszcze pamiętam to akurat aglutynacja jest bardzo zmienna, więc jednorazowy ++ to nie jest żadna diagnoza. -
Anuszka wrote:Arlenka u Ciebie też chyba serduszko słabiej biło na początku ? Czy coś pomyliłam ?
Dobrze pamiętasz! Aż musiałam sprawdzić jak to było. U mnie biło ok 100u/min, a USG miałam później, 7+0. Też mi lekarka kazała jeszcze się za bardzo nie cieszyć, tydzień później miałam kontrolę i już śmigało. Na tym etapie z dnia na dzień serduszko przyspiesza, myślimy pozytywnieMoje wolne serduszko właśnie ucina sobie popołudniową drzemkę
lipa, Antonelka, Iva79, asia-m-b, Tosia 1981, sisi, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
lipa wrote:DZiewczyny bylam wczoraj na pierwszym usg w 6t4d. Jest 6mm zarodek, bije mu serduszko, jednak zbyt wolno, ok. 80u/min. Lekarz polecil brac acard, podchodzic do tego na razie z dystansem i zglosic sie za dwa tygodnie. Jakie tetno mialy wasze maluszki na takim etapie ciazy?
Mojego maluszka serduszko tez w 6 tyg bilo wolniej cos kolo 90 nie pamietam dokladnie, teraz caly czas bije mocno. Dodam , ze tez przeszukiwalam internet i na jakis angielskich stronach znalazlam, ze moze bic wolniej.
-
Chcialam podzielic sie wiadomoscia, ze dzis zostal ustalony termin cc na 8.12,
Mam nadzieje, ze wszystko pomyslnie przebiegnie xNadira, Vaina, Nefe, SzewskaPasja, Mimi86, asia-m-b, Tosia 1981, Joanna85, Evaa, sisi, roletka, Konwalia, Antonelka, józefka, Suomi, lilou, MatyldaG, ComeToMeBaby, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Lipa u mnie też nie było mierzone , tylko sprawdził czy jest, zresztą wspomniał, że za wcześnie na mierzenie..
BĄDŹ DOBREJ WIARY! zobaczysz będzie dobrzeAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Iva79 wrote:Chcialam podzielic sie wiadomoscia, ze dzis zostal ustalony termin cc na 8.12,
Mam nadzieje, ze wszystko pomyslnie przebiegnie xStarania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Obsciskiwanie ,,,porcelany,,,ciag dalszy...jak tak dalej pojdzie to.nic ze mnie nie zostanie...polecialy mi juz -2kg ..wstaje rano ,slinotok i mdlosci,jem normalnie(staram sie)a wieczorem zawsze porcelana....ja sie wykoncze,i wiem ze to.poczatek,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
-
Sisi od niedzieli mam ten stan...wczesniej byly mdlosci praktycznie od poczatku ale nie az takie...
Anatolka wiem ze 1try nie mozna eksperymentowac...no nic musze cierpliwie czekac na poprawe .(o ile bedzie)
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn