Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na wizyty chodzę prywatnie ale usg+pappa będę miała na nfz i właśnie zdziwiłam się jakim sposobem, ale zastanowiło mnie to dopiero w domu. Teraz już wiem, pewnie lekarka wpisze jakąś przyczynę
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi.I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
dziewczyny, a do ktorego tygodnia ciąży brałyście estrofem i luteine?
-
SzewskaPasja wrote:dziewczyny, a do ktorego tygodnia ciąży brałyście estrofem i luteine?
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
-
Wg zaleceń od lekarza z Kliniki Estrofem brałam do końca 6 tc, luteinę mam brać do 13tc schodząc z dawki, Duphaston do stycznia a później decyzja mojej lekarki. A Ty jak masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:45
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
SzewskaPasja wrote:dziewczyny, a do ktorego tygodnia ciąży brałyście estrofem i luteine?
Estrofem tydzien po pozytywnej becie, luteine ostatecznie ok 18 tygodnia.
Moja lekarka jest fanka faszerowania progesteronem mimo, ze od poczatku ciazy mialam bardzo wysoki.SzewskaPasja lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Witam dziewczyny
Mogę dołączyć?Już półtora tygodnia cieszę się ciążą ale jeszcze 2 tygodnie do pierwszego usg. Strasznie się ciągnie...
Pozdrawiam serdecznieMatyldaG, Vaina, nika03, Anatolka, józefka, Antonelka, Iva79, roletka, asia-m-b, Tosia 1981, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Joanna85 wrote:Dziewczynki prośbę mam o interpretację krzywej cukrowej (75g):
0' 71
60' 150
120' 143
Martwi mnie ten wynik po 120 min (norma do 140). Wizyta jutro, ale ja to jak zwykle niecierpliwa jestem.
Mi za pierwszym razem wyszlo 74/179/133 i poszlam do diabetologa. Zastosowalam mini diete przez ponad 3 tyg i powrorzylam badania juz w poradni diabetologicznej i wyszlo: 72/162/142. Doktor powiedzial, se wyniki sa ok i juz mam sie nie pokazywac tamIva79 lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Estrofem a właściwie to inny lek ale z estradiolem do końca 1 trymestru. Progesteron ja akurat do 36 albo nawet 37tc że względu na słabą szyjke. W międzyczasie pozbyłam się duphastonu - chyba koło 26tc. Jakoś tak.SzewskaPasja lubi tę wiadomość
-
DZiewczyny bylam wczoraj na pierwszym usg w 6t4d. Jest 6mm zarodek, bije mu serduszko, jednak zbyt wolno, ok. 80u/min. Lekarz polecil brac acard, podchodzic do tego na razie z dystansem i zglosic sie za dwa tygodnie. Jakie tetno mialy wasze maluszki na takim etapie ciazy?
-
O matko, Lipa współczuje tych nerwów. Serduszko powinno bić 110-170 u/min. Trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze sie skończyło. Jak lekarz kazał przyjść za 2 tyg, tzn. Ze jeszcze sa szanse, ze bedzie ok. Trzymaj sie kochana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 08:02
Peonia88
-
lilou wrote:O matko, Lipa współczuje tych nerwów. Serduszko powinno bić 110-170 u/min. Trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze sie skończyło. Jak lekarz kazał przyjść za 2 tyg, tzn. Ze jeszcze sa szanse, ze bedzie ok. Trzymaj sie kochana.
W naturze nie ma czegoś takiego jak POWINNO!!! Ciała ludzkiego nie można przerabiać przez pryzmat matematyki nie ma co straszyć dziewczyny każda ciąża rozwija się inaczej. Ile było przypadków z dziwnymi betami słabszym serduszkiem a urodzoną zdrową dzidzią? Serduszko dopiero zaczyna bić na tym etapie i musi się rozkręcić u mnie też pierwszy pomiar tętna był w okolicy 100 i jakoś urodziłam pomimo że nie wbiłam się w matematyczny szablon....Antonelka, szurusiowa, lipa, Evaa, nika03, renieczka, sisi, Suomi, Iva79, Tosia 1981, ComeToMeBaby, ewe_a85 lubią tę wiadomość
-
Anuszka, ja podałam tylko normy jakie sa książkowe. Cieszę sie, ze u ciebie wszystko dobrze i mam nadzieje, ze u Lipy tez tak właśnie bedzie, bo wiem jaka cieżka drogę przeszła koleżanka. Nie chciałam nastraszyć i przepraszam jeśli kogoś uraziłam.
Lipa, kciuki zaciśnięte!! Bedzie dobrze kochana!
lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Peonia88
-
roletka wrote:Asia ja dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej bo miałam wynik po 2h bodajże 149 i odesłali mnie do domu bo zmieniły się normy właśnie do 153, później miałam powtarzaną krzywą cukrową i dalej na takim samym poziomie mi sie utrzymywało, nie byłam na diecie ani nic
SzewskaPasja ja nie miałam żadnych wskazań do prenatalnych ale mój gin wpisał na skierowaniu tachykardia płodu, miałam usg+pappa, moja przyjaciółka do tego samego dr chodziła w ciąży i też jej wpisał jakiś fikcyjny problem żeby miała na nfzroletka, Iva79 lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
lipa wrote:DZiewczyny bylam wczoraj na pierwszym usg w 6t4d. Jest 6mm zarodek, bije mu serduszko, jednak zbyt wolno, ok. 80u/min. Lekarz polecil brac acard, podchodzic do tego na razie z dystansem i zglosic sie za dwa tygodnie. Jakie tetno mialy wasze maluszki na takim etapie ciazy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:03