Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Serducho marzy mi się takie 120/80
mi dał granice 140/90 a zazwyczaj mam problem z rozkurczowym.
Co do imion to jedno wybieralam ja a a drugie mąż. I napewno będzie Franek i jeśli mężowi się nie odwidzi to drugi Staszek. Ale widzę ze się jeszcze zastanawiaEvaa, Nadira, szałwia, asia-m-b lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki prośbę mam o interpretację krzywej cukrowej (75g):
0' 71
60' 150
120' 143
Martwi mnie ten wynik po 120 min (norma do 140). Wizyta jutro, ale ja to jak zwykle niecierpliwa jestem.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Joanna wg niemieckich norm masz dobre wyniki , ale i tak stosowalabym diete cukrzyka na twoim miejscu, bo sa z tego duze korzysci.
Normy : 92/180/153
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d845557f6e7a.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:53
-
Iva79 wrote:Joanna wg niemieckich norm masz dobre wyniki , ale i tak stosowalabym diete cukrzyka na twoim miejscu, bo sa z tego duze korzysci.
Normy : 92/180/153
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d845557f6e7a.pngStarania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Ja jutro powtarzam wynik moczu, jak dalej będą bakterie to wtedy dopiero posiew i ewentualne leczenie. Mam nadzieję, że to błąd przy pobieraniu próbki
Byłam dzisiaj na wizycie, wg OM to 9t0d, CRL 22,8 mm. Serducho bije i na tą chwilę jest ok. 14 grudnia mam usg prenatalne.
Ja na szczęście jeszcze się uchowałam bez mdłości. Sporadycznie po niektórych posiłkach lekko, ale nie jest to uciążliwe. Mam nadzieję, że tak zostanie.
A Wam życzę ciąż bez mdłości i w ogóle nudnychWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:50
Joanna85, Iva79, Vaina lubią tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Antonelka wrote:W komplecie mialam usg plus pappa - byla robiona w dniu usg. Dodatkowo sama dla siebie zrobilam nifty
-
A jakie miałyście wskazania, że zrobiono Wam na nfz? Bo z tego co słyszałam, to na nfz są po 35. roku, a Wy chyba obie mlodziutkie jeszcze.
-
Asia ja dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej bo miałam wynik po 2h bodajże 149 i odesłali mnie do domu bo zmieniły się normy właśnie do 153, później miałam powtarzaną krzywą cukrową i dalej na takim samym poziomie mi sie utrzymywało, nie byłam na diecie ani nic
SzewskaPasja ja nie miałam żadnych wskazań do prenatalnych ale mój gin wpisał na skierowaniu tachykardia płodu, miałam usg+pappa, moja przyjaciółka do tego samego dr chodziła w ciąży i też jej wpisał jakiś fikcyjny problem żeby miała na nfzSzewskaPasja lubi tę wiadomość
-
Roletka dzięki za info, nie wiedziałam, że tak można. Pomęczę lekarza w takim razie
-
SzewskaPasja wrote:Antonelko, a czy wyniki Pappa i Nifty różniły się u Ciebie, bo słyszałam, że Pappa lubi wychodzic fałszywie pozytywne zwłaszcza u kobiet przyjmujących progesteron. A czy na wyniku Nifty jak w Pappa jest tylko szacowane ryzyko wystąpienia danej trisomii czy jest konkretnie napisane, że ona występuje lub nie?
Zarowno usg jak i pappa wskazaly niskie ryzyko. Pappa wrecz poprawila wynik usg. Balam sie tego badania z racji wieku - mam 37 lat.
Ryzyka wychodzily w zaleznosci od zespolu 1:kilka/kilkanascie tysiecy.
Nifty wyszlo tez bardzo dobrze - nie mam w nim info tak/nie tylko dla trzech zespolow sa podane wartosci - u mnie wyszlo w miliardach.
Doa pozostalych detekcji jest info ze nie znaleziono. Ja wzielam pelne badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:40
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
SzewskaPasja wrote:A jakie miałyście wskazania, że zrobiono Wam na nfz? Bo z tego co słyszałam, to na nfz są po 35. roku, a Wy chyba obie mlodziutkie jeszcze.
Ja mialam na nfz - wskazanie wiek 37 latSzewskaPasja lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
wiec tak ja juz w szpitalu kolo 10 był obchod zlecił mi celeston na te płucka 3 dawki codziennie po jednej dożylnie. A myślałam że to domiesniowo. Oprócz tego mocznik do zbadania, krew i czystość pochwy. Teraz leci mi kroplowka z magnezem na moje twardnienia brzucha 6 mg! Czyli jakbym lyknela 12 swoich tabletek magnez b6.
Potem może posłuchamy serduszkow.
Ja tez miałam fikcyjne skierowanie na nfz usg plus pappa.Evaa lubi tę wiadomość
-
Ja dzis juz zamowilam wizyte usg prenatalne w 12tyg.plus cos w 10tyg.z krwi beda mi badac...z czego sie ciesze ze wszystko mam gratis...i bylo miejsce.
SzewskaPasja, Nefe, Vaina lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
SzewskaPasja wrote:A jakie miałyście wskazania, że zrobiono Wam na nfz? Bo z tego co słyszałam, to na nfz są po 35. roku, a Wy chyba obie mlodziutkie jeszcze.
lekrka napisala ze ciaza po ivf i ze nie uwidoczniono kosci nosowej (cos musiala zaznaczyc)SzewskaPasja lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306