Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna, nie mialam jakis wiekszych wskazan, tylko lekarz mowi , ze malo mam wod nie moge ciazy przenosic, diabetolog, ze po terminie porodu bede musiala miec cc, nie wiem dokladnie dlaczego , czy dziecko juz na pewno bedzie za duze? I teraz mialam te przygode ze ktg deceleracja, ktora narobila mi stresa. Zapytalam poprostu lekarza czy nie lepiej ustawic cc od razu niz ciagle zyc w tej niewiedzy. Nie chcial za bardzo ,ale dal mi skierowanie do szpitala I tam mialam rozmowe z 2 lekarzem, ten sie zgodzil I ustalilismy termin cc. (Tylko to jest w Niemczech).
-
Ja nadal w szpitalu wszystkie dawki sterydów juz podane. Plus kroplowki z magnezem po których mi się brzuszek ładnie rozluznil i się nie spina i nie twardnieje. Po wyjściu do domu mam jak najwięcej leżeć żeby unikać tych twardnien. Szyjka trzyma mocno od miesiąca nawet nie drgnela 36 mm twarda i zamknięta. Oby tylko tak dalej.
Rozmawiałam wczoraj też z lekarzem bo się okazało ze teraz leżą chłopaki głowami w dół. I powiedział ze absolutnie nie sn jak kolwiek by nie leżały ze za duże ryzyko. Bliżniaki, in vitro i nadciśnienie...
Za to drugi lekarz z kliniki na ostatniej wizycie uznał ze jak będa ulozeni glowkowo to on wskazań do cc nie widziA liczyłam od niego na skierowanie na ujastek
-
Moja Dzidzia nadal ulozona poprzecznie, jak sie nie obroci to problem z glowy z szukaniem wskazania do cc. Wizyte kolejna mam za 4 tyg zobaczymy jak wtedy bedzie.
W ktorym tygodniu dziecko powinno sie ostatecznie ustawic glową w dół? Nie wiem dokladnie ile waży i mierzy moja Mala, tym razem nie robil usg z pomiarami tylko takie podglądanie. Na połówkowym waga taka standardowa jak na ten czas, stwierdzil tylko dr ze ma dlugie nogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 09:03
Iva79 lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Jeden gin do którego chodzę jest ordynatorem u mnie w mieście i teraz u niego leżę i inna cc pewnie mnie weźmie do siebie. Jeśli już miałby dać gdzieś indziej to chyba gdzieś do Katowic. Innych wtykow nie mam na ujastek chyba że pojadę z akcją porodowa ale tego bym chyba nie chciała bo w godzinach sztytu to ode mnie mogę tam z dwie godziny jechac
-
Ja też mam dylemat z tym porodem. Byłam na trzecich prenatalnych i niunia jest (jak na razie) ułożona główkowo. Jest też duża, bo waży 2 kg (mam 31tc). Zastanawiam się ciągle czy sn czy cc, ale jak będę miała urodzić ponad 4-kilowego pączka, to zdecyduję się na cc.
A słyszałam, że jeśli nie ma żadnych wskazań medycznych do cc, to lekarz może wypisać zaświadczenie, że pacjentka ma tokofobię (strach przed porodem) i podobno większość porodówek to respektuje. Nie wiem na ile jest to prawda....I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Mój na każdym usg leZy inaczej ale nigdy głowa w dół heh
A ja dziś zapraszam na imprezę bo mamy 100dniowkeMatyldaG, lipa, Joanna85, Nefe, szurusiowa, ComeToMeBaby, asia-m-b, roletka, Anatolka, Antonelka, lilou lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mnie wczoraj trochę nastraszyl i zniechecil do sn.. Powiedział ze nawet jeśli pierwsze dziecko urodzi się bez komplikacji to drugiemu może zacząć spadać tętno iw tedy trzeba na szybko ciąć i będę mieć dwa porody
-
Chociaż może się jeszcze mi poodwracaja chłopaki inaczej. Niby bliżniaki tak do 30 tc powinny już się ułożyć.
-
Bry.
Ja też super po cięciu. Pionizacja na drugi dzień rano i od tego czasu w ruchu. Parę dni w szpitalu było ciężko wstawać z łóżka, chodziłam jak staruszka. Ale po powrocie do domu coraz lepiej. Parę dni później normalnie wyszłam do miasta. Fakt, szłam trochę wolniej niż zazwyczaj ale zrobiłam spore odległości. Rana pięknie się zamknęła, goi się "jak na psie". właściwie po tych paru dniach czułam się jak nówka. Aż nie do wiary że już we wtorek idę na kontrolę do gina. 6 tygodni, tak szybko zleciało.
Właśnie, u nas szereg spektakularnych sukcesów
Mały człowiek skończył miesiąc i awansował z noworodka na niemowlaka.
Zaczął przyglądać się twarzom i czarno białym obrazkom.
Był na badaniu bioderek, jest ok, kontrola w styczniu.
I teraz hit: od dwóch nocy daje matce pospać w nocy seriami po 2-3 godziny
Lipa - będzie dobrze, jak dziewczyny piszą.
Co do odstawiania leków to nie tyle kwestia kliniki i lekarza, wydaje mi się, tylko kwestia przypadku i sposobu w jaki odbył się transfer, chociażby (świeży, crio, cykl sztuczny czy naturalny, inne wskazania).
Witam świeże ciężarówki, fajnie że grono się powiększa.
Pozdrawiam z Kosmitą do spółki. Wydał z siebie właśnie dźwięki przypominające odgłosy godowe pterodaktylaIva79, Evaa, sisi, asia-m-b, nika03, arlenka, Joanna85, Suomi, szałwia lubią tę wiadomość
-
Ja cięcia nie brałam pod uwagę, a tu prosz
syn pośladkowo się usadowił i nie wiadomo co będzieAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ja też na drugi dzień po cc wstałam i funkcjonowałam na ketonalu. Kolejny dzień na paracetamolu a później bez leków. Dzień cięcia bez szału ale i bez dramatu.
Kometa, u nas były hitem i w sumie nadal jest ich druga część dla starszych - karty kontrastowe na sznureczkua wczoraj kupiłam pościel z jednej strony czarna w wielkie białe grochy a z drugiej odwrotnie i moje dziecko jest zachwycone. Suszyla się i za każdym razem jak koło niej przechodzilismy to wyrażał mega zainteresowanie
poza tym zaczął solidnie pelzać
na razie bardziej w bok i tył ale widać już cień niezależności hehe
sam sięga po zabawkę jak chce.
Iva79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nika03 wrote:Ja też mam dylemat z tym porodem. Byłam na trzecich prenatalnych i niunia jest (jak na razie) ułożona główkowo. Jest też duża, bo waży 2 kg (mam 31tc). Zastanawiam się ciągle czy sn czy cc, ale jak będę miała urodzić ponad 4-kilowego pączka, to zdecyduję się na cc.
A słyszałam, że jeśli nie ma żadnych wskazań medycznych do cc, to lekarz może wypisać zaświadczenie, że pacjentka ma tokofobię (strach przed porodem) i podobno większość porodówek to respektuje. Nie wiem na ile jest to prawda....
Może wypisać ale psychiatra a nie ginekolog. To prawda.nika03 lubi tę wiadomość