WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo rzygalam. Do 20tc ale jadłam os razu jak na chłopca - kwaśne. Słodycze tylko trochę i to pod koniec ciąży. I mięsko, ciągle mięsko od pewnego momentu, ale też nie od początku. Pierwsze od czego mnie odrzuciło to był masmix. Musiałam iść po masło do sklepu ;-)

Evaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie od poczatku objadam slodyczami i ciastami a tu dwóch chłopów, kazdy wrozyl dziewczynki, bo od wymiotow taka wymeczona chodzilam ze wygladalam strasznie

Evaa lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa wbijaj się do doktorka i dawaj nam znać! :-*
    Jak sobie przypomnę o rzyganiu i mdłościach to wydaje mi się jakby to było wieki temu, a myślałam, że to się nigdy nie skończy.
    A czas tak szybko leci i dzisiaj zaczynamy 26tc :-)

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci bardzo szybko :/ u nas termin za 6 tygodni :D ja podobnie jak Matylda miałam hopla na punkcie słodyczy, a tu Janek jak malowany ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Junioer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Prolutex? Od trzech dni mam straszny problem - miejsca po zastrzyki są czerwone i spuchnięte, jakby takie wielkie ugryzienie komara. Swędzi niesamowicie, najchętniej bym sobie skórę wydrapała. Wg ulotki to jednej z najczęstszych skutków ubocznych. Wyglada to koszmarnie no i komfort żaden, a dodatkowo niedługo nie będę juz miała miejsca na wbijanie nowych zastrzyków. Wczoraj pokazałam ginowi, przepisał mi hydrokortyzon w maści. Nie pomaga wcale, wydaje mi się, ze swędzi nawet bardziej :( te placki czerwone są spuchnięte i gorące. Jakieś rady?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, po pierwsze to powinien Ci zmienić lek. Ja tak miałam po fraxiparine i fragminie. Zmieniono mi na clexane i problem zniknął. Nie chce Cie martwić ale to raczej nie minie bez odstawienia leku. Mnie zeszło dopiero po kilku dniach (nietolerancja pojawiła się nagle przy 3 procedurze, przy 2 poprzednich normalnie brałam fragmin) i piciu chyba 3x1 wapna czystego dziennie. Przeczytaj czy możesz i ile wapna w ciąży.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka My po pierwszej wizycie u pediatry, Mały dobił do wagi urodzeniowej, ale dla Pani doktor troszkę za mało jak na 12 dobę życia. Za tydzień kontrola wagi. a jak skończy miesiąc pierwsze pobranko krwi na poziom TSH ze względu na moją niedoczynność. Za tydzień mam też określić jak chcemy szczepić Jaśka, myślę nad szczepionką 5w1 i do tego rotawirusy i pneumokoki. Dziewczyny jak Wy szczepiłyście swoje brzdące?

szałwia, asia-m-b lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamuśki jeszcze jedno czy wy wybudzacie/wybudzałyście swoje brzdące po 3-4 godzinach jak spały na karmienie? bo wczoraj się zdarzyło Młodemu spać dłużej niz 4 godziny i Go do cyca na śpiącego dostawiałam, a jak jest/było u Was?

Kasita lubi tę wiadomość

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Prolutex? Od trzech dni mam straszny problem - miejsca po zastrzyki są czerwone i spuchnięte, jakby takie wielkie ugryzienie komara. Swędzi niesamowicie, najchętniej bym sobie skórę wydrapała. Wg ulotki to jednej z najczęstszych skutków ubocznych. Wyglada to koszmarnie no i komfort żaden, a dodatkowo niedługo nie będę juz miała miejsca na wbijanie nowych zastrzyków. Wczoraj pokazałam ginowi, przepisał mi hydrokortyzon w maści. Nie pomaga wcale, wydaje mi się, ze swędzi nawet bardziej :( te placki czerwone są spuchnięte i gorące. Jakieś rady?
    Ja brałam ten lek i to długo bo ponad 20 tygodni codziennie! Miejsce wstrzykniecia bolesne,twarde i swedzialo,nie wiem od czego to zależy ale czasem bardziej,czasem mniej,lek drogi i męczący miałam chwilę załamania. Generalnie objawy jak Twoje ale przetrwalam prolutex i fraxiparine,teraz tylko witaminki:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rad,zrezygnowałam z brzucha,bo plamy zaczerwienione i lekki obrzęk a to było lato i słabo wyglądało. Dawalam w posladek tylko podskornie,nie domiesniowo,w udo nie ogarnialam bolało bardzo. W pupke było dobrze nie dotykalam chlodzilam wodą i po prostu przetrwalam,nie wolno drapac! Aha i najlepiej po prysznicu bo rozluźnienie u najmniej bolało:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    hejka My po pierwszej wizycie u pediatry, Mały dobił do wagi urodzeniowej, ale dla Pani doktor troszkę za mało jak na 12 dobę życia. Za tydzień kontrola wagi. a jak skończy miesiąc pierwsze pobranko krwi na poziom TSH ze względu na moją niedoczynność. Za tydzień mam też określić jak chcemy szczepić Jaśka, myślę nad szczepionką 5w1 i do tego rotawirusy i pneumokoki. Dziewczyny jak Wy szczepiłyście swoje brzdące?

Ja mam dokladnie tą kombinację :)

józefka lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka wugoogluj sobie "nocne mleko" np na blogu Hafija. Jeśli mało przybiera to akurat nocne mleko powinien pić. Jest bardziej wartościowe, treściwe itp. Doczytaj sobie.

Ja szczepię tak:
    Pierwszy raz 6w1 i pneumokoki
    Drugi raz tak samo
    Trzeci raz 5w1 i pneumokoki.

W szczepienia na wirusy nie wierzę i rota nie podawalam.

Być może po 1 r.z. zaszczepie na meningokoki.

Ostatnio jest kłopot z dostępnością 5w1. Zorientuj się.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka nam kazali budzić, ale niekoniecznie co 4 h, mogła 6 godz. spać w nocy pomimo tego, że nie przybierała książkowo, ale ważne było, żeby w ogóle zjadła. W Polsce nie robią TSH wszystkim noworodkom w szpitalu? Ja bym nie łączyła tych szczepień, zresztą nasz pediatra jak łączy z pneumo to dopiero przy drugiej dawce, jak wiadomo, jak dziecko zareagowało na samo 6w1 (w połączeniu z pneumo częściej są skutki uboczne w postaci wysokich tempek itp.), poza tym planuję te same i meningo, ale nie wiem, czy będziemy mogli podać, bo młoda ciągle złe wyniki ma.

Anatolka też czytałam o tych nocnych karmieniach i nie przestaje mnie nurtować, co się dzieje z tym nocnym mlekiem, jak je dziecko dopiero rano wypije, traci na wartości w międzyczasie? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 21:18

• józefka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za informacje :) pewnie jeszcze nie raz wyskoczę z jakimś może głupim pytaniem.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka nie ma głupich pytań :D Ja czasami wyskakuje z "ciekawszymi" ;)

Szałwia mnie też nurtuje to co się dzieję z nocnym mlekiem rano czy znika czy zostaje wypite ;)
    Tsh bada się każdemu dziecku po narodzinach to te badania przesiewowe dziewczyny z problemami chyba po prostu trzymają rękę na pulsie i kontrolują poziom.

A i mój chłopaczek już taki dorosły jest :D 3 miesiące za nami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 08:30

józefka, ComeToMeBaby, Evaa, arlenka, Joanna85 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Co do rad,zrezygnowałam z brzucha,bo plamy zaczerwienione i lekki obrzęk a to było lato i słabo wyglądało. Dawalam w posladek tylko podskornie,nie domiesniowo,w udo nie ogarnialam bolało bardzo. W pupke było dobrze nie dotykalam chlodzilam wodą i po prostu przetrwalam,nie wolno drapac! Aha i najlepiej po prysznicu bo rozluźnienie u najmniej bolało:-)

Dzięki Fruzia! Wczoraj robiłam sobie okłady z krochmalu, mam fenistil żel na swędzenie, jest lepiej! Jeśli się pogorszy, to spróbuję zastrzyków w pośladek :)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka zgadza się m.in w pezesiewowych badaniach jest TSH tylko o wynikach informują tylko jak coś źle wyjdzie. Czemu pediatra po 1 mc życia zażyczył sobie powtórkę tego badania, nie wiem. Ogólnie powiedział, ze względu na moją niedoczynność i leki przyjmowane. ale fakt lepiej to sprawdzić.

• Evaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zwariuje przez to rzyganie...wygladam jak wrak czlowieka,naprawde nie mam juz pomyslu ...herbata imbirowa nie pomaga,suchary tez jutro id e do apteki...moze sa jakies krople ...moze cos maja...musze jesc w ciazy normalnie a nie wegetowac :(

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • sisi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Evaa :( Ja się dzisiaj ucieszyłam jak mi się niedobrze w aucie zrobiło ale jak czytam co przechodzisz to chyba nie chcę więcej...

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:12

lipa lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ