X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo rzygalam. Do 20tc ale jadłam os razu jak na chłopca - kwaśne. Słodycze tylko trochę i to pod koniec ciąży. I mięsko, ciągle mięsko od pewnego momentu, ale też nie od początku. Pierwsze od czego mnie odrzuciło to był masmix. Musiałam iść po masło do sklepu ;-)

Evaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie od poczatku objadam slodyczami i ciastami a tu dwóch chłopów, kazdy wrozyl dziewczynki, bo od wymiotow taka wymeczona chodzilam ze wygladalam strasznie

Evaa lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa wbijaj się do doktorka i dawaj nam znać! :-*
    Jak sobie przypomnę o rzyganiu i mdłościach to wydaje mi się jakby to było wieki temu, a myślałam, że to się nigdy nie skończy.
    A czas tak szybko leci i dzisiaj zaczynamy 26tc :-)

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci bardzo szybko :/ u nas termin za 6 tygodni :D ja podobnie jak Matylda miałam hopla na punkcie słodyczy, a tu Janek jak malowany ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Junioer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Prolutex? Od trzech dni mam straszny problem - miejsca po zastrzyki są czerwone i spuchnięte, jakby takie wielkie ugryzienie komara. Swędzi niesamowicie, najchętniej bym sobie skórę wydrapała. Wg ulotki to jednej z najczęstszych skutków ubocznych. Wyglada to koszmarnie no i komfort żaden, a dodatkowo niedługo nie będę juz miała miejsca na wbijanie nowych zastrzyków. Wczoraj pokazałam ginowi, przepisał mi hydrokortyzon w maści. Nie pomaga wcale, wydaje mi się, ze swędzi nawet bardziej :( te placki czerwone są spuchnięte i gorące. Jakieś rady?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, po pierwsze to powinien Ci zmienić lek. Ja tak miałam po fraxiparine i fragminie. Zmieniono mi na clexane i problem zniknął. Nie chce Cie martwić ale to raczej nie minie bez odstawienia leku. Mnie zeszło dopiero po kilku dniach (nietolerancja pojawiła się nagle przy 3 procedurze, przy 2 poprzednich normalnie brałam fragmin) i piciu chyba 3x1 wapna czystego dziennie. Przeczytaj czy możesz i ile wapna w ciąży.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka My po pierwszej wizycie u pediatry, Mały dobił do wagi urodzeniowej, ale dla Pani doktor troszkę za mało jak na 12 dobę życia. Za tydzień kontrola wagi. a jak skończy miesiąc pierwsze pobranko krwi na poziom TSH ze względu na moją niedoczynność. Za tydzień mam też określić jak chcemy szczepić Jaśka, myślę nad szczepionką 5w1 i do tego rotawirusy i pneumokoki. Dziewczyny jak Wy szczepiłyście swoje brzdące?

szałwia, asia-m-b lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamuśki jeszcze jedno czy wy wybudzacie/wybudzałyście swoje brzdące po 3-4 godzinach jak spały na karmienie? bo wczoraj się zdarzyło Młodemu spać dłużej niz 4 godziny i Go do cyca na śpiącego dostawiałam, a jak jest/było u Was?

Kasita lubi tę wiadomość

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Prolutex? Od trzech dni mam straszny problem - miejsca po zastrzyki są czerwone i spuchnięte, jakby takie wielkie ugryzienie komara. Swędzi niesamowicie, najchętniej bym sobie skórę wydrapała. Wg ulotki to jednej z najczęstszych skutków ubocznych. Wyglada to koszmarnie no i komfort żaden, a dodatkowo niedługo nie będę juz miała miejsca na wbijanie nowych zastrzyków. Wczoraj pokazałam ginowi, przepisał mi hydrokortyzon w maści. Nie pomaga wcale, wydaje mi się, ze swędzi nawet bardziej :( te placki czerwone są spuchnięte i gorące. Jakieś rady?
    Ja brałam ten lek i to długo bo ponad 20 tygodni codziennie! Miejsce wstrzykniecia bolesne,twarde i swedzialo,nie wiem od czego to zależy ale czasem bardziej,czasem mniej,lek drogi i męczący miałam chwilę załamania. Generalnie objawy jak Twoje ale przetrwalam prolutex i fraxiparine,teraz tylko witaminki:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rad,zrezygnowałam z brzucha,bo plamy zaczerwienione i lekki obrzęk a to było lato i słabo wyglądało. Dawalam w posladek tylko podskornie,nie domiesniowo,w udo nie ogarnialam bolało bardzo. W pupke było dobrze nie dotykalam chlodzilam wodą i po prostu przetrwalam,nie wolno drapac! Aha i najlepiej po prysznicu bo rozluźnienie u najmniej bolało:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    hejka My po pierwszej wizycie u pediatry, Mały dobił do wagi urodzeniowej, ale dla Pani doktor troszkę za mało jak na 12 dobę życia. Za tydzień kontrola wagi. a jak skończy miesiąc pierwsze pobranko krwi na poziom TSH ze względu na moją niedoczynność. Za tydzień mam też określić jak chcemy szczepić Jaśka, myślę nad szczepionką 5w1 i do tego rotawirusy i pneumokoki. Dziewczyny jak Wy szczepiłyście swoje brzdące?

Ja mam dokladnie tą kombinację :)

józefka lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka wugoogluj sobie "nocne mleko" np na blogu Hafija. Jeśli mało przybiera to akurat nocne mleko powinien pić. Jest bardziej wartościowe, treściwe itp. Doczytaj sobie.

Ja szczepię tak:
    Pierwszy raz 6w1 i pneumokoki
    Drugi raz tak samo
    Trzeci raz 5w1 i pneumokoki.

W szczepienia na wirusy nie wierzę i rota nie podawalam.

Być może po 1 r.z. zaszczepie na meningokoki.

Ostatnio jest kłopot z dostępnością 5w1. Zorientuj się.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka nam kazali budzić, ale niekoniecznie co 4 h, mogła 6 godz. spać w nocy pomimo tego, że nie przybierała książkowo, ale ważne było, żeby w ogóle zjadła. W Polsce nie robią TSH wszystkim noworodkom w szpitalu? Ja bym nie łączyła tych szczepień, zresztą nasz pediatra jak łączy z pneumo to dopiero przy drugiej dawce, jak wiadomo, jak dziecko zareagowało na samo 6w1 (w połączeniu z pneumo częściej są skutki uboczne w postaci wysokich tempek itp.), poza tym planuję te same i meningo, ale nie wiem, czy będziemy mogli podać, bo młoda ciągle złe wyniki ma.

Anatolka też czytałam o tych nocnych karmieniach i nie przestaje mnie nurtować, co się dzieje z tym nocnym mlekiem, jak je dziecko dopiero rano wypije, traci na wartości w międzyczasie? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 21:18

• józefka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za informacje :) pewnie jeszcze nie raz wyskoczę z jakimś może głupim pytaniem.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka nie ma głupich pytań :D Ja czasami wyskakuje z "ciekawszymi" ;)

Szałwia mnie też nurtuje to co się dzieję z nocnym mlekiem rano czy znika czy zostaje wypite ;)
    Tsh bada się każdemu dziecku po narodzinach to te badania przesiewowe dziewczyny z problemami chyba po prostu trzymają rękę na pulsie i kontrolują poziom.

A i mój chłopaczek już taki dorosły jest :D 3 miesiące za nami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 08:30

józefka, ComeToMeBaby, Evaa, arlenka, Joanna85 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Co do rad,zrezygnowałam z brzucha,bo plamy zaczerwienione i lekki obrzęk a to było lato i słabo wyglądało. Dawalam w posladek tylko podskornie,nie domiesniowo,w udo nie ogarnialam bolało bardzo. W pupke było dobrze nie dotykalam chlodzilam wodą i po prostu przetrwalam,nie wolno drapac! Aha i najlepiej po prysznicu bo rozluźnienie u najmniej bolało:-)

Dzięki Fruzia! Wczoraj robiłam sobie okłady z krochmalu, mam fenistil żel na swędzenie, jest lepiej! Jeśli się pogorszy, to spróbuję zastrzyków w pośladek :)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• józefka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka zgadza się m.in w pezesiewowych badaniach jest TSH tylko o wynikach informują tylko jak coś źle wyjdzie. Czemu pediatra po 1 mc życia zażyczył sobie powtórkę tego badania, nie wiem. Ogólnie powiedział, ze względu na moją niedoczynność i leki przyjmowane. ale fakt lepiej to sprawdzić.

• Evaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zwariuje przez to rzyganie...wygladam jak wrak czlowieka,naprawde nie mam juz pomyslu ...herbata imbirowa nie pomaga,suchary tez jutro id e do apteki...moze sa jakies krople ...moze cos maja...musze jesc w ciazy normalnie a nie wegetowac :(

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • sisi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Evaa :( Ja się dzisiaj ucieszyłam jak mi się niedobrze w aucie zrobiło ale jak czytam co przechodzisz to chyba nie chcę więcej...

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:12

lipa lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ