WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny ja zwariuje przez to rzyganie...wygladam jak wrak czlowieka,naprawde nie mam juz pomyslu ...herbata imbirowa nie pomaga,suchary tez jutro id e do apteki...moze sa jakies krople ...moze cos maja...musze jesc w ciazy normalnie a nie wegetowac :(
    Eva wiem co przezywasz. U mnie pomagało jak rano jeszcze na lezaco żeby nie wstawać lykalam mamarin i położyłam jeszcze z 20 minut a potem ratowali mnie tylko posiłki co 2-3 godziny w bardzo małych porcjach. I leżenie po nich żeby się przyjęło. Jak musiałam wyjść z domu to z mietowkami w kieszeni i jadłam jedna za drugą. Trochę to była wegetacja ale chociaż coś w żołądku zostawało. No i jadłam tez kanapkę o 2-3 w nocy żeby nie był zbyt długi odstęp bo np jak się położyłam o 22 a wstałam o 10 rano to już był hardcor i zyganie cały dzień...

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6/7 tydzień to brzuch może być spożywczy co najwyżej :)

Evaa, sisi, Anuszka lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny ja zwariuje przez to rzyganie...wygladam jak wrak czlowieka,naprawde nie mam juz pomyslu ...herbata imbirowa nie pomaga,suchary tez jutro id e do apteki...moze sa jakies krople ...moze cos maja...musze jesc w ciazy normalnie a nie wegetowac :(

Imbifem, mamarin mamma i cocculine.

Evaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, jasne, że zostaje wypite ale chodzi o to, żeby dziecko, które słabo przybiera jadło takie mleko kilka razy najlepiej a nie ZJADŁO jedna porcje rano.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:13

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 6 czy też 7 tygodniu mają zapewne wzdęcia ;)

Ana 167 a nad czym Ty się zastanawiasz??? GRATULACJE :D plamienia na początku mogą się zdarzać, ja też plamiłam..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam plamienia,tylko nie żywa krwią,a takie brudzenie,brązowe plamienie. U mnie nie było nic:krwiaczka,problemów z progesteronem bo był wysoki. Aha i zawsze to było w okolicach spodziewanej miesiączki,pierwszy raz trwało ok 2 dni,potem jeszcze dwa razy ale to jednodniowe i bledsze. Przepraszam za szczegóły:-) nic się nie działo,wszystko dobrze się rozwijało i plamienie bez wpływu na Dzidziusia:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Prolutex? Od trzech dni mam straszny problem - miejsca po zastrzyki są czerwone i spuchnięte, jakby takie wielkie ugryzienie komara. Swędzi niesamowicie, najchętniej bym sobie skórę wydrapała. Wg ulotki to jednej z najczęstszych skutków ubocznych. Wyglada to koszmarnie no i komfort żaden, a dodatkowo niedługo nie będę juz miała miejsca na wbijanie nowych zastrzyków. Wczoraj pokazałam ginowi, przepisał mi hydrokortyzon w maści. Nie pomaga wcale, wydaje mi się, ze swędzi nawet bardziej :( te placki czerwone są spuchnięte i gorące. Jakieś rady?
    Junioer ja bralam prolutex, zdarzaly sie po nim tak jak piszesz czerwone i spuchniete plamy ale znikaly po kilku dniach. Nawet jak czerwona plamka sie nie pojawiala to miejsce po ukluciu bolalo kilka dni i tez mialam problem gdzie sie wkluc zeby nie trafic w bolace miejsce. Pozniej zaczelismy z mezem isc zgodnie ze wskazowkami zegara zeby miec pewnosc ze nie ukluje sie zbyt szybko 2 razy w to samo miejsce-bo to bolalo strasznie.
    Ty masz jakas zdecydowanie gorsza postac tych skutkow ubocznych.

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Hehe wlasnie przegladalam watek lipcowy :) powiedzcie mi jak to jest mozliwe miec brxuch w 6/ 7tyg??bo ja jestem dalej plaska jak przed ciaza..laski pisza ze maja juz widoczny brxuch :) ok nie smiejac sie dziecko.ma ok 2cm.wiec o co kaman ? :D .z synem brzuch zacza byc widoczny w 5miesiacu...
    Moze sie czegos najadly i je wzdelo :-D
    Ja w tym czasie tez brzucha nie mialam, w 4 miesiacu mi doslownie wyskoczyl, pozniej przerwa i na przelomi 5/6 dosyc urosl, ale i tak jest maly.
    Dlugi czas kolezanki sie ze mnie smialy ze ciaza poszla mi w cycki a nie w brzuch :-D

Starania od II 2014
    IVF
    Magdalena 06.03.2017
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    dzieki, ja mam teraz delikatne brązowo- kremowe,
    Ana a konsultowalas sie z lekarzem? Zrobilabym tak dla swietego spokoju przed weekendem.

Starania od II 2014
    IVF
    Magdalena 06.03.2017
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Anuszka, jasne, że zostaje wypite ale chodzi o to, żeby dziecko, które słabo przybiera jadło takie mleko kilka razy najlepiej a nie ZJADŁO jedna porcje rano.

Nie no ja wiem że nocne mleczko lepsze :) Widzę po swoim w dzień cycka co ok 2 godziny a w nocy jak zatankuje to i 5 godzin prześpi więc mu nie żałuję zwłaszcza że on takie chucherko...

Jutro mamy kardiologa :/

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dziewczyny w 6 czy też 7 tygodniu mają zapewne wzdęcia ;)
    .

To ja im współczuje jak one już brzuchate co to będzie po 30 TC będą się toczyć jak wieloryby buhahahaha

Evaa, Anatolka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:

Eva, ja tez tak wymiotowałam, pierwszy trymestr niestety był wegetacja, mi pomagała trochę guma do żucia. A teraz od tygodnia wymiotuje równo co 2 dni, wiec jest juz duzo lepiej :) a mówią, ze ciąża to nie choroba, ja byłam wykończona.
    Pociesz sie tym, ze to kiedyś minie. zazdroszczę tym dziewczynom, co nie wiedza co to znaczy wymiotować w ciąży, jednak wszystko jest do przeżycia.

Evaa lubi tę wiadomość

Peonia88
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    To ja im współczuje jak one już brzuchate co to będzie po 30 TC będą się toczyć jak wieloryby buhahahaha

Wiesz jak sie je za 2 :) to brxuch rosnie ale nie koniecznie dziecko ;)

Anuszka, MatyldaG lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słuchajcie jednak jest taka możliwość - ja miałam w jakimś 4 tc brzuch większy niż teraz :) Ale to przy hiperce :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi jakbyś wtedy wstawila zdjęcie brzucha to byś zawstydzila cały wątek :p

Evaa, Anuszka, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Junioer Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 wrote:
    Junioer ja bralam prolutex, zdarzaly sie po nim tak jak piszesz czerwone i spuchniete plamy ale znikaly po kilku dniach. Nawet jak czerwona plamka sie nie pojawiala to miejsce po ukluciu bolalo kilka dni i tez mialam problem gdzie sie wkluc zeby nie trafic w bolace miejsce. Pozniej zaczelismy z mezem isc zgodnie ze wskazowkami zegara zeby miec pewnosc ze nie ukluje sie zbyt szybko 2 razy w to samo miejsce-bo to bolalo strasznie.
    Ty masz jakas zdecydowanie gorsza postac tych skutkow ubocznych.

Jedyny plus jest taki, że opcuhlizna po Prolutexie usuwa siniaki po Clexane ;)
    Dzisiaj już mnie aż tak nie swędzi, ale nadal mam czerwone opuchnięte ślady.Co dziwne, nie po każdym zastrzyku mam taki ślad - może to też kwestia techniki.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda a Ty jak z blizniakami.szybko zacza byc widoczny...?w ogole jak sie czujecie cisnienie sie unormowalo?
    Vaina to szybko zaczelas nosic ciazowe spodnie :) ciekawa jestem kiedy u mnie cos bedzie widac ..

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Suomi jakbyś wtedy wstawila zdjęcie brzucha to byś zawstydzila cały wątek :p
    Haha ;-) dobre dobre

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, uśmiałam się nadrabiając. Brzuch to mi się pojawił jakoś koło 5miesiaca? Nie pamiętam, jakoś tak. W 6tc to byłam płaska jak deska. Przecież tam prawie nic nie ma w 6tc.

Gdzieś ktoś pyta o wybudzanie dziecka na karmienie. Owszem, w szpitalu po porodzie bardzo zwracano na to uwagę - każda z nas dostała kartkę i długopis i miałyśmy tego pilnować i zapisywać i położne to kontrolowały - czy maluch jadł i jak długo. Ponieważ u mojego synka był problem z jedzeniem i przyrostami wagi to kontynuowałam notatki i zostało mi to do dziś. Wczoraj po raz pierwszy nie nastawialam budzika w nocy bo młody tak dał mi popalić wieczorem, że stwierdziłam że jest objedzony "po korek" i niech śpi też do oporu. Sam się obudził po 4 godzinach. Ale wtedy w szpitalu było to wybudzanie o tyle ważne że sam nie miał sił na wybudzanie i ssanie. Nieźle się umeczylam wtedy żeby go nakarmić. Prawie nie ssał bo spał i za Chiny Ludowe nie dało się go obudzić. Tuż po wyjściu ze szpitala był taki kryzys że w końcu podałam mu mleko strzykawką po kropelce, żeby coś w ogóle zjadł... Myślę że to wybudzanie najważniejsze jest jak dziecko jest noworodkiem, potem zaczyna się wybudzac.

Prolutexu nie brałam.

Więcej grzechów nie pamiętam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 18:35

nika03, szałwia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ