Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny ja zwariuje przez to rzyganie...wygladam jak wrak czlowieka,naprawde nie mam juz pomyslu ...herbata imbirowa nie pomaga,suchary tez jutro id e do apteki...moze sa jakies krople ...moze cos maja...musze jesc w ciazy normalnie a nie wegetowac :(
    Eva wiem co przezywasz. U mnie pomagało jak rano jeszcze na lezaco żeby nie wstawać lykalam mamarin i położyłam jeszcze z 20 minut a potem ratowali mnie tylko posiłki co 2-3 godziny w bardzo małych porcjach. I leżenie po nich żeby się przyjęło. Jak musiałam wyjść z domu to z mietowkami w kieszeni i jadłam jedna za drugą. Trochę to była wegetacja ale chociaż coś w żołądku zostawało. No i jadłam tez kanapkę o 2-3 w nocy żeby nie był zbyt długi odstęp bo np jak się położyłam o 22 a wstałam o 10 rano to już był hardcor i zyganie cały dzień...

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6/7 tydzień to brzuch może być spożywczy co najwyżej :)

Evaa, sisi, Anuszka lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny ja zwariuje przez to rzyganie...wygladam jak wrak czlowieka,naprawde nie mam juz pomyslu ...herbata imbirowa nie pomaga,suchary tez jutro id e do apteki...moze sa jakies krople ...moze cos maja...musze jesc w ciazy normalnie a nie wegetowac :(

Imbifem, mamarin mamma i cocculine.

Evaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, jasne, że zostaje wypite ale chodzi o to, żeby dziecko, które słabo przybiera jadło takie mleko kilka razy najlepiej a nie ZJADŁO jedna porcje rano.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:13

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 6 czy też 7 tygodniu mają zapewne wzdęcia ;)

Ana 167 a nad czym Ty się zastanawiasz??? GRATULACJE :D plamienia na początku mogą się zdarzać, ja też plamiłam..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam plamienia,tylko nie żywa krwią,a takie brudzenie,brązowe plamienie. U mnie nie było nic:krwiaczka,problemów z progesteronem bo był wysoki. Aha i zawsze to było w okolicach spodziewanej miesiączki,pierwszy raz trwało ok 2 dni,potem jeszcze dwa razy ale to jednodniowe i bledsze. Przepraszam za szczegóły:-) nic się nie działo,wszystko dobrze się rozwijało i plamienie bez wpływu na Dzidziusia:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Prolutex? Od trzech dni mam straszny problem - miejsca po zastrzyki są czerwone i spuchnięte, jakby takie wielkie ugryzienie komara. Swędzi niesamowicie, najchętniej bym sobie skórę wydrapała. Wg ulotki to jednej z najczęstszych skutków ubocznych. Wyglada to koszmarnie no i komfort żaden, a dodatkowo niedługo nie będę juz miała miejsca na wbijanie nowych zastrzyków. Wczoraj pokazałam ginowi, przepisał mi hydrokortyzon w maści. Nie pomaga wcale, wydaje mi się, ze swędzi nawet bardziej :( te placki czerwone są spuchnięte i gorące. Jakieś rady?
    Junioer ja bralam prolutex, zdarzaly sie po nim tak jak piszesz czerwone i spuchniete plamy ale znikaly po kilku dniach. Nawet jak czerwona plamka sie nie pojawiala to miejsce po ukluciu bolalo kilka dni i tez mialam problem gdzie sie wkluc zeby nie trafic w bolace miejsce. Pozniej zaczelismy z mezem isc zgodnie ze wskazowkami zegara zeby miec pewnosc ze nie ukluje sie zbyt szybko 2 razy w to samo miejsce-bo to bolalo strasznie.
    Ty masz jakas zdecydowanie gorsza postac tych skutkow ubocznych.

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Hehe wlasnie przegladalam watek lipcowy :) powiedzcie mi jak to jest mozliwe miec brxuch w 6/ 7tyg??bo ja jestem dalej plaska jak przed ciaza..laski pisza ze maja juz widoczny brxuch :) ok nie smiejac sie dziecko.ma ok 2cm.wiec o co kaman ? :D .z synem brzuch zacza byc widoczny w 5miesiacu...
    Moze sie czegos najadly i je wzdelo :-D
    Ja w tym czasie tez brzucha nie mialam, w 4 miesiacu mi doslownie wyskoczyl, pozniej przerwa i na przelomi 5/6 dosyc urosl, ale i tak jest maly.
    Dlugi czas kolezanki sie ze mnie smialy ze ciaza poszla mi w cycki a nie w brzuch :-D

Starania od II 2014
    IVF
    Magdalena 06.03.2017
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    dzieki, ja mam teraz delikatne brązowo- kremowe,
    Ana a konsultowalas sie z lekarzem? Zrobilabym tak dla swietego spokoju przed weekendem.

Starania od II 2014
    IVF
    Magdalena 06.03.2017
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Anuszka, jasne, że zostaje wypite ale chodzi o to, żeby dziecko, które słabo przybiera jadło takie mleko kilka razy najlepiej a nie ZJADŁO jedna porcje rano.

Nie no ja wiem że nocne mleczko lepsze :) Widzę po swoim w dzień cycka co ok 2 godziny a w nocy jak zatankuje to i 5 godzin prześpi więc mu nie żałuję zwłaszcza że on takie chucherko...

Jutro mamy kardiologa :/

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dziewczyny w 6 czy też 7 tygodniu mają zapewne wzdęcia ;)
    .

To ja im współczuje jak one już brzuchate co to będzie po 30 TC będą się toczyć jak wieloryby buhahahaha

Evaa, Anatolka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:

Eva, ja tez tak wymiotowałam, pierwszy trymestr niestety był wegetacja, mi pomagała trochę guma do żucia. A teraz od tygodnia wymiotuje równo co 2 dni, wiec jest juz duzo lepiej :) a mówią, ze ciąża to nie choroba, ja byłam wykończona.
    Pociesz sie tym, ze to kiedyś minie. zazdroszczę tym dziewczynom, co nie wiedza co to znaczy wymiotować w ciąży, jednak wszystko jest do przeżycia.

Evaa lubi tę wiadomość

Peonia88
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    To ja im współczuje jak one już brzuchate co to będzie po 30 TC będą się toczyć jak wieloryby buhahahaha

Wiesz jak sie je za 2 :) to brxuch rosnie ale nie koniecznie dziecko ;)

Anuszka, MatyldaG lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słuchajcie jednak jest taka możliwość - ja miałam w jakimś 4 tc brzuch większy niż teraz :) Ale to przy hiperce :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi jakbyś wtedy wstawila zdjęcie brzucha to byś zawstydzila cały wątek :p

Evaa, Anuszka, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Junioer Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 wrote:
    Junioer ja bralam prolutex, zdarzaly sie po nim tak jak piszesz czerwone i spuchniete plamy ale znikaly po kilku dniach. Nawet jak czerwona plamka sie nie pojawiala to miejsce po ukluciu bolalo kilka dni i tez mialam problem gdzie sie wkluc zeby nie trafic w bolace miejsce. Pozniej zaczelismy z mezem isc zgodnie ze wskazowkami zegara zeby miec pewnosc ze nie ukluje sie zbyt szybko 2 razy w to samo miejsce-bo to bolalo strasznie.
    Ty masz jakas zdecydowanie gorsza postac tych skutkow ubocznych.

Jedyny plus jest taki, że opcuhlizna po Prolutexie usuwa siniaki po Clexane ;)
    Dzisiaj już mnie aż tak nie swędzi, ale nadal mam czerwone opuchnięte ślady.Co dziwne, nie po każdym zastrzyku mam taki ślad - może to też kwestia techniki.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Evaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda a Ty jak z blizniakami.szybko zacza byc widoczny...?w ogole jak sie czujecie cisnienie sie unormowalo?
    Vaina to szybko zaczelas nosic ciazowe spodnie :) ciekawa jestem kiedy u mnie cos bedzie widac ..

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Suomi jakbyś wtedy wstawila zdjęcie brzucha to byś zawstydzila cały wątek :p
    Haha ;-) dobre dobre

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, uśmiałam się nadrabiając. Brzuch to mi się pojawił jakoś koło 5miesiaca? Nie pamiętam, jakoś tak. W 6tc to byłam płaska jak deska. Przecież tam prawie nic nie ma w 6tc.

Gdzieś ktoś pyta o wybudzanie dziecka na karmienie. Owszem, w szpitalu po porodzie bardzo zwracano na to uwagę - każda z nas dostała kartkę i długopis i miałyśmy tego pilnować i zapisywać i położne to kontrolowały - czy maluch jadł i jak długo. Ponieważ u mojego synka był problem z jedzeniem i przyrostami wagi to kontynuowałam notatki i zostało mi to do dziś. Wczoraj po raz pierwszy nie nastawialam budzika w nocy bo młody tak dał mi popalić wieczorem, że stwierdziłam że jest objedzony "po korek" i niech śpi też do oporu. Sam się obudził po 4 godzinach. Ale wtedy w szpitalu było to wybudzanie o tyle ważne że sam nie miał sił na wybudzanie i ssanie. Nieźle się umeczylam wtedy żeby go nakarmić. Prawie nie ssał bo spał i za Chiny Ludowe nie dało się go obudzić. Tuż po wyjściu ze szpitala był taki kryzys że w końcu podałam mu mleko strzykawką po kropelce, żeby coś w ogóle zjadł... Myślę że to wybudzanie najważniejsze jest jak dziecko jest noworodkiem, potem zaczyna się wybudzac.

Prolutexu nie brałam.

Więcej grzechów nie pamiętam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 18:35

nika03, szałwia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ