WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jakie ja mam dziwne sny :) w tej ciazy...co noc nowy film hehe.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • chiara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, a ty nadal w szpitalu? Jak sytuacja z twardym brzuchem? Dla pocieszenia też miałam ten problem, zmiana leków, leżenie w domu przez kilka miesięcy, w tym tygodniu cesarka (zwężona miednica) i od wczoraj ciąża donoszona :)

Evaa moje sny w ciąży były takie, że mój mąż jak mu zawsze rano opowiadałam śmiał się niemiłosiernie. Teraz już jest nieco mniej ekstremalnie :)

MatyldaG, Evaa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Ja też się zastanawiam jak to jest z tą przerwą przed crio, mam nadzieję że nie będą u mnie wymyślać, poród był sn. Jeszcze się zastanawiam jak to jest z karmieniem, kiedy trzeba odstawić.
    Ja też się zastanawiam jak to jest z tym karmieniem. Muszę koniecznie zapytać o to na wizycie

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Matylda, a ty nadal w szpitalu? Jak sytuacja z twardym brzuchem? Dla pocieszenia też miałam ten problem, zmiana leków, leżenie w domu przez kilka miesięcy, w tym tygodniu cesarka (zwężona miednica) i od wczoraj ciąża donoszona :)

Evaa moje sny w ciąży były takie, że mój mąż jak mu zawsze rano opowiadałam śmiał się niemiłosiernie. Teraz już jest nieco mniej ekstremalnie :)

nie ja juz dawno wypisana do domu, bo po 3 dniowym lezeniu i dwoch dawkach magnezu brzuszek mieciutki jak nigdy, cisnienie tez w normie, takze wypisali mnie z zaleceniem lezenia. Mam brac magnez dalej i doraznie nospe i rzeczywiscie jak leze jest ok ale jak sobie na za duzo pozwole to czuje ze sie brzuch stawia...
    takze musimy wytrwac jak nadluzej. A blizniacza ciąze kiedy sie uznaje za donoszona?

Evaa ja tez mam przerabane sny jakbym spisywala cala ciaze to by ksiazka powstala :P

Evaa, chiara lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Nadira Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara gratuluję ciąży donoszonej i pozytywnie zazdraszczam :-) jeszcze trochę i Agatkę będziecie tulić.
    Ja też pisze się do klubu stawiających się brzuszków i faktycznie leżenie działa cuda.
    Co do snów to mnie męczą strasznie. Albo są takie że wstyd pisać albo takie że budzę się w nocy z wrzaskiem.
    Matylda trzymajcie się w trójpaku jak najdłużej!

Evaa, MatyldaG, chiara lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda moja kolezanka miala cc w 36tc.ale dlatego ze miala juz komplikacje.ale mysle ze w 37tc juz jest donoszona tak jak normalna ciaza.im dluzej wytrwasz tym lepiej dla Maluszkow,wiec duzo lez i odpoczywaj.

Hehe co do snow to u mnie glownie erotyki hehe bo brak wiadomo.czego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:17

MatyldaG, Nadira lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Matylda moja kolezanka miala cc w 36tc.ale dlatego ze miala juz komplikacje.ale mysle ze w 37tc juz jest donoszona tak jak normalna ciaza.im dluzej wytrwasz tym lepiej dla Maluszkow,wiec duzo lez i odpoczywaj.

Hehe co do snow to u mnie glownie erotyki hehe bo brak wiadomo.czego ;)
    Moje "najlepsze" erotyką to te z udziałem moich ginow :p

Nadira, Evaa, Suomi lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chiara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie leżenie działa cuda choć leki też ;) mnie no spa wcale nie działała nawet już przed ciążą. Także zdecydowaliśmy się z lekarzem na coś innego. Nadira nawet się nie zorientujesz a też będziesz miała ciążę donoszona :) tyle na to czekałam, a teraz myślę, że będzie brakowało mi tego mojego brzuszka.
    Matylda jeśli chodzi o ciążę bliźniacze to wiem, że często cesarkę robi się w 36 tygodniu, jednak samo donoszenie chyba jest jak w ciążach pojedynczych. Widziałam już wózek, a masz już coś więcej, ja majątek wydalam na jedno dziecko, a co dopiero przy bliźniakami ;) chcesz ich tak samo ubierać? Czy każdego inaczej? Nadira Ty już szykujesz wyprawkę? Ja zaczęłam wszystko kompletować dość wcześnie, przepowiadano mi w szpitalu, że urodze przed 30 tyg. Zmieniłam i szpital i lekarza.

Erotyki z udziałem ginów wow :) ja też w 2, trymestrze miałam dużo erotycznych snów, później to była mieszanka wydarzeń dnia oraz tego co oglądałem w tv.

Nadira, MatyldaG lubią tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erotyczne sny to klasyka :-) Naszczęście ostatnią rzeczą z którą by się mi kojarzył mój gin jest seks więc naszczęście erotyczne sny miewam bez jego udziału ;-) Dziś mi się śniło że lekarz męża mi wysłał na porodówkę a ja poczułam błogi stan że chłop całą "robotę" zrobi za mnie:-)

Ja wreszcie zmobilizowałam się do robienia wyprawki i nawet sporo rzeczy nazbierałam ale to studnia bez dna... Teraz zrobię kolejna turę zakupów internetowych (za duży ze mnie wieloryb żeby biegać po sklepach) ale poczekam na wypłatę małża:-) Mamy już wózek, łóżeczko, komodę, kilka ubranek,kosmetyki dla małej, zostały same pierdoły typu wanienka, dla mnie coś do porodu i masa innych drobnych rzeczy. No i malowanie pokoiku zostało jeszcze przed nami... Czytałam o monitorach oddechu a że znając życie będę panikującà mamuśką to zastanawiam się nad zakupem tego czegoś. Myślicie że warto w to inwestować?

A co do twardnienia brzucha to co można zamiast tej nieszczèsnej nospy łykać? Gin mi zalecił buscopan w czopkach ale przy moich hemoroidach to na żaden czopek się nie zgadzam.

Evaa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę spasmoline 3x1 na twardnienia

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Faktycznie leżenie działa cuda choć leki też ;) mnie no spa wcale nie działała nawet już przed ciążą. Także zdecydowaliśmy się z lekarzem na coś innego. Nadira nawet się nie zorientujesz a też będziesz miała ciążę donoszona :) tyle na to czekałam, a teraz myślę, że będzie brakowało mi tego mojego brzuszka.
    Matylda jeśli chodzi o ciążę bliźniacze to wiem, że często cesarkę robi się w 36 tygodniu, jednak samo donoszenie chyba jest jak w ciążach pojedynczych. Widziałam już wózek, a masz już coś więcej, ja majątek wydalam na jedno dziecko, a co dopiero przy bliźniakami ;) chcesz ich tak samo ubierać? Czy każdego inaczej? Nadira Ty już szykujesz wyprawkę? Ja zaczęłam wszystko kompletować dość wcześnie, przepowiadano mi w szpitalu, że urodze przed 30 tyg. Zmieniłam i szpital i lekarza.

Erotyki z udziałem ginów wow :) ja też w 2, trymestrze miałam dużo erotycznych snów, później to była mieszanka wydarzeń dnia oraz tego co oglądałem w tv.
    Właściwie to mamy juz kupione chyba wszystko... w tym tygodniu przyszły łóżeczka, ale jeszcze czekają na złożenie. Kupywalismy wszystko stopniowo żeby nie wydać tyle naraz, sporo rzeczy dostalismy, kuzyn ma przywiesc nam jeszcze jeden fotelik. Kasy poszło masakrycznie dużo i tak właśnie sobie myślałam jak bym mogła poszaleć przy jednym dziecku a przy dwójce często decydowalismy się na coś tańszego lub używanego jak np wózek.
    Jedyne nad czym jeszcze myślę i co może być sporym wydatkiem to monitory oddechu.
    No i nie mam żadnych zabawek, ale wpisze je na listę życzeń jeżeli ktoś coś będzie chciał przywiesc maluchom.
    Miałam za cel żeby było wszystko gotowe do świąt bo to juz będzie 30 tydzień i chyba się uda :) nawet mam wszystko wyprane i wyprasowane (swoją drogą apogeum twardnien nabawilam się przy zelazku)
    Raczej ich tak samo ubierać nie będę. Mają sporo podwójnie kupionych tych samych wzorów ale oni są dwojajowi także i tak się będą różnic :)
    Czemu Ci przepowiadano poród przed 30 tygodniem???

Evaa lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira ja też się boję ze będę stać przy lozeczkach i patrzeć czy dzieci oddychają do tego wczesniaki miewają bezdechy. Jakbym je donosila blisko terminu to może bym.byla spokojniejsza. Jeżeli będziemy kupować to tylko babysense chyba ten nowy model 5 bo ona już jest bez kabli. Na olx jest też mnóstwo używanych ale trochę się boję w jakim będą stanie.

Mimi a ta spasmolina tylko na receptę chyba a jest tak? Przeszły ci po niej twardnienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 18:25

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chiara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sposmaline i przyznam że ten lek na mnie działa. Także Nadira zapytaj lekarza o ten lek.

O monitorze oddechu nie myślałam mimo, że od początku planuję żeby Mała spała w swoim pokoju także nie pomogę w wyborze :/
    Wyprawka studnia bez dna.... Ja wczoraj zorientowałam się, że nie mam bujaczka ani maty :/ będę jutro czegoś konkretnie szukać. Z uwagi na mój nakaz leżenia też cała wyprawka głównie na allegro zakupiona. Mąż tylko paczki woził z paczkomatow :p co przywoził to zastanawiałam się co tym razem przyszło :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie to samo jednego dnia przyszło 6 kurierów. Tak wcześnie juz kupujesz mate?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAk spasmolina jest na recepte , po niej mniej mi sie napina brzuch

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa Ciebie jak zwykle miło się czyta :-)

Dziewczyny ja miałam transfer na początku października, a już w listopadzie mieściłam się tylko w spodnie ciążowe i to nie było od jedzenia, bom szczupła do dziś, a w ciąży 12 kg przytyłam, z czego większość ważyło dziecię, wody płodowe i łożysko i z porodówki wracałam to miałam prawie swoją wagę. Może to wody tak wcześnie albo jakieś hormonalne spuchnięcie u niektórych.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wybudzaniem to trzeba u malutkich, zwłaszcza pożółtaczkowych, wcześniaków i z niskim napięciem mięśniowym, a potem jak nie przybiera. Moje dziecię przybiera tyle, że pediatra nam zabronił ją wręcz budzić. Lubi przespać całą noc, ale czasem ma fazy, że się raz budzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 21:07

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja po cc wstałam po 5 godz izajmowałam się córka ;-) i już po tym czasie nie brałam środków przeciwbólowych. We wtorek miałam cc a w sobotę posprzątaóam całą chałupę :-P
    Justa mocna jesteś, u nas jeszcze z intensywnej terapii nie wypuszczają po 5 godz. nawet :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smaków zależnie od płci, ja miałam odrzut od słodkiego od samego początku, niedobrze mi się robiło, brzuch też miałam jak na chłopaka i przytyłam tylko w brzuchu, wszyscy obstawiali chłopaka, pod koniec ciąży nawet jedna turystka podeszła do mnie i po angielsku zapytała czy chłopak i urodziłam córkę :-)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda a nie myslalas o medycznym monitorze oddechu? Snuza hero doczepiany do pieluszki.
    Wydaje sie byc bezpieczniejszy i bardziej mobilny.

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ