Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki wszystkie ok...ciesze sie...ze nic nie wyszlo...i mam piekne TSH 1.040
Anemia nie obecna. Ja nie biore zadnych suplementow bo doktor nie zaleca...kazal tylko brac kwas foliowy cala ciaze.Vaina, Nadira, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Ja suplementy dla ciezarnych zaczelam gdzies dopiero w 5 miesiacu. Wczesniej tylko kwas foliowy, tez lekarz nie zalecal.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
My tutaj chyba za długo i za mocno walczylysmy o to żeby być w ciąży żeby bawić się w jakieś depresję poporodowe i to jeszcze z powodu płci. Mnie od początku było obojętne czy chłopcy czy dziewczynki czy parka codziennie tylko odliczam żeby urodzili się cali i zdrowi. Mogę mieć niespodzianki między nogami
Dziś miałam dzień zgona. Od połowy nocy się dzieci tak rozszalaly i cały poranek ze wszystkie wnętrzności mnie bolały juz się zaczęłam modlić żeby się uspokoily. Leżałam potem jak kloda dopiero po południu się zwleklam żeby coś zrobić.
I przy tym leżeniu tak zaczęłam myśleć.. Będziecie mówić swoim dzieciom ze są na świecie dzięki in vitro?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ja tez wolalabym powiedzieć kiedy to rzeczywiście dobre pytanie, ale jak.dzis spytałam męża to powiedział ze on by nie mówił...
-
to jest ciężki temat. Ale osobiście wychodzę z założenia, ze nie wstydzę się tego co zrobiłam. Nasz Jaś jest cudem w każdym tego słowa znaczeniu. tak przynajmniej uważam. nie rozmawiałam na ten temat z mężem, jeszcze chyba za wcześnie. Czas pokaze kiedy, jak i czy w ogóle.
Nadira lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Evaa wrote:Mam wyniki wszystkie ok...ciesze sie...ze nic nie wyszlo...i mam piekne TSH 1.040
Anemia nie obecna. Ja nie biore zadnych suplementow bo doktor nie zaleca...kazal tylko brac kwas foliowy cala ciaze.
Kwas foliowy całą ciążę? Myślałam, że to tylko do końca 1 trymestru. Ale moja doktor też nie zaleca póki co żadnych suplementów, tylko kwas foliowy.
Cieszę się, że wyniki dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 20:55
Evaa, Nadira lubią tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Instynkt nam podpowie kiedy jest najlepszy moment żeby powiedzieć o ivf dziecku. Uważam że ta wiedza mu się należy ale to moje zdanie, każdy rodzic wie co najlepsze dla jego dziecka.
Co do kwasu, ja mam brac całą ciążę 5mg ale to pewnie przez mutacje mthfr.Vaina lubi tę wiadomość
-
Evaa, Szałwia,dziewczyny, przepraszam, że się wtrącę, ale uważam, że na takie rzeczy trzeba zwracać uwagę - depresja poporodowa, tak jak regularna depresja, to nie jest żadna fanaberia, tylko choroba - wynik braku równowagi biochemicznej w mózgu. To nie jest coś, co dzieje się z Waszej woli i nie macie na to wpływu.
Bardzo nie lubię stygmatyzowania osób chorób na depresję i komentarzy, że to nie choroba, tylko takie widzimisię, czy lenistwo. To niebezpieczna i zdradliwa choroba.
A fakt, że nasze ciąże takie wyczekane również nie ma na to wpływu.
Nadira, asia-m-b, sisi, lipa, Vaina, Anuszka, Mimi86, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
a co tam u Lipy? nie miala juz miec kolejnej wizyty?
lipa lubi tę wiadomość
-
A propos mówienia o IVF - ja na pewno nie będę się tego wstydzić. Mam zamiar mówić zarówno i IVF, jak i KD. Dziecku oczywiście też. Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce takie informacje utrzymać w sekrecie, to nie powinien o tym mówić absolutnie nikomu - bo dla utrzymania tajemnicy nawet jedna dodatkowa osoba to za dużo.
Ja mówię otwarcie, o IVF wie moja rodzina (łącznie z babcią, wierną słuchaczką radia maryja), jeśli nie będziemy o tym mówić, to zawsze to będzie temat tabu.Nadira, Evaa, Mimi86, nika03 lubią tę wiadomość