Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko nauczyło się wrzeszczeć, już nie krzyczy tylko wrzeszczy i słucha swojego glosu
omg. Zwariuje chyba
pełza, turla się z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak w kółko ćwiczy nowe umiejętności
józefka, Vaina, lipa, lilou, Evaa, arlenka, ComeToMeBaby, szurusiowa, MatyldaG, kuciak, Joanna85, Tosia 1981, Mimi86, Serducho, Antonelka, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Brawo
To ja się też pochwalę - od dziś Kosmita uśmiecha się świadomie. I to pełną paszczą swojąi hurtowo
zakochałam się znowu
Konwalia, lilou, szurusiowa, MatyldaG, asia-m-b, SzewskaPasja, Tosia 1981, józefka, lipa, Mimi86, Serducho, nika03, Antonelka, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Zagladam do Was bo chcialam podpytac, bo jestescie bardziej doswiadczone
jestem po udanym crio, dzisiaj jest 17dpt, czyli poczatek 5 tyg. Powiedzcie mi,czy odczuwalyscie jajniki na poczatku ciazy? Nie mam zadnych boli brzucha, skurczy itd, tylko te jajniki, raz z jednej, raz z drugiej strony. Takie jakby ciagmiecie... I oczywiscie martwie sie, czy wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:26
Cudzie trwaj...
-
Andzia spokojnie :)jajniki mają prawo pracować. Nie martw się!
Andzia1985 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Andzia1985 wrote:Hej dziewczyny. Zagladam do Was bo chcialam podpytac, bo jestescie bardziej doswiadczone
jestem po udanym crio, dzisiaj jest 17dpt, czyli poczatek 5 tyg. Powiedzcie mi,czy odczuwalyscie jajniki na poczatku ciazy? Nie mam zadnych boli brzucha, skurczy itd, tylko te jajniki, raz z jednej, raz z drugiej strony. Takie jakby ciagmiecie... I oczywiscie martwie sie, czy wszystko ok.
Mnie lekarz mówił, że jajniki w ciąży nie pracują. Ból może oznaczać, że Twoje ciało po prostu się zmienia w ciąży - rozciąga się tam wszystko, hormony działają. -
To mnie uspokoilyscie troche z ta glowka
a jutro ide jeszcze na ostatnie prenatalne 3 trymestru i 3d/4d to Jeszcze dokładnie mi młodego wymierza i sprawdza
moja gin tylko 2d robi.
Soumi to co cc u Ciebie?
U mnie chcą żebym naturalnie probowala bo juz 2 operacje mialam i zeby znów mnie nie ciac.
A co do dzieciaków to u siostry jak teraz Mala sie śmieje i minki robi to można oazalec z milosci do takiego cudenka:-)endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Vaina wszystko ok, przepływy prawidlowe i od strony anatomicznej tez. Dzidzius wazy ok 1600g ❤ Tutaj u tej gin na jej sprzecie z pomiarow wychodzi tez wiekszy trochę co do wieku ciazy z ostatniej miesiaczki. Ale nie az tak jak u mojej gin prowadzacej. Np głowa o tydzien wieksza . Porownywala do poprzednich prenatalnych pierwszego i drugiego trymestru i mowi ze wszystko ok i rosnie jak powinien
U Ciebie widze koniec 29tc cudnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 04:49
Vaina, Evaa lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
A ja sie melduje po wczorajszej wizycie. Jeden dzieć wazy ok 1400 a drugi 1200, w 2,5 tygodnia przybyło im pół kilo. Poza tym wszystko ok, leżą sobie w poprzek i wmkoncu nie czuje bicia po szyjce i po pecherzu.
Kolejna wizyte mam już w 2017, 2go stycznia, wstepnie na cc jestesmy umowieni w 36 tygodniu, ktory mi sie zaczyna 26go stycznia lol, byle by do tej daty dotrwali.
A jak swieta mina i sylwester to juz przeciez lada chwila!Vaina, Evaa, Joanna85, szurusiowa, Serducho, ComeToMeBaby, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Macie może jakiś sprawdzony sposób na pielęgnację fałdek na szyi? Mam z tym problem u mojego Pultaska
trochę pomaga mąka ziemniaczana, ale szału nie ma i ostatnio mam wrażenie że jest trochę gorzej.
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Anatolka jak chustowanie?
ja się trochę wkręciłam i codziennie przeglądam chusty na olx, mąż na mnie patrzy jak na wariatkę
teraz uczę się placaka prostego, trochę się bałam ale Młoda zadowolona z nowej perspektywy
V.2015 III ICSI
-
arlenka wrote:Macie może jakiś sprawdzony sposób na pielęgnację fałdek na szyi? Mam z tym problem u mojego Pultaska
trochę pomaga mąka ziemniaczana, ale szału nie ma i ostatnio mam wrażenie że jest trochę gorzej.
Bepanthen baby extra i problem zniknie.
Arlenka, na dwór na razie przesiedlismy się na wózek, bo nie zapinam się z Nim w kurtce. W domu na razie nie chce się nosić, bo zaczął pełzaćSama ogarnęłaś plecak? Ja się bałam, muszę zaprosić moja koleżanke-doradce znów i to poćwiczyć
Choć mój mąż chce kupić nosidełko ergonomiczne, bo nie ma cierpliwości wiązać, umie i wiąże, bo wie, że jak dziecko nie siedzi to nie może nosidla ale jakoś ma wizję, że z nosidlem będzie szybciej.
-
Dzieki
osuszamy dokladnie, po kąpieli na brzuszek i tak osuszamy i jeszcze się bawimy żeby doschło. Spróbuje na razie bephanten, ale zwykłych mam. Extra miałam raz i problemy z pupą po nim, co mnie bardzo zdziwiło. Jak często i jak grubo go stosować?
Anatolka ja z wózkiem chodzę na takie długie i intensywne spacery, takie dla mojej kondycji przy okazjiz chustą idę załatwić coś, na zakupy itp. Też się nie zapinałam, myślałam o kurtce do noszenia ale kosztują jakieś kosmiczne pieniądze i krawcowa uszyła mi wstawkę do mojego normalnego płaszcza
Plecak ogarniam sama z yt i czytam blogi o noszeniu. Dopiero zaczynamy, motam ją a później kontrola w lustrze i sprawdzam co poprawić. Bałam się zwłaszcza za pierwszym razem, teraz juz mniejale na razie motam tylko na chwilę po domu żeby Młoda się przyzwyczaiła no i jeszcze ja muszę trochę poprawić.
V.2015 III ICSI
-
ana167 wrote:Dziewczynu bliźniaków mam pytanie.. Bylam na wizycie 6tc i sa dwa echa serca ale jedno wolniej bije.. Czy jest szansa ze przyspieszy?
ostatnio tu u kolezanki tez serduszko bilo powoli bo to bardzo wczesnie jeszcze i ono sie dopiero rozkreca -
hej
ja tez dzis mialam wizyte - nareszcie po miesiacu. Z małym wszystko ok, lezy sobie poprzecznie, waży 1080 g
Mi spadła hemoglobina wiec musze brac jakies tabletki na to i nie wiem czemu tak szybko ale mialam juz zrobiony GBS i wyszed dodatni, moj lekarz zawsze dmucha na zimne wiec od jutra biore antybiotyki.
Rozpisał mi juz wizyty do końca, juz co 3 tygwiec ide 3.01, 24.01 i ostatni raz 14.02
jak sie nic nie wydarzy wcześniej to po 20.02 kładzie mnie do szpitala na badania i końcem lutego robi CC. wspomniał coś o sterydach, ale moze sie pomylił bo to przeciez bedzie juz ciaza donoszona wiec po co sterydy...
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Arlenka, Anatolka mi pediatra powiedział, że jak już jest problem, że się dostała wilgoć czy odparzenie, to Bepanthen pogorszy sprawę. On jest dobry na zapobieganie i jak sucha skóra czy otarta jest, a tak to coś z cynkiem trzeba.
Anatolka bosko musi wyglądać to turlanieU nas przerabiamy obracanie w jedna stronę na razie i odkąd się uparła, że się będzie przewracać, to najpierw godzinę nie dała spokoju, dopóki się nie przewróciła i od tej pory przewraca się nonstop i ciągle chce być na brzuszku. Nawet jak ma w każdej ręce po jednej zabawce to jej w przewracaniu nie przeszkadza
Kometa pierwszy uśmiech jest mega, ale, jak pisze, Anatolka, jak zacznie śmiać się na głos to oszalejeszMoja jeszcze przy tym czasem tak zalotnie mruży oczy, że odpadam
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Dziewczynu bliźniaków mam pytanie.. Bylam na wizycie 6tc i sa dwa echa serca ale jedno wolniej bije.. Czy jest szansa ze przyspieszy?
nika03, Serducho lubią tę wiadomość