Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nauczyło się wrzeszczeć, już nie krzyczy tylko wrzeszczy i słucha swojego glosu ;-) omg. Zwariuje chyba ;-) pełza, turla się z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak w kółko ćwiczy nowe umiejętności :-)

józefka, Vaina, lipa, lilou, Evaa, arlenka, ComeToMeBaby, szurusiowa, MatyldaG, kuciak, Joanna85, Tosia 1981, Mimi86, Serducho, Antonelka, Anuszka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo :-)

To ja się też pochwalę - od dziś Kosmita uśmiecha się świadomie. I to pełną paszczą swoją :-) i hurtowo :-) zakochałam się znowu <3

Konwalia, lilou, szurusiowa, MatyldaG, asia-m-b, SzewskaPasja, Tosia 1981, józefka, lipa, Mimi86, Serducho, nika03, Antonelka, Anuszka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zagladam do Was bo chcialam podpytac, bo jestescie bardziej doswiadczone ;-) jestem po udanym crio, dzisiaj jest 17dpt, czyli poczatek 5 tyg. Powiedzcie mi,czy odczuwalyscie jajniki na poczatku ciazy? Nie mam zadnych boli brzucha, skurczy itd, tylko te jajniki, raz z jednej, raz z drugiej strony. Takie jakby ciagmiecie... I oczywiscie martwie sie, czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:26

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia spokojnie :)jajniki mają prawo pracować. Nie martw się!

Andzia1985 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Brawo :-)

To ja się też pochwalę - od dziś Kosmita uśmiecha się świadomie. I to pełną paszczą swoją :-) i hurtowo :-) zakochałam się znowu <3

Zwariujesz dopiero jak zacznie się głośno śmiać :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Hej dziewczyny. Zagladam do Was bo chcialam podpytac, bo jestescie bardziej doswiadczone ;-) jestem po udanym crio, dzisiaj jest 17dpt, czyli poczatek 5 tyg. Powiedzcie mi,czy odczuwalyscie jajniki na poczatku ciazy? Nie mam zadnych boli brzucha, skurczy itd, tylko te jajniki, raz z jednej, raz z drugiej strony. Takie jakby ciagmiecie... I oczywiscie martwie sie, czy wszystko ok.

Mnie lekarz mówił, że jajniki w ciąży nie pracują. Ból może oznaczać, że Twoje ciało po prostu się zmienia w ciąży - rozciąga się tam wszystko, hormony działają.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoilyscie troche z ta glowka ;-) a jutro ide jeszcze na ostatnie prenatalne 3 trymestru i 3d/4d to Jeszcze dokładnie mi młodego wymierza i sprawdza :-) moja gin tylko 2d robi.
    Soumi to co cc u Ciebie?

U mnie chcą żebym naturalnie probowala bo juz 2 operacje mialam i zeby znów mnie nie ciac.

A co do dzieciaków to u siostry jak teraz Mala sie śmieje i minki robi to można oazalec z milosci do takiego cudenka:-) <3

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wszystko ok, przepływy prawidlowe i od strony anatomicznej tez. Dzidzius wazy ok 1600g ❤ Tutaj u tej gin na jej sprzecie z pomiarow wychodzi tez wiekszy trochę co do wieku ciazy z ostatniej miesiaczki. Ale nie az tak jak u mojej gin prowadzacej. Np głowa o tydzien wieksza . Porownywala do poprzednich prenatalnych pierwszego i drugiego trymestru i mowi ze wszystko ok i rosnie jak powinien :-)

U Ciebie widze koniec 29tc cudnie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 04:49

Vaina, Evaa lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie melduje po wczorajszej wizycie. Jeden dzieć wazy ok 1400 a drugi 1200, w 2,5 tygodnia przybyło im pół kilo. Poza tym wszystko ok, leżą sobie w poprzek i wmkoncu nie czuje bicia po szyjce i po pecherzu.
    Kolejna wizyte mam już w 2017, 2go stycznia, wstepnie na cc jestesmy umowieni w 36 tygodniu, ktory mi sie zaczyna 26go stycznia lol, byle by do tej daty dotrwali.
    A jak swieta mina i sylwester to juz przeciez lada chwila!

Vaina, Evaa, Joanna85, szurusiowa, Serducho, ComeToMeBaby, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakiś sprawdzony sposób na pielęgnację fałdek na szyi? Mam z tym problem u mojego Pultaska ;) trochę pomaga mąka ziemniaczana, ale szału nie ma i ostatnio mam wrażenie że jest trochę gorzej.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak chustowanie? :) ja się trochę wkręciłam i codziennie przeglądam chusty na olx, mąż na mnie patrzy jak na wariatkę :P teraz uczę się placaka prostego, trochę się bałam ale Młoda zadowolona z nowej perspektywy :D

gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka bardzo dokladnie osuszac po kazdym myciu i jak sa odparzenia to Sudocreamem.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Macie może jakiś sprawdzony sposób na pielęgnację fałdek na szyi? Mam z tym problem u mojego Pultaska ;) trochę pomaga mąka ziemniaczana, ale szału nie ma i ostatnio mam wrażenie że jest trochę gorzej.

Bepanthen baby extra i problem zniknie.

Arlenka, na dwór na razie przesiedlismy się na wózek, bo nie zapinam się z Nim w kurtce. W domu na razie nie chce się nosić, bo zaczął pełzać :-) Sama ogarnęłaś plecak? Ja się bałam, muszę zaprosić moja koleżanke-doradce znów i to poćwiczyć :-) Choć mój mąż chce kupić nosidełko ergonomiczne, bo nie ma cierpliwości wiązać, umie i wiąże, bo wie, że jak dziecko nie siedzi to nie może nosidla ale jakoś ma wizję, że z nosidlem będzie szybciej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) osuszamy dokladnie, po kąpieli na brzuszek i tak osuszamy i jeszcze się bawimy żeby doschło. Spróbuje na razie bephanten, ale zwykłych mam. Extra miałam raz i problemy z pupą po nim, co mnie bardzo zdziwiło. Jak często i jak grubo go stosować?

Anatolka ja z wózkiem chodzę na takie długie i intensywne spacery, takie dla mojej kondycji przy okazji ;) z chustą idę załatwić coś, na zakupy itp. Też się nie zapinałam, myślałam o kurtce do noszenia ale kosztują jakieś kosmiczne pieniądze i krawcowa uszyła mi wstawkę do mojego normalnego płaszcza :)
    Plecak ogarniam sama z yt i czytam blogi o noszeniu. Dopiero zaczynamy, motam ją a później kontrola w lustrze i sprawdzam co poprawić. Bałam się zwłaszcza za pierwszym razem, teraz juz mniej :) ale na razie motam tylko na chwilę po domu żeby Młoda się przyzwyczaiła no i jeszcze ja muszę trochę poprawić.

gg6415nmbr1yje5o.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczynu bliźniaków mam pytanie.. Bylam na wizycie 6tc i sa dwa echa serca ale jedno wolniej bije.. Czy jest szansa ze przyspieszy?
    a ile dokladnie bija?
    ostatnio tu u kolezanki tez serduszko bilo powoli bo to bardzo wczesnie jeszcze i ono sie dopiero rozkreca

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Serducho Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina miesiac temu bylo cos 750 g. Tak więc podobnie jak u Ciebie ;-)
    Szykuj sie na 1500 g jak nic ❤ ;-)

Vaina lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja tez dzis mialam wizyte - nareszcie po miesiacu. Z małym wszystko ok, lezy sobie poprzecznie, waży 1080 g
    Mi spadła hemoglobina wiec musze brac jakies tabletki na to i nie wiem czemu tak szybko ale mialam juz zrobiony GBS i wyszed dodatni, moj lekarz zawsze dmucha na zimne wiec od jutra biore antybiotyki.
    Rozpisał mi juz wizyty do końca, juz co 3 tyg :) wiec ide 3.01, 24.01 i ostatni raz 14.02 :) jak sie nic nie wydarzy wcześniej to po 20.02 kładzie mnie do szpitala na badania i końcem lutego robi CC. wspomniał coś o sterydach, ale moze sie pomylił bo to przeciez bedzie juz ciaza donoszona wiec po co sterydy...

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• szałwia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka, Anatolka mi pediatra powiedział, że jak już jest problem, że się dostała wilgoć czy odparzenie, to Bepanthen pogorszy sprawę. On jest dobry na zapobieganie i jak sucha skóra czy otarta jest, a tak to coś z cynkiem trzeba.

Anatolka bosko musi wyglądać to turlanie :-) U nas przerabiamy obracanie w jedna stronę na razie i odkąd się uparła, że się będzie przewracać, to najpierw godzinę nie dała spokoju, dopóki się nie przewróciła i od tej pory przewraca się nonstop i ciągle chce być na brzuszku. Nawet jak ma w każdej ręce po jednej zabawce to jej w przewracaniu nie przeszkadza :-)

Kometa pierwszy uśmiech jest mega, ale, jak pisze, Anatolka, jak zacznie śmiać się na głos to oszalejesz :-) Moja jeszcze przy tym czasem tak zalotnie mruży oczy, że odpadam :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a po co Ci antybiotyki teraz, jak tego się wybić nie da? Dlatego podają bezpośrednio przed porodem, bo to daje ochronę na kilka godzin.

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczynu bliźniaków mam pytanie.. Bylam na wizycie 6tc i sa dwa echa serca ale jedno wolniej bije.. Czy jest szansa ze przyspieszy?
    U mnie tak było. W 7tc serduszko biło bardzo słabiutko. Tydzień później zasuwalo już dwukrotnie więcej. Będzie dobrze :-)

nika03, Serducho lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ