WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nauczyło się wrzeszczeć, już nie krzyczy tylko wrzeszczy i słucha swojego glosu ;-) omg. Zwariuje chyba ;-) pełza, turla się z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak w kółko ćwiczy nowe umiejętności :-)

józefka, Vaina, lipa, lilou, Evaa, arlenka, ComeToMeBaby, szurusiowa, MatyldaG, kuciak, Joanna85, Tosia 1981, Mimi86, Serducho, Antonelka, Anuszka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo :-)

To ja się też pochwalę - od dziś Kosmita uśmiecha się świadomie. I to pełną paszczą swoją :-) i hurtowo :-) zakochałam się znowu <3

Konwalia, lilou, szurusiowa, MatyldaG, asia-m-b, SzewskaPasja, Tosia 1981, józefka, lipa, Mimi86, Serducho, nika03, Antonelka, Anuszka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zagladam do Was bo chcialam podpytac, bo jestescie bardziej doswiadczone ;-) jestem po udanym crio, dzisiaj jest 17dpt, czyli poczatek 5 tyg. Powiedzcie mi,czy odczuwalyscie jajniki na poczatku ciazy? Nie mam zadnych boli brzucha, skurczy itd, tylko te jajniki, raz z jednej, raz z drugiej strony. Takie jakby ciagmiecie... I oczywiscie martwie sie, czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:26

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia spokojnie :)jajniki mają prawo pracować. Nie martw się!

Andzia1985 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Brawo :-)

To ja się też pochwalę - od dziś Kosmita uśmiecha się świadomie. I to pełną paszczą swoją :-) i hurtowo :-) zakochałam się znowu <3

Zwariujesz dopiero jak zacznie się głośno śmiać :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Hej dziewczyny. Zagladam do Was bo chcialam podpytac, bo jestescie bardziej doswiadczone ;-) jestem po udanym crio, dzisiaj jest 17dpt, czyli poczatek 5 tyg. Powiedzcie mi,czy odczuwalyscie jajniki na poczatku ciazy? Nie mam zadnych boli brzucha, skurczy itd, tylko te jajniki, raz z jednej, raz z drugiej strony. Takie jakby ciagmiecie... I oczywiscie martwie sie, czy wszystko ok.

Mnie lekarz mówił, że jajniki w ciąży nie pracują. Ból może oznaczać, że Twoje ciało po prostu się zmienia w ciąży - rozciąga się tam wszystko, hormony działają.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoilyscie troche z ta glowka ;-) a jutro ide jeszcze na ostatnie prenatalne 3 trymestru i 3d/4d to Jeszcze dokładnie mi młodego wymierza i sprawdza :-) moja gin tylko 2d robi.
    Soumi to co cc u Ciebie?

U mnie chcą żebym naturalnie probowala bo juz 2 operacje mialam i zeby znów mnie nie ciac.

A co do dzieciaków to u siostry jak teraz Mala sie śmieje i minki robi to można oazalec z milosci do takiego cudenka:-) <3

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wszystko ok, przepływy prawidlowe i od strony anatomicznej tez. Dzidzius wazy ok 1600g ❤ Tutaj u tej gin na jej sprzecie z pomiarow wychodzi tez wiekszy trochę co do wieku ciazy z ostatniej miesiaczki. Ale nie az tak jak u mojej gin prowadzacej. Np głowa o tydzien wieksza . Porownywala do poprzednich prenatalnych pierwszego i drugiego trymestru i mowi ze wszystko ok i rosnie jak powinien :-)

U Ciebie widze koniec 29tc cudnie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 04:49

Vaina, Evaa lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie melduje po wczorajszej wizycie. Jeden dzieć wazy ok 1400 a drugi 1200, w 2,5 tygodnia przybyło im pół kilo. Poza tym wszystko ok, leżą sobie w poprzek i wmkoncu nie czuje bicia po szyjce i po pecherzu.
    Kolejna wizyte mam już w 2017, 2go stycznia, wstepnie na cc jestesmy umowieni w 36 tygodniu, ktory mi sie zaczyna 26go stycznia lol, byle by do tej daty dotrwali.
    A jak swieta mina i sylwester to juz przeciez lada chwila!

Vaina, Evaa, Joanna85, szurusiowa, Serducho, ComeToMeBaby, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakiś sprawdzony sposób na pielęgnację fałdek na szyi? Mam z tym problem u mojego Pultaska ;) trochę pomaga mąka ziemniaczana, ale szału nie ma i ostatnio mam wrażenie że jest trochę gorzej.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak chustowanie? :) ja się trochę wkręciłam i codziennie przeglądam chusty na olx, mąż na mnie patrzy jak na wariatkę :P teraz uczę się placaka prostego, trochę się bałam ale Młoda zadowolona z nowej perspektywy :D

gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka bardzo dokladnie osuszac po kazdym myciu i jak sa odparzenia to Sudocreamem.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Macie może jakiś sprawdzony sposób na pielęgnację fałdek na szyi? Mam z tym problem u mojego Pultaska ;) trochę pomaga mąka ziemniaczana, ale szału nie ma i ostatnio mam wrażenie że jest trochę gorzej.

Bepanthen baby extra i problem zniknie.

Arlenka, na dwór na razie przesiedlismy się na wózek, bo nie zapinam się z Nim w kurtce. W domu na razie nie chce się nosić, bo zaczął pełzać :-) Sama ogarnęłaś plecak? Ja się bałam, muszę zaprosić moja koleżanke-doradce znów i to poćwiczyć :-) Choć mój mąż chce kupić nosidełko ergonomiczne, bo nie ma cierpliwości wiązać, umie i wiąże, bo wie, że jak dziecko nie siedzi to nie może nosidla ale jakoś ma wizję, że z nosidlem będzie szybciej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) osuszamy dokladnie, po kąpieli na brzuszek i tak osuszamy i jeszcze się bawimy żeby doschło. Spróbuje na razie bephanten, ale zwykłych mam. Extra miałam raz i problemy z pupą po nim, co mnie bardzo zdziwiło. Jak często i jak grubo go stosować?

Anatolka ja z wózkiem chodzę na takie długie i intensywne spacery, takie dla mojej kondycji przy okazji ;) z chustą idę załatwić coś, na zakupy itp. Też się nie zapinałam, myślałam o kurtce do noszenia ale kosztują jakieś kosmiczne pieniądze i krawcowa uszyła mi wstawkę do mojego normalnego płaszcza :)
    Plecak ogarniam sama z yt i czytam blogi o noszeniu. Dopiero zaczynamy, motam ją a później kontrola w lustrze i sprawdzam co poprawić. Bałam się zwłaszcza za pierwszym razem, teraz juz mniej :) ale na razie motam tylko na chwilę po domu żeby Młoda się przyzwyczaiła no i jeszcze ja muszę trochę poprawić.

gg6415nmbr1yje5o.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczynu bliźniaków mam pytanie.. Bylam na wizycie 6tc i sa dwa echa serca ale jedno wolniej bije.. Czy jest szansa ze przyspieszy?
    a ile dokladnie bija?
    ostatnio tu u kolezanki tez serduszko bilo powoli bo to bardzo wczesnie jeszcze i ono sie dopiero rozkreca

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Serducho Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina miesiac temu bylo cos 750 g. Tak więc podobnie jak u Ciebie ;-)
    Szykuj sie na 1500 g jak nic ❤ ;-)

Vaina lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja tez dzis mialam wizyte - nareszcie po miesiacu. Z małym wszystko ok, lezy sobie poprzecznie, waży 1080 g
    Mi spadła hemoglobina wiec musze brac jakies tabletki na to i nie wiem czemu tak szybko ale mialam juz zrobiony GBS i wyszed dodatni, moj lekarz zawsze dmucha na zimne wiec od jutra biore antybiotyki.
    Rozpisał mi juz wizyty do końca, juz co 3 tyg :) wiec ide 3.01, 24.01 i ostatni raz 14.02 :) jak sie nic nie wydarzy wcześniej to po 20.02 kładzie mnie do szpitala na badania i końcem lutego robi CC. wspomniał coś o sterydach, ale moze sie pomylił bo to przeciez bedzie juz ciaza donoszona wiec po co sterydy...

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• szałwia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka, Anatolka mi pediatra powiedział, że jak już jest problem, że się dostała wilgoć czy odparzenie, to Bepanthen pogorszy sprawę. On jest dobry na zapobieganie i jak sucha skóra czy otarta jest, a tak to coś z cynkiem trzeba.

Anatolka bosko musi wyglądać to turlanie :-) U nas przerabiamy obracanie w jedna stronę na razie i odkąd się uparła, że się będzie przewracać, to najpierw godzinę nie dała spokoju, dopóki się nie przewróciła i od tej pory przewraca się nonstop i ciągle chce być na brzuszku. Nawet jak ma w każdej ręce po jednej zabawce to jej w przewracaniu nie przeszkadza :-)

Kometa pierwszy uśmiech jest mega, ale, jak pisze, Anatolka, jak zacznie śmiać się na głos to oszalejesz :-) Moja jeszcze przy tym czasem tak zalotnie mruży oczy, że odpadam :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a po co Ci antybiotyki teraz, jak tego się wybić nie da? Dlatego podają bezpośrednio przed porodem, bo to daje ochronę na kilka godzin.

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczynu bliźniaków mam pytanie.. Bylam na wizycie 6tc i sa dwa echa serca ale jedno wolniej bije.. Czy jest szansa ze przyspieszy?
    U mnie tak było. W 7tc serduszko biło bardzo słabiutko. Tydzień później zasuwalo już dwukrotnie więcej. Będzie dobrze :-)

nika03, Serducho lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ