WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciuszki wstawialam na dwa prania.. pierwsze w normalnym proszku w takim jak ja piore z dodatkowym plukaniem a drugie juz w proszku dla dzieci.
    Czytalam gdzies ze te nowe ubranka powinno sie nawet wiecej wyprac razy niz te uzywane bo potrzebuja az 16 pran zeby czegos tam sie pozbyla bawełna.

Vaina u mnie tez juz pudla z lozeczkami stoja i ciesza :)
    a kiedy planujesz skladac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 10:07

Vaina, Serducho lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jeju, jak ten czas leci. Zdaje się, że co jakiś czas zaglądam a tu ciągle czas gna! Po waszych suwaczkach widzę jak szybko :)
    Niektóre brzdące już są poważnymi niemowlakami, a mamy które "wczoraj" ogłaszały pozytywną betę pakują torby do szpitala! :D No w szoku jestem!

Co do płożenia głową w dół to mój lekarz też mówił, ze jak się do 34tc nie obróci (Mania była ułożona miednicowo i pośladkowo na zmianę)to już tak zostanie. Nawet ordynatorka w szpitalu w 35tc mówił, żeby już się lepiej nie obracała. A ona co? Obróciła się i niestety popchnęła pępowinę przed głowę. Na szczęście miałam podejrzenie niewydolności łożyska i przeprowadzono pilne CC, przy porodzie SN mogło to się dla nas różnie skończyć.

A moja Marysia lada dzień kończy 5 miesięcy. Przed wczoraj na szczepieniu zważyli ją i zmierzyli. Mania waży już 7100 i jest 70 cm długa :D
    Powoli szykujemy się do rozszerzania diety, mama już nie może się doczekać:)
    Ogólnie malutka jest zdrowa, póki co nawet katarku nie miałyśmy.Może temu, że mama ją hartuje, deszcz, czy śnieg to i tak minimum na godzinny spacer wychodzimy :)

Pozdrawiamy cieplutko i czekamy na kolejne maluchy :)

Vaina, MatyldaG, arlenka, ana167, nika03 lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ja ich nie suszylam, dawalam tylko dodatkowe plukanie i odwirowywanie po pierwszym praniu, wsypywalam proszek dla dzieci i wlaczalam kolejne pranie, z suszeniem prasowaniem i ukladaniem zajelo nam to dwa tygodnie lol... teraz mam wszystko poukladane rozmiarami, rodzajem gruboscia nawet krotki dlugi rekaw, maz mowi ze mam mu legende zrobic bo sam sie boi tego dotykac, ale narazie jeszcze poprzykrywalam i co sie da popakowalam szczelnie zeby sie nie zakurzylo.
    Recznuki pralam dwa razy tez bez suszenia.
    Ja bym chciala lozeczka rozlozyc na swieta, tez musimy troche w zwiazku z tym przemeblowac pokoj i miejsce sie skurczy bo to jednak dwa lozeczka nie jedno.
    W swieta bede w 31 tc to mysle ze juz warto to zrobic. Chociaz ja jakos emocjanalnie do nich podchodze jak juz beda takie stac zlozone to sie pewnie bede rozczulac, a swieta tez sie szykuja wzruszajace i nie wiem czy nie za duzo emocji naraz :P
    Boje sie najbardziej sytuacji ze cos sie zacznie i maz zamiast byc przy mnie bedzie na szybko lozeczka skladac ;/
    Wozek nasz sie bardzo szybko sklada wiec o to sie nie martwie, ale raczej nie bede w nim dzieci wozic po domu bo musialabym mieszkac w palacu zeby z takim podwojnym smigac hehe

Vaina lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez mam juz karton z wózkiem w pokoju :) łóżeczko w styczniu kupimy a w sobote malujemy pokoik :)

Vaina, MatyldaG, ana167, Antonelka, nika03 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Z serii tysiąc pytan do ciezarnych ;-) :
    Jak długo bralyscie encorton?
    Ja biorę wciąż 5mg dziennie. Lekarz z kliniki kazał mi odstawić zaraz po pozytywnej becie, ale bałam się. Brałam 10 mg i zmniejszylam stopniowo do 5 mg. Jak to było u was?

age.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa,ja odstawiłam w 15 tc. Mój lekarz zdecydował się dłużej utrzymać Encorton ale jak pamiętam tu na forum dziewczyny odstawiały wcześniej.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam encortonu to nie pomoge

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właściwie to nie spieszy mi się z odstawieniem go, bo świetnie się po nim czuję. Odeszły wszystkie moje alergie, wysypki skórne, swędzenia. w przyszłym tygodniu mam wizytę u endokrynologa, to zapytam. ale wydaje mi sie, że przy moim hashimoto będe go długo brała.

age.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja encorton skończyłam po wizycie serduszkowej.
    My łóżeczko złożyliśmy wcześniej żeby smród farby się ulotki gdzieś to wyczytałam i zrobiłam bo faktycznie to nowy mebel jest.

Melduje, że jutro o tej godzinie moja Agatka nie będzie w moim brzuchu tylko w moich ramionach :) proszę o kciuki.

MatyldaG, Vaina, szurusiowa, Evaa, Nadira, lipa, Mimi86, arlenka, ComeToMeBaby, Joanna85, asia-m-b, renieczka, lilou, nika03, Nefe, sisi lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja encorton 10dni po serduszku :-)

A meble i wózki muszą się wywietrzyc. Co do kosmetyków dla maluchów to poparcie sobie na ten blog srokao.pl, bo w dziecięcych kosmetykach jest tyle syfu, że szok. Ze swojej strony mogę polecić kosmetyki LITTLE-SIBERICA są dostępne w Auchanach. Są świetne. Bez syfu w składzie. Nawet konsultowalam składy mailowo ze Sroka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 12:11

Vaina, nika03 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa ja encorton miałam w takiej samej dawce i ogólnie brałam do konca I trymestru w tym że ostatnie 5 tabletek, kazała na pół i brać juz po połowie.

chiara kciukasy !!!

lipa, chiara lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara &&&& :)

chiara lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, kciuki! :-)

Lipa, ja nie pamiętam jak to było, ale tylko do końca opakowania. Pamiętam że w 8 tc pisałam maila do lekarza i dopiero wtedy schodzilam z leków stopniowo. Musiałabym poszukać w papierach, choć sądzę że takie porównywanie niewiele da.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie pamietam ale encorton pierwszy odstawiałam dopiero pozniej estrofem

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Serducho Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ja mialam metypred. To cos jak encorton. Balam sie jak fix odstawic (kazali po pozytywnej becie) ale lekarz paszcze otwarl ze to steryd i jak chce doprowadzić do wad u dziecka to żebym dalej brała no i odstawiłam. Choć tez sie balam ale swoje juz zrobił, spełnił swoje zadanie i tak to sobie tłumaczyłam :-)

Moj wozek w pudle na strychu jeszcze a lozeczko jeszcze nie zamowione, mysle ze na dniach zamowie :-)

Vaina lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Soumi u mnie 1530 w pn ;-) glowka wieksza o 2 tyg praktycznie, brzuszek tez coś większy ale nie tak jak glowa. Lekarz mówił Ci ze to normalne?
    Chłopczyka masz miec ?
    Na suwaczek patrze to u nas to samo ;-)
    Jak szyjka Twoja?

Matylda u mnie miesisc temu szyjka miała 32mm leżeć mi nie kazali ale zwiększyli magnez i spowrotem dostałam progesteron. W pn bada mnie gin i mowi 4cm..jaja .
    Mysle ze może nie da sie tak dokladnie zmierzyć czy co. Nie wiem skad taka rozbieznosc.

Ja jeszcze nie wszystko mam kupione np łóżeczka nie zamowilam, kurcze tak mowie aa po wizycie. Ale przecież juz wszystko mysi byc dobrze- prawda ? :-)

Lipa- strasznie sie ciesze :-)
    Junioner u Ciebie też ciesze sie ze jest ok. Duzo biedaku przeszlas:-(
    Finalnie ostatni transfer byl z adopcji komórki?

Tak, właśnie pamiętam, ze szłyśmy ,,łeb w łeb" :) U mnie główka od samego początku jest 2 tyg większa, a teraz brzuszek mniejszy :/ Mówił, że to normalne, bo wszystkie parametry w normie - tylko np. 95 centyli, albo 50 itd.. Tak, ma być chłopczyk. Z szyjką ok, miesiąc temu miała chyba ponad 40mm, a teraz już powiedział, ze się nie mierzy (nie wiem dlaczego). Ale ja ogólnie mam długą ,,trąbę" , bo w II trymestrze miała 68 mm :) Powiedział też, że z cesarką lepiej czekać do rozpoczęcia akcji porodowej, a nie wyznaczać termin na jakiś konkretny dzień, bo dobrze jest malucha trochę zestresować przed przyjściem na świat.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak samo z wymiarami, główka większa, jak panikowałam i drążyłam temat, to wiecie co mi powiedział? że tak na dobrą sprawę jak dziecię nie chce pokazać płci to po wielkości główki może poznać, ze będzie chłopiec ;) że niby chłopcy większe główki mają no i żeby się nie martwić ;)

Serducho, Anuszka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie dziewczyna i głowa tez wieksza o 2 tygodnie.

Chiara kciuki za Ciebie i Agatke. Niech wszystko pójdzie gładko.

chiara lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak myślałam, że gada tak by mnie uspokoić ;)
    ale to chyba normalne, że dzidziole mają większe główki ♥

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nika03 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    właśnie tak myślałam, że gada tak by mnie uspokoić ;)
    ale to chyba normalne, że dzidziole mają większe główki ♥

U nas tez glowka wieksza, widac tak juz po prostu jest, nie ma co rozkminiac ;)

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ